A méhcsaládok általános állapota

• 4055 válasz
  • 1137394 megtekintés

*

robi 75

• 1026
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4051 Dátum: 2026. Január 06. 11:56 »
Igen erre gondoltam, sose hallottam róla, pár hete dobta be a face, mondom mi jó isten ez?
Üdv:robi

« Válasz #4052 Dátum: 2026. Január 09. 18:26 »
Sziasztok!
Megjöttek azalapanyagok össze is raktam a vezérlőt.
1 Termosztát hütésre állitva, ha a külsö hömérséklet tavasszal 20 fok fölé emelkedik lekapcsolja automatikusan a 2-3 termosztát kiménő fázisát.
2-3 termosztátpedig 1-1 fütöfóliára lessz fogatva különböző erősségü nagyságú családok miatt.
2X0.75 gerincvezeték 2 db majd a többi fütéshez.
Ahogy melegszik az idő tervrezem beüzemelni öket..
Tudom hogy sokak szerint hülyeség de 2 hete már bennt van a tartalékcsaládoknál is,  kora tavasszal jól jönnek azok az anyák. Szaporitáshoz ahogy utánnaolvastam külföldi fórumokon is tökéletes! Nincs megfázott fias egy pár fagyos éjszaka miatt, nagyobb felületen petézik az anya, nem kell annyi takaró méh.
Direkt nincs védelem mert a lakásból van kivezetve egy hosszú vezeték amire csatlakoztatva lessz a kertben, ha akármi gond van a lakásban is el megy az áram igy hamarabb tudok reagálni ha megrágta vagy bármi gond lenne fütés közben. Fi relé van.

« Utoljára szerkesztve: 2026. Január 09. 18:33 írta John Wick »

« Válasz #4053 Dátum: 2026. Január 09. 21:03 »
A MOSTANI család fűtéssel egyáltalán nem értek egyet.
Többletfogyasztást fog okozni, és feltelnek bélsárral mivel nem tudnak kirepülni.
Veszélyes mutatvány.
Ettől függetlenül arra kélek, hogy légy szíves számolj be a tapasztalatidról.
Később, amikor már kitisztultak, és megjött a valós tavasz, tehát rendszeresen ki tudnak repülni, akkor ok.
Most szerintem öngól, de majd meglátjuk.
Üdv: Nagyernyei Attila

*

Koki

• 324
« Válasz #4054 Dátum: 2026. Január 09. 23:38 »
Hagyd Attila! Úgysem tudod megértetni vele.

Zöld még a  legényke -mondta Cafrinka.....................

https://www.youtube.com/watch?v=qje3l5yzW9c

36:34-nél

« Válasz #4055 Dátum: 2026. Január 10. 10:21 »
A MOSTANI család fűtéssel egyáltalán nem értek egyet.
Többletfogyasztást fog okozni, és feltelnek bélsárral mivel nem tudnak kirepülni.
Veszélyes mutatvány.
Ettől függetlenül arra kélek, hogy légy szíves számolj be a tapasztalatidról.
Később, amikor már kitisztultak, és megjött a valós tavasz, tehát rendszeresen ki tudnak repülni, akkor ok.
Most szerintem öngól, de majd meglátjuk.
Üdv: Nagyernyei Attila

Mivel nagyon kicsi tartalékok, nem családok, félő volt  nem birják ki a mostani -18 20 fokokat,  Inkább beraktam de csak temperál, nem füti a kis családokat. Jövöre tartalékokat kevés néppel is betudom teleltetni, veszteség nélkül,de ez majd kiderül, jól vannak, kaja van böven.
A nagyokhoz tisztuló kirepülés után teszem be szaporitási szándékkal, majd a belőlük készitett kölyökcsaládokat is füteni fogom megfelelő teljesitményü lapkákkal. Nem szándekoztam most berakni a termelőkhöz annyira azért nem gurult el a gyógyszerem.
Többletköltség minimális, időm van ráérek.
Az időjárás kiszámithatatlan. Megváltoztatni nem tudom de segiteni viszont igen tisztuló kirepülés után!
Anno leölték a méhcsaládot a mézért................... Fejlődni kell
Persze majd megosztom az észrevételeimet.
Hagyd Attila! Úgysem tudod megértetni vele.

Zöld még a  legényke -mondta Cafrinka.....................

https://www.youtube.com/watch?v=qje3l5yzW9c

36:34-nél
Annyira azért nem vagyok.....
További szép napot!
« Utoljára szerkesztve: 2026. Január 10. 10:30 írta John Wick »