Zümi!
Mikortól fogyott ez a 2,5kg, és mennyiből? Szerintem nincs ok aggódni, jön a hideg.
A múlt héten letakartam feketefóliával a kaptárakat, most már csak a nyugalom kell nekik, remélem a cinegék sem fogják zaklatni őket. Az egérrácsok már egy hónapja fent vannak.
Most egy digitális kaptérmérleget hagytam az egyik alatt, hogy majd mérem a fogyást, de utólag belegondolva oktalan dolog volt. Nincs hőkompenzációja, így sz.rt sem fog érni. Csak közel állandó hőmérsékleten ad értékelhető eredményt. De semmi gond, maximum annyi hogy most télen sem fogom tudni a tényleges fogyást. A 18. teleltetésem lesz a mostani, eddig még nem pusztult éhen méhcsaládom. Nem azt mondom hogy nem aggódtam néha, de aztán meg örültem ha a repcéig kipucolták a telelő eleséget, némi felkarcolásos rásegítéssel. Idén még el is kellet szedni néhányat, mert akácra idulás előtt is volt még belőlle. Egy öreg kaptárba raktam őket, gondoltam ha a moly nem esik bele nagyon, jók lesznek majd a kölyökcsaládokhoz. Meglepetésemre komoly rajt találtam a kaptárban, amikor szükség lett volna a lépekre. Kiderült, hogy nagyon rosszul zárt már a kijáró.