OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 289997 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #270 Dátum: 2016. Február 19. 07:31 »
Érdekes írás. Hamarosan kiderül, hogy mi lesz a választás eredménye. Aztán majd meglátjuk, hogy mi fog történni....

« Válasz #271 Dátum: 2016. Február 19. 09:46 »
   Szent Györgyi Albert idézet  szerint ....

"Uram!
                                                                                                                                                                               Vezetőket választunk, hogy vezessenek minket,   
  S neked szolgákat adunk, Téged szolgáljanak.

De a vezetők nem Hozzád vezetnek,
Békét óhajtó, néma hangunkra nem figyelnek,
Hatalomtól megszálltan űznek emberre embert,
S a neked adott szolgák már nem nem Téged  szolgálnak,
A hatalmat szolgálják,és megáldják a fegyvert,
Amellyel kínoznak, ölnek a Te nevedben.

Isten  ! Oly vezetőket  adj,  akik a Te szolgáid,
Akik Hozzád vezetik ,békében vezetik
Az emberhez az embert. "

/az idézet" Klein Balázs,Klein Sándor: A szervezet lelke" c. könyvéből való (597. oldal) , Kiadó : EDGE 2000 Bp. 2006/
Az idézet önmagáért  beszél...nincs mit  kommentálni rajta...hozzáfűzni viszont igen .. sajnos aktuális.

Kakaskukorékolásból másoltam ide,most itt tényleg aktuális .
Remélem nem haragszol János.
Ezért óriási a költészet, a nagy emberek,tudósok, a kultúra jelentősége mert örök érvényű
normákat,értékeket fogalmaznak meg.
Én egy egész éjszakát át szenvedek,és ilyen egyszerűen, csodálatosan is lehet ezt.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 19. 09:56 írta Csányi Antal »

« Válasz #272 Dátum: 2016. Február 19. 10:10 »
   Anti

Az a baj ,hogy a Te írásodat ,és a Jánosét sem  értik meg sokan. :(
  Albert

« Válasz #273 Dátum: 2016. Február 19. 11:18 »
Sziasztok!
Antinak már a helyszínen megköszöntem ezt a gesztust.
Ez is engem igazol, hogy hátrébb kell húzzuk magunkat.
Félreértés ne essék, nem kihúzzuk magunkat a munkából, akik így döntünk, hogy teljes gőzzel támogatjuk Bross Péter és csapatát.
Nagyszerű érzés ebben a csapatban együtt dolgozni,önzetlenül a közösségért.
Ez kell, hogy legyen az OMME igazi arca!
Van amikor úgy megyünk közösen előre, hogy néhányunknak hátra kell lépnünk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #274 Dátum: 2016. Február 19. 11:26 »
Dehogynem értik. Csak nem lehet ám a világot megváltani! Nem úgy van ám az...Egyszer állítólag valaki már próbálta ill. meg is tette... Ez után most itt tartunk. Nem lehet az emberi természet vele "született" genetikai, ősi tulajdonságait megváltoztatni. Mitől különb az ember az élővilág egyéb lényeitől? Az ember egy "állat", egy emlős és ösztönös tulajdonságait tekintve semmiben sem másabb mint a föld bármely élőlénye. Ha a körülményei épp úgy adódnak, akkor simán képes kifosztani, kirabolni, rátelepedni, elnyomni, eltaposni, megölni bármely embertársát. Tömegben, csordában különösen veszélyes... A pénzért, a hatalomért, egyéni érdekeiért mindenre képes. És mindíg a másik kezdte, mindíg mindenkinek a másik a hibás.

*

Kitin

• 934
« Válasz #275 Dátum: 2016. Február 19. 11:59 »
Igen Anti! Köszi  :D
Csak írta Attila, hogy bejelentésre készülsz, láttam, hogy fent vagy, vártam-vártam aztán eltűntél én meg álmos lettem .

*

Kitin

• 934
« Válasz #276 Dátum: 2016. Február 19. 12:19 »
Valahogy úgy érzem, hogy a két tábor között lenne az igazság.
 Olyan vezetőket képzelnék el akik egytől egyig értenek is a dolgokhoz, vérbeli méhészek, nem csak azért jutnak fel a létrán, mert nagy hangjuk van és kitartóan képesek az asztalt csapkodni.
Olyan emberek kellenének akik ÖNÁLLÓAN is képesek gondolkodni, ha olvasnak valamit akkor azt meg is értik, ha mondanak valamit akkor az nem csak üres beszéd. Megértik, hogy mi miért van, mi várható a döntésekből hosszabb távon
 Azzal sem értek egyet, hogy fiatalok kellenének. Nekik nem nagyon van tapasztalatuk és általában álomvilágban élnek.
Nagyon szeretik a pénzcsörgést /vagy csak azt...
Tisztelet a kivételnek!  Inkább kezdje el az idős tapasztalt mellett csinálni és ha már kitanulta érdekli, kitartó akkor lehet vezetgetni.
Azt sem értem, hogy miért nem a méhészek szavaznak. Mindenki.
Miért nem lehet tisztességesen összeírni önéletrajzokkal stb, hogy ki kicsoda, miért indul ÉS MIK A TERVEI? HOGYAN KÉPZELNÉ EL?
Ahogy látom itt most egy szűk réteg készül szavazni, egymást jelöltetik idegen egyesületekkel is, igaz, hogy ott aztán a többség azt sem tudja, hogy kire szavaz...
Ez így rendben van?
Másik:
Ha régebben Bross Péter nem áll fel hanem csinálja tovább, esetleg kért volna dupla fizetést, vagy szabadságra megy egy kicsit pihenni ha fáradt akkor nem is alakult volna ki a probléma ami így feldúlta a méhészközösség életét.

Egész másképp gondolkodik egy főállású méhész és egy hobbiméhész.
Miért nem csak a főállású méhészek kezében vannak döntési jogok?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #277 Dátum: 2016. Február 19. 12:45 »
Idézet
Valahogy úgy érzem, hogy a két tábor között lenne az igazság.
Idézet
Olyan vezetőket képzelnék el akik egytől egyig értenek is a dolgokhoz, vérbeli méhészek, nem csak azért jutnak fel a létrán, mert nagy hangjuk van és kitartóan képesek az asztalt csapkodni.

Ezek szerint a jelenlegi vezetők nem értenek a dolgokhoz?
Nem vérbeli méhészek?
Csak a nagy hangjuk és asztalcsapkodásuk révén jutottak fel a létrán?

Lehet, hogy ezek közül a kijelentéseid közül némelyikkel egyet is tudok veled érteni. Szerintem vérbeli méhész volta a többségnek ugyan nem kétséges, de a többi tekintetében valóban van igazságod.

Idézet
Olyan emberek kellenének akik ÖNÁLLÓAN is képesek gondolkodni, ha olvasnak valamit akkor azt meg is értik, ha mondanak valamit akkor az nem csak üres beszéd.
Igen. Szégyen, de többször hallottam már mellébeszélni több választott tisztségviselőnket is. Ha jól emlékszem újabban már ki is megy a teremből a tisztelt méhészközönség ilyeneket hallva.

Idézet
Azt sem értem, hogy miért nem a méhészek szavaznak. Mindenki.
Hogy oldanád meg? Bár ugye épülnek a futball stadionok. Növelnénk a kihasználtságot. De drága mulattság lenne.

Idézet
Miért nem lehet tisztességesen összeírni önéletrajzokkal stb, hogy ki kicsoda, miért indul ÉS MIK A TERVEI? HOGYAN KÉPZELNÉ EL?
Szerinted?

Idézet
Ahogy látom itt most egy szűk réteg készül szavazni, egymást jelöltetik idegen egyesületekkel is, igaz, hogy ott aztán a többség azt sem tudja, hogy kire szavaz...
Ez így rendben van?
Mi javasoltunk egy új alapszabályt, de látod, hogy a diktatórikus vezetés semmit nem enged még csak megbeszélni sem.

Idézet
Ha régebben Bross Péter nem áll fel hanem csinálja tovább, esetleg kért volna dupla fizetést, vagy szabadságra megy egy kicsit pihenni ha fáradt akkor nem is alakult volna ki a probléma ami így feldúlta a méhészközösség életét.
Szerintem Bross Péternek kötélből vannak az idegei, de az Intéző Bizottság tudatosan alakította a helyzetett olyanra, ami be is következett. Brossnak nem volt más választása. Annyit megtehetett volna, hogy bizalmatlansági szavazásssal kikényszeríthetett volna egy rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést.

Idézet
Egész másképp gondolkodik egy főállású méhész és egy hobbiméhész.
Miért nem csak a főállású méhészek kezében vannak döntési jogok?
Ebben nincs igazad.
A köztes méhlegelők szűkülése,
a kinai méz miatti eladhatatlan mézkészlet,
a hazai méhállomány irreális megnövekedése,
az újabb méhegészségügyi problémák,
a hosszú hatástartamú növényvédőszerek minden méhállományt pusztítanak.
Egy hajóban evezünk.
A másodállásos méhész még talán jobban rá van szorulva a kiegyensúlyozott viszonyokra, mint a főállású, hiszen nagyon valószínű, hogy neki kevesebb a tartalékja.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #278 Dátum: 2016. Február 19. 12:57 »
Anti, bölcs döntéseddel tovább erősítetted a változásért kiáltok csapatát.Ezzel Dr.Úr által vezényelt lejárató kampány újabb fejezete futott vakvágányra.Köszönet érte.

« Válasz #279 Dátum: 2016. Február 19. 15:36 »
"Egész másképp gondolkodik egy főállású méhész és egy hobbiméhész.
Miért nem csak a főállású méhészek kezében vannak döntési jogok?"

Valószínűleg ugyanazért,amiért nem csak a főállásúak fizetnek tagdíjat,hanem a "kicsik" is. (Talán mert ők is teljes jogú tagok?)  :-[
Egyébként szerintem hobbiméhészből van a legkevesebb.(Akinek kb 3 családja van és nézegeti,ahogy döngicsélnek a kert végében.) Na ők a hobbiméhészek. A többieknek ez már inkább "mellékállás",vagy nevezhetjük kiegészítő jövedelemnek,vagy ahogy jól esik,de itt már keményen játszik a pénz is. (Illetve rosszabb években annak hiánya is.)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #280 Dátum: 2016. Február 19. 18:10 »
Anti!
Le a kalappal előtted, meghajlok nagyságod előtt!
Pont emiatt a tisztességes hozzáállásod miatt is szerettek volna annyian téged  jelölni, és megválasztani!
Ez a "nyílt levél" pedig tényleg nem semmi gesztus volt, ahogy az Attila is mondja!

Le a kalappal!

Szabolcs

« Válasz #281 Dátum: 2016. Február 19. 19:35 »
Hurrá!
Új jogcím a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban?
Már az Európai Unió is finanszírozza az OMME kampányát?
Nézzétek csak!
Itt a rendelet:
http://ommeweb.dyndns.org/wordpress/wp-content/uploads/2014/10/118_2013-XII-16-VM-rendelet.pdf
Mondjuk ebben nem látok olyan jogcímet, hogy "Választási kampány finanszírozása."
És itt az Országos Méhésztalálkozó programja!
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/02/A-XXVIII.-Orsz%C3%A1gos-M%C3%A9h%C3%A9sztal%C3%A1lkoz%C3%B3-%C3%A9s-v%C3%A1s%C3%A1r-programja.pdf
A második előadóra, és "szakmai" előadásának témájára koncentráljatok!!!!!!!!
10 óra 50  Dr. Mészáros László, OMME elnök
Választások küszöbén
Tehát az OMME választási kampányát az MVH is finanszírozza?
Simán, nyíltan nem kendőzve?
Nézzük mit csináltam én Szekszárdon, és hogy szerveztük Kaposvárra Bross Péter és Dr.Hegedűs Dénes kampányát?
Kaposváron az előadások után egy külön teremben (IV-es) volt a tájékoztatójuk
Szekszárdon bezártam a Tavaszváró Méhésznapot, és bejelentettem, hogy innentől kezdve egy nyílt fórum lesz.
Tehát hermetikusan különválasztottuk a jelöltek kampányát a Magyar Állam és az EU által támogatott rendezvénytől!
Szeretném felhívni Tantó Sándor az FM Főosztályvezető helyettes  és Dr.Mészáros László OMME elnök figyelmét, hogy egy szakmai civil szervezet választási kampányát nem illik az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap támogatásából  finanszírozni.
Természetesen a szabályos kampányra van egy tiszteletteljes javaslatom!
Nem az ellen vagyok, hogy Dr.Mészáros László szónokoljon, de ezt ne állami és uniós pénzen tegye!
A szakmai előadók után aki kíváncsi elnök Úrra megnézhesse.
Kérdezik tőlem, hogy Bross Péter és Dr.hegedűs Dénes lesz e?
Lesz, de az ő kampányukat nem támogatja az unió, annak pontos idejéről és a helyszínről később tájékozódhattok.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #282 Dátum: 2016. Február 19. 21:09 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas egyszerűbben megoldotta volna az elnökjelöltek kampánykérdését!
Itt Fehérváron, lent a küzdő téren, (úgy mint régen) meghívtam volna egymásnak Őket egy szakmai csörtére...
Egy jó levezető, hozzáértő és független személy kérdezhetett volna tőlük. A végén a nézők közül is kérdezhettek volna, névre szólóan.
Lehet, hogy a sok előadás helyett, fontosabb lett volna a jövőnk alapjainak a megismerése?

Kiskakas a jövőt váró!

« Válasz #283 Dátum: 2016. Február 19. 21:41 »
És itt az Országos Méhésztalálkozó programja!
........
10 óra 50  Dr. Mészáros László, OMME elnök
Választások küszöbén
........

Az feltétlen átgondolandó, hogy mennyire tekinthető pártatlannak egy olyan eljárás és egyáltalán megengedhető e, hogy egy mindannyiunk adójából támogatott országos méhész rendezvény - az egyesületi tisztségviselő választások előtt utolsó országos rendezvényként-, az ismert elnökjelöltek közül csak az egyik jelöltnek ad ebben a témakörben megszólalási lehetőséget.

Amennyiben a jelenlegi elnököt kimondottan választási tartalmú (kampány) témában hívták meg előadónak, akkor a demokratikus gyakorlat, a tisztesség és korrektség jegyében a másik jelölt számára is fel kell kínálni a megszólalás lehetőségét azonos körülmények között. Szerintem ezt nem nagyon kell magyarázni.

Amennyiben Bross Péter számára felkínálták a lehetőséget –de valamilyen oknál fogva nem tud részt venni a rendezvényen- akkor tárgytalan az észrevételem. Azonban, ha eddig ilyen megkereséssel nem éltek irányában, akkor nem csak a tisztesség, hanem a demokratikus normák is azt diktálják, hogy tegyék ezt meg és számára is biztosítsák azonos körülmények között a megszólalás lehetőségét.

« Válasz #284 Dátum: 2016. Február 20. 07:19 »
Háááát.......
Tisztesség, pártatlanság meg demokratikus normák?
Ez a jelenlegi vezetés szókincséből hiányzik.
Bevallom próbáltam lobbizni, hogy megszólalhasson a másik oldal is, amely a változásokat szeretné.
Kiskakas szakmai csörtét szeretne, és bevallom én is.
Mivel Dr.Mészáros László eddigi pályafutásában mindenről beszélt csak a méhekről nem, így esély sincs a szakmai csörtére.
Esetleg ha bírósági ügyekben tennének neki fel kérdéseket, Soós ügyvéd úr segítségével tudna válaszolni.
Na de ne cikizzem tovább elnökünket.
Én személyesen kértem a szervezőket, hogy az előadások után adjanak lehetőséget mindkét félnek.
Ezt természetesen elutasították.
Majd kértem külön termet, az nincs. (Profiknak van)
Állítólag Bross Péter és Dr.Hegedűs Dénes az előadások után estefelé, amikor már senki nem kíváncsi semmire, mert már minden méhész menne haza, kaptak lehetőséget.
Ezzel meg az a bibi, hogy "kifelejtették" őket a programból.
Nincs más hátra mint irány az utca!
Felhívtam a szervezők figyelmét, hogy kivisszük a változást igénylőket az utcára, és a Bross-Hegedűs csapat az elképzeléseit ott fog közölni az érdeklődőkkel.
Most szervezzük a közterület-foglalási  engedélyt, és kihangosítóval az utcán fognak beszédet mondani!
Szégyen, hogy erre kényszerülünk!
Hétfőn utolsó kísérletet teszek a szervezőknél, és ha nem engedik Péteréket beszélni, nincs más lehetőségünk.
Személyes megjegyzéssel zárnám hozzászólásomat.
Székesfehérvárra éveken keresztül, rendszeresen kértek tőlem segítséget, hogy keressek nekik előadókat.
Természetesen most nem fogok ezzel előállni,(fényezni magam) hogy kiket hívtak meg segítségemmel!
Az OMME Mézet Dévának Mézadománygyűjtő akcióját, amelyen az amerikai kamionnal jött Csaba testvér ismét én szerveztem.(Még a Fejér Megyei Rendőrkapitánytól is én kértem rá az engedélyt, hogy rendőri felvezetéssel vonulhassunk az Országos Méhésznapokra!)
A "mindenki kapjon egy OMME-s üvegről" nem is beszélve.
Én egyszer kérek, többet nem fogok!
Amit Litterae feszeget, teljesen igaza van!
Egyenlő esélyt mindenkinek!
Ha ezt nem tudjuk elérni irány az utca!
De akkor ki marad bent a teremben?
Ez a kérdés, válasszatok!
Nagyernyei Attila