Azt nem lehet kérdés, hogy az OMME vezetésének volt-e, illetve jelenleg van-e jogosítványa? Jelentem van, még legalább közel egy évig ha addig nem adják le. Vagy esetleg vissza, illetve be lehetne vonni? Senki nem fog önként átülni az anyósülésre, sem repülő út előtt, sem azt követően.
Amíg ők ülnek ott elől, és kezükben a kormány arra fog menni a szekér amerre akarják, mert nagyon nagy számban vannak és még lesznek is, akik kérdés nélkül tolják vagy éppen éppen eltolják azt, csak nem veszik észre, hogy nem jó az irány.
Született egy bírói döntés, mert a vezető(k) elkövetett, elkövettek valamit ami abszolút nem volt törvényes, de ettől még nem fog gyökerestől megváltozni a világ, különösen nem a vezetők vezetői stílusa. Valószínűleg sok takargatni való lapul a szekrényekben, vagy a fiókok mélyén és bizonyára nem érdekük, hogy a csontvázak napvilágra kerüljenek.
Mondhatnám, hogy Csuja László sokak örömére nyert egy csatát, de ezzel még nem dőlt el minden.
Beszélünk törvénysértésről, könyvvizsgálói jelentésről, fals számokról, arroganciáról, abszolút nem elfogadható vezetői magatartásról és még sorolhatnám. Korábban már utaltam rá, kíváncsi vagyok a csatát vesztettek reakciójára. Még a végén elhitetik az eltolókkal azt is, hogy szobrot kell nekik állítani, mert az (is) jár, és lőn világosság még szavazásra is bocsátják. Megmondjam a szavazás eredményét?
Félre értés ne essék, nem a legújabb sirató éneket akarom papírra vetni, nem szokásom.
Azt nem tudom, bár nagyon szeretném tudni, hogy van-e a küldöttek körében reálisan olyan százalékos, alapszabály szerinti százalékos arány, amely a választott vezetők visszahívásának kezdeményezéséhez elégséges lehet. Ha igen, akkor elviekben a jogosítványt vissza lehet vonni. Azzal azonban még mindig számolni kell, hogy a nagy számú esküdtek adott esetben milyen ítéletet hoznak, mire emelik fel a kezüket. Abban biztos vagyok, hogy a tárgyaláson, ha sor kerül rá (küldöttgyűlés) a vádbeszédre fel kell készülni. Ez persze arra ez esetre is igaz, ha a játékidő vége előtt a piros lap felmutatására nem kerül sor.
Annak idején Lenin elvtárs is megkérdezte, hogy "Mi a teendő?" Ez a kérdés aktualitásából most sem vesztett egy jottányit sem.
Nem kell, hogy az Auróra a Dunára kerüljön és az sem, hogy ágyúlövés jelezze az OMME palota ostromának kezdetét.
Viszont arra elengedhetetlenül szükség van, hogy ne csak itt virtuálisan tegyünk valamit a változás, változtatás érdekében. Ez kizárólagosan összefogással lehetséges, és idézhetjük a már klasszikus mondást is, hogy hozzon magával mindenki még egy embert....
És persze azt sem kell elfelejteni, hogy az a fajta harcmodor, amikor is az egymással szemben állók csak lőtték egymást egy kissé idejét múlt, már itt sem állja meg a helyét. Valami újra van szükség, amivel csak az utolsó pillanatban szabad előrukkolni. Találjunk megoldást!
Dr. Horváth Zsolt