OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288409 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #240 Dátum: 2016. Február 14. 18:52 »
Idézet
Az első szaktanácsadót már kiközösítették!!!!!!!!!
A jelöltek szavazásakor nyíltan kampányolt, közel volt hozzá, hogy kizavarják a teremből.
Még küldöttnek sem választották meg.

Attila!
Ez várható volt!
Szerintem jobban teszik ha visszafogják magukat a szakik ameddig csak lehet, aztán amikor voksolni kell lehet vallani :)
Az az érzésem sok fájdalmas dolog fog még megtörténni választásig.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #241 Dátum: 2016. Február 14. 19:31 »
Sziasztok!

Szerintem ez az eset inkább arra bizonyíték, hogy mi mindenre képesek egyes pozíciójukat féltő bürokraták és miként lehet megakadályozni, ha egy szaktanácsadó küldöttnek szeretné választatni magát.

Példa továbbá, hogy milyen mélységbe képesek lesűllyedni egyesek annak érdekében, hogy egy több mint száz fős egyesület tagságát rezzenéstelenül arccal feléjük fordulva palira vegyék.

Miként álljanak útjába a változásnak és a haladásnak, növelve az elvesztegetett évek számát.

Természetesen a jelenleg regnáló vezetőség stratégiájába is kiváló betekintést nyújt az eset, illetőleg a stílusjegyek is teljesen megeggyeznek.

A nagy kérdés az, hogy hány szaktanácsadó szerepel majd küldöttként mégis a választásokon.

Tessék tekintsük át..

« Válasz #242 Dátum: 2016. Február 14. 20:12 »
"A nagy kérdés az, hogy hány szaktanácsadó szerepel majd küldöttként mégis a választásokon."

Az elnök szaktanácsadók biztosan, a többi pedig az illetékes egyesületek tagságán áll illetve bukik.

Üdv. jani bátya

« Válasz #243 Dátum: 2016. Február 14. 21:46 »
Bármi legyen a választás eredménye, az utókor számára tiszta pályát kell biztosítani.
Ehhez alapszabályt kell módosítani (még el sem fogadták az újat) és akkor ez a kérdés kilőve.
Most is óriási feszültséget fog okozni, de ez már így lesz.
Mindenki érzi, sőt tudja, hogy akiknek a fizetése a regnáló hatalomtól függ, azok nem lehetnek elfogulatlanok, sőt kötelező szavazógépként működniük.
Véleményem szerint ez ma az OMME-n belül a legsúlyosabb probléma.
Mindent ebből lehet levezetni.
Szakmai tehetetlenségtől, a nyalizásig mindent.
Csonka Imre írása a színházról telitalálat volt!
Teljesen leírta mi fog bekövetkezni.
Ez az "OMME bibliája".
Mindenki egy szerepet játszik, helyezkedik, lobbizik, puncsol, köpönyeget forgat, jópofizik.
Remélem a választások után tiszta képet kapunk, mert ami most zajlik az kriminális.
Nagyernyei Attila

« Válasz #244 Dátum: 2016. Február 15. 09:05 »
 Tisztelt Méhésztársak!
Geddekas előző hozzászólásából töröltem egy részt!
Kérném, hogy a hátralévő időben ne ragadtassátok el magatokat!
Nagyon félreérthető, és visszatetsző volt a hozzászólás ezen része!
Ilyen nincs, hogy "Én jelöllek, de akkor Te is jelölj engem!"
Nekem az oviban gyakorolt versike jutott erről eszembe, mely így szólt:
"Sóder, sóder a lábam alatt, galambom, aki itt a legszebb, tőlem puszit kap."
A jelölés nem erről szól, hanem a rátermettségről, a jelölt "előéletéről", hogy mit tett az OMME-ért eddig, és mit tud tenni közösségünkért.
Aki jelöl, nem biztos, hogy alkalmas személy az OMME tisztségre.
Nekem ez a véleményem, maradjunk a realitás talaján.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #245 Dátum: 2016. Február 15. 11:38 »
Attila!

Szerintem döntésünk egyáltalán nem volt ellentétes a demokrácia szellemével, sőt a Gödöllői Méhészegyesület szombati jelölt állító gyűlésén összefogást erősítő lépést tettünk. Tudomásom szerint nagyon kevés OMME tagszervezeteinél volt jelöltállító gyűlés. Legtöbb helyen csak a helyi szervezet elnöksége, sőt tudok olyat, is, hogy egyszemélyben a helyi elnök döntött a jelöltállításról.

A jelenlegi alapszabályunk annyira laza, hogy egyetlen OMME tag ajánlásával is jelöltté válik bármely OMME tag, bármely választott tisztségre. Ez túl laza szabályozás és ez alapján akár 13 000 jelölt is lehet, ami ha beköbvetkezne kezelhetetlen lenne.

A következő alapszabály módosításkor feltétlenül javasolni fogom a jelöltállító gyülések rendszerének kötelező bevezetését.
Idézet
A mondat így fog hangzani: "Jelölt lehet az OMME választott tiszségre az az OMME tag, aki legalább egy tagszervezet jelöltállító gyűlésén 50 % plusz 1 szavazati többséget kap."
  Lehetne további megszorításokat is tenni, hogy például OMME elnöki és a három alelnöki székre az a személy lehessen jelölt, akit legalább a tagszervezetek 10 %-a jelöl, ami most kb 11 tagszervezetet jelent. De ezek részemről csak javaslatok, viszont megfontolandó lenne alapszabályban való lefektetésük.

22 választott tisztségviselői posztra kell március 2-ig jelölteket állítani. Az általunk leadásra kerülő jelöltek közül csak 4 tagja a Gödöllői Méhészegyesületnek. Ennek a többszöröse jelöltre fogunk ajánlást tenni a Jelölő Bizottság felé.

Megtehettük volna Gödöllőn, hogy csak és kizárólag a saját egyesületi tagjaink közül állítsunk jelölteket, de a Gödöllői Méhészegyesület közgyűlésének a döntése volt, hogy a változás szellemében induló jelöltek minél szélesebb körben kapjanak tőlünk támogatást, ezért nemcsak az egyesületünk tagjait, hanem más egyesületek tagjait is jelöltük. A közgyűlésünkön nem egyszerűen felolvastuk az illető nevét, hanem röviden ismertettük a tevékenységét is, majd ezt követte személyenként a szavazás.

Természetes módon vetődött fel több tagunk résézéről, hogy egy Somogy megyei vagy Bács-Kiskun megyei jelölt életét és munkásságát nem ismerve, de tudva, hogy az ottani szervezet vezetése is velünk azonos állásponton van az OMME sorsát illetően, miért ne kérjünk viszonosságot tőlük, ha már látatlanban támogatjuk az ő jelöltjüket. Csak egy példa: Ha mi felvállaljuk a kaposvári Csonka Imre jelölését, akkor azt miért ne várhatnánk el viszonossági alapon, hogy ők is jelöljék a gödöllői Szabó Gyurit. Minél több helyen megfordul egy-egy személy neve, annál nagyobb az esély, hogy választáson is kap szavazatot.

Egyébiránt meg akár tetszik neked Attila, akár nem tetszik, a Gödöllői Méhészegyesület közgyűlése döntött és a közgyűlés döntése ellenében az egyesület elnöke saját józan megfontolása alapján se lép. Hidd el, hogy még ugyancsak választékosan fejeztem ki magam ebben a kérdésben, mert ismered a mondást (Ez el is elhangzott a gyűlésünkön), hogy "mással kikapartatni a gesztenyét" miközben persze nem segítek a másiknak, módszer lassan de  biztosan ellenérzést szűl, ami hosszú távon is rossz viszony alapját képezheti. Viszont, ha felvállaljuk őszintén egymást, akkor az esélyeink is növekednek és az együttműködés szelleme is erősödik. Szerintem csak így tehetjük felejthető múlttá a Cserényi féle vezetési stílust.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #246 Dátum: 2016. Február 15. 18:57 »
Geddekas!
Neked ez a véleményed, elfogadom de nem értek veled egyet.
Ezért van a Méhészklub, hogy beszélgessünk, cseverésszünk.
Továbbra sem tartom élethűnek, "Ha mi jelöljük a Ti tagotokat, Ti is jelöljétek a miénket."
Volt még egy érdekes megfogalmazásod ami így szól:
"Viszont, ha felvállaljuk őszintén egymást, akkor az esélyeink is növekednek és az együttműködés szelleme is erősödik. Szerintem csak így tehetjük felejthető múlttá a Cserényi féle vezetési stílust."
Ebben a két mondatban egy ketyegő bomba rejlik, és most senkit nem szeretnék megsérteni.
Előre bocsátom, hogy én azért is nem vállalom a jelölést mert sokak számára negatív személy vagyok, egy irtóhadjáratot folytattam a jelenlegi vezetéssel szemben, ami azért nem szimpatikus mert sokan nem értik.
Természetesen tetteimet vállalom, így utólag sem csinálnám másként!
Amiért ezt írtam a következő.
Az idézet első mondata így szól:
"Viszont, ha felvállaljuk őszintén egymást, akkor az esélyeink is növekednek és az együttműködés szelleme is erősödik."
Vagy esélyünk lehet, hogy csökken!
Sokan elhatárolódnak néhányunktól, látni sem akarnak bennünket a jelöltek listáján.
Ehhez kellett nagy önuralom, higgadtság, hogy belássam többet teszek a közösségért ha kimaradok.
Jelenlétemmel nem szeretnék ártani senkinek, főként a változásért kiáltó csapatnak!
Eddig és ezek után is mindent megteszek, hogy egy új csapat vezesse az OMME-t, de engem senkinek nem kell felvállalnia, mert nem indulok.
Így látom jónak.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #247 Dátum: 2016. Február 16. 08:34 »
Tegnap több helyi elnökkel beszélgettem. Olyanokkal akiknek tagjai közül jelöltet állítottunk. Kértem őket, hogy ők is adjanak a mi jelöltjeinkre is jelölést. Arra számítottam, hogy Attilához hasonlóan elutasítják a viszont jelölést. Mind egyetértett velem a viszonosságban. Egyedül Veszprém megyében működö szervezet elnöke mondta, hogy bizonytalan lesz a helyzet, mert Tóth Péter Szaktanácsadó nagyon rátelepszik a gyűlésekre.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #248 Dátum: 2016. Február 16. 10:35 »
Most értettem meg, hogy totál félreértettél Geddekas!
Szabó Gyuri már régen rajta van a listámon.
Tolna megyéből úgy tudom nem is lesz jelölt.
Szerintem nem értettél meg.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #249 Dátum: 2016. Február 16. 11:37 »
Ha a szekér jó irányba megy, akkor nem baj, ha vannak kisebb félreértések. És szerintem jó irányba megy.

« Válasz #250 Dátum: 2016. Február 16. 22:04 »
Tisztelt Méhészek!!
Itt mindenki mindent jól lát de semmit nem tesz.
Aki nem tesz semmit az ne várjon semmit!!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #251 Dátum: 2016. Február 17. 07:28 »
QUQURIQ !!!

...ha tudnád, hogy a háttérben hány ember dolgozik az ügyön...
Sajnos csak így tudunk védelmet nyújtani a háttérmunkásoknak.
Remélem, hogy megérted.
Nekünk is és a jelöltjeinknek is jobb lenne a nyíltság.
Nemsokára eljön az a lélektani pillanat, hogy mindenki mindent megtud.

Az óvatos Kiskakas!

« Válasz #252 Dátum: 2016. Február 17. 07:39 »
Két hét múlva az összes jelölt fent lesz az OMME honlapján!
Ott tájékozódhattok, hogy kiket tartanak érdemesnek valamelyik posztra.
Lesz egy rövid bemutatkozásuk, aztán csak ikszelni kell.
Nagyernyei Attila

« Válasz #253 Dátum: 2016. Február 17. 08:13 »
Srácok! HAJRÁ!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #254 Dátum: 2016. Február 17. 10:50 »
Haász Ferenc azt mondta tegnapelőtt, hogy a korábbi választásokon úgy kellett összevadászni a jelölteket. Éppen annyi jelölt jött össze, ahány személy kellett a pozíciók betöltéséhez. Most viszont a bőség zavarában fogunk szenvedni, már nagyon sok jelölt van, pedig március másodikáig még sok dolog fog történni. Mi az oka ennek a bőségnek?

Nyílván a korábbi időszakban azért sem volt nagy aktivitás, mert nem láttak esélyt a méhésztársak arra, hogy a különböző posztokon személycsere lehetséges, hiszen a már pozíciót betöltőkkel szemben a tagságban nem merültek fel kétségek. Bross Péter lemondása kinyitotta a kapukat. Láthatóvá váltak a szervezeti, személyi problémák, stratégiai vezetési hibák és ezzel meggyengültek, sőt leválthatókká váltak a tisztséget betöltők. Nem véletlen, hogy már vannak olyan jelenlegi tisztségviselők, akik kijelentették, hogy nem is indulnak a választáson.

Persze, ha az új vezetés nem igyekszik majd a felmerült problémáknak megfelelően változtatni az érdekképviseleti tevékenységet, akkor csalódottság következik be a méhészekben, aminek a következményeibe még belegondolni sem érdemes. Ezért nem is mindegy, hogy milyen összetételű lesz az új vezetés.

Változtatni kell a vezetési módszereken. Nyitni kell, hogy a tragédiákat meg lehessen előzni. A nagy problémákat nem lehet elhallgatásokkal, négyszemközti beszélgetésekkel, titkos tárgyalásokkal megoldani. Teret kell adni a véleményeknek és a vitákat nem elnyomni, hanem korrekt mederben tartva a megoldási javaslatok kidolgozása felé kell terelni.