Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285614 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5565 Dátum: 2025. Március 31. 17:53 »
 Belphegor írásával maximálisan egyetértek!
A fogalmazása is példaértékű, humoros, szókimondó, kemény, és valós.
Nincs mese, nekem tetszik a stílusa.
Ezen felbuzdulva írok egy teljesen más témáról, de valahogy a magyar valósághoz ez is hozzátartozik.
Ma délelőtt Pesten voltam temetésen.
Ezért az egyik rokonunkért beugrottam Dunavecsére.
Nem ez a hír, hanem az 51-es út!!!!!!!!!
Szalkszentmárton előtt életveszélyes, nem baleset, hanem életveszélyes!
Akkora gödrök az úttestben, hogy azt ember nem tudja elképzelni, csak Afganisztánban egy gránát becsapódása után.
Történt a következő, ment előttem egy Opel Astra és beledurrant egy ilyen jókora gödörbe, azonnal durrdefekt, és a kerék is látható sérülést szenvedett.
Hát a jó ku..a édes anyjukat azoknak a villogós Közútkezelőknek akik ezt nem veszik észre!
Hol vagyunk már?
Szerbiában előrángatták azokat a polgármestereket, és rendőri vezetőket akiknek tudtával üzemeltették azt a szórakozó helyet aminek nem volt működési engedélye!
Nálunk miért nincs felelősségre vonás a gondatlan közúti üzemeltetésért?
Ha egy kamion szenved balesetet és belemegy egy buszba akkor lesz ebből hír.
Egy autó defektje, és kerékcseréje semmi.
És láss csodát.
Amikor jöttünk hazafelé mindkét oldalon dolgoztak a "hibajavítók".
Ja ja.
Lapáttal dobták bele a vizes gödrökbe az aszfaltot, majd a csizma sarokkal szépen beledöngölték.
Mindezt 2025. március 31-én Magyarországon.
Van itt fejlődés méhésztársak, ne keseredjetek el.
Még egy apró info.
Kína egy mega városában több toronydaru dolgozik mint egész Európában.
Rossz Földrészre születtünk?
Nagyernyei Attila

« Válasz #5566 Dátum: 2025. Április 06. 20:27 »
https://www.youtube.com/watch?v=KDiY_NxHyUI
Tudtuk ezt eddig is, csak a megoldás várat 20 éve magára!
Köszönjük szépen Hevesi Mihálnynak!
Nagyernyei Attila

« Válasz #5567 Dátum: 2025. Április 25. 09:32 »

« Válasz #5568 Dátum: 2025. Május 08. 20:48 »
https://24.hu/fn/gazdasag/2025/04/15/mergezo-vegyszer-tavakban-folyokban-talajvizben/
Csányi Anti nagyon régóta mondja, hogy ez a méhészek (méhcsaládok) fő baja.
Mindent a "NAGY BÜDÖS ATKÁRA" fognak a szak(?) értők.
Antival nemrég voltam közösen egy szekszárdi előadáson, ahol az előadó végig ennek a mocsok vegyibombának a káros hatásiról beszélt!
Már csak az a kérdés, ha a kutatók is kimutatták a talaj, és a mélyebben fekvő vizeinkben akkor miért engedik még?
Szemét egy anyagias világban élünk, ahol a környezetünk, és az egészségünk is háttérbe szorul az anyagi érdekek miatt!
Mennyit küzdöttünk a "neok" ellen is, és ismét a szakember(?) azt állította,...... ha szabályosan használják, nem okoz problémát a méheknek.
Hogy lehetett a néma gyilkost,(neot)egy rovarölőt szabályosan használni?
Sehogy!
Ja de, be kell tiltani.
A gyomirtóval is ezt kéne tenni!
Nagyernyei Attila

« Válasz #5569 Dátum: 2025. Május 17. 08:50 »
Sajnos a lobbi erősebb mint valaha.
A Bayer megvásárolta a Monsanto céget, aki kifejlesztette ezt a rettenetet.
Mikor térnek észre az emberek ???
Saját magát, gyerekét, unokáját iis gyilkolja!!!

« Válasz #5570 Dátum: 2025. Május 18. 20:55 »
Meg az is igaz  ,hogy az elmúlt húsz év szubletális és akut méhpusztulás okozója nem a növény védőszerek hanem a méhész /atka, nosema ,májusi vész , spiroplazma ,galagony virágpora , mikrohullám ,mobiltelefon stb./ !!!! Nálam 20 év után idén is volt hatalmas mászkálás és elnéptelenedés ! " Méhkimélő technológia" acetamiprid 25% emelt hatóanyaggal és boszkaliddal- piraklostrobinal történt a repce növényvédelme .  Szerintem a repcén bekövetkezett szubletális mérgezés a méhegészségügyi helyzetért nagyon is okolható ! A méhcsalád túlélési esélyét nagy mértékben rontja a szubletális  mérgezés !

*

Koki

• 222
« Válasz #5571 Dátum: 2025. Június 16. 11:28 »
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2025/06/mehrajok-katasztrofavedok-harsfa-rajzas

Attila!
A "méhlegelő" oldalon írt hülyeségeidre egy válasz sem érkezett. Elolvasták, mosolyogtak vagy röhögtek egyet, aztán legyintettek, továbbléptek.
De ez a cikk? Most nehogy már megint azzal gyere, hogy nem egyeztettél a újságíróval!
Mért van erre szükség? Tényleg Te mondtad "tollba"? Mert akkor még nagyobb a baj, mint eddig hittük.
Nem kívánom elemezni most, persze sokan nem értik a zagyvaságot, de ha gyakorlott méhész olvassa, hát ...

« Válasz #5572 Dátum: 2025. Június 21. 07:45 »
Rögtön gondoltam, hogy Molnár Jenő (Koki) biztosan másként gondolja.
Hogy ki, kin röhög a bolhás kutyát nem érdekli.
Akik pedig az idén nem bírtak a rajokkal, az ő bajuk, de sajnálom.
Nekem főként ezért is van csak ennyi méhcsaládom, hogy mindig, mindenhova odaérjek.
Van amikor így sem sikerül, de 600, vagy 1.000 családnál lehetetlen.
Igazából nem érdekel a véleménye, a sok raj egy átok, megkeseríti a méhész életét, kihat a termelésre, valamint rengeteg az eszközigénye. (+kaptár, keret, takaró, etető stb.)
Többen kritikaként fogalmazzák meg velem kapcsolatban, hogy rengeteget "túrom" a családokat.
Igen!
A kiugróan erőseket folyamatosan fejtem, és mostanra az állományom felénél lecseréltem az anyákat.
A rajzani nem akaró 2024-es anyák maradnak, a többinek rossz hírem van.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #5573 Dátum: 2025. Június 21. 09:56 »
Természetesen mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a rólad alkotott képpel nem foglalkozol. Sikerült hosszú küzdelmeddel ebbe az állapotba hoznod magadat.
Neked nem azért van "ennyi"- mennyi is?- családod, hanem azért mert amiket vásáróltál tavasszal a MEGMARADTAKHOZ, azok segítségével szétszedegetted mindenféle nyomorúságos kölyökcsaládoknak nevezett gyenge egységekké a nehézsorsúakat.
Te mindig mindenhova odaérsz ahogy írtad. Például a közvélemény alakításához is, amiből megtudhatja a polgár, hogy "méhrajok riogatják" őket. Jaj jaj visít fel Mariska néni. Olvastátok ez a nagy tudású néhai szaktanácsadó, néhai elnök mit árult el? Nem elég a bajunk, most még a méhek is.
Tudod mit riogatnak a méhek? Téged. Neked egy szenvedés a méhészkedés. Egy átok. Csak amiket leírsz azokat is kínnal olvassák a méhészek. Te soha nem leszel méhész, csak szerettél volna mindig azzá válni. De ezen elröhögünk, küldözgetjük egymásnak, hogy láttad már megint mit írt ez a szerencsétlen....? Viszont a köz véleményét azzal riogatni, hogy a méhrajok félelemben tartják a lakosságot, na hát az igen felbosszantott sok méhészt, de téged már arra sem méltatnak, hogy ide egy sort is írjanak ennek okán sem.

Nem fejted te folyamatosan a kiugróan erőseket, mert olyanok nálad soha nem voltak, az idén meg örültél annak is, ha néhány méhed maradt az anyával.
Ne próbáld bemagyarázni az embereknek, hogy amiatt volt a rajzási láz a méheinknél ilyen intenzív, mert nem tudtak elegendő akácmézet gyűjteni. A folyamatos gyenge hordás, ami serkentő, és a gyakori bezártság a rossz idő miatt. Na de mitől lett volna nálad rajzás. A méheid még a vásároltakkal is semmit nem értek, nemhogy rajzásra gondoltak volna. Aztán ugye meg ketté is vált a méhésztársadalom, mert van aki elad, és van aki vesz. Te meg próbálod visszaállítani a családszámot, míg mi tényleg küzdünk a rajokkal. Akkora küzdelem ez, hogy annyi eladó családunk lesz némelyikünknek, amennyit te nem is láttál egyben még életedben. Nekem például 964 lyukon repülnek, és egy pároztatóm, vagy tartalékcsaládom sincs, csak családom. És még csak az akác előtti rajok, vagy az akác utániak kaptak enni, nem ám serkentgetés meg a nyomorultak pátyolgatásával töltöm az időmet.
Na de volt abban acikkben egy érdekesség ismét. Hány évre van neked szükséged ahhoz, hogy meg tudd különböztetni a hársfajokat???
https://www.facebook.com/100074436781279/videos/kislevel%C5%B1-nagylevel%C5%B1-h%C3%A1rs-h%C3%A9tv%C3%A9g%C3%A9n-sokszor-besz%C3%A9lt%C3%BCnk-a-h%C3%A1rsfa-j%C3%B3t%C3%A9kony-hat%C3%A1sair/436539065872542/

"A települések hársfái már javában virágoznak, így a szerencsés helyeken édes hársillatra ébredhetnek az ott élők. Nagyernyei Attila elmondta, ezek a kislevelű hársfák, melyeknek méhészeti szempontból nincs túl nagy jelentőségük. Később nyílnak az orvosi-, a nagylevelű- és az ezüsthársfák...[/i]"

Ezt tényleg Te mondtad az újságírónak? Tudatodnál vagy Te?
Ekkora marhaságot egy "szakembertől"!!!

Ezt meg jól jegyezd meg, mert nevetségessé tetted isméd magadat.  Nem ezután fog a nagylevelű hárs virágozni. Tomipapa régen összefoglalta neked, de hiába. A nagylevelű virágporát már akácpergetéskor hordják. Tehát május végén kezd nyílni.

https://www.youtube.com/watch?v=ublxcnw9Us4&ab_channel=SzombathelyiTelev%C3%ADzi%C3%B3

*

wr

• 1013
« Válasz #5574 Dátum: 2025. Június 21. 14:19 »
No akkor.
Idézet
mostanra az állományom felénél lecseréltem az anyákat.
Ugye, ahhoz, hogy anyát tudjunk cserélni - már ha nem maga a család teszi ezt meg - kell hogy legyen másik. Na most ha nincs rajzás, mert bölcsők sincsenek, akkor új anyák sincsenek. Venni köll. Vagy kérni mástól tavalyi lecseréltet ami neki már nem kell.

Idézet
Többen kritikaként fogalmazzák meg velem kapcsolatban, hogy rengeteget "túrom" a családokat.
Na, én meg úgy vagyok ezzel, hogy inkább akarjon megrajozni az állomány negyede, minthogy az egész tavaszom azzal teljen, hogy 3 naponta a kaptársor mögött állok és a kereteket tologatom.

Most találtam egy ilyet, még egész jó ahhoz képest amilyen videók ott vannak:

https://www.youtube.com/watch?v=Oiv7dGsAq0k

Azt taglalja, hogy neki azért jó a fekvő, mert csak felnyitja, és előtte van minden, mindent (is) lát. Nem ebben, hanem valamelyik másik részben ezt be is mutatja. Hát komám, felnyitja, kiszed valamit (keretfedők), megint kiszed valamit (takaró) majd megint kiszed valamit, ami talán már a fólia, de nem emlékszem. És ezt minden családnál, minden egyes kaptárnyitásnál. Annyi idő alatt én akár mindkét mézteret is leveszem ha kell (ritkán kell) tetőstől menekülőstől. Ezt csak mint érdekesség írtam le. Senki nem hiszi el aki nem próbálta, hogy ha a tavaszi "fürt" nem horizontálisan hanem vertikálisan helyezkedik el, akkor azt tényleg nem kell egész tavasszal b@szogatni, leszámítva a tavaszi átvizsgálást. Tökéletesen, és tökéletesen jól felfejlődik a család mindenféle hozzányúlás nélkül. Abban meg most egy kerettel bővítek, most még eggyel, most műlépes kerettel, stb. Már ha jók. Ha nem, akkor meg ugye leszűkítem 3-4 keretre és hasonlók, még több (olcsó) játék.

*

Koki

• 222
« Válasz #5575 Dátum: 2025. Június 21. 21:01 »
Venni köll. Vagy kérni mástól tavalyi lecseréltet ami neki már nem kell.

Mi néhányan tudjuk mire céloztál, de a többség hátha nem érti.
Valami borzalom. Nekem is hozott egy valamikori méhésztárs belőlük teljesen jószándékkal.
Az egyiket azért lehetett megkülönböztetni a zárkában lévő méhektől, mert fehérre volt festve. Nálam akkorák az anyák, hogy az egyes ekét elhúzzák.
Na szóval ha én írom, biztosan hülyének néznek, tehát sikerült megkeresnem. Tessék:
Nem szokásom a "puncsolás".
De az sem szokás, hogy egy méhésztárs ennyire nagylelkű, önzetlen legyen.
Szeretném Csányi Antalnak megköszönni a méhanyákat!
Évek óta megtisztel bizalmával, hogy amit elhozok tőlük én vehetem ki a családoktól.
Ez arra jó, hogy ellenőrzöm az anyák petézési teljesítményét, méretét és színét.
Egy évig még tökéletesen üzemelnek, és ha nem én cserélem le őket, leváltják.
További jó egészséget, vegyszermentes környezetet kívánok!
És még egyszer köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #5576 Dátum: 2025. Június 21. 23:58 »
Mert Te ügyes vagy koki!

« Válasz #5577 Dátum: 2025. Június 22. 00:02 »
Ja.Mini anyákat nevelnek a méheink.

*

Koki

• 222
« Válasz #5578 Dátum: 2025. Június 22. 07:29 »
Vannak méheitek? Azt hittük szót fogadtál a barátodnak, -úgy eltűntél innét-, és visszamentél az eredeti szakmádba.
Maradj a zöld gondolatoknál, meg etesd a főnit a glifozáttal amíg elhiszi, hogy attól olyanok a méhei.

Te Anti! Ha olyan jó a viszonyod a Nagyernyeivel, mondd már a Klubvezetőnek, hogy ne azoknak az anyáknak tekerje ki a nyakukat akik rajzani szeretnének, na ha persze nem gyengécskék, hanem azokét a pótanyákét, akiknek népét tavasszal "ismét egy léppel szűkítettem" szöveggel nyomorgatja, miközben mi már a méztereket rakjuk, meg csapolunk. No ugye azt a gliceroxot nem használtuk. Ugye ne menjek bele jobban???
« Utoljára szerkesztve: 2025. Június 22. 07:35 írta Koki »

« Válasz #5579 Dátum: 2025. Június 23. 08:23 »
"Tudod mit riogatnak a méhek? Téged. Neked egy szenvedés a méhészkedés. Egy átok. Csak amiket leírsz azokat is kínnal olvassák a méhészek. Te soha nem leszel méhész, csak szerettél volna mindig azzá válni. De ezen elröhögünk, küldözgetjük egymásnak, hogy láttad már megint mit írt ez a szerencsétlen....?"
Elolvastad te egyáltalán a cikket Koki, Molnár Jenő?
Abban az áll, hogy a lakosságot riogatják a méhrajok (tehát ők a katasztrófavédelemhez fordultak), én pedig nyugtatom őket, hogy ha nem piszkálják a rajt, akkor az veszélytelen.
Annyi  bibi, hogy elönti az agyad a vad gyűlölet, és nem tudod értelmezni a dolgokat.
Azt pedig külön köszönöm, hogy egymásnak küldözgetitek, legalább  tanulnak belőle a haverjaid is.
Az idén tényleg gyengén indult az állományom, de ez már a múlté.
Mivel sosem jártál a méhészetemben, és nem nyitottunk ki kaptárt,  minden ilyen hozzászólásod hiteltelen.
Amikor Balatonlellén jártam tavasszal, felajánlottam, hogy beugrok hozzád.
Elutasítottad, valamilyen mondvacsinált indokkal.
Az én méhészetem nyitott, oda bárki bejöhet, takargatni valóm nincs.
Nagyernyei Attila