A méhcsaládok általános állapota

• 3976 válasz
  • 1075779 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #3975 Dátum: 2025. Augusztus 03. 12:57 »
Egyet értek az egészségre nagyon oda kell figyelni, bár itt keleten ha lett volna fedelező gépem se kellett volna sokat használni az idén sajnos. A bérekről pedig annyit én már 2021-ben napi 20ezret fizettem+meleg ebéd, kávé, üdítő, sör+ 1-2 feles. És így is halászni kell az embereket amihez jön a gyomor ideg, hogy vajon eljön vagy csak ígérgeti. A másik meg, hogy sokszor mi se tudjuk hogy most szerdán vagy szombaton pergetünk csak közvetlen előtte derül ki igy nehéz szabadságot kivenni bárkinek 1-2 nappal előtte. Szóval megértem azt aki szöktet és legózik, mert ha más nincs egymagam éjjel kipergetem, és nem függök rajtam kívül 1-3 embertől mert egyre nehezebb összehozni ha egyáltalán van kinek szólni.

*

wr

• 1030
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #3976 Dátum: 2025. Augusztus 03. 14:38 »
Idézet
Van egy barátom aki inkább kínlódik, de gépet nem vesz, mert.............az asszony ügyes, a gépet is lekörözi.
Ebben most kivételesen egyetértünk. Nekem sajnos nincs, de nagyon elkelne, és nem azért nem veszek mert nem akarok, hanem mert nincs hova tennem. Egyszerűen annyira kicsi a helyiségem, hogy így is épp csak elférnek a hordók meg a sok behordott fiók. Én is voltam már úgy, hogy úgy kikészült a fedelezéstől a csuklóm hogy napokig pihentetnem kellett nem tudtam csinálni semmit. A fedelezőgép nem csak minket kímél, hanem jóval gyorsabban is dolgozik. Jut eszembe, írhatnál róla hogy neked melyik van, és hogy korrektül működik-e, mert egymásnak ellentmondó vélemények vannak erről is. Meg hogy, tényleg bemegy-e a léc alá, van szükséges neki a 22mm-es léc, bár erősem kétlem, hogy 22mm-es lécből kibirná egy NB keret. Szerencsések a félkeretesek, mert ahhoz a mérethez van fűtött kés, egyetlen mozdulat és le van fedelezve az egyik oldal.

A napi 20 ezres segítséged ha valóban igaz, akkor csókolgasd meg alaposan a kezét, itt már 30-ért sem akar eljönni senki.