Na csak azért javítgatok, mert ugye az olvasott valótlanság marad meg a fejekben és ez nekem ciki.
100 rajom már akácpergetésig volt, majd még legalább 300. 964 volt a csúcs és még valamennyi a régi hétkeretes pároztatókban.
Kettő rajom ment el, mert odaígértem egy haveromnak, aki nem ért oda estig sem, és reggel amikor megérkezett, és összeszedte magát, addigra azokat megsütötte a nap, és hess...
Veszteségem néhány volt összesen. Anyátlanok, herepetézők, de üres kaptáram csak 1. Azt nem tudom miért. Lett volna több is, de amikor az anyátlanokat kikezdték, azonnal kisepertem.
Attila! Hülyeséggel ne foglalkozz! 4 léputcára nem szűkítünk. Azokat összerakjuk. Habár az idén késett az akác, jók lettek. Nincs kedvem végig böngészni a füzetet, de talán ha 20 ilyenem volt. Az állatjóléti miatt meghagytam valamennyit,(4lu) és amikor összeraktam volna, inkább mézteret kaptak. Volt amelyik 20 kg akácmézet adott, nem volt szűkítve, nincs is erre/ehhez eszközöm.
Ha nekem a 90 százaléka 4 léputcás lenne tavaszra, akkor nem írnék az újságban, hanem szégyenkezve kussolnék. Itt már az a f@sza gyerek ebben az ágazatban, aki hülye a méhészethez. Elnézést, hogy én még soha nem buktam bele!
Aztán vannak itt néhányan a haverjaim között, akik végre örülnek ennek az időnek, és annak, hogy nem kopnak feleslegesen a méheik a kaptárban nyüzsögnek. Ez sem jó. Annyi rajunk lesz az idén, hogy beleszakadunk. Na megyek vissza műlépezni, mert majd nem tudom mire rakni a csibészeket.
Ja! Jut eszembe Attila. Én sem veszek az idén kertanyagot. Már ötezer készen van, ezer körül műlépezve itthon a kifőzöttek közül, kétezer? a méheknél. Vasárnap délután az egész család az új léceket rakja el, ami szintén kb. ötezer keret anyaga. Akkor tudjuk megoldani, nincs koncert meg "velnesz". Ma nem fűrészeltem, mert nem sütött a Nap, és hideg van a fóliasátorban.
Viszont igyekeznem kell, mert ma rendelte meg a Főni a vetőmagokat, és bizony 5 hét múlva vetek, addig még elkell készítenem a palántanevelőt, tehát kifelé a fóliasátorból. Így megy ez. Habár igazad van, ugyanakkora kupac föld kerül ránk, viszont én élvezem a munkámat. No meg majd azután is szeretném ha jókat mondanának rólam.