OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 289992 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #285 Dátum: 2016. Február 20. 08:05 »
QUQURIQ !!!

...háááát???...

Mondjuk meg őszintén, Székesfehérváron nem sok embert érdekel az előadás.
Mindenhol szerveznek már előadásokat, szerte az országban.
Ez már egy nagy vásár!
Adok-veszek-cserélek...
Ezért jönnek ide a méhészek.
Itt most a jövőnkről lett volna szó, ki, kik mit tennének értünk...
A vezetés van értünk, nem mi a vezetésért! Ez a demokrácia, és az érdekképviselet.
Két év óta, el lettek hanyagolva a méhészek, érdekeik meg lettek csorbítva, OV lefokozása, döntések elvétele!
Kussoltatás, javaslatok meg sem hallgatása, méhészek elöli titkolózás, titkosítás, (mikre voltak ezek képesek)?
Most meg izzik a talaj a talpuk alatt, a hattyúk tava táncból most már a hattyúk vergődése táncot láthatjuk a nézőtéren!....

A Koreográfus Kiskakas!

« Válasz #286 Dátum: 2016. Február 20. 08:13 »
Attila, Szekszárdra kapott meghívást Mészáros vagy valaki a jelenlegi vezetésből előadóként mintegy az OMME képviseletében? (nem ismerem a részleteket, csak kíváncsi vagyok)
Kaposvár ebből a szempontból korrekt rendezvény volt. Fehérváron az is probléma, hogy kicsi a csarnok, nincs olyan nagy előadóterem. Helyesebben nem is a csarnok kicsi, hanem rengeteg ember van...:-)

« Válasz #287 Dátum: 2016. Február 20. 09:28 »
Nagyernyei írta: Felhívtam a szervezők figyelmét, hogy kivisszük a változást igénylőket az utcára, és a Bross-Hegedűs csapat az elképzeléseit ott fog közölni az érdeklődőkkel.

Alig néhány hónapja marasztalátok el a jelenlegi vezetést: annyira ragaszkodnak a bársony székhez, hogy a kárpit szét szakad, de ahogy látom Bross is szeretne boss lenni. A bársonyszékes méhészkedés neki is vágyálom. Remélem az is marad.
Attila ne felejtsd el amikor a hangos beszélőn kiabálsz: Székesfehérvár Mészáros támogatói köréből áll. Ne lepődj meg ha kemény konfliktusba ütközöl. Bross nem kívánt vendég lesz ott.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #288 Dátum: 2016. Február 20. 11:18 »
Beszélgettem Nagy Gyulával, az elnökükkel. Nagy Egyesület 9 megyére kiterjed a tagsága. Sokkal színesebb a vélemény, mint azt bárki gondolná. A székesfehérvári vásár meg egész Kárpát medence hangulatát hozza. Ennek alapján azt hinni, hogy aki oda megy az mind Mészáros Cserényi Fekete párti lenne, óriási tévedés.

Mészáros ezzel az előadáscímmel veszélyezteti a Rendezvény MVH támogatását, hiszen ez nem elméleti képzés. Miért sodorja az Egyesület gazdálkodását veszélybe? Ha előadása viszont nem szerepel az MVH felé bejelentett előadások között, akkor nincs ilyen probléma. De akkor viszont ott a másik probléma, mely szerint ez a Rendezvény csak az egyik elnökjelöltnek ad megszólalási lehetőséget. Persze, mondhatja Nagy Gyula, hogy a Nagyernyei Atilla által szervezett szekszárdi Rendezvényen meg Mészáros pártja szervezhetett volna az utcára gyűlést.

Közelednek a választások. Élesebben szólal meg mindenki. Nagyon jó, hogy a minisztérium inaktiválta magát Dózsa Tamás, dr Pethes Sándor és Elekes László kiválóan időzítettt és kiváló témát tárgyaló látogatását követően. Remélem Fekete József, Tóth Péter, Lászlóffy Zsolt, Egyed Árpád nem indul a választáson vagy ha indul, lemond a Szaktanácsadó ill ügyvezetői státuszáról.

Mindenki minden mondatot és pillanatot fontosnak érez. Szerintem az OMME elnöki és a szakmai alelnöki szék sorsa eldőlt.

Bross : Mészáros 70 : 30
Dr Hegedűs : Dr Cserényi 80 : 20

Igazán sok bizonytalanság a többi pozicióba van, mert ha jól számolom összesen 22 választott tisztség van. Késő dőntött az indulás mellett Bross, így számolnia kell egy nagyon vegyes összetételű vezetőséggel. Ennek oka, hogy nem hírdetett csapatot.  Egyáltalán nem lesz könnyű helyzetben a választások után.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #289 Dátum: 2016. Február 20. 12:00 »
Szerintem :
Bross : Mészáros 40 : 60
Dr Hegedűs : Dr Cserényi 90: 10

Ne felejtsük el azt sem, hogy a küldöttek szavaznak nem a tagság.

« Válasz #290 Dátum: 2016. Február 20. 12:35 »
Szándékomban sem áll előre bármit is jósolni, és az erőviszonyokat sem elemezgetném így csak saját nem rövidtávú megfigyeléseim , tapasztalatom után tudok bármit is észrevételként leírni.
Azt tudom, hogy a jelenlegi elnök hitelességben és igazmondásban 100%-al alulmúlja az elődjét.
Azon is sokat elmélkedtem miért is alakult ez így, hiszen a bizalmat anno eléggé jelentős többséggel megkapta.
Vajon mire számít ha a belé fektetett bizalomra igaztalan állítások tömkelegével válaszolt az eltelt idő alatt?
Aki figyelemmel kísérte az eddigi pályafutását az egyesület élén, hát bizony többször is rajtakaphatta ezzel.
A szakmai elnökhelyettesi esélyek megítélésénél egyet értek az előttem szólókkal.
Tisztességgel, becsülettel de győzzön a jobbik. (kérem nem félre érteni és magyarázni, ez esetben nem a pártra gondolok)

Üdv. jani bátya

« Válasz #291 Dátum: 2016. Február 20. 14:52 »
Lilahagyma!

Nagy bajban vagy !
Segítek neked.
Szekszárdon ismerek jó szemészt,jó orr- fül gégészt.
Szemeddel,füleddel biztos nagy a baj.
Olvasd el mégegyszer Attila írásait,osztd el kettővel hárommal,
mert ugye nem hiszel neki és ha ezután is zöldségeket írsz javaslok
egy jó pszihiátert.

Csányi Antal

« Válasz #292 Dátum: 2016. Február 20. 15:07 »
Anti köszönöm a segítséged, mindenképp szólok, ha nem bírom tovább.
A küldött gyűlésen ott ültem 2 sorral mögötted, hát mit mondjak: ha a nyugatiban találkoztunk volna adtam volna egy százast a jobbulásodért.
A választások után megnézzük kinek kell a pszichiátria.

*

atya

• 1043
« Válasz #293 Dátum: 2016. Február 20. 15:37 »
Szerintem :
Bross : Mészáros 40 : 60
Dr Hegedűs : Dr Cserényi 90: 10

Ne felejtsük el azt sem, hogy a küldöttek szavaznak nem a tagság.

A második, és a negyedik sorban leírtakkal nem értek egyet.
A második sor mondandójához csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy  Bross Péter az OMME élén töltött összes idejét figyelembe véve, nem hablatyolt annyit mint két év alatt Mészáros. Arról nem is beszélve, hogy Bross Péter szakmailag is jóval megelőzi Mészárost.
A negyedik sorban leírtakra reagálva csak annyit, hogy a küldötteket a tagság választja azon megfontolásból, hogy a tagság akaratát, közvetítsék érvényesítsék a küldöttértekezleten.  Tehát a küldöttek, azok a kiválasztottak, akik a tagság szándékát, akaratát, kell hogy képviseljék a választáson.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #294 Dátum: 2016. Február 20. 15:47 »
Az utolsó mondatod miként valósul meg a gyakorlatban egy kb 400 fős egyesületnél?
Megkérdezik a küldöttgyűlés előtt, hogy például: majd lesz egy olyan kérdés, hogy megválasszuk e xy-t jegyzőkönyv vezetőnek a mi egyesületünkből hányan voksolnak igennel, hogy a mi 9 küldöttünk olyan arányban tegye fel a kezét.
Vagy konkrétabban: egy 250 fős egyesületben ahol a tagság fele Mészárost szeretné, a fele Brosst. Ilyenkor a küldötteiknek fele fele arányban kell feltenni a kezét? Az elmélet és a gyakorlat némiképp különbözik

*

atya

• 1043
« Válasz #295 Dátum: 2016. Február 20. 16:56 »
Talán nem egyről beszélünk. Csak remélni tudom hogy ez lehet a kérdésed oka.
Természetesen nem a szavazatszámlálókra, vagy a jegyzőkönyvvezetőre gondoltam én sem.
Azt szerettem volna megvilágosítani, hogy mi a tagság és a küldöttek közti viszony.
........................
Vagy konkrétabban: egy 250 fős egyesületben ahol a tagság fele Mészárost szeretné, a fele Brosst. Ilyenkor a küldötteiknek fele fele arányban kell feltenni a kezét? Az elmélet és a gyakorlat némiképp különbözik
Szerintem; egy 250 fős egyesületnél egyéb okok miatt is, talán nincs mindenki jelen egy ilyen kérdés feltevése utáni szavazáskor. Ezért van az a definíció, hogy a jelenlevők többségi szavazata alapján, ami általában 50%+1 fő.
Lehet nem tetszik neked, de ez az iránymutató, vagy másként fogalmazva ez a demokrácia.
Tehát a kérdésed amit cinikusnak érzek, a válaszom az az, nagyon kicsi az esélye annak hogy az általad példának felhozott 250 fős egyesületben, 125-en az egyik jelöltre, és 125-en egy másik jelöltre teszik a voksukat.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #296 Dátum: 2016. Február 20. 17:21 »
Azért jó olvasni az érveket és az ellenérveket, hiszen ezért vagyunk itt. ;)
Egy biztos a küldöttnek az őt küldötté választó szervezet felhatalmazása szerint kell eljárnia.
Természetesen egyet kell érteni az Atya által írott 50%+1 fő többségi döntéssel, és csak szőrszálhasogatás vagy inkább csak egyszerűen hülyeség ez a fele fele magyarázat.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 20. 18:00 írta jani bátya »

« Válasz #297 Dátum: 2016. Február 20. 19:36 »
Kisvárdán 14-én volt gyűlés ott döntés született arról, hogy kit támogat az egyesület a küldötteknek meg azt kel képviselni, ahogyan a közgyűlés határozott nem egyéni akciókat kezdeni.

Elég szép kis beszélgetés kerekedet belőle hogy kit támogat az egyesület halottunk egy jó kis előadást a jelenlegi vezetés mellet( ki találjátok hogy ki volt ) meg a változásról is, csak azt nem értem, hogy a szakik minek nem maradnak ki ebből az egészből a szavazás alkalmával 1 szavazatot kapott a jelenlegi vezetés gondolom, ki találjátok, hogy kié volt az a szavat

« Válasz #298 Dátum: 2016. Február 20. 19:53 »
Sziasztok!
Ma egész nap csuklottam.
Emlegetett Nagy Gyula.
Reggeli hozzászólásommal egy lavinát indítottam el, amikor írtam már akkor éreztem, hogy meredek lesz, de célomat elértem, bár nagy árat fizettem érte.
Még többen gyűlölnek.
Akivel arról beszéltem, hogy Bross Péternek is adjanak lehetőséget a megszólalásra,egy köztiszteletben álló vezetőségi tag, és őt nem kívántam kínos helyzetbe hozni, ebből van a félreértés.
Hogy én mit szerveztem Székesefehérvárra, a Dévai árvák meg egyéb, felejtsétek el!
Ez a történet nem rólam szól, nem fogom itt az igazamat bizonygatni,azokat a sorokat bánom, hogy leírtam, de mivel nem tudom visszaszívni, így maradjon.
Annyit azért üzenek Nagy Gyulának, hogy Ő tudja a legjobban, annyi mézet sikerült összegyűjtenünk, hogy saját családi házának garázsába kellett letárolnunk, mert nem tudták az árvák buszával hazavinni!
Én többet semmit nem bizonygatok, nem erőltetek, és nem fényezem magam.
Nem az egyesületének a belügyébe kívántam beavatkozni, célom teljesen más volt, amit végre elértem.
Különösen nem szerettem volna Nagy Gyulát megsérteni!
Arról van szó, hogy a jelenlegi OMME elnök a rendezvényen kampányol, és "kihívója" nem kaphat szót?
Figyelem!
Nem kell az utcára mennünk, zöld a lámpa!!!
Tehát jegyezzétek meg az időpontot!
15 óra!
Az Országos Méhésztalálkozón ebben az időpontban fog a nagyszínpadon Bross Péter és Dr.Hegedűs Dénes tájékoztatást adni arról, hogy képzelik el az OMME irányítását.
Lilahagymának üzenem, hogy ha így fenyeget bennünket testőrökkel megyünk! ;D
Ezt írja:
"Attila ne felejtsd el amikor a hangos beszélőn kiabálsz: Székesfehérvár Mészáros támogatói köréből áll. Ne lepődj meg ha kemény konfliktusba ütközöl. Bross nem kívánt vendég lesz ott."
Akkor kezdjük.
Én nem fogok kiabálni, de még beszélni sem.
Nem azért mert beszartam, én a szervezésből vállaltam egy részt.
Nem tudom milyen konfliktusra gondolsz?
Kizavartok bennünket?
Légy szíves ezt fejtsd ki részletesen, hogy mire számíthatok.
A Méhészek Fejér Megyei Egyesülete egy a sok közül, az Ő döntésük kit szeretnének tovább látni az OMME élén.
Azért ez nem egy országos adat, azzal még várjatok kicsit.
Belphegornak is illő válaszolnom.
Ha most azt gondolod megfogtál, amikor ezt írod, tévedsz:
"Attila, Szekszárdra kapott meghívást Mészáros vagy valaki a jelenlegi vezetésből előadóként mintegy az OMME képviseletében?"
Tavaly meghívtam az OMME ügyvezetőjét, nem jött el!
Egyébként a rendezvényünk pontos megnevezése a következő.
Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap-Szakmai Konferencia!
Ne is haragudj de az OMME elnöke milyen szakmai előadást tud szerinted prezentálni?
Vannak tippjeim.
1.
Hogy kell a küldöttekkel úgy megszavaztatni az éves költségvetést, hogy az OMME kft. gazdálkodása hiányzik belőle?
2.
Hogy kell üléseket zárttá nyilvánítani, az ott elhangzottakat titkosítani?
3.
Hogy lehet egy haldokló méhészetet bombának minősíteni?
4.
Hogy lehet az OMME közhasznúságát akarattal elveszíttetni?
5.
Hogy lehet úgy a mézhamisítás ellen tüntetést szervezni, hogy az utca népe nem tudja mi, vagy ki ellen tüntetünk,minek vannak a helységtáblák?
6.
Hogy lehet úgy alapszabályt készíteni, hogy abból a méhészek akarata hiányzik?
Tehát az idén a fenti dolgaiért az OMME elnöke nem kapott tőlem meghívást, de ha szeretett volna szerepelni, megadtam volna neki is a lehetőséget.
Nem keresett, nem hívott.
Nagyernyei Attila

« Válasz #299 Dátum: 2016. Február 20. 23:21 »
Sziasztok!
Innen töröltem Kiskakas írását!
Okát nem részletezem.
Nagyernyei Attila
Klubvezető