Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286019 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5505 Dátum: 2024. Március 13. 08:49 »
Elnézést, pontatlanul fogalmaztam. A küldöttek 10%-át említette.

« Válasz #5506 Dátum: 2024. Március 13. 09:13 »
2 szavazat már biztos.

*

Apis

• 192
« Válasz #5507 Dátum: 2024. Március 14. 20:34 »
Azt azért senki se felejtse el, hogy a magyar méhészek az elmúlt 1, hónapban kétszer is bekerültek a sajtóba itthon és külföldön is, hogy csípi a szemüket az ukrán méz import,  lényegtelen, hogy mennyien voltak a 2. tüntetésen. A tanárok is utcára mentek négyszer ötször mire emelték a fizetésüket.

« Válasz #5509 Dátum: 2024. Április 25. 07:23 »
Elolvastátok?
Ezt is?
Semmi észrevétel. Egyébként nem fontos.

"Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke elmondta, az elmúlt két évben minden idők leggyengébb akácméztermését produkálta az ágazat, úgy tűnik az idei lesz a harmadik katasztrofális év."[/i]

Tavaly tényleg gyenge volt. Az 2023. OK.
De 2022? 40 kiló feletti átlagpergetések voltak, ( 2000 Ft/kg hordóban) és 10 kg maradt legalább a fészkekben, amit a pergetés után felhordtak -részben-, majd lett a maradékból hársas napraforgós vegyes.
Szerintem valamit el írt az újságíró...

Annyiban megértem "Oszkár" pár napja írt hozzászólását, hogy eléggé nagy kontraszt amikor az egyik riportban jó kilátásokkal kecsegtető méztermésről olvashatunk, majd nem sokkal később pontosan az ellenkezőjéről. Természetesen tudom miért kellett megváltoztatni a véleményt, senki nem tudta előre milyen idő várható. De muszáj folyamatosan a méhészetről cikkek sorozatainak szólnia?
Ugyan ez a mézről. Egyik írásban a mézhamisítás, a másikban pedig a folyamatos biztonság a minőségre, mert szigorú nyomon követés, és ellenőrzés.
Az olvasó /fogyasztó/ feje meg csak forog, mert valakiknek nagyon sokat hoz a káosz.

*

buksi

• 466

*

buksi

• 466

« Válasz #5513 Dátum: 2024. Június 29. 17:47 »
Nem hallom a kritikusok hangját!
Mi történt?
http://www.omme.hu/antidomping-benyujtva/
Nagyernyei Attila

*

neo

• 1000
« Válasz #5514 Dátum: 2024. Július 02. 08:15 »
Nem hallom a kritikusok hangját!
Mi történt?
http://www.omme.hu/antidomping-benyujtva/
Nagyernyei Attila

Jó, akkor elmondom a véleményemet. Szeretném előre bocsátani, hogy szigorúan objektív szempontok vezérelnek, semmiképpen sem személy elleni megnyilvánulásnak szánom.
Kiindulópont: Méz-e a kínai méz? Ha az, és nem hamisítvány, akkor jogilag helyes az antidömping eljárás. Ha nem az, akkor egy másik út lenne a helyes. Elfogadom azt az érvet, hogy jelen pilnatban, mivel semmi nem akadályozza a behozatalát, hivatalosan méz, amiről már sok bizonyíték született, hogy nem az. Ezért nem az antidömping eljárást támadom, hanem a másik irányba tett lépések hiányát.
A magam részéről volt ilyen kezdeményezés, az OMME be is nyújtotta az AM-nek a Mézdirektívára vonatkozó javaslataimat. A hivatalos választ megkaptam Bross Pétertől, melynek a rövid lényege az, hogy az OMME javaslatait vette mindvégig  figyelembe az AM a tárgyalási álláspontja kialakításában, de a módosítások ezen szakaszában már nem lehet változtatásokat eszközölni. A javaslatommal kapcsolatgbann szakmai ellenérv nem hangzott el.
Térjünk vissza az antidömpingre. Antidömping eljárás, vagy vám? Ugye a promóciója az volt, hogy az USA-ban betiltották az antidömping eljárás keretében a kínai mézimportot. Most viszont az EU esetében az antidömping vám kifejezést hallom emlegetni. A kettő között ugye lényeges különbség van. Ennek ellenére drukkolok annak, hogy sikerüljön eredményt elérni. Minden morzsáért le kell hajolni. Miért gondolom, hogy morzsa? Azért, mert mi lesz utána? Nem Kínából fog ömleni be a hamisítvány, hanem más ázsiai országból. Ugyanúgy kínai lesz, csak közbeiktatnak egynehány országot.
Amit én kezdeményeztem az azt célozná meg, hogy a kritikus szabályozási pontot kell eltalálni. Tavaly is írtam, hogy az útkereszteződés egy kritikus szabályozási pont. Ha a stoptáblát a kereszteződés előtt egy kilométerre akarjuk lerakni, az nem fogja megakadályozni a veszélyt, amit ebben az esetben karambolnak hívunk: a kereszteződésben. Ha a kereszteződés után száz méterre rakjuk le, az sem fogja megakadályozni a karambolokat. Akkor fogja megelőzni, ha a stoptáblát a kritikus szabályozási pontban, azaz a kereszteződésben rakjuk ki. Tehát én mit kérek számon? Azt, hogy a jogszabályokat a józan ész alapján kelljen meghozni. (Micsoda hatalmas nagy kérés ugye, aminek természetesnek kellene lennie?) Ha a méz esetében a jelölést gondoljuk a hatásos megoldásnak, akkor az olyan, mint amikor a stoptáblát a kereszteződés után rakjuk ki. Hiszen a hamisítás már megtörtént, elhagytuk a kerszteződést. Ugyanez érvényes a kémiai vizsgálatokra. A kereszteződés után van a stoptábla. Hiszen a hamisítás megtörténtét tudja igazolni, ha véletlenül tényleg tudja igazolni. Most az igazolás bizonyításának kidolgozása zajlik. Még jó néhány évig.
Én azt állítom, hogy az Európai Bíróságon kell megtámadni a jogszabályt, azon az alapon, hogy nem a józan ész szabályai szerint készült. Ugyanis azzal, hogy megengedték benne a mézek keverését (EU_s nem EU-s mézek keveréke), azzal minden valódi mézet meghamisítanak, ha nem tudják kiszűrni a rendszerből a hamisat. Márpedig nem tudják, erre elég sok bizonyíték van. Egy jogszabály pedig nem lehet a hamisítás törvényi biztosítéka. Hiszen a pancsolmányhoz kell valódi méz is, hogy a fogyasztó megvegye.
Hát az én problémám ott van, hogy az OMME láthatólag nem kívánja megtenni azt a lépést, hogy EU-s szakjogászoktól kérjen árajánlatot a bírósági per elindításához. Aztán az OMME döntéshozó testületei tudnának dönteni arról, hogy elindítsa az OMME a pert, vagy sem. Az én küldöttgyűlési javaslatom eddig terjedt, nem tovább. Most akkor arra van szükség, hogy ha az OMME elszabotálja ezt a küldöttgyűlési határozatot, akkor azért kelljen másik elnökjelöltet keresni, hogy ez megtörténjen? Felvetődik a kérdés, hogy az elszabotálás kinek  az érdeke? Válaszolok erre is.
Ugye, ha a bíróság megsemmisítené a Mézdirektívát, akkor jóformán csak termelői mézet lehetne forgalmazni. Hiszen az élelmiszer előállítója a méhész, nem pedig az üvegező vállakozás. Utóbbi csak mézcsomagoló.Van erre példa, ez a tojás csomagolás. A lényege az lenne, hogy a csomagoláson fel kellene tüntetni az élemiszer előállítóját, azaz a méhészt. Tudjátok a kis kínait is, hiába Vietnámból hozzák be. Ha van hiteles nyilvántartás a kis kínai méhészekről. Szerintem majd 20 év múlva lesz ilyen is. Addig majd a kínaiak eszik a kínai mézet. Meg a pancsolmányt is. Az európai üzletekben pedig csak termelői mézek lehetnek. Amit bércsomagolásban kiszerelhetnek az üvegezők, lenne nekik munkájuk. Csak annyi lenne a plusz, hogy fel kellene tüntetni, konkrétan melyik méhész méze van az üvegben.
Na most, ha az OMME jelenlegi vezetése nem áll emellé a kezdeményezés mellé, akkor fel tenni a kérdést, hogy miért nem? Talán más az érdeke? Nem az, hogy a méhész méze legyen az üvegben?
Hát én türelmes vagyok, hogy bebizonyítsa: tévedek, mert a kezdeményezés mögé áll. De ha nem,akkor nem kellene azon elgondolkodni, hogy ideje lenne váltani?

« Válasz #5515 Dátum: 2024. Július 04. 20:40 »
Hallgassátok meg!
https://kuruc.info/r/34/275695/
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #5516 Dátum: 2024. Július 11. 17:17 »
Feltűnt egy Ba-tick nevű parazita irtó szer a zöldön láttam!

« Válasz #5517 Dátum: 2024. Szeptember 07. 17:31 »
"A magyar kormány megvédte a gazdákat!"
"Nagy István agrárminiszter akkor azzal indokolta, hogy az unió tagországai közül egyedül Magyarország tette tiltólistára az ukrán mézet, és mivel más uniós országokba szabadon jöhetett a méz Ukrajnából, itthon pedig elfogyott a vegyes méz, félő volt, hogy a magyar szállítók nem tudják teljesíteni vállalásaikat és kilistázzák őket a nyugat-európai kiskereskedelmi láncokból. "
https://mandiner.hu/gazdasag/2024/09/enyhult-a-nyomas-magyarorszagon-de-az-ukranok-nyogik-hogy-a-kormany-megvedte-a-magyar-gazdakat

*

oszkár

• 1226
« Válasz #5518 Dátum: 2024. Szeptember 08. 07:40 »
Elfogyott MI!??

Csak én, több kamionnyit tudok a környékbeli méhészeknél ami azóta is megvan,és még az idei termést sem adták el sokan!

Betegek ezek!!!! >:(     
« Utoljára szerkesztve: 2024. Szeptember 08. 07:51 írta oszkár »

« Válasz #5519 Dátum: 2024. Szeptember 12. 07:41 »
.