Én a tropicát nem hagynám szó nélkül. A videót most nem tudtam megnézni, lehet, hogy nem azt írnám, ha megnéztem volna, de nem ha hülyeséget írnék, akkor kijavítotok. Szóval én úgy voltam vele, hogy ez fias nélkül nem tud áttelelni, ezért nem lesz nekünk semmi gondunk vele. Hát ez nem jött be. Nem tudják, hogy miként, de túléli a telet. Én gondoltam a hangyákra. A jó ég tudja, hogy egy hangyabolyban van-e télen fiasítás vagy nincs? Lehet, hogy oda húzódnak be? Mindenesetre az ellene való kezelés szerintem nagyságrendekkel nehezebb lenne , mint a varroa ellen. Ugyanis ezekkel a szerekkel e méheket kezeljük, a tropica pedig a fiasban van. Az tényleg megkeresi magának az alkalmas korú álcát, míg a varroát a dajkaméh viszi oda. Ezért tudjuk a méhen elkapni. Ez a tropicánál zsákutca. Ide tényleg valamilyen atkacsapda kellene. De szerintem sokkal hatékonyabb lenne Görögországban egy 100 km-es méhmentes területet hagyni, azon nem jutna át, csak repülővel, vagy kerülőúton hajóval, ahogyan Ausztráliába is eljutott. Hát arra is figyelni kellene. Nem ártana többet tudni a grúz méhészetekről, hogy ott milyen eredményt tudnak elérni ellene, de én annak vagyok a híve, hogy azt kellene megakadályozni, hogy bejusson Görögországba.