A méhcsaládok általános állapota

• 4398 válasz
  • 1462161 megtekintés
*

wr

• 1036
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4395 Dátum: 2026. Szeptember 07. 11:12 »
Idézet
A stripek közül a Herba.
Hát pont erről beszélek. És akkor van a csodálkozás. Min? Hát az emberi hülyeségen.
Régen amikor utána néztem a Herba-nak valahol azt írták róla, hogy flumetrin a hatóanyaga, el is könyveltem magamban, hogy az már Bayvarol korában sem ért semmit. Utána találtam hivatalosnak látszó leírást amiben meg az volt, hogy növényi kivonatokat és illóolajokat tartalmaz. Mondom frankó, akkor meg aztán semmit nem ér. Aztán amikor az omme bevizsgáltatta derült ki, hogy amitrázt meg akrinatrint (is) tartalmaz, nyilván csak véletlenül kerülhettek bele, mert hát a "hatóanyag" az a növényi kivonat. :-)

Persze, hogy olyan itthon az atkahelyzet amilyen, ha a sok töketlen így védekezik atka ellen. A Herba az nem atka elleni kezelés, igazából nem is tudom hogy mi, mert szavakat sem találok rá, még kontárkodásnak sem hívnám mert még azt a szintet sem éri el.

« Válasz #4396 Dátum: 2026. Szeptember 07. 11:29 »
Ezért aztán létezik egy jövőbéli pont, ahol érvénybe lép a 4 százalékos szabály. Az marad meg, amelyik kezelés nélkül is meg tud maradni.

Rendes szelektàlt anyàkat kell tenyészteni.
Hiàba veszel szabadpàrzàsú anyàkat vagy neveled magad, megveszed a Krajnai anyàkat és csodàlkozol hogy bucisak a méheid, egyik család atkàsabb a màsiknàl.  ;D
Vegyszerezés megy atka ellen 1000rel ha kell ha nem, utànna meg a nagy tavaszi generàciòvàltàskori szakadék.

Inszeminàlt meg dràga.
Meg kell tanulni inszeminàlni. 100 alatt kijön az àllvàny mikroszkóppal, lehet gyakorolni, vad rajokat fogdosni  ;D :D

*

Koki

• 506
« Válasz #4397 Dátum: 2026. Szeptember 07. 12:48 »
A valótlan süketeléseddel teljesen szétvágod a fórumot, és ezt engedi a Klubvezető.
Hagyd abba, mert ismét felhívom a figyelmüket a méhészeknek egy nem igaz írásodra, és megint magyarázkodás lesz a vége, és mellébeszéléssel kell majd mosakodnod. Mi itt méhészek vagyunk, nem hülyék. Sok mindenben nem értünk egyet, le is írjuk, attól még nem vagyunk ellenségei egymásnak amikor ezeket kemény hangon leírjuk, de általában a szélhámoskodást nem bírjuk.

« Válasz #4398 Dátum: 2026. Szeptember 07. 13:03 »
Fòrum szétvàgàsròl pont nem neked kellett volna szòlni!
Szélhàmos? Miért is?
Ìrd csak nyugodtan, a Korod ellenére jòl hasznàlod az idézgetést!