NYÍLT LEVÉL DR CSERÉNYI PÉTERHEZ!
Több tagszervezet is jelölt a választásra IB tagnak
Örömmel fogadtam a kezdeményezéseket.
A változások érdekében mégis helyesebb ha nem fogadom el a jelöléseket.
Nem fogadom el a jelölést,nem indulok a vezetőségi pozícióért.
Takács Ferenc üzlettársa vagyok,közös a méhészetünk.
Így döntöttük egykoron és ma Európa legnagyobb méhészetét üzemeltetjük.
Dr Cserényi kihasználná a lejárató kampánya során,hogy Takács Ferenc üzlettársam.
Lám Csányi is indul.
Ugye megmondtam Takácsnak kell az OMME.
A mostani "nagy vezérünk" Cserényi Péter kiadta a feladatott a szaktanácsadóknak,Bross ellen kell kampányolni.
Tegyék ezt úgy,hogy terjesszék róla ha Brosst választják meg,akkor Takács Ferenccé lesz
az OMME,mert Bross átjátssza neki.
Ezen én mélységesen fel vagyok háborodva,mert ez nem igaz.
Miért lenne szüksége erre.
Neki olyan egyesület kell aki a nehéz döntéseknél,kulcsfontosságú
"ügyeknél" meghallgatja az Ő véleményét.
Neki partneri OMME kell,ugyan úgy mint a többi kereskedőnek.
Még mindig nem veszik észre sokan,a kereskedő nem a méhész ősi ellensége,hanem a stratégia partnere.
Egy hajóban evezünk,mi megtermeljük a mézet Ők eladják.
Egyik szakma sem működhet a másik nélkül,szükségünk van egymásra.
Bross Péter ma is elmondta Pécset,szinte az összes kereskedővel jó viszonyban van,
szükség van rájuk,nélkülük nem megy az értékesítés.
Én is mindig jó viszonyt ápoltam a kereskedőkkel.
Nektár Flóra kft-nek,az MM kft-nek,Aranynektár kft-nek hosszú évekig késleltetett fizetésre adtuk el a mézünket.
Soha egyikük se vágott át.
Ennek így kellene lennie.
Egymásra vagyunk utalva.
Nyilván a kereskedő minél olcsóbban akar mézet venni és minél drágábban eladni,mert a haszonért dolgozik.
Nyilván a méhész minél drágábban akar értékesíteni,mert a haszonért dolgozik.
Piaci információk kellenek és mindkét fél dönt.
Na nem olyan fals infó mint idén Mészáros produkált,lesz ez több is mint 1500.
Az OMME-nak itt van szerepe.
Szolgáltatnia kell piaci információt,szolgáltatnia kell minél jobb termelési körülményeket,
mindent meg kell tennie tagjai érdekében,hogy minél jobb szabályozok vegyék körbe az egész termék pályát.
Legyünk már túl azon a rettenetes állapoton,véleményen,hogy a kereskedő ŐSI ELLENSÉG!
Én azt szeretném,ha változások lennének az OMME-ban.
Szeretném ha egyesületünk új útra lépne,ahol nem lenne lehetősége senkinek sem
diktatórikusan vezetni 13000 méhész érdekvédelmi egyesületét.
Olyan alapszabályt kell megalkotni,ami lehetetlenné teszi ezt.
Bross Péter szerint az OV döntési jogát vissza kell adni,az IB,vezetőség szolgáljon,dolgozzon,
hajtsa végre az OV,a küldöttgyűlés határozatait,javasoljon,kutassa mindig a lehetőségeket.
Dolgozzon ki,vagy dolgoztasson ki,vázoljon fel alternatívákat,megoldási lehetőségeket az adott aktuális
gondokra,problémákra amik a méhészeket érintik,az OV és küldöttgyűlés számára,és ezek döntsenek ne az IB.
Azt szeretném ha fontos "ügyekben" nem lennének ezután óriási mellé fogások.
Gondolok itt neonikotinoidok az az hosszú hatású rovarölő szerek ügyére,kínai méz
ügyére,amelyekben a fékevesztett doktor Úr rossz irányba kényszeríti egyesületünket.
Azért írom,hogy fékevesztett vagy dr Úr mert ma nincs a vezetésben senki aki ellened merne tenni,
aki megmondaná neked mekkorákat hibázol.
Az IB egzisztenciálisan függők,és a nyuszikák(félők)és ezen két "halmaz" közös részéből áll.
Majdnem mindenki fél Dr Úr,mert bosszúálló vagy.Ők ott voltak melletted,láthatták,
tapasztalhatták,ha kell titkosítasz,ha kell feljelentesz.
Ugye a cél szentesíti az eszközt.
Negatív kampányoddal és eddigi viselkedéseddel leírtad magad,nem fog a méhészek
tábora még egyszer MEGVÁLASZTANI!
Saját magadat csinálod ki,nem mi aki ellen merünk menni rossz döntéseidnek,nem mi akik elmerjük
mondani,milyen szörnyen megalázó módon vezeted az egyesületet.
Akik ma gazsulálnak neked,mert félnek tőled,a titkos szavazás során nem fogják rád a húzni a voksot.
Mindezeket egy olyan ember írja le most,aki egykoron felnézett dr Cserényi Péterre,
aki tisztelte,aki örült,hogy barátja lehetett.
Igen együtt "szakmáztam",ötleteltem vele,sokszor szinte minden nap,aki együtt járt vele szakmai utakra,aki sokat viccelődött vele,aki sokat ugratta,aki egy szobában aludt vele Buchinger György mester kurzusán és hajnalig beszélgetett,ötletelt szakmázott vele,aki boldog volt amikor meg mutathatta neki a házát, gyerekeit,méheit,aki örült amikor megvendégelhette az asztalánál és jót ettünk a bolognai spagettiből,aki jókat nevetett vele,aki fél Istenként nézett fel rá,aki felhívhatta amikor a gyereke nagyon beteg volt,aki nagyon hálás volt mindezért Neki...........!
Igen,maradhatott volna Brossnak,Koósnak,Csányiéknak(a többieket nem merem leírni mert egy részükről még mindig azt hiszi,hogy a barátai és Nekik nem akarok rosszat)továbbra is jó barátja.
Érzed mit vesztettél el a hatalomhajszolása miatt Dr Úr?
Kik ma a barátaid?
Ne felejtsd,mondhatnám azt is"régi dakota mondás szerint",soha nem késő megfordulni,ha ellenkező irányba
indultál el mint amerre szerettél volna menni.
Ez az én utolsó kísérletem irányodban.
Igen dr Cserényi Péter lehettél volna az OMME történetének egyik legnagyobb alakja.
Sajnos nem lettél.
Diktátorokat igen csak megítéli a jövő.
Kérdés,tudsz-e,akarsz-e változtatni.
Talán még nem késő.
Csányi Antal
Szalánta,2016.02.19.
Ui:Kitin megfelel?
Tovább tartott megszülni,mint gondoltam.