Méhészkedés fekvő kaptárban

• 822 válasz
  • 428679 megtekintés
Re:Méhészkedés fekvő kaptárban
« Válasz #810 Dátum: 2024. Június 20. 23:52 »

Viszont mivel a kozelemben senkit sem talaltam aki fekvot hasznalna, igy ide fordultam.

Itt biztosan kapsz tanácsot ha szükséged van rá, mert Attila Klubvezető Úr önzetlenül segít neked a fekvő kaptáras kérdéseidben. Kérdezz tőle nyugodtan! A kaptár egyik legnagyobb mestere.
A többiekkel ne foglalkozz, csak cikiznek folyamatosan, mert elavult rakodókkal szenvednek.
"Koszonom ha vegigolvastad es esetleg tanacsot is adsz,..."
Adtam. Végig olvastam. Reakcióm is volt rá, de aztán meggondoltam magamat, mert nem szeretnélek megbántani, ezért átpasszoltalak Attilának. De ha konkrétan kíváncsi vagy az első reakciómra írásod után, akkor kérlek nézd meg ezt a képet, ami méltó képen kifejezi első reakciómat.

*

buksi

• 466
« Válasz #811 Dátum: 2024. Június 21. 10:36 »
Na de miért kételkedtek Attilában,aki 1 nap kipörget 60 fekvőt,vissza rakja a kereteket,este fölpakol és indul is vándorutra,honnét tudjátok milyen okos megoldást tud Attila hordástalan időben könnyen pörgetni,láttam a nyilatkozatát kereste a szavakat.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #812 Dátum: 2024. Június 21. 10:49 »
Kert végébe akar pár családot, nem elvan az fekvőbe? Tökéletes tanulgatni.
Nem célja sokszáz családos rajgyár elérése😂😂, meg  "korszerűen" sérvesre se akarja magát gyúrni szar fiókokkal.
Üdv:robi

*

Berci

• 317
« Válasz #813 Dátum: 2024. Június 21. 16:10 »
Kert végébe akar pár családot, nem elvan az fekvőbe? Tökéletes tanulgatni.

Jobbat tudok! Geddekas...ideal für Freizeit und Hobby! :)

« Válasz #814 Dátum: 2024. Június 21. 19:40 »
Az a Geddekas, az kaptár is? Nem egy kizárt méhész?

« Válasz #815 Dátum: 2024. Június 22. 17:36 »
Ezt írja buksi, akitől már tartok, hogy valahol les.
Bárha lesne nem írna ekkora marhaságokat.
Lehet valahol nyilatkoztam, hogy naponta mennyit pergetek?
De az akkor van amikor a fészket is rendezem, és nem vándorolok azonnal, mint most a hárs pergetésekor,
és a meleg miatt csak du. 2-ig dolgozunk.

Tehát meg kell nyugtassam, nem 60 db fekvőt pergettem az idén vándorlás előtt, viszont írásának a második része korrekt.
"Na de miért kételkedtek Attilában,aki 1 nap kipörget 60 fekvőt,vissza rakja a kereteket,este fölpakol és indul is vándorutra,honnét tudjátok milyen okos megoldást tud Attila hordástalan időben könnyen pörgetni,láttam a nyilatkozatát kereste a szavakat."
Bizony, azonnal visszaraktam a kereteket, és este 9-kor rajt, mivel a méhes ház maradt, és a későn jövők oda bekéredzkednek.
Nem szoktam keresni a szavakat, mint most sem.
Kérlek légy szíves b@szogass már mást!
Köszönöm szépen.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #816 Dátum: 2024. Június 23. 21:41 »
Attila én nem akarlak baszogatni,de ennyi idősen egész nap munka éjjel meg vándorlás? -gondolom vannak segédek,de mindenképp furcsa amiket írsz,vagy te is robot vagy a fekvőhöz igazítva?

« Válasz #817 Dátum: 2024. Június 25. 06:58 »
Ezt kérdezi tőlem buksi:
"Attila én nem akarlak baszogatni,de ennyi idősen egész nap munka éjjel meg vándorlás? -gondolom vannak segédek,de mindenképp furcsa amiket írsz,vagy te is robot vagy a fekvőhöz igazítva?"
Többször említettem, hogy sokáig sportoltam, hosszú távú, és hegyi magyar bajnok voltam korcsoportomban, bringában.
A mai napig sokat tekerek, ahogy időm engedi.
Energiám nagy részét tehát a sportban alapoztam meg.
A mai "fészbukos", "MEKIBEN" kajázó, E cigit szívó, energiaitalokon élő műanyag fiatalokat keresztben-hosszában átugrom még erőben.
Többször kérdezték tőlem milyen aksikat használok, mert sosem merül le.
Tehát nem vagyok átlagos, de a méhészetben sem.
Még annyit, hogy 8 nap alatt 3 4S Street koncerten voltam, unokáztam, és Mórahalmon a strandon úszkáltam.
Akkor a rovatnak megfelelően hozzá is szólnék.
A hárs kipergetve, ma vándorolok napraforgóra, előtte egy kis fahordás.
Többen már mérnek róla, én nem siettem, mert van még napi pár tíz deka hordásom, ez arra volt jó, hogy ne szorítsák ki az anyákat a megtűzött fészekből.
Ahová pakolok egy része nyílik, a másik óriási terület talán egy hét múlva kezd.
Nekem nem sietős mert utána nagy pangás lesz.
Hát egyelőre ennyi.
https://www.google.com/search?q=4street+any%C3%A1m+sz%C3%B3l%C3%ADt+l%C3%A1gy+puha+hangj%C3%A1n&oq=4&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggCECMYJzIOCAAQRRgnGDsYgAQYigUyDwgBEEUYORiDARixAxiABDIGCAIQIxgnMgYIAxBFGDsyBggEEEUYPDIGCAUQRRg8MgYIBhBFGDwyBggHEEUYPNIBCDQyMDRqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:2200e242,vid:46roHLPjmLE,st:0
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #818 Dátum: 2024. Június 25. 17:18 »
Attila örülök, hogy ilyen szuper erős vagy és bírod a vándorlásokat,én megelégszem a hárs hozammal és talán lesz egy kevés szolidágó,ha megázikígy 70 fölött már nem érdekel a napra,főleg az ára miatt is,aki bírja csinálja,de azért megsúgom nekem jobb a rakodó még Nb-vel is mint a fekvő.

« Válasz #819 Dátum: 2024. Június 26. 12:17 »
Ma éjjel simán áttelepítettem a méhészetemet napraforgóra.
Már most szép hordás van, és sok tábla még nem is "pattog", tehát ez előre vetíti, hogy legalább 1 hónapos kirándulás vár a méheimre.
A családok szépek, csak a felvásárlási ár arcpirító.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #820 Dátum: 2024. Június 26. 15:13 »
Elárulnád ,ha nem titok ,mennyi az a "szép hordás " így az első pár napban? Kilózik már így az elején?

« Válasz #821 Dátum: 2024. Június 26. 16:07 »
Már jó pár napja van hordás, mert többen mérünk.
Ne provokálj, hogy aztán ismét bűnbaknak kiálts ki, hogy a 'vegyes méz" árát is letörtem.
Ha gondosan olvasod írásomat akkor talán nem is tettél volna fel ilyen provokatív kérdést.
Ugyanis ezt írtam, amiben benne van a kérdésedre a válasz is:
"Többen már mérnek róla, én nem siettem, mert van még napi pár tíz deka hordásom, ez arra volt jó, hogy ne szorítsák ki az anyákat a megtűzött fészekből.
Ahová pakolok egy része nyílik, a másik óriási terület talán egy hét múlva kezd.
Nekem nem sietős mert utána nagy pangás lesz."

Biztosan a fülledt meleg teszi veled is.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #822 Dátum: 2025. Január 27. 08:07 »

Méhészeti közélet / Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Utolsó üzenet: írta Nagyernyei Attila Dátum 2025. Január 26. 17:37 »
Ezt írta oszkár:
"Ilyet még egyetlenegy méhésztől sem hallottam, hogy az északon gyűjtött akácmézét összekeverné a délen gyűjtöttel."
Majd wr rákontráz:
"Részvétem, én sosem kevertem az enyémet, nem is fogom, mivel semmi nem indokolja."
Na tehát akkor (talán utoljára) elmesélem, hogy mi is az egalizálás, az-az a homogenizálás.
Minden piacozó méhész (nem ti, mert nektek lövésetek sincs hozzá) valamilyen szinten egalizál.
Azok a vándorméhészek (mint én is) akik délről északi akácra vándorolunk, nem minden esetben tudjuk megvárni az első akác víztartalmának ideális szintre való csökkentését, emiatt a 2. akácon pergetett mézzel keverjük.
A refraktométer megmutatja, hogy meddig kell hozzáadni a sűrűt.
Én általában a mézeimet 17.5-ös víztartalomra állítom be!!!!
Szerintetek ez mézhamisítás?
Én így veszem ki a részemet a buliból.
Saját termelői mézeimet minősítem, a hordókra ráírom a víztartalmat!!!!!!!!!
Így a 19-est összekeverem egy 16-16,5-össel és már ok is.
De többet nem súgok, mert még túl okosak lesztek.
Ja és az északi akácon pergetett méz nem csak sűrűbb lesz, de jóval világosabb is, nem olyan sötét mint ti.
42. szezonom, 41 éve szerelek ki üvegben.
Köszi a jó tanácsokat, de általában tőlem kérdezik mitől ilyen tükrös tiszta a mézem.
Mert 37 éve Németországból hoztam olyan mikrószűrőt ami nektek még ma is csak fogalom.
Annyi előnyöm volt, hogy a feleségem néhai nagybátyja gépbeállító volt abban a gyárban ahol ezt gyártották.
 (Kevelár)
Nem ma kezdtem fiúk.
Nagyernyei Attila

Nem ma kezdtem fiúk.

Hú!!! Vazze!!!