A méhcsaládok általános állapota

• 3995 válasz
  • 1115460 megtekintés
*

Berci

• 331
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #3990 Dátum: 2025. November 24. 12:47 »

A méhekről is essék szó.
Tegnap néhány órán keresztül 14 fok volt a méhesemben, elvétve virágporos méheket is lehetett látni, és a vízen is voltak.

hm...azért ez engem aggasztana.

*

Koki

• 292
« Válasz #3991 Dátum: 2025. November 24. 13:42 »

A méhekről is essék szó.
Tegnap néhány órán keresztül 14 fok volt a méhesemben, elvétve virágporos méheket is lehetett látni, és a vízen is voltak.

hm...azért ez engem aggasztana.

Berci ne kekeckedj!
Szerintem azt is a másik Nagyernyei Attila árulta el.
Aztán honnét tudjuk mi, hogy ott mi van. Na honnét? Emlékszünk...

Megkönnyítem a válaszodat Attila. Nem mondhatod, hogy nincs bennem segítő szándék. Fúj, Berci, Te csúnya.

Ezzel bizonyítod, hogy sosem jártál a méhészetemben, csak a rosszindulatú alaptalan pletykákra alapozod "szakmai" megítélésed.

« Válasz #3992 Dátum: 2025. November 25. 17:59 »
Melyik része aggaszt benneteket?
A virágporral nincs mit tenni, a vizet meg a szublimálás miatt járták.
Másnál is így volt.
De nálatok ez elképzelhetetlen.
Nem az a lényeg, hogy mit írok, hanem az, hogy azonnal az ellenkezőjét állítsátok, vagy lehülyézzetek.
Ma is 13,5 fok és szikrázó napsütés volt, fél 12-től, du. 2-ig.
Szépen mozogtak a családok.
Nagyernyei Attila

*

Berci

• 331
« Válasz #3993 Dátum: 2025. November 25. 18:32 »
Melyik része aggaszt benneteket?

Az atkamentes családok anyái kb. 1-1.5 hónapja leálltak. Ahol nem atkamentesek a családok ott az anya próbál kompenzálni és még fiasít.
A virágpor a fias táplálásához kell.
Miért zaklatod őket szublimálással?
Kezdő szublimálós koromban, amikor nem értettem a szublimáláshoz, én is zaklattam őket ilyentájt. Tavaszra a 6-ból 3 lef.sta magát. Tessék végre már megjegyezni, hogy szeptember végi anyazárkázás nélkül a szublimálás semmi nem ér!
Ha mindenáron szublimálni szeretnél, akkor inkább tavasszal tedd! Februárban zárd le 2 hétre az anyát, már, ha marad addigra család, és lesz 7 napod 2-3x szublimálni. Az alatt a két hét alatt a családot mérsékelten veted vissza és akácra szépen feljöhetnek. Ez az unortodox módszer. ( az olaszok kipróbálták. Január végén lezárkázták az anyákat egy hónapra. Utána kezeltek. Akácon nem hordtak kevesebbet, mint a kontroll.)
Ha mindenáron nem szeretnél szublimálni, akkor kérd el a Jenőtől a tavaszi zsebkendős receptjét és nyomasd nekik amig lehet.
Egy jó tavaszi atkagyérítés hatékonyabb, mint a nyár végi összes bűvészkedés!

« Válasz #3994 Dátum: 2025. November 25. 20:28 »
Berci!
Nem érzel ebben némi(?) ellentmondást?
"Egy jó tavaszi atkagyérítés hatékonyabb, mint a nyár végi összes bűvészkedés!"
Szerintem nem nyár vége van, vagy fordítva van előtted a naptár?
Rengeteg méhész használta ki a jó időt a szublimálásra.
Fiasítás szinte nulla, akkor meg mi ezzel a baj.
Utána több napon keresztül tudtak még repülni is.
Minek tavasszal kezelni, ha ilyenkor pár atka hullik?
Mitől lesz tavasszal több?
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 292
« Válasz #3995 Dátum: 2025. November 26. 17:24 »
Berci!
Nem érzel ebben némi(?) ellentmondást?
"Egy jó tavaszi atkagyérítés hatékonyabb, mint a nyár végi összes bűvészkedés!"
Szerintem nem nyár vége van, vagy fordítva van előtted a naptár?

Neked lehet igazad Attila. Valaki előtt fordítva van a naptár. Nem vagy te egyedül. Itt a linkelt videóban van még a méhésznél nov. 15-én 3 kereten fiasítás.
Azon a képen amin a "pécsi" besütés látható a keretek tetején, (tudod amit kértél, hogy kíváncsi vagy hány léputcásak most a MÉHÉSZEKNÉL, NEM A SÜKETELŐKNÉL a 12-es hunorban a családok)  annak nincs fiasítása már szeptember közepe óta. Ezek szerint azok lesznek jó családok, amiket 6 kereten kell már most tartani, nincs a fészekben kaja csak a szélső lépeken. Amikor az időjárás engedi, hordják a virágport és járják a vizet. Azok lesznek ám a jók tavaszra, mert azoknak sok fiatal méhük lesz.
Megakutyakukit. Tessék ismét félretenni a méhek árát tavaszra!!!

Ne mondja nekem senki, hogy valami káros hatása nincs az oltásoknak, vagy valami érte az emberek agyát.

https://www.youtube.com/watch?v=RqL2bAdQB3I