Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286634 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Hír-les
« Válasz #1545 Dátum: 2015. Április 07. 23:32 »
QUQURIQ !!!

Kedves Zsolt!

A jogsi már régen lejárt, minden nap úgy ülnek a volán mögé, hogy megbukhatnak…
Hogyan lehet úgy kezdeni a napot, hogy amikor kinyitják a szemüket, tudják, hogy jó lenne a mai napot is megúszni!
De, az a korsó, már sokat volt a kúton, lehet, hogy már az utat is ismeri, de egy szép napon összetörik!
Bármitől!
…és ez lehet a leg sza….bb érzés a vezetőknek! (bármitől)!!!
…Van egy út, a nincs ki út!
Szépen, lassan ballagnak be a zsákutcába a kúthoz, korsóval a kézben….
Az egészből csak azt a szép korsót sajnálom, mert az maga az OMME!
Annak idején mi méhészek raktuk össze ezt a korsót, lépésről-lépésre!
Hosszú éveken keresztül együtt jártunk vele a kútra, kiszolgált bennünket, hisz a víz az maga az élet!
Ezért mindenki nagyon vigyázott a korsóra!
Éveken keresztül több vízhordóra rá mertük bízni, tudtuk, hogy nagyon vigyázni fog rá!
Most is rá bíztuk egy csapatra a korsó sorsát,…..de  „Ők”, egy igen göröngyös utat választottak!
Arra bízták a korsót vitelre, aki nem ismeri a korsó lelkét!
A korsó sem szereti a hordárt, mert nagyon szorítja magához, és sokat oda-oda koccintja mindenhez…
Még meg sem hallja a korsó keserves sírását!...csak szorítja egyre jobban!
Már a víz is régen kilötyögött a korsóból, nem lesz kinek inni adni!

A szomjazó Kiskakas!  :-X

« Válasz #1546 Dátum: 2015. Április 08. 16:38 »

*

atya

• 1043
« Válasz #1547 Dátum: 2015. Április 08. 18:24 »
Ez van!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1548 Dátum: 2015. Április 10. 11:38 »
http://www.omme.hu/?p=3866
Úgy látszik kezdődik.
Ennyit az Egyed úr által szeptemberig garantált árról.

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #1549 Dátum: 2015. Április 10. 13:10 »
Nem szeretném a kettővel lejjebb hszt ide tenni, de minden szava igaz, és én ezt már kettő nappal ezelőtt megjelenítettem.
Nagyon elgondolkodtató az, hogy mennyire veszik komolyan az Egyed-et, ha így tárgyalnak vele. A küldöttgyűlésen mintha nem ezt mondta volna a cukor árát illetően. Én már semmin nem csodálkozom, azóta mióta azzal intézte el a nádcukros ügyet, hogy nem volt répacukros bélyegzőjük a szállítóknak.  :-[
Az Egyed csak formába önti azt a mentalitást, amit a vezetés gondol a méhészekről. Vagyis mindent meg lehet velük csinálni.  És ráadásul, mindez a mi tagdíjunkból sikeredett ilyen jóra! Ez az ember csak így tud Kft csinálni, mert ha a sajátját kellene beletenni, már régen tönkre ment volna.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1550 Dátum: 2015. Április 10. 14:57 »
A küldöttgyűlésen szeptemberig alacsony cukor árat ígért Egyed Árpád a kft ügyvezetője.
Most meg 177 Ft-ra emelte a kft a cukorárat!
Meg van ez buggyanva?

Kedves Méhésztársak!
Miért ígért olyat Egyed Árpád, amit már egy hét múlva se tud betartani?
CSAK AZ IGEN SZAVAZAT KELLETT A KÜLDÖTTGYŰLÉSEN?
Egyébként meg a kft ennyire semmibe nézi a méhészt, hogy alig egy hét telt el és az ígéretét nem tartja be?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1551 Dátum: 2015. Április 10. 15:56 »
Azért elgondolkodtató a kft ügyvezető úr szerződéskötése.
Vajon milyen szerződés az amelyet egyoldalúan lehet módosítani? És akkor ez a megoldás? Bizony keresni kellett volna azonnal egy másik szállítót. Azt is említette az OV-n, hogy a kft-nek semmi haszna nincs a cukorforgalmazáson. Tessék már nekem megmondani akkor ki nyeli le a kereskedelmi haszonkulcsot, mert a kereskedőknél ettől az ártól olcsóbban lehet cukorhoz jutni haszonkulcsostól nyereségestül.
Ha csak ennyire képes az ügyvezető úr le kéne vonnia a tanulságot és távoznia posztjáról, mert a fizetésért ami magyar viszonyok között (az átlagbér több mint kétszeres) nem kis összeg, dolgoznia is illenék.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1552 Dátum: 2015. Április 10. 18:30 »
Jani bátya!

Én úgy gondolom, hogy a vártnál jobb brazil nádcukortermés tovább nehezíti a tiszta répacukorhoz jutást, ez pedig drágítja azt, dacára annak, hogy egyébként a kereskedelemben csökken a cukor ára. Szóval a jóhiszemű oldalam azt mondatja velem, hogy a hasznot az a kereskedő nyeli le, aki tisztában van azzal, hogy nekünk méhészeknek fontos a cukor eredete, és főleg annak garanciája.
(Mondjuk, ha már itt tartunk, azért mégiscsak jobb lenne, ha a Kft-nél realizálódna a haszon, hiszen az a miénk is, ugyebár...)

Egyed ügyvezető úrnak pedig épp az a tisztességtelen üzleti partner ad sok munkát, aki egyoldalúan módosítgatja itt a szerződést, hiszen most nyilván konzultálnia kell egy ügyvéddel az ezzel kapcsolatos jogi lépésekről (feltéve, hogy a szerződést nem egy láthatatlan tollal írták bele a levegőbe....  :-X)

« Válasz #1553 Dátum: 2015. Április 10. 20:31 »
Mit aggódtok fiúk!
Eddig is az OMME-s cukor volt a legdrágább, ezután is ez lesz.
Én nem voltam ennyire "Hiszékeny", azonnal tudtam, hogy ez az ár nem tartható szeptemberig, mert a világpiaci tendencia látható volt.
Legalább mindenki megtapasztalhatja az OMME igazi arcát.
25kg-os zsákok, akár egy raklappal is házhoz szállítunk, garantált az ár,.
Alig két hete mondta ezt Egyed Árpád a március 28-i Küldöttértekezleten.
Na ennek a garanciának soha ne üljetek fel, amit ezek az urak megígérnek!
Egyoldalú szerződésbontás?
Ezért vannak a deviza hiteles perek is, mert a bankok egyoldalúan módosították a szerződéseket.
Tudok ajánlani az OMME-s uraknak egy jó ügyvédet, meg kell támadni a szerződést.
Viszont én ismét nem vagyok "Hiszékeny" és nem hiszem el, hogy volt szerződés.
Mutassák meg, hozzák nyilvánosságra.
Vagy ez is olyan mint a Kft. mérlege?
Nem "mutyiba" készült?
Semmit ne higgyetek el nekik,még azt sem amit kérdeznek.
Ez az egész Kft. agyrém egy szűk társaság ötletelése, és most kapkodnak, hogy mivel is kéne foglalkozni, hogy nyereséges legyen a vállalkozás.
Tanítani kéne, ezt a mentalitást a leendő vállalkozóknak, hogy nem kell elkezdeni egy üzletet, mert az biztos bukta.
Piackutatás, hatástanulmány?
Hányszor leírtuk már.
Végül is más pénzén én is szívesen vállalkoznék.
Az OMME-s cukorból már csak a "répa" bélyegző maradt számukra.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1554 Dátum: 2015. Április 10. 20:41 »
http://mno.hu/gazdasag/hat-eve-nem-volt-ilyen-alacsony-a-cukor-ara-1280572#

Egy kis olvasnivaló. A kft ügyvezetője biztosan nem olvasta.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1555 Dátum: 2015. Április 10. 20:49 »
Mit vártatok tőle? Elhittétek, hogy ennyi lesz az ár ...? Több helyen is olcsóbb, nem is értem miért kell vele foglalkozni. Nemrég írtam Karcsinak, talán emlékeztek rá:"Omméba nem vágyó, de a tagságot kényszerből követő embert választanál a gazdasági tevékenységet irányító feladat ellátására, aki saját gazdaságában sem tudott felmutatni semmit egy életen át?"
Remélem majd a méz értékesítése terén is produkál valamit, mert eddig amihez nyúlt, annak emelkedett az ára ;D

« Válasz #1556 Dátum: 2015. Április 10. 20:53 »
Az üveg árát is újra felnyomták úgy, hogy Orosháza egy petákot sem emelt.
Jó kis csapat ez!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1557 Dátum: 2015. Április 10. 21:41 »
Még elutalgatják a maradék vagyont egymásnak, aztán csak elhúznak már, reméljük.
Ha egy fillér sem marad a kasszában és a számlákon, akkor sem lesz akkora a katasztrófa ami az érdekképviselet sorozatos elmaradásából, a méhészeti érdekek nem képviseletéből származik.
A vállalásokat a küldöttek hipnozitált része felé, majd csak legyen kin behajtani. Sebaj megérdemlik, legalább rájönnek miféle gyászhuszárokkal üzleteltek a fejünk felett.

Akármilyen válságstratégiát találjanak ki, sokáig már nem élősködhetnek a nyakunkon.

Győzzön az igazság! Legyen Köztársaság!!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 10. 21:48 írta Legyen Köztársaság! »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1558 Dátum: 2015. Április 10. 21:49 »
QUQURIQ !!!

OMME Kft. cukor vállalkozás….
Mi nem stimmel az OMME cukor ügyben?
Hát semmi!
Nézzük sorba.
Zsákok súlya 50 kg. had rokkanjon a méhész fajzat.
Lepakolás kiszállításkor, zabkenyeres méhész erős karok.
Cukor jelölés? Répa vagy nád?
Jó lesz a méhésznek bármelyik, az a lényeg, hogy édes legyen.
Jelölés, gyorsan egy répás bélyegzőt!
Oviban már begyakorolták…
Cukorár, piacképes, az uzsora piacon! (és vegyen a méhész cukrot)?
A számlázásokba és a könyvelésekbe nem is szeretnék bele mélyedni, mert attól tartok, hogy elnyel a föld!
Csak egy kérdésem van az OMME vezetés, és a Kft. csodálatos ügyvezetőjéhez, Egyed Árpád cukor mágushoz!
Mi a fenéért vegyen a méhész a Kft-től, egyetlen egy szem cukrot is!
Miért érné meg a magyar méhésznek, hogy az OMME- Kft-től vegyen cukrot?
Egyed Úr!

No figyi!
Így vesz a méhész cukrot, így éri meg Neki! (ingyen oktatás)
OMME Méhészet hirdetések, OMME honlap hirdetések, cukor nagyker telefon, Multi reklám akciós újság.
Hol van a legjobb ár, leg megfelelőbb kiszerelés (25 kg.)
Hány kilométerre van a telephelyétől, vagy mennyiért szállítják ki, vagy van aki még ingyen is kiszállítja.
MÉRLEGEL!!!
RENDEL !!!
VÁSÁROL !!!
Vannak olyan cégek is, akik a helyére be is hordják a cukrot!
Ez így megy már évek óta!
Így éri meg a méhésznekvásárolnií!
Így akár 15 ft –al is vehet valaki könnyen etető répa cukrot számlásan!
Egy 250 családos (közepes) méhész 4000 kg cukrot vesz átlagosan, ez 16 kg/családra jön ki!
4000 x 15 ft= 60 000 ft!
Ugye milyen korrekt az OMME Kft ügyvezetője?
Csak ennyivel károsítja a kedves tagjait!
Mind ezt hagyja az OMME vezetése, szakmai vezetése, elnöke, IB-tagok, EB tagok…
Jutalmuk!
Leváltás!!!
Alkalmatlanok a további vezetésre!
Üveg ára?
Igen emelkedett a Kft óta…!
Akartok olcsóbban méhészkedni?
Tisztújításkor, szavazzatok bárkire csak rájuk NE !!!

Az édes Kiskakas!

*

Kitin

• 934
« Válasz #1559 Dátum: 2015. Április 12. 08:39 »
http://mehlegelo.omme.hu/

megfigyelő hálózat...