Sziasztok!
Annyi hírem van, hogy sokszor nincs időm közölni őket.
A héten történt Vácon a méhészgyűlésen.
Előadó Tantó Sándor volt, gyér érdeklődés kísérte tájékoztatóját.
Olyan témát hozott fel, ami az egyszerű (kis méhészt) nem érdekelte.
Mézkiszerelő építése, beruházások, és ezzel kapcsolatos támogatások, lehetőségek.
Utána jött a NAGY Ő!
Dr. Mészáros László előadásának csak arra a részére reagálnék ami esetleg másokat is érdekelhet.
A szokásához híven ismét mellébeszélt, de ez csak azoknak furcsa kik nem kellően ismerik.
Elmondta, hogy az ő előtte lévő vezetés milyen gondatlanul gazdálkodott a Nemzeti Programunkkal,és a kihasználtsága a programnak soha nem volt ilyen kimagaslóan jó, mint 2015-ben.
........
Természetesen mindent részletesen körbejártam, tanukkal magamat körbebástyáztam, mert ki tudja........
Nagyernyei Attila
Kedves Attila!
Megütközve hallottam, megint milyen eszközöket igyekszel bevetni a kampányban. Múltkor rendkívül rossz néven vetted, mikor merészeltem rávilágítani, hogy szemérmetlenül hazudsz, ha úgy érzed szükségét. Sajnos, ismét fel kell hívjam a figyelmed: szemérmetlenül és gátlások nélkül hazudsz. Nem lenne az baj, ha saját tapasztaláson alapuló, hiteles információkat közölnél, mert abban az esetben nem lennél támadható, s nem is emlegetne senki hazugként. Jelen esetben viszont oly mértékben ferdítesz és csúsztatsz, ami még az én rendkívül toleráns ingerküszöbömet is meghaladja. Lehetetlen, hogy képtelen legyél felfogni: ha hiteltelen dolgokat hazudsz, személyedben válsz hiteltelenné. Ehhez semmi közöm nem lenne, de személyed mára annyira egybeforrt a "Változás" csapatával, hogy a személyedben történő elhiteltelenedés a Csapat hitelességét is megkérdőjelezi, ez pedig már nem is bűn, hanem böszme nagy szarvashiba. Olyan öszödi, hogy ögyem a szömödet...
Mivel veled ellentétben nem szeretek semmit információk nélkül kijelenteni és terjeszteni, én is körbejártam a kérdéses méhészeti rendezvényen történteket, hogy ne a te "jereváni rádiós"híreidnek a csapdájába essek. Nos, érdemes volt, mert feketén-fehéren kiderült, te valótlanságokat tálaltál tényekként.
Tantó Sándorral kezdted, én is ezt a menetrendet követtem. Fogalmad sincs, miről tartott előadást Tantó úr, ráadásul vagy az informátorod hazudott, vagy te ferdítetted el az információt a saját "szája íze szerint". Elég rossz lehet a "szájad íze", mert rohadt büdös az, amit felböfögsz. Tantó úr előadásának címe: "Van-e valamerre kiút? avagy a magyar méhészeti ágazat ELMOZDULÁSÁNAK jövőbeni lehetőségei!"
Nos, mint látjuk, a téma messzemenően nem az, mint ami a te interpretációdból kihallik, ha esett is szó mézkiszerelők építéséről, beruházásokról, ezzel kapcsolatos támogatásokról és lehetőségekről, e témát legfeljebb tangenciálisan érintette az előadó.
De hogy ne a levegőbe beszéljek, felsorolnám inkább az előadás címszavait, hogy azok is képben legyenek, akik még nem hallgatták meg ezt az előadást:
-Rövid helyzetkép, múlt, jelen állapotok
-Méhcsaládszám az EU-ban 2003-2016-ig
-Méztermelés, méztermelés szerkezete (hazai körkép)
-Mézértékesítés, mézfogyasztás, marketing
-Mézexportunk, mézimportunk
-Méhtenyésztés, méhegészségügy, GMO
-Növényvédelem, méhészeti oktatás
-Az EU és a magyar Kormány közös forrásbiztosításával működő MMNP és jogcímei, a jogcímek megvalósulása ciklusonként
-Méhészeti ágazat fejlődése, az OMME szerepe, feladatai ebben
-Méhészeti ágazatunk jelen állapota, a szűk keresztmetszetek, feszültségforrások és kritikus területek
-A megoldás eszközrendszere
--méhcsaládszám, méhsűrűség
--méhlegelő
--méztermelés, mézértékesítés, marketing, mézfogyasztás
-Növényvédelem
-Szakmai felkészültség, tájékozottság, oktatás, méhészeti közélet
-Technológia (nos, ebben a fejezetben tett említést arról, amit te az előadásának témájaként emlegettél)
Befejezésként - mint minden előadása végén- kihangsúlyozta:
"Szeresd és tiszteld a MÉHEKET!
Ha netán kudarcok is érnek? -SOHA NE ADD FEL!"
S elköszönésül: "ISTEN óvja Magyarországot!"
Nos, az én "kémeim" ezt jelentették az előadásról, kihangsúlyozva, hogy az általad "csekély érdeklődéssel kísért"-ként fémjelzett előadás a váci egyesület tagságának mintegy 70 %-os jelenlétében hangzott el (a jelenléti ív is e látogatottságot rögzítette). Az lehetséges, hogy a te informátorodat nem érdekelte az előadás és csak melegedni tért be talán valahonnan Gödöllőről a terembe (bár a gyűlés végeztével csak felébredhetett és befalta azt az ingyenes szarvaspörit, megalapozva némi pálinkákkal, s leöblögetve valamely vörösborokkal, hiába, nem mindig csak vérszagra gyűl az éji vad és -edény...) de az én "téglám" még "félálomban" is buzgón jegyzetelt, s így talán sikerült hitelt érdemlően bizonyítani: cinikusan hazudtál, amikor a fentieket írtad Tantó úr előadásáról. Nem tudom, mi az oka, hogy így próbálod támadni Tantó Sándort, de az én véleményem szerint az ilyen nemtelen és dehonesztálni szándékozó megnyilvánulások sem a méhészeti ágazatnak, sem a Csapatotoknak nem igen használhatnak. No, nem azért, mert retorziókra kellene számíts, de bárhogy nézem is, fölöslegesen és hülyén cibálod az alvó oroszlán bajszát, ráadásul az egész mozgalmad hitelességét odadobva.
A méhészeket pedig - hidd el nekem - igen is érdekli az ágazat jövőképe, s akár tetszik neked, akár nem, ezt a lehetséges jövőképet nem ti, a Változás Csapatának tagjai mutattátok meg a méhészeknek. Ülj be egyszer Tantó Sándor előadására, hallgasd meg, próbáld felfogni és megemészteni, aztán kérj tőle bocsánatot. Nyilvánosan...!
A "táskás" szarrágásotokra most csak röviden: feltehetően a szerencsétlen "téglád", Gabikád szállította félinformációkra támaszkodva igyekszel ellehetetleníteni az elnököt. Járd körül ezt a témát is, mert megint az informátorod visz be az erdőbe. Egy ilyen állítást csak tényekkel lehet igazolni, talán először győződj meg, szerepel-e az ominózus táska számlája az OMME nyilvántartásában, ha szerepel, nézd meg, miképp van bevételezve, aztán ha kezedben a bizonyíték, akkor vádolj. Feljelentésben van néhány vérprofi csatlósod.
Ha csak egy bosszúálló adminisztrátor állítása a bizonyítékod, akkor meg szép csöndben hallgass el, s könyveld el, hogy milyen hatalmas igazságot tartalmaz az a nigériai népi bölcsesség, amit egy onnan származó barátom szokott mondani: "Ne attól félj, aki a szemedbe mondja a valót, hanem attól van félnivalód, akivel üzennek..." Joruba nyelven sajnos nem tudom idézni, angolul valahogy így szokta volt mondogatni Robinson barátom: "Do not be afraid depending who tells the throuth in your eyes, but from whom you send messeges...!"
Szóval ennyit a te "nagy durranásaidról". Bohócot csinálsz magadból, bohócot csinálsz a Csapatotokból... Valahogy úgy kellene ezt a kampányt lefuttatnod, hogy ne csak szarrágó mocskolódásból, hitelrontásból álljon, hanem tárd, tárjátok már a Nagyérdemű elé az elképzeléseiteket, programotokat, programadóitokat is. A mocskolódás eddig sem érdekelte a méhészeket és a Küldöttgyűlést, azokat akaratuk ellenére "megváltani" soha nem fogod. Legfeljebb azt éred el, hogy a méhészek, a küldöttek kölcsönkérik Tantó úrtól az előadásának befejező szakaszát, s kiegészítik azt a következő formában:
Isten óvja a Méhészeket, Isten óvja a méhészeti közéletet, Isten óvja Magyarországot! Isten óvja Tőled, Tőletek...!