Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286613 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1530 Dátum: 2015. Április 04. 16:22 »
Kiskakas!

Ebben a tekintetben téved a megérzésed, nem vitáztam korábban senkivel itt és szerintem most sem vitázom. Más néven meg főleg nem, egy regisztrációm van ezen a fórumon. Úgy láttam, volt aki megértette, miről beszéltem. Aki meg nem, az az ő dolga.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1531 Dátum: 2015. Április 04. 16:38 »
QUQURIQ !!!

Akkor, minden rendben a bírósági döntéssel!

Kiskakas!

« Válasz #1532 Dátum: 2015. Április 04. 19:10 »
Kárcsika!

Az az érzésem , neked is jutott a millákból csak még nem kaptad meg és kétségbe vagy esve mi lesz ha elmarad.

Így jártál...   https://youtu.be/CH58lfmRmZU

;D

*

atya

• 1043
« Válasz #1533 Dátum: 2015. Április 04. 20:28 »
Kedves Atya!

Ha te mint ahogy leírtad többször te a bíróság és a törvényesség oldalán állsz. Ez jó. Hidd el én is csak kettőnk között az a különbség hogy nem egy világnézetet vallunk a magunkénak. Mivel semmi nem kötelez arra hogy OMME tag legyek ezért ha nem tetszik a működése illetve a benne lejátszódó történetek akkor én lehet hogy nem maradnék tag vagy keresnék másik egyesületet mint pl a Profi és önkéntes alapon ott vagyok tag ahol tetszik.Hidd el szerintem sok ember gyomra forog a bírósági megoldásoktól többek között azért mivel mikor a te beadványod elutasításra került amit mint Tolnán mondtad kb2éve mint 6éves méhész egyesületi tag adtál be, azután mintha hírzárlat lett volna. Most hogy csúszott 1-2 napot a küldöttgyűlés összehívása amit megjegyzem szerintem még legalább kb400 ember tudott és csak egy Csuja Laci volt az aki ebből tőkét illetve" majd én megmutatom" alapon őáltala sikeres akciót hajtott végre mivel a bíróság teljesen jogosan mellette döntött.De mivel ez a "BÁTOR TETT" nekem nem jön le másként mint úgy hogy ez a segg...ej már megint feljelentette az OMMÉ t és nem tudok a dolognak tapsolni . Mivel ha valami tényleges hiba ami úgymond veszélyeztette volna mind működésében illetve létében az egyesületcdet és abban lép akkor embernek tartanám de így csak egy kis gerinctelen gyűrüs-féreghez (giliszta) tudnám hasonítani. De ebbe bele tartzik minden olyan feljelentgető aki ílyen komolyságú beadványokkal bombázza az ommét  utána  meg visít hogy ez milyen sokba kerül a tagságnak.

CSÁ KARCSI
Kedves Karcsi!
Nagyon örülök hogy válaszoltál, igaz nagyon zavaros amit írtál.  De azért sikerült megértenem. Ezt biztosan te írtad.
Sajnos ellentétben veled, nekem az jön le az írásodból, hogy te támogatod a szabálytalan működést. Neked még az sem számít, hogy ügyvédi segédlettel hozták össze ezt a szabálytalan közgyűlést. Karcsikám, ne legyél már így elkeseredve! Ha a haveroknak igazuk van, akkor biztosan fellebbeznek. Egyébként a bíróság szerint is szabálytalan közgyűlésen az alapszabályról szavaztunk, amit ráadásul senki, de senki, nem ismert. Ha szerinted az alapszabály nem lényeges az egyesület működésében akkor mi a lényeges? Gödöllőn még te is úgy gondoltad, mert azt mondtad, hogy legyen egy rendkívüli tisztújítás a következő küldöttgyűlésen. De a végén láttam azt, hogy mentél egy háztömb körülit az elnökkel, a csepergő esőben, és megjött az eszed. Utána elnök is lettél valahogy. Légy nyugodt, én is látom a gyűrűs férget, férgeket.
Idézet
ott vagyok tag ahol tetszik.
Egyébként ezzel az egy mondatrészleteddel egyet értek, és ezt neked is el kell fogadnod.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1534 Dátum: 2015. Április 04. 21:01 »
Tisztelt Méhészek!
Nem az a gond, hogy az OMME urai átlépték a sebességhatárt!
Nem volt jogosítványuk!
Ezért meszelte el őket a bíró.
Tehát ha nincs jogsi, már senki nem foglakozik azzal, hogy mennyivel mész.
Amikor évfolyamtársaimmal államvizsgára készültünk, kaptunk 5 minimum kérdést.
Aki mind az ötöt tudta kifogástalanul, mehetett vizsgázni.
Az OMME urai még a minimumot sem ütötték meg.
Ezért kéne leadniuk a nagy arcból, mert ők okozzák saját bukásukat, az arroganciájukkal.
A vezetés most sokkos állapotban van, lehet soha nem nyerik vissza józan ítélőképességüket.
Tovább támadnak, mert ahhoz nem elég bölcsek, hogy felálljanak és azt mondják:
"Tisztelt Méhészek Hibáztunk! Mindent el fogunk követni, hogy olyan alapszabályt terjesszünk elétek, ami nektek íródott, és nem nekünk."
Szerintem mi fog következni?
Mivel a dr. KUSS nem tudott rendet tenni, további támadásra lehet számítani.
Miért jutott idáig az OMME?
Mert elszálltak maguktól, kisajátították azt ami a miénk, Méhészeké!
Most már nem tudom hányadik OV, vagy Küldöttértekezlet ahol a méhekről alig esik szó, aki meg előhozza, azt megkérik, hogy hagyja abba. (Pest megyei küldött, a nyúlósról.)
Etikai ügyek garmada, most már a bírósági ügyek is.
Ha minden olyan klasszul megy, ahogy ők állítják magukról, akkor itt valami ellentmondás van.
Állandóan az elmúlt vezetést szapulják, akkor viszont egy sem volt.
Hasznos kis eszköz a tükör, sűrűbben kéne használniuk.
Egy biztos. Ez így nem mehet tovább.
Mi a megoldás?
Párbeszéd mindenkivel, és nem folyamatosan az ellenség képének keresése!
Más utat nem tudok elképzelni, mert akkor valóban nem a vezetés fog csak bukni, hanem az egész OMME!
Ennek alapja, hogy..
Nincs zárt ajtó, nincs TITOK!
Mert az OMME a Méhészeké!
Nagyernyei Attila 

*

kas62

• 146
« Válasz #1535 Dátum: 2015. Április 04. 21:40 »
"csak kettőnk között az a különbség hogy nem egy világnézetet vallunk"

Ez igazán nem probléma!
A különbség a kettőtök értékrendje között van !
Az értékrend, rokon a személy  erkölcsével.

Magyar lónak nincs háta, csak jobb meg bal oldala .

Talán a méhészeknek lesz közös érdekvédelme!?

« Válasz #1536 Dátum: 2015. Április 04. 22:27 »
Akkor, minden rendben a bírósági döntéssel!

Gondolom hogy igen. Ebben a kérdésben nem nyilvánítottam véleményt és nem is kívánok. Egészen másról beszéltem.

« Válasz #1537 Dátum: 2015. Április 04. 23:18 »
Kedves Atya!

Ha te mint ahogy leírtad többször te a bíróság és a törvényesség oldalán állsz. Ez jó. Hidd el én is csak kettőnk között az a különbség hogy nem egy világnézetet vallunk a magunkénak. Mivel semmi nem kötelez arra hogy OMME tag legyek ezért ha nem tetszik a működése illetve a benne lejátszódó történetek akkor én lehet hogy nem maradnék tag vagy keresnék másik egyesületet mint pl a Profi és önkéntes alapon ott vagyok tag ahol tetszik.Hidd el szerintem sok ember gyomra forog a bírósági megoldásoktól többek között azért mivel mikor a te beadványod elutasításra került amit mint Tolnán mondtad kb2éve mint 6éves méhész egyesületi tag adtál be, azután mintha hírzárlat lett volna. Most hogy csúszott 1-2 napot a küldöttgyűlés összehívása amit megjegyzem szerintem még legalább kb400 ember tudott és csak egy Csuja Laci volt az aki ebből tőkét illetve" majd én megmutatom" alapon őáltala sikeres akciót hajtott végre mivel a bíróság teljesen jogosan mellette döntött.De mivel ez a "BÁTOR TETT" nekem nem jön le másként mint úgy hogy ez a segg...ej már megint feljelentette az OMMÉ t és nem tudok a dolognak tapsolni . Mivel ha valami tényleges hiba ami úgymond veszélyeztette volna mind működésében illetve létében az egyesületcdet és abban lép akkor embernek tartanám de így csak egy kis gerinctelen gyűrüs-féreghez (giliszta) tudnám hasonítani. De ebbe bele tartzik minden olyan feljelentgető aki ílyen komolyságú beadványokkal bombázza az ommét  utána  meg visít hogy ez milyen sokba kerül a tagságnak.

CSÁ KARCSI
Gyerekek, Vannak, akinek a golyó is szögletes árnyékot vet!

Ha Csuja csak az érdemi dolgokat nyújtotta volna be az alapszabállyal kapcsolatban, amiből ugye kapásból van féltucat, pl. a napirend bővítésének kérdésköre. A ptk szövege egyértelmű. Ezt indokolatlanul beszűkítette az OMME vezetése.
De ha ezt támadta volna, akkor a per elnyúlik egy évig, és előfordulhat, hogy addig felfüggeszti a Bíróság. Akkor meg az lett volna a baj, hogy miért nem egy gyors megsemmisítást választ, mert akkor fél év alatt lett volna új alapszabály, így meg elhúzódik az ügy...

Szóval csipát ki a szemből, a golyót nem szabad árnyékviszgálatkor dobozostól kitenni a napra...

A kísérletező Sz.Vereb

*

Kitin

• 934
« Válasz #1538 Dátum: 2015. Április 07. 12:27 »
Eléggé érdekes cikk a mézvizsgálatról:

http://filantropikum.com/ne-hagyjuk-magunkat-atverni-igy-kulonboztessuk-meg-az-igazi-mezet-a-hamistol/

/összehordanak mindent/

« Válasz #1539 Dátum: 2015. Április 07. 15:41 »
Hát szerintem ezen leírások alapján próbára tett mézek közül  nem igazán találnánk valódi mézet.
Vajon ki találhat ki ilyeneket?

Üdv. jani bátya

*

Kitin

• 934
« Válasz #1540 Dátum: 2015. Április 07. 16:26 »
Csak a MÉDIA  :D

*

Kitin

• 934
« Válasz #1541 Dátum: 2015. Április 07. 16:26 »

*

Nb18

• 797
« Válasz #1542 Dátum: 2015. Április 07. 16:38 »
Sziasztok!

Na én ettől megyek a falnak!
Királynő!
Ha valaki laikusként a méhekről kérdez és a királynőt emlegeti, mindig azt szoktam mondani, hogy a királynő az a mesebeli palotában van...
A kaptárban anya, méhanya van.
Ennél már csak az anyakirálynő ami jobb!

Nb18

*

Kitin

• 934
« Válasz #1543 Dátum: 2015. Április 07. 18:21 »
A dolgozó méhanyakirálynő  :D

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1544 Dátum: 2015. Április 07. 21:05 »
Azt nem lehet kérdés, hogy az OMME vezetésének volt-e, illetve jelenleg van-e jogosítványa? Jelentem van, még legalább közel egy évig ha addig nem adják le. Vagy esetleg vissza, illetve be lehetne vonni? Senki nem fog önként átülni az anyósülésre, sem repülő út előtt, sem azt követően.
Amíg ők ülnek ott elől, és kezükben a kormány arra fog menni a szekér amerre akarják, mert nagyon nagy számban vannak és még lesznek is, akik kérdés nélkül tolják vagy éppen éppen eltolják azt, csak nem veszik észre, hogy nem jó az irány.
Született egy bírói döntés, mert a vezető(k) elkövetett, elkövettek valamit ami abszolút nem volt törvényes, de ettől még nem fog gyökerestől megváltozni a világ, különösen nem a vezetők vezetői stílusa. Valószínűleg sok takargatni való lapul a szekrényekben, vagy a fiókok mélyén és bizonyára nem érdekük, hogy a csontvázak napvilágra kerüljenek.
Mondhatnám, hogy Csuja László sokak örömére nyert egy csatát, de ezzel még nem dőlt el minden.
Beszélünk törvénysértésről, könyvvizsgálói jelentésről, fals számokról, arroganciáról, abszolút nem elfogadható vezetői magatartásról és még sorolhatnám. Korábban már utaltam rá, kíváncsi vagyok a csatát vesztettek reakciójára. Még a végén elhitetik az eltolókkal azt is, hogy szobrot kell nekik állítani, mert az (is) jár, és lőn világosság még szavazásra is bocsátják. Megmondjam a szavazás eredményét?
Félre értés ne essék, nem a legújabb sirató éneket akarom papírra vetni, nem szokásom.
Azt nem tudom, bár nagyon szeretném tudni, hogy van-e a küldöttek körében reálisan olyan százalékos, alapszabály szerinti százalékos arány, amely a választott vezetők visszahívásának kezdeményezéséhez elégséges lehet. Ha igen, akkor elviekben a jogosítványt vissza lehet vonni. Azzal azonban még mindig számolni kell, hogy a nagy számú esküdtek adott esetben milyen ítéletet hoznak, mire emelik fel a kezüket.  Abban biztos vagyok, hogy a tárgyaláson, ha sor kerül rá (küldöttgyűlés) a vádbeszédre fel kell készülni. Ez persze arra ez esetre is igaz, ha a játékidő vége előtt a piros lap felmutatására nem kerül sor.
Annak idején Lenin elvtárs is megkérdezte, hogy "Mi a teendő?" Ez a kérdés aktualitásából most sem vesztett egy jottányit sem.
Nem kell, hogy az Auróra a Dunára kerüljön és az sem, hogy ágyúlövés jelezze az OMME palota ostromának kezdetét.
Viszont arra elengedhetetlenül szükség van, hogy ne csak itt virtuálisan tegyünk valamit a változás, változtatás érdekében. Ez kizárólagosan összefogással lehetséges, és idézhetjük a már klasszikus mondást is, hogy hozzon magával mindenki még egy embert....
És persze azt sem kell elfelejteni, hogy az a fajta harcmodor, amikor is az egymással szemben állók csak lőtték egymást egy kissé idejét múlt, már itt sem állja meg a helyét. Valami újra van szükség, amivel csak az utolsó pillanatban szabad előrukkolni. Találjunk megoldást!

Dr. Horváth Zsolt