Ne mindig csak méhészkedjünk, hátha valakit érdekel a mostani írásom.
Még pár napom van az idei nyaralásból, és néhány élményemet szeretném megosztani veletek.
Célállomás, az olasz tengerpart legfelkapottabb szakasza.
A tengernek ez a szakasza az egybefüggő

szálloda sorokról, a milliónyi napozó ágyról szól.
Nem kicsi a strand, mert szinte megszakítás nélkül 44 km.
Aki nem hiszi utána nézhet a Wikipédián.
Felmentem szállodánk tetejére, ahonnan pazar a kilátás.
Méhész mivoltomat nem tudtam letagadni, emiatt távcsövet is vittem.
Akár merre nézelődtem mindenhol csak napozó sátrak és tízezer számra a napernyők.
A hullámoktól a homokos partot sziklazátonyokkal védik.
Minden 100 méteren vizitmentők figyelik a fürdőzőket.
Kávéház milliónyi, és óriási nyüzsi, aminek a csúcspontja valamikor este 10 körül van.
Kerékpár utak mindenfele, és itt az a szabály, hogy nincs szabály a bringásoknak!
Nem számít a járda, a zebra, a behajtani tilos, az egyirányú forgalommal szemben való közlekedés.
Ha bringaút keresztezi a gépjármű forgalmat, az autósok azonnal satufék!
Kész élvezet a kerékpározás, pláne úgy, hogy nem kell gödröktől tartani, hihetetlen minőségű az út magyar ember számára.
A szállodában a kerékpárokat általában térítésmentesen adják.
A gyalogosoknak viszont érdemes jobban vigyázni mint otthon, mert az autósok, a milliónyi motoros, roller, elektromos riksa, meg mit tudom én milyen kütyükkel nem igen állnak meg.
Szinte minden szállodának van saját strandja, de a tenger is tiszta, és meleg.
Hát mit mondjak még?
Nagyon kellemesen csalódtam Olaszországban.
Többen is mondták, hogy kupisak, felveti őket a szemét.
Hát örülhetnénk mi magyarok annak a rendnek ami itt van, és nem csak a tengerparton.
Biztosan találni itt is szemetes részeket, de nagy általánosságban tisztaság van.
Minőségi burkolatok, igényes építkezés.
Az éttermi szolgáltatás áraitól sem kell megijedni, hacsak nem egy extra helyet nézünk ki.
Az üdítő, a sör nem olcsó, a magyar árak kb. duplája, de sok dolog sokkal kevesebbe kerül mint nálunk.
Az üzemanyag ára olyan 50 Ft-al több.
Minden összevetve örvendek, hogy az idén Olaszországra esett a választás.
Minden méhésztársamnak azt kívánom, hogy tapasztalja meg milyen egy éjszakai pezsgő élet, amikor tízezrek szórakoznak, buliznak.
Amúgy éjjel 2-től van csend, addig nehéz lenne pihenni.
Röviden ennyi.
Nagyernyei Attila