Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286499 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1560 Dátum: 2015. Április 13. 08:37 »
OMME honlap hírei.
Kasszaállás

"Kasszaállás

2015. április 7-ig az OMME Központba beérkezett kérelmek:
    Kiseszközök:
    Beérkezett kérelmek: 1172 db
    Kihasználtság: Megtelt!

Nagyeszközök:
    Beérkezett kérelmek: 168 db

Méz kinyerési eszközök:
    Beérkezett kérelmek: 585 db

Higiénikus aljdeszka:
    Beérkezett kérelmek: 81 db
    Keretjelölő chip:
    Beérkezett kérelmek: 18 db
   Kihasználtság: 9,13 %
A gyógyszer-cukor beadási határideje lejárt.
A méhanya támogatás az OMME központba fog menni.
A megfigyelő hálózat áll, fenológiai jelentés nincs.

Vannak még az OMME-ban szaktanácsadók?
Cserényi doktor itt fitogtathatná szakmai tudását.
Ez nem a szakik gondja, nem az ő bűnük.
Lehet a szaktanácsadóknak is KUSS van?
Az OMME vezérkara teljesen leamortizálódott.
Szégyen a honlap, tiszta gáz az egész társaság.
Kéne egy kicsit dolgozni, hogy a méhészeknek legyen információja!
A szezon elkezdődött!
A reggeli tornát ne a Fekete-Fehér Méhészklub olvasásával kezdjék!
Mi van a fűzzel, árvacsalánnal, gyermekláncfűvel?
Mikor indul a repce? (Szekszárd mellett tiszta sárgák a táblák!)
Mikor várható az I. akác?
Hány helyen van áthúzódó zárlat?
Milyenek a méhcsaládok?
Ébresztő OMME!

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 13. 08:45 írta Nagyernyei Attila »

*

Kitin

• 934
« Válasz #1561 Dátum: 2015. Április 13. 18:53 »
Császártöltésen a nagykerből ma kaposvári cukrot vettem "R" betűvel 165ft-ért/kg  25kg-os zsákban.
nem kellett hozzá targoncát szereznem és ha akarom kézzel is pakolhatom.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1562 Dátum: 2015. Április 13. 22:40 »
http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-718267

idézetek a cikkből:
"A tárcavezető rámutatott: világviszonylatban Magyarországon a második legnagyobb a méhsűrűség. "Ez azt jelzi, hogy az emberek nálunk szeretik ezt a tevékenységet, értenek hozzá és látnak benne perspektívát" fogalmazott. Megjegyezte, hogy a méhészet nem csak munka, de szenvedély és alkotási lehetőség is."

"A miniszter köszöntőjében a Tiszafüreden megvalósult beruházást méltatva elmondta: Tiszaigar az országban elsőként építette be Startmunka programjába a méhészetet. Az ágazat teljes vertikumát felvonultató beruházás példa lehet más önkormányzatok számára is és a kezdeményezés számíthat a minisztérium támogatására - fogalmazott."

a következő viszont jó elképzelés lenne főleg ha úgy valósulna meg, hogy nem még több új méhészt szülne:

"Fazekas Sándor szólt arról is: a tárca célja az ágazat termékeinek további népszerűsítése, hiszen "ezek évszázadok alatt az ételektől a gyógyszereken át a kozmetikumokig szervesen beépültek a magyarság életformájába, maga a méz pedig része étkezési kultúránknak."

*

Kitin

• 934
« Válasz #1563 Dátum: 2015. Április 13. 22:50 »
Tehát azt mondja: "példa lehet más önkormányzatok számára"

Mi történik? Először mindent letarolnak a közmunkások, az akácot nem írtják, azt meg kell védeni viszont egyre több a nemzeti park és olyan terület ahol nem maradhat.
Aztán meg legyen inkább mindenki méhész ,mert azt szeretik nálunk azt a tevékenységet...

Akkor nem inkább valami országfásítási programmal kellene indítani azt a startmunkát? ::)

« Válasz #1564 Dátum: 2015. Április 14. 09:24 »
Már megint "közös-ülés"?
Tisztelt Méhészek!
2015.április 16-án csütörtökön, ismét közös IB-EB ülés lesz.
Jöhet a pizza futár, kávé, meg a húsos szendvics.
Elképesztő, hogy mennyit beszélgetnek, taktikáznak, költik a tagdíjunkat.
Az alapszabályban előírt határidőket semmibe veszik, nagy ívben tesznek rá.
Ennyi üzemanyag elszámolás, költségtérítés soha nem volt!
Ha minden olyan flottul menne, ahogy nagyjaink állítják, minek a sok hasztalan ülés?
Most mi lesz az összejövetel fő témája?
Nem kétséges a találkozó fő mottója,hogyan magyarázzák meg a küldötteknek, a méhészeknek a Kft. buktáját, meg mit csináljanak Csujával.
Próbálkoznak "ehető" formába önteni az eltitkolt veszteséget, de a küldöttek által elfogadott pénzügyi beszámolóba, nem illik belematatni.
Megjegezni kívánom, hogy Varga Karcsi javasolta Csuja Lászlót az egyik jegyzőkönyv hitelesítőnek.
Véleményem szerint ez jó ötlet volt.
Kínos helyzetben van az OMME vezetése!
Éppen két hete adtam át személyesen azt a tiltakozásnak is beillő levelemet, amelyben arra várok választ azt OMME elnökétől, hogy mi késztette arra, a március 28-i küldöttértekezleten, hogy olyan beszámolót fogadtasson el amit maga sem látott. Síri csend.
A 31 ellenszavazatból 10 Tolna megyei.
Köszönöm az összes Tolna megyei küldöttnek, hogy nem asszisztáltak ehhez a borzasztó szabálytalansághoz!
Már az is elképesztő bátorságukról tanúskodik, hogy szavazásra tették fel küldötteknek a beszámolót, úgy, hogy az egyik fele hiányzott, az OMME Kft. gazdálkodása.
A küldötteket nem minősítem, talán egyszer rádöbbennek, hogy mit etettek meg velük.
Arra kérem őket, sokkal felelősségteljesebben emelgessék kezüket, és ne azt lessék KUSS doktor mit diktál.
Nem hiába titkosították a független könyvvizsgáló jelentést!
Kuss Tanár Úr is jobban tenné, ha szakmai kérdésekkel foglalkozna, nem szakmapolitikával.
Malya Péter MÉHÉSZET-ben megjelent írásából idézek, amit Nagy Béla méhész nyilatkozott.
"Szerintem a szakmapolitikát is a politika irányítja,...."
Nagyernyei Attila

« Válasz #1565 Dátum: 2015. Április 14. 12:03 »
A jóságos Isten könyörüljön azokon a tisztességes méhészeken, akiknek a telephelyén az önkormányzat méhészkedésre "adja a fejét"...   :'( (bár ki tudja mennyi egyéni érdek van az ilyesmiben)
De azzal is kéne valamit kezdeni, aki ilyesmire pályázati pénzt osztogat...  >:(

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1566 Dátum: 2015. Április 14. 19:13 »
Nonszensz ez a fajta közösülés ami az OMME IB-t és EB-t jellemzi. Remélem, hogy végre Fáskerti felfogja, hogy értelmetlen lojalitást mutat az OMME IB iránt, tehát nem megy el az IB ülésre.

Ma etikai eljárást kezdeményeztem az OMME IB és az OMME EB ellen a két kft és az OMME gazdálkodásának átláthatatlan és félrevezető magatartású kezelése miatt. A beadványban minkét szervet, de első helyi felelősként Egyed Árpádot és dr. Mészáros Lászlót társtettesi minősítésben jelöltem meg. Ha az eljárás bármilyen hivatkozással nem indul meg vagy elégtelen eredménnyel zárul, a további lépések már nem az OMME-n belüliek lesznek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1567 Dátum: 2015. Április 14. 20:43 »
Nem tudtak várni a "közös-üléssel" csütörtökig!
Holnap lesz, szerdán.
Én úgy emlékszem az alapszabály 5 munkanapot ír elő arra, hogy az IB tagokat értesítsék.
Szerintem itt már senki nem foglakozik a szabályokkal, pedig a bíróság is kijelölte az irányt.
Ebből sem tanultak, semmi jóra ne számítsatok.
Aki nem ért egyet a diktatúrával,annak KUSS.
Szerintem ugyan az zajlik le mint a nagypolitikában.
A túlzott demokratikus centralizmus, anarchiába ment át.
Már jó ideje állítom, hogy az OMME irányítása szétesett, olyanok vezetnek egy több mint 12ezer fős civil szervezetet, akiknek nincs tapasztalatuk.
Az OMME Hivatalban a pénz az Úr.
Ennek mindent alávetnek, legyen az barát, kolléga nem számít.
A szék a fontos, nem az érzelem.
Kíváncsian várom, hogy az OMME mosoda mit hoz holnap össze.
Nem ártana a Kft.-k mérlegét már a nagyérdemű elé tárni, és bejelenteni azt amit már rég megszavaztatott az OMME elnöke a küldöttekkel úgy, hogy azt még ő maga sem látta.
Na ehhez kell a tehetség, és a bátorság.
Lehet ez már nem is bátorság hanem botorság?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1568 Dátum: 2015. Április 15. 08:49 »
Elmarad a Nász?
Az a hír járja, hogy egy "sima" IB ülés lesz a mai, mert az EB ezen nem fog részt venni!
Vagy mégsem lesz sima?
Szerintem fordítva ül Dr. Mészáros a lovon.
Állítólag ma változtatni fognak, a 2015. március 28-án az OMME küldöttgyűlésén elfogadtatott számokon!
Erre azért van szükség, mert a Kft. nyeresége(?) "kicsit kisebb" mint amit beharangoztak.
Arra lennék kíváncsi, hogy miért néznek ennyire hülyének mindenkit, és hogy merték úgy megszavaztatni a küldöttekkel azt, amit az IB csak ma fog megismerni?
Mint tudjátok ezt kifogásoltam éppen két hete az OMME elnökének átadott levelemben.
Katasztrófa az egész társaság!
Természetesen ő szerintük, az új alapszabály szerint üzemel az OMME gépezet, fittyet hányva a még nem jogerős bírósági ítéletre, amely kimondta, hogy a 2014. október 30-i Gödöllőn tartott rendkívüli küldöttértekezlet összes határozatát megsemmisítették.
Ismét jött Dr.Soós jogi tanácsadása, ami már egyszer elbukott?
Igen ám, de a 2015. március 28-i évi rendes Küldöttértekezlet az új alapszabályt megerősítette!
Aki ott volt megtapasztalhatta, hogy módosítások történtek, nem megerősítés!
A legnagyobb gond az én olvasatomban (bár nem vagyok jogtudós) az, hogy a 2014. október 30-i rendkívüli küldöttértekezleten hozott összes határozatot a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette.
Kérdésem az, hogy lehet március 28-án azt megerősíteni, amit a Törvényszék hatályon kívül helyezett?
Tehát megerősítették a törvénytelenséget?
Nincs vége a történetnek!
Állítólag a küldötteknek kreálnak egy körlevelet, amelyben elkesergik, hogy mennyire sajnálják, de a pénzügyi beszámolón változtatni kell, és egy "távszavazást" kérve tőlünk, hogy köszörüljük ki azt a csorbát amit ők okoztak.
Végül is  azt nem értem akkor minek van szükség küldöttértekezletre?
Ők most azt agyalták ki, hogy az új alapszabály ezt megengedi.
Igen ám, csak a régi szerint kell működni tisztelt OMME vezetők!
Vagy már a bírósági döntés sem számít?
Ez megint nem jó irány, ebből ismét baj lesz.
Kérjük, most már könyörgünk, hogy keressenek olyan jogtudós embert aki rendbe rakja az OMME szétzilált gépezetét, és visszatéríti vezetőinket a szabályos útra!
Nemhogy a megoldások felé mennénk, egyre mélyül az OMME válság.
Sokan továbbra is azt vetik a Kontroll Csoport szemére, hogy miért nem lehet a vitás kérdéseket házon belül megoldani?
Olvassátok el hozzászólásomat, a döntést rátok bízom.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1569 Dátum: 2015. Április 15. 13:34 »
Távszavazás. Nevetséges. A gyereket se a gólya hozza. Ezek még talán erre se jöttek rá.

Ez a vezérkar visszaülhet az első osztályba.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1570 Dátum: 2015. Április 15. 14:41 »
Állítólag a küldötteknek kreálnak egy körlevelet, amelyben elkesergik, hogy mennyire sajnálják, de a pénzügyi beszámolón változtatni kell, és egy "távszavazást" kérve tőlünk, hogy köszörüljük ki azt a csorbát amit ők okoztak.
Végül is  azt nem értem akkor minek van szükség küldöttértekezletre?

Remélhetőleg ez csak valami kósza ötletelés, sajnos még annak is kiábrándító. Ilyen „távszavazásra” ugyan az „új alapszabály" szerint lenne elméleti lehetőség, de az OMME esetében ez tényleg csak elméleti lehetőség, gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ha a több mint négyszáz küldött közül akár egyetlen küldött nem ért egyet ezzel a határozati formával és kéri az ülés megtartását, akkor nincs helye mérlegelésnek, össze kellene hívni a Küldöttgyűlést. Ez egyébként teljesen logikus igény, a küldöttek a küldöttgyűlésen tudják gyakorolni a tanácskozási jogukat, ott lehet kérdéseket feltenni stb.

Ráadásul az elméleti lehetőségként ezt a megoldást tartalmazó „új alapszabály” még hatályba sem lépett, így azt alkalmazni nem lehet. Mi több, a bíróság első fokon már a „megsemmisítéséről” is döntött és borítékolhatóan a másodfok is így fog dönteni. Ha mégis komolyan foglalkoztatott volna valakit a „távszavazás” ötlete, akkor azt nyugodtan felejtse el, mert ez jelenleg még csak elméleti lehetőségként sem adott, sőt, kimondottan jogszerűtlen lenne a kivitelezése. Egy gyenge viccnek éppen elmegy az ötlet...
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 15. 15:00 írta Litterae »

« Válasz #1571 Dátum: 2015. Április 15. 17:03 »
Nem kis probléma a nem valós adatokat tartalmazó mérleget és pénzügyi beszámolót a küldöttek elé tárni.
Nem súrol ez már valami büntető tételes kategóriát? Mégis a legnagyobb kérdés, hol volt az EB?
Vajon lehet e hitelt adni bárkinek a szavára aki részt vett a beszámoló elkészítésében és a küldöttgyűlésen annak prezentálásában?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 15. 19:41 írta jani bátya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1572 Dátum: 2015. Április 15. 21:43 »
Jani bátya!

Igen! Ez már több mint megengedhető vagy elnézhető. Cselekvést igényel.

Ma voltam a küldöttgyűlési jegyzőkönyv ügyében az OMME irodán. Ültem és olvasgattam a jegyzőkönyvet. A tárgyalóteremből az "elnökségi ülés" után nagyon vidáman jött fel a vezérkar és vette fel az útiköltségtérítést a lányoktól.

Az EB most nem volt ott.

Nekem is komoly kételyeim vannak a szavahihetőségben.

« Válasz #1573 Dátum: 2015. Április 15. 22:03 »
Visszagondolva a március28.-i küldöttgyűlésre, az EB elnök úr igen meggyőzően próbálta előadni, hogy a kft. 3,7 millió forintos eredménynek nevezett osztaléka milyen hatalmas üzletet jelent az egyesületnek a mostani pénzügyi viszonyok között. Korábban már leírtam mi volt a véleményem az összegről. Ha igazak az előzőekben leírt információk, nincs miért meghosszabbítsa a pozícióját, hiszen beszédjét már a valós információk /27.-én elkészült a könyvvizsgálói jelentés/ birtokában tette, amiből következik az, hogy szándékosan tévesztette meg a küldötteket.
Ajánlom figyelmébe írásom a "Makói gondolatok" szerzőjének. Bizony van mit kirostálni vagy kigyomlálni az egyesületből.
Ha valóban szükség van a pénzügyi beszámoló újabb elfogadására utólagos módosítás miatt ,akkor szükség van rendkívüli küldöttgyűlés összehívására az ügyben, remélem önkritikát gyakorolnak és a meghívóban csatolják a lemondó vagy felmondó leveleiket is.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1574 Dátum: 2015. Április 15. 22:15 »
A mai IB összehívása is teljesen szabálytalan volt!
Semmi írásos meghívó, határidő betartása vagy hasonló.
Lehet az EB is ezért volt távol?
Kuss Úr csütörtökön nem ért rá, ezért volt ma az ülés.
Na akkor ki irányítja valójában az OMME-t?
Nagyernyei Attila