Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286714 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2250 Dátum: 2016. Január 14. 04:32 »
...........
Mivel ennyire figyelnek bennünket az OMME urai,ingyen felajánlom segítségemet.
Minden honlapra felkerülő írásukat lektorálom, nyelvtanilag kijavítom, mert volna mit.
Felemelő érzés számomra, hogy ekkora súlyú lett a Méhészklub.
Azért köszönöm szépen!
Nagyernyei Attila (A sajátomat is kellett javítanom, mert szóltak. Köszönöm!)

Attila!

Kérlek, az írásod ezen részét tedd át a Humor témába. Oda való, lévén az Önkritika és Önirónia rovatokat a bölcs előrelátás jegyében még nem nyitottátok meg.

Mindenesetre köszönjük, tényleg jót röhögtünk, s reményeim szerint továbbra is hasonlóan igyekszel majd "építeni" bennünket...

Talán fölösleges markánsabban kidomborítanom azt az emóciómat, hogy nem feltétlenül a te nemes profilod dereng fel
előttem, ha nyelvi lektor után áhítoznék, mint ahogy szintén nem téged kérnélek fel modellnek, ha az Önkritika, az Önirónia, az Etika, a Morál és az Alázat allegorikus szobrait szeretném majd egyszer megszoborni ...

Ennyi előzetes után viszont le kell szögezzem, hogy fel se merüljön benned annak gondolata, hogy mindezt azért írtam volna, mert védelmembe szeretném venni az OMME honlapot és annak webmesteri teljesítményét. Az OMME honlap jelenleg valóban méltatlan egy ilyen méretű civil szervezethez, de nem azért, mert néha bakizik, hanem azért, mert nem használja ki a világháló nyújtotta lehetőségeket, s nem tükrözi azt a szakmai munkát, amit az OMME végez. Ha hatalomra jutnátok, a honlap átalakításával kezdd, s tedd szerethetőbbé, informatívabbá, naprakészebbé, színesebbé. A honlapban óriási potenciális lehetőség van, a valódi párbeszéd fóruma is lehetne. Olyan honlapot kellene csinálni, hogy a hetven éves méhész bácsika üstöllést elvágtasson egy tanfolyamra, ahol az internet használatát, a szövegszerkesztést oktatják nyugdíjasoknak, mert olyan az a honlap, hogy onnan megkaphat minden számára fontos információt, követheti az eseményeket, s szót kaphat, ha valami nyűge, bánata, öröme támadna. Ma már az információ hatalom, a jó információ-áramlás javíthatja a Nép komfort-érzetét, a személyes jelenlét és az eseményekben való részvétel feelingjét biztosíthatja, meggyőződésem, hogy afféle méhész-portálként kellene működtetni.

Soha nem volt ugyan ilyen a honlap, Bross idejében sem volt semmivel jobb, legfeljebb senkinek nem jutott eszébe naponta csesztetni miatta a Királyt. Mindenesetre bárki kerüljön a vezetői posztokra, azzal számolnia kell, hogy a szellemet kiszabadítottátok a palackból, s azt oda visszagyömöszölni már többé nem lehet. Ez a ti valódi történelmi érdemetek, fontosságát elvitatni nem lehet. Azt nem hiszem, hogy a honlappal és a változással kapcsolatos emócióimra különösebben kíváncsi lennél, de ha mégis igényed lenne megismerni őket, jelezd, s azokat is megbeszélhetjük...

Bármilyen pozíció elvállalásáról lebeszélni nem szeretnélek,  de ha rám hallgatsz, nyelvi lektorálást semmiképpen ne vállalj, bármiképp alakuljanak a hatalmi ambícióitok. Képzeld el, ha pozícióba kerülnétek, s megkapnátok a honlap üzemeltetésének lehetőségét... A Te nyelvi kvalitásaiddal egy permanens canossa-járás lenne az életed... 

« Válasz #2251 Dátum: 2016. Január 14. 07:45 »
Petronius!
Ennek a sorodnak különösen örvendek:
"Mindenesetre köszönjük, tényleg jót röhögtünk,...."
Mondjuk a nevetés, kacaj, röhögés között van némi különbség.
https://www.youtube.com/watch?v=Tbtq4dRu_oQ
A következő meg különösen tetszik:
"Ha hatalomra jutnátok, a honlap átalakításával kezdd, s tedd szerethetőbbé, informatívabbá, naprakészebbé, színesebbé. A honlapban óriási potenciális lehetőség van, a valódi párbeszéd fóruma is lehet..."
Tehát már kezditek szokni, hogy hamarosan csomagolnotok kell?
Én azért így javítanám ezen sorodat....
Ha azoknak szavaznának a méhészek bizalmat akiket én is támogatnék,a honlap átalakításával kezd,....
Így pontosabb nyelvtanilag, mivel én nem iparkodok a "hatalomba"!
Ez a sor azért nem így van Arisz!
"Soha nem volt ugyan ilyen a honlap, Bross idejében sem volt semmivel jobb,....."
Ezt biztosan nem gondoltad komolyan.
A méhegészségügyi rovat azóta áll, hogy a sikercsapat is távozott.
A legszembetűnőbb hiányérzetemet a fenológiai jelentés okozza.
Bross idejében KÖTELEZŐ volt fényképezőgéppel járnunk, és az aktuálisan virágzó, méhészeti jelentőséggel bíró növényeket meg kellett örökítenünk!
Mi van ezzel?
Teljesen eltűnt.
A vándorlásoknál nem csak egy böffenés volt akác után, hogy nini elvirágzott a "HUMGARICUMI":
Szerintem nem kéne hasonlatokat keresned a két vezető stílusa és munkája között.
Mészáros több időt tölt az ügyvédjei társaságában mint gondolnád.
Bross soha nem állt bíróság előtt, az OMME jelenlegi elnökét már a Fővárosi Törvényszék portása is köszönti.
Ha más nem akkor szegény Rádi Tibor biztosan visszasírja azt az időszakot.
Kicsit elhamarkodottan írtál, ismét keveset aludtál.
Írásod többi részével egyet értek, vannak benne megszívlelendő dolgok.
Érzem benne a jobbító szándékú iróniát, nem csak a piszkálódást.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2252 Dátum: 2016. Január 14. 08:08 »
Na végre közeledett az "üléspontotok". ;D

Talán már egy betű félre sikeredett írása sem okoz ezután kalamajkát, és a félre értések is tisztázódnak, mint ebben:

Vallási viccek [128/176]

A püspök levelet ír a szerkesztőségnek:
"Tisztelt szerkesztő úr! Kérjenek elnézést a kedves olvasóktól a keresztrejtvényben megjelent erkölcstelen kérdés miatt, mely így szól: A szerelem nyílása?"

Válasz:
"Tisztelt püspök úr! Ön biztos a pinára gondolt, de a kérdés nem ez volt, hanem a szerelem nyilasa. Jelen esetben a helyes megfejtés Ámor.
Továbbá tájékoztatom a püspök urat, hogy szerkesztőségünkhöz 2500 helyes megfejtés érkezett, egyedül az öné és egy pap megfejtése volt helytelen, aki a seggre gondolt."

Beküldő:...

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2253 Dátum: 2016. Január 14. 10:19 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Nekem is tetszik, de Jenő hozzászólása a Humor rovatba illik.
Kérem figyeljétek, mit hova írtok.
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 14. 10:56 írta Nagyernyei Attila »
Üdv:robi

« Válasz #2254 Dátum: 2016. Január 14. 11:24 »

« Válasz #2255 Dátum: 2016. Január 14. 16:47 »
A HVG a MNO-tól vette át a hírt. Az MNO újságírója manapság sokat cikkezik a Petrus és Barátja Méhész Egyesületről, no persze nem bántani akarom, mert elképesztően magas valóságtartalommal ír. Bááár 100%-osnak azért nem mondhatnám.

« Válasz #2256 Dátum: 2016. Január 15. 08:29 »
Olyan, hogy 100 % sehol a világon még nem volt és nem is lesz, de szinte mindenki arra törekszik a maga módján

« Válasz #2257 Dátum: 2016. Január 16. 09:12 »
Sziasztok!
Annyi hírem van, hogy sokszor nincs időm közölni őket.
A héten történt Vácon a méhészgyűlésen.
Előadó Tantó Sándor volt, gyér érdeklődés kísérte tájékoztatóját.
Olyan témát hozott fel, ami az egyszerű (kis méhészt) nem érdekelte.
Mézkiszerelő építése, beruházások, és ezzel kapcsolatos támogatások, lehetőségek.
Utána jött a NAGY Ő!
Dr. Mészáros László előadásának csak arra a részére reagálnék ami esetleg másokat is érdekelhet.
A szokásához híven ismét mellébeszélt, de ez csak azoknak furcsa kik nem kellően ismerik.
Elmondta, hogy az ő előtte lévő vezetés milyen gondatlanul gazdálkodott a Nemzeti Programunkkal,és a kihasználtsága a programnak soha nem volt ilyen kimagaslóan jó, mint 2015-ben.
Az előző vezetés sok-sok milliót hagyott a programban kihasználatlanul.
Még ha igazak is a vádjai, kikre tesz terhelő megjegyzéseket?
Végig szidta azokat, akikkel jelenleg is egy asztalnál ül, együtt maszatol.
Mert kik voltak az előző vezetésben?
Két fő kivételével, Dr.Kelemen Bálint és Bross Péteren kívül mindenki maradt.
Szerintem nagyon gáz így belenézni Cserényi doktor és Fáskerti Laci, esetleg Fekete Józsi szemébe, hogy folyton sarazza őket, mivel az előző vezetésben és most is, nekik is meghatározó szerepük volt.
Azt tudjuk, hogy lidérc álmai vannak Brosstól, és a nevét is csak halkan meri kiejteni, de ekkorát bakizni, hogy összemossa vele az elmúlt vezetést, mit is mondjak, nem gyenge.
Volt még egy számomra is vidám jelenete, amikor el kezdett magyarázkodni a "cuki" kis utazótáskája miatt.
A méhészek, akik nem megfelelően értesültek a dolgokról, azt sem tudták miről beszélt.
A Méhészklub olvasói viszont jól informáltak, és tudják, hogy erről a táskáról írtam már egyszer, amit az elnök úgy gondolt, neki ez jár a Koreába repülése előtt.
Egyszerűen a tagdíjakból vetetett egyet magának, a számlát meg betette az OMME könyvelésébe?
Hogy számla készült az a napnál is világosabb!
De mi lett vele?
Van ettől még cikibb része is a történetnek!
Ezt a táskát olyan gyorsan szerette volna az elnök magáénak érezni, hogy azonnal TAXIT küldött érte!
A "táskafuvar" mindössze 10.000 Ft-ba került nekünk méhészeknek, a tagdíjunkból!
Szerintem az OMME elnöke valamit összekeverhetett.
Még mindig azt hiszi a VPOP-nál van?
Mondjuk itt ismét felvetődik az EB szerepe.
Nem elég a 7.2 millió, a rengeteg autókázás, a repis költségek, és a különböző juttatások, a semmitmondó önimádó kampánykörútjai, aminek végén egy jó kis "Lacikonyha" szokott lenni?
Táska ügybe már nagyobbak is belebuktak.
Gondolom elnökünk is ezért magyarázkodott Vácon ennyit.
Rettenetesen sérelmezte, hogy a táskás ügyről is tudunk, valamint a Fekete-Fehér Méhészklubon a zűrös dolgaikat nyilvánosságra hozzuk.
Van ettől egy nagyobb ÁSZ-om  is, azzal még kicsit várok, a kampány finisében fogom bedobni.
Az OMME vagyona és a tagdíjunk, nem Csáky szalmája!
Meddig hagyjuk ezt?
Természetesen mindent részletesen körbejártam, tanukkal magamat körbebástyáztam, mert ki tudja........
Nagyernyei Attila

« Válasz #2258 Dátum: 2016. Január 16. 09:41 »
A "táskafuvar" mindössze 10.000 Ft-ba került nekünk méhészeknek, a tagdíjunkból!

Az tagonként kb 0,77 Ft. Na ez már szarrágás kérem tisztelettel.

« Válasz #2259 Dátum: 2016. Január 16. 10:15 »
  Lilahagyma
      csak 1 táska fuvar ára,.... és a többi ? adni kell a látszatra. még ha úgy néz ki ,hogy '' ez már szarrágás kérem tisztelettel.'' :'(
  Albert

*

Nb18

• 797
« Válasz #2260 Dátum: 2016. Január 16. 10:28 »
Lilahagyma!

Ne azt nézd, hogy milyen értékű a herdálás, hanem magát a tényt! Gondolj bele, ha egy szaros tatyóra ennyi pénzt képes kidobni, másra mennyit fog elkölteni! A MI pénzünkből! Ha ezt szarrágásnak veszed, sajnállak, mert ezután nincs értelme jelentőséget tulajdonítani egyetlen hozzászólásodnak sem. Nem mintha eddig.......

Nb18

« Válasz #2261 Dátum: 2016. Január 16. 10:55 »
Szerintem Lilahagyma egy kicsit elnézte a dolgot. A tízezer nem a táska ára, hanem annak költsége,hogy eme alkalmatosságot a "legdrágább" minél hamarabb magáénak tudhassa ha jól értelmezem.
De azért tudhat valamit, ha ennyire el bagatelizál dolgokat mint anno a "legdrágább" az újság 180 egynéhány forintnyi tagdíjemelést ami összeségében 30 millióra rúg.
Annak viszont elfelejt utána számolni, hogy a küldöttgyűlés által megszavazott 50 millió kemény magyar forintot hány millióval is múlta felül a kft-nek nevezett "kifizetőügynökség", csak a 2014-es évben, és további évi /nagyon szerényen / cirka ötvennel vagy jóval többel támogatva meg az egyesületi vagy egyesületnek járó vagy közpénzekből.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2262 Dátum: 2016. Január 16. 11:19 »
Már többen is leírták és én is így vagyok ezzel:
Befizetem az 5000 Ft-ot és a családszám utáni 65 Ft-ot. Az anyatámogatásból jóval többet kaptam vissza. Erről az oldalról nézve nem az én pénzemből költ egyik omme vezető sem. Nem tud nyugtalan éjszakát okozni, hogy valaki ebből esetleg kapott.
Magyarán nem értem miért van olyan aki ez miatt képes elhullajtani a haját. Na nem vagyunk egyformák.

NB: nem mintha eddig azért írtam volna, hogy neked (vagy bárkinek) megfeleljek. A méhészklub színvonalát nem az én írásaim vitték a béka segge alá.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2263 Dátum: 2016. Január 16. 11:48 »
Így is lehet gondolkodni, de úgy is, hogy figyelembe veszed a tényeket! Te is azok közé tartozol, akiknek csak az számít, jogy jöjjön a támogatás és kész. Aztán ha meg az előbb említett pénzszórás miatt elzárják a csapokat, mindenkit elkezdesz szapulni és a béke segge alá szeretnéd vinni annak a portálnak a színvonalát, ami már évek óta erre a folyamatra hívja fel a figyelmet!

Nb18
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 16. 13:31 írta Nb18 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2264 Dátum: 2016. Január 16. 13:14 »
Amit leírtatok Mészáros Laci táska vásárlásának ügyében tipikus példája az etikai és fegyelmi ügyek körének. Aki bizonyítékkal rendelkezik és OMME tag, tegye meg a szükséges lépést. Amig ez nem történik meg, addig csak pletyka. Vagy igaz vagy nem. Az etikai vizsgálat kérésének van elévülése is, de ha pénzügyi vonatkozású az ügy, akkor az Ellenőrző Bizottságnask még az etikailag elévült ügyet is van joga vizsgálni.

Fáskerti Úr most bizonyíthat. Ha akar.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.