Nem érthette Berci, mert Ő sem tudhatta a 35 km távolságot, mint ahogy egyik olvasó sem. Az ugye oda-vissza 70. Van ám pénz lóvéra, -tartja a mondás. Meg az idő. Meg a meló.
Miként oldottad meg? Este amikor lefeküdtek, vagy reggel mielőtt nekiálltak kávézni, ugye be kellett zárni tartalékot. Ha az a tartalék otthon volt, akkor valamikor haza is kellett vinni. Az nem plusz fuvar, mert este a méhész- ha elültek- hazamegy, hazaviszi. Ha 40db, akkor azért már melós. Én biztosan nem vinném haza, mert nem érek rá játszani.
Na tehát bekerült a gyengécske váltós családhoz a tartalék. Annak így valóban több kijáró népe lett. Viszont mi történik ott? Adtál a váltós családnak egy új jó anyát kelő friss dajka sereggel kevés kijáróméhvel, akik egyébként hamarosan elhalnak, és a váltós család tétlenkedő dajkáit végre helyzetbe hoztad. Nem fognak azok sok napraforgó mézet hordani, kivéve ha korlátozod az anyát, mint akácon. Azok sok népet fognak gyártani, lesz belőle egy igazi erős betelelő család, valóban "teljes értékű termelő" szolidágóra.
Egyébként az egész egy szórakozás.
Készíts erős egységeket, a gyengéket meg hagyd otthon. A váltós váltson, a termelő meg termeljen. Én valamikor megfogadtam, hogy még odébb sem viszem a kaptárat, nemhogy vándoroljak. Két győzelem, két vereség, és egy döntetlen 5 vándorlásból.