A méhcsaládok általános állapota

• 4400 válasz
  • 1462217 megtekintés
*

wr

• 1036
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4395 Dátum: 2026. Szeptember 07. 11:12 »
Idézet
A stripek közül a Herba.
Hát pont erről beszélek. És akkor van a csodálkozás. Min? Hát az emberi hülyeségen.
Régen amikor utána néztem a Herba-nak valahol azt írták róla, hogy flumetrin a hatóanyaga, el is könyveltem magamban, hogy az már Bayvarol korában sem ért semmit. Utána találtam hivatalosnak látszó leírást amiben meg az volt, hogy növényi kivonatokat és illóolajokat tartalmaz. Mondom frankó, akkor meg aztán semmit nem ér. Aztán amikor az omme bevizsgáltatta derült ki, hogy amitrázt meg akrinatrint (is) tartalmaz, nyilván csak véletlenül kerülhettek bele, mert hát a "hatóanyag" az a növényi kivonat. :-)

Persze, hogy olyan itthon az atkahelyzet amilyen, ha a sok töketlen így védekezik atka ellen. A Herba az nem atka elleni kezelés, igazából nem is tudom hogy mi, mert szavakat sem találok rá, még kontárkodásnak sem hívnám mert még azt a szintet sem éri el.

« Válasz #4396 Dátum: 2026. Szeptember 07. 11:29 »
Ezért aztán létezik egy jövőbéli pont, ahol érvénybe lép a 4 százalékos szabály. Az marad meg, amelyik kezelés nélkül is meg tud maradni.

Rendes szelektàlt anyàkat kell tenyészteni.
Hiàba veszel szabadpàrzàsú anyàkat vagy neveled magad, megveszed a Krajnai anyàkat és csodàlkozol hogy bucisak a méheid, egyik család atkàsabb a màsiknàl.  ;D
Vegyszerezés megy atka ellen 1000rel ha kell ha nem, utànna meg a nagy tavaszi generàciòvàltàskori szakadék.

Inszeminàlt meg dràga.
Meg kell tanulni inszeminàlni. 100 alatt kijön az àllvàny mikroszkóppal, lehet gyakorolni, vad rajokat fogdosni  ;D :D

*

Koki

• 507
« Válasz #4397 Dátum: 2026. Szeptember 07. 12:48 »
A valótlan süketeléseddel teljesen szétvágod a fórumot, és ezt engedi a Klubvezető.
Hagyd abba, mert ismét felhívom a figyelmüket a méhészeknek egy nem igaz írásodra, és megint magyarázkodás lesz a vége, és mellébeszéléssel kell majd mosakodnod. Mi itt méhészek vagyunk, nem hülyék. Sok mindenben nem értünk egyet, le is írjuk, attól még nem vagyunk ellenségei egymásnak amikor ezeket kemény hangon leírjuk, de általában a szélhámoskodást nem bírjuk.

« Válasz #4398 Dátum: 2026. Szeptember 07. 13:03 »
Fòrum szétvàgàsròl pont nem neked kellett volna szòlni!
Szélhàmos? Miért is?
Ìrd csak nyugodtan, a Korod ellenére jòl hasznàlod az idézgetést!

« Válasz #4399 Dátum: 2026. Szeptember 07. 14:43 »
Ezért aztán létezik egy jövőbéli pont, ahol érvénybe lép a 4 százalékos szabály. Az marad meg, amelyik kezelés nélkül is meg tud maradni.

Rendes szelektàlt anyàkat kell tenyészteni.
Hiàba veszel szabadpàrzàsú anyàkat vagy neveled magad, megveszed a Krajnai anyàkat és csodàlkozol hogy bucisak a méheid, egyik család atkàsabb a màsiknàl.  ;D
Vegyszerezés megy atka ellen 1000rel ha kell ha nem, utànna meg a nagy tavaszi generàciòvàltàskori szakadék.

Inszeminàlt meg dràga.
Meg kell tanulni inszeminàlni. 100 alatt kijön az àllvàny mikroszkóppal, lehet gyakorolni, vad rajokat fogdosni  ;D :D

Érti valaki hogy itt mi a lényeg vagy hogy mire gondolt a költő? Mi az hogy szabad pàrzàsú? Inszeminàlt? Atkarezisztens here ? Van különbség az atka fogénykonysàgra ?
Múltkor nagyon megilyedtunk amikor megírtad hogy 3 ből csináltál 25 öt és ezért nem fogunk tudni méhet eladni tavasszal...
Most még ha még atkaresztens méhet is megtalàlod akkor nekünk nagy szaporitoknak végunk

*

Koki

• 507
« Válasz #4400 Dátum: 2026. Szeptember 07. 15:30 »
Hátha még tovább elemeznéd ezeket a marhaságokat, és összeraknád a régiekkel egy csokorba, akkor látnád a valódi összefüggéstelenséget.

Magyarországon nem lehet szelektált anyákat tenyészteni. Óriási a méhsűrűség. Még akkor sem ha mesterségesen termékenyítik. Az anya apját is szelektálják? És? Ahonnét a spermát veszik az anya utódainak ap-ját/jait, -tehát akikkel párzik, mert ugye nem egytől veszik-  is szelektálják?

"Berci
 356

Re:Kérdés
« Válasz #59 Dátum: 2022. December 08. 20:40 »
Ajánlott szakirodalom "Atkacsapda? Méhészcsapda!". Eddig a legjobb írás amit a témában olvastam...
"

Akit érdekel keresse meg. Ott leírom, hogy azoknál a családoknál ahol úgy ítéljük meg, hogy valamiért az a család kitűnik a többi közül, azoknál ne törjük ki a herefiasítást, mert nagyobb valószínűséggel azok a herék fognak részt venni a párzásban, ezzel egy csekély mértékben hozzájárulhatunk a méheink jobbá tételéhez. A többi duma rizsa mást nem tudunk elérni.

A vegyszerezésnek semmi köze a nagy tavaszi "generációváltáskori szakadékhoz."
Több köze van annak ahhoz, amikor valaki rugdossa a medve talpát, hogy maci kellj már fel, mert vadászni akarok. Lepényezés februárban, és nincs virágpor. Vagy  a kaptárfűtés. Nálamma vastagon takart 4-5 centiméteres kaptárfalú Hunorokból ki sem jönnek 12 fok alatt tisztulni. Mire átmelegszik, már ismét hideg van. De ha beindúlnak.............

Na szóval azzal már foglalkozni sem érdemes, amikor valakinél azért zöld a terep, mert locsolja napközben a kaptárokat és az elfolyó víz még az árvacsalánt is kikelti- csak azt- és még a hideghatás is megtörténik valamiért, mert ugye mint az eper, anélkül nem hoz virágot.

Aztán nekem is feltűnt a három családból lehet csinálni kaptárfűtéssel 25-öt, csak folyamatosan etetni kell, akkor még huszonkilo mézet is lehet pörgetni, sőt a lépépítés sem nagyon marad el a Klubvezető mennyiségétől. Mi meg retetettetgünk brrr, mert mint Wick írta, akkora lesz a szaporítási mánia, hogy méheket sem fogunk tudni eladni. Aztán ha majd Neo esetleg megírja, hogy mi a valóság, esetleg beidézi, akkor majd tessék csak figyelni, hogy aki még nem itta el az eszét öreg korára sem, annak tiszta a valóság.

Majd jö a magyarázkodás, aztán legyintünk. Erről jut eszembe:

Joe és Vlagyimír ENSZ békefenntartók beszélgetnek Csádban.
-Képzeld Vlagyimír! Nálunk az USÁban akkor a a szabadság, hogy egyszer a Fehér Ház előtti parkban vizeltem.
-Az semmi Joe! Én a Krasznaja Plósagy közepén végeztem a nagydolgomat, mert nem tudtam visszatartani.
Hallgatja Günter ezt aki a parancsnok, és felmordul: Na ezt azért nem hiszem el.
Elgondolkodnak a katonák, majd így folytatják.
-Azért Vlagyimír azt el kell mondanom, hogy előtte jól körül néztem, nem lát-e meg valaki.
-Hát tudod Joe, én sem toltam le a gatyámat.