Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286211 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Hír-les
« Válasz #1590 Dátum: 2015. Április 18. 13:23 »
Köszönöm, hogy szóltál. Korrigáltam.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1591 Dátum: 2015. Április 18. 16:31 »
Meg mondaná  valaki hogy mit akar a jelenlegi vezetés? Talán szétakarja verni az OMME-t ez már egy kicsit sok.

« Válasz #1592 Dátum: 2015. Április 18. 19:05 »
Egyet az nagyon jól csinálnak hazudozni (Üveggyár,OV és küldöttgyűlésék meg sorolhatnám)  meg a méhészeket félrevezetni
Pedig nem ezért lettek anno meg választva,ha nem azért hogy a méhészek érdekeit képviseljék,de úgy látszik a maguk érdekeit képviselik a méhészekkel szemben

« Válasz #1593 Dátum: 2015. Április 18. 20:16 »
Tisztelt KRJ!
Az én véleményem is az, hogy az OMME nem fogja a kirakatba tenni a lemondónyilatkozatod, mert szerintem felér egy vádbeszéddel. Azt sajnálom csak, hogy az EB-ben csak egyedül vetetted fel ezeket a visszásságokat. Ha már ketten lettetek volna akár egy rendkívüli küldöttgyűlés keretein belül magyarázatot kaphattatok volna. Sajnálatos, hogy a"vezetés" nem reagál kellően és mereven elutasít mindent ami esetleg vissza téríthetné őket a szabályosság
útjára, pedig éppen eleget foglalkoztak a küldöttgyűlésen , még statisztikát is készítettek azokról akik esetleg kritikával merték  őket illetni. Nem gondolod, hogy elérték a céljukat, önként távoztál az EB-ből?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 18. 20:29 írta jani bátya »

« Válasz #1594 Dátum: 2015. Április 18. 20:48 »
Jani bátya!
Jól fogalmaztál amikor ezt írtad, hogy felér egy vádbeszéddel.
Sokan nem tetszésüket fejezik ki, hogy a Kontroll Csoport néhány tagja bíróságra, ügyészségre, rendőrségre, Ombudsmanhoz, meg mit tudom én hova fordul.
Kérdezem én a kérkedőket, ha az EB nem végzi el a feladatát, az OMME elnöke nem hajlandó beszélni ezekről a dolgokról, sőt eltitkolja, akkor mi a teendő?
Titkosítanak, kizárnak, kirekesztenek, lekussoltatnak, nem adnak szót.
Ez a mai OMME igazi arca!
Egy újkori szakmai civil diktatúra!
Körmendy-Rácz János tényfeltáró írása bizony felér egy vádbeszéddel, de azt általában nem az OMME központban szokták tartani.
Most már több személy ellen is kezdeményezi a Kontroll Csoport az eljárást!
Ha nincs aki megvédje az OMME vagyonát, a méhészek pénzét, döntsön a hatóság.
Ez ennyire egyszerű.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1595 Dátum: 2015. Április 19. 07:10 »
Többen írtak privátban, hogy Körmendy-Rácz János lemondását nem tudták elolvasni.
Most itt megnézhetitek!

"Tisztelt OMME Elnök, Tisztelt OMME EB Elnök! Tisztelt Eb Tagok, Kedves Méhésztársak!

Alulírott Dr. Körmendy-Rácz János megköszönve a méhészek bizalmát az OMME Ellenőrző Bizottsági Tagságáról lemondok.

I N D O K O L Á S

Az OMME Ellenőrző Bizottsága sokféle próbálkozásom ellenére sem tudta az OMME törvényes működését biztosítani. A teljeskörűség igény nélkül mondok néhány példát: Az OMME EB ellenőrzési javaslatomat (leadva 2014. december 3.) több pont tekintetében érdemben nem bírálta el, az abban kért két fő szakértő: független könyvvizsgáló és független Ügyvéd alkalmazását nem fogadta meg. A feltárt, és könyvelővel egyeztetett problémák sem kerültek teljeskörűen megoldásra, a törvénytelenség gyanúk nem lettek megvizsgálva, a szőnyeg alá lettek söpörve, megoldásuk legjobb esetben az EB jelentés egy-egy félmondatában kipipálásra került. Nem jelent meg cselekvési terv. A demokrácia mögé bújva megszavaztatták a küldöttgyűléssel, és innen legálisnak könyvelik el. Hosszú vitákat követően ugyan készült egy könyvvizsgálati megbízás, azonban a vizsgálat tárgya meg sem közelítette a problémák feltárásának és felszámolásának teljességét. Ezen részleges könyvvizsgálat eredményeit a megadott határnapig, március 25-ig az EB tagjainak nem küldték meg, pedig tudomásom szerint a könyvvizsgáló elkészült. Az EB megsértette az Alapszabályt akkor, amikor előkészítés nélküli, ad hoc helyszíni ötletelésbe fogott az ellenőrzött szervezettel együttes ülésén.

Az EB megsértette a hatályos jogszabályokat akkor, amikor a kft zárómérlege nélkül terjesztett elő mérleget elfogadásra.

Összegezve az EB nem hajtja végre a feladatát, az ellenőrzéseket nem végzi el. Amely megállapításokat az EB esetlegesen mégis megteszi, azokat pedig az Intéző Bizottság és az Elnök nem hajtja végre.

Az EB 2014 novemberében összeférhetetlenséget vélt felfedezni az Egyesület által birtokolt kft ügyvezetője és OMME vezető tisztségviselői tagsága illetve három szaktanácsadó és OMME vezető tisztségviselői tagsága között. Az OMME EB megfogalmazta javaslatát, hogy az Összeférhetetlenségi szabályok tekintetében ezen szabályokat az Alapszabályt tárgyaló küldöttgyűlésen kell megtárgyalni. Az Intéző Bizottság ülésén úgy döntött, hogy az OMME a meglevő három - összeférhetetlenséget megállapító ügyvédi vélemény mellé egy negyediket is megkérdez. Ezt határozatba foglalták 2014. november 15-én. A határozatot tudomásom szerint nem hajtották végre, azonban a küldöttgyűlés elé ezt a halogatást terjesztették elfogadásra. A küldöttgyűlés ezt megszavazta. Ezt az állásfoglalás kérését előíró határozatot sem hajtotta végre tudomásom szerint sem az elnök sem az Intéző Bizottság. Az Eb az OMME ügyvédjének állásfoglalását kérte, miután egy témához nem kapcsolódó ügyvédi okfejtést kapott. Az OMME EB ügyvédi állásfoglalás kérésére irányuló határozatát az elnök és a Hivatal nem hajtotta végre. Szóban egy elterelő, teljesen más témáról szóló jogi okfejtést hallhattunk. Az elnök ugyan november 16-ra ígért az Ügyvéd válaszát írásban, de ez a mai napig nem érkezett meg. Az EB ennek ellenére ismét nem lépett semmit.

2014 november 16-i ülésén az első sor közepén, közvetlenül a levezető elnökkel szemben hosszas jelentkezésem ellenére nem kaptam szót. Az elnök ezzel lehetetlenné tette az EB tagok törvénytelenség tekintetében fennálló kontroll kötelezettségeinek teljesítését.

Jeleztem azt a problémát is, hogy több önálló kft ellenőrző Bizottsága akkor jön létre, ha a tulajdonos által kijelölt kft EB tagok a megbízást írásban elfogadják. Én nem kívántam az egyesület EB vizsgálatainak tárgyát a Ptk-val ellentétesen két kft-re is kiterjeszteni. Ügyvédi támogatással a közgyűlésen nagy nyilvánosság előtt - jegyzőkönyvileg az OMME vezetése pedig az Egyesület Ellenőrző Bizottságát tenné felelőssé a kft-k működésével kapcsolatban, az egyesület EB-t tartják a kft-k Felügyelő Bizottságainak is. Felvetéseimet lesöpörték, érdemi válaszra nem méltatták. Kérésemet, hogy kérdéseinket írásban ügyvéd válaszolja meg szintén lesöpörték.

A 2014 évre vonatkozó ellenőrzésre az OMME vezetése olyan rövid időt adott, ami alatt lehetetlen volt teljes részletességben elvégezni az ellenőrzést. Ki is derült, hogy az OMME mérlege nem tartalmazza az OMME Magyarország kft végleges mérlegét, pedig az annak kötelező eleme lenne.

Olyan hiányosságokat véltem felfedezni a két db. kft és az OMME közötti elszámolásban - szigorúan az OMME oldaláról - amelyek megítélésem szerint "rossz" adatoknak az Adóhivatalhoz való benyújtását illetve a tagság félrevezetését eredményezik. Ez összegszerűségében már 13 millió forint összegű eltérés, felvetéseimet sem az EB tagjai, sem az elnök, sem a központi adminisztráció válaszra sem méltatta. Azt elfogadom, hogy esetleg nincs meg minden EB tagnak a teljeskörű rálátása, de olyan egyszerű három számról és egyetlen kivonásról van szó, hogy azt mindenkinek értenie kell. Az esetleges komplexebb szakmai ismeret hiánya miatt kértem a teljeskörű könyvvizsgálatot, amelyet az EB tagjai és a Elnök ill. Ügyvezető megakadályoztak. A Magyar Méhész kft. a véletlenül tudomásomra jutott, azóta a cégbíróságtól lekért adatok alapján –az OMME semmilyen adatot nem szolgáltatott – bebizonyosodott, hogy a kft 8,427 millió forintos veszteséggel zárt. Ugyanakkor az OMME beszámolók szerint az OMME bevétele a Magyar Méhész kft-ből (beszámoló 79-ik oldal 15-ik sor) 18.516 Millió Forint, míg az OMME kiadása a Magyar Méhész kft-ből (beszámoló 77-ik oldal 16-ik sor) 14.125 Millió Forint. Ez azt mondja az OMME beszámolóban, hogy az OMME nyereséget realizált a Magyar Méhész kft-ből, mégpedig 4.391 Millió Forintot. Ezzel szemben a tényleges 8,427 millió Forintos veszteség közel 13 Millió forintos eltérést jelent egyetlen soron.
A 13 millió Forintos eltérést a küldöttgyűlés előtt jeleztem azzal, hogy nem javasolom ennek elfogadását, van még 60 nap a javításra, és amennyiben az eltérésekkel kerül a mérleg elfogadásra, abban az esetben nem tudom a munkámat továbbiakban vállalni. Magán a küldöttgyűlésen nem tudtam részt venni, egy időpontilag sokkal korábban elfogadott előadást tartottam Németországban. A felvetéseimre nem válaszolt senki, a küldöttgyűlés elé terjesztették a "rossz" számokat, és azokat a küldöttgyűlés megszavazta. Az EB által kért könyvvizsgálatra az Elnök nem az EB által kért tartalommal, hanem egy erősen csökkentett tartalommal kötötte meg a szerződést. A könyvvizsgálói jelentés egyes megállapításai felvetik annak kérdését, hogy hiteles információkat kapott-e a könyvvizsgáló. Ezen erősen lecsökkentett vizsgálat eredményeképpen megszületett könyvvizsgálói jelentést a küldöttgyűlésen nem olvasták fel, a tényleges helyzetet a méhészek elől eltitkolta mind az elnök, mind az Intéző Bizottság ill. Ellenőrző Bizottság azon tagjai, akik azt megkapták a jelentést a küldöttgyűlés előtt.

Immáron nem az OMME egy-egy vezetőjének a háta a tét, hanem a teljes Nemzeti Program méhészeket érintő kifizetése. Ez egyébként nem ellentétes az Európai joggal, több országban nem kap egy fityinget sem egyetlen méhész sem, ugyanakkor az állam kiválóan fel tudja használni a Méhészeti Nemzeti Program pénzét! Megítélésem szerint most az OMME afelé tart, hogy a teljes Nemzeti Program forintális összegét elvegyék a méhészektől !!!       Ehhez nem kívánok semmilyen mértékben asszisztálni.

Kérem, hogy lemondásomat teljes terjedelmében az OMME honlapon a tagsággal ismertetni szíveskedjék.

A nehézség essen a kaptáraitokba!

Budapest, 2015. április 17.

Tisztelettel
Dr. Körmendy-Rácz János
a műszaki tudományok kandidátusa
ex OMME EB tag"

« Válasz #1596 Dátum: 2015. Április 19. 09:37 »
Tisztelt KRJ!
Az én véleményem is az, hogy az OMME nem fogja a kirakatba tenni a lemondónyilatkozatod, mert szerintem felér egy vádbeszéddel. Azt sajnálom csak, hogy az EB-ben csak egyedül vetetted fel ezeket a visszásságokat. Ha már ketten lettetek volna akár egy rendkívüli küldöttgyűlés keretein belül magyarázatot kaphattatok volna. Sajnálatos, hogy a"vezetés" nem reagál kellően és mereven elutasít mindent ami esetleg vissza téríthetné őket a szabályosság
útjára, pedig éppen eleget foglalkoztak a küldöttgyűlésen , még statisztikát is készítettek azokról akik esetleg kritikával merték  őket illetni. Nem gondolod, hogy elérték a céljukat, önként távoztál az EB-ből?

Üdv. jani bátya

Kedves Jani Bátya!

Nem voltam egyedüli sok kérdésben! Az EB nagyon sok kritikát megfogalmazott. És több olyan kérdés volt, amiben az EB egyhangú állásfoglalással tiltakozott valamely OMME tevékenység ellen. Volt olyan kérdés, amiben egyedül voltam, de sok kérdésben az EB egyhangúlag döntött. Viszont hiába írta le az EB jelentésében a kritikákat - mivel nyilvános talán nem mindig kellő megfogalmazásban - de a küldöttek nem igazán foglalkoztak vele. Ezért írtam azt, hogy a küldöttek megvonták a bizalmat az EB-től.  :o

Mondok egy példát. Ha én megbízok egy minőségi ellenőrt egy építkezésen, a SAJÁTOMON, és azt mondja, hogy a födém vasalása nem jó, akkor a vállalkozóval kijavíttatom. Addig semmi nem mehet tovább, amíg nincs kijavítva. Az EB az előtársaság veszteségeit, a rendezetlen adó kérdéseit hónapról hónapra kifogásolta, de semmi nem történt. Így gyűlik és dagad, megy tovább pl. ez a probléma is. És még mindig nincs megoldva!!! :'(

Az EB-re nem hallgat senki. No ezért nincs értelme az EB munkájában részt venni, mert lesűllyedt a szomszéd néni szintjére: az építkezési példánál maradva egy bekiabálás szintjére: Aranyoskám, jó úgy a vas a födémbe? A vállalkozó kineveti ;D, a szomszéd néni véleménye súlytalan.

Összegezve: Az EB nem szent, sok hibát vétett, de amit megcsinált, azt pedig a tagság felejtette el olyan komolysággal figyelembe venni, mint ahogy az építkezéseden az ellenőrt figyelembe vetted volna... Az EB partvonalon kívüli szomszéd nénivé vált... A tagság, a küldöttek mindig leszavazták a saját maguk által megbízott ellenőrző szervet ::)!!! Olyan ez, minta az építkezésen a tulaj legyint, mindegy mit mond az ellenőr, gyerünk-gyerünk, csak így tovább, menjen minden előre, nem tűrünk késlekedést (az nem érdekel, hogy összedől a ház, még a zsalu kiszedése előtt eladom, és nem leszek már a közelben sem, amikor összeomlik...).

KRJ
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 19. 09:46 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1597 Dátum: 2015. Április 19. 10:21 »
A Küldöttgyűlés jegyzőkönyvében szerepel, hogy Csuja megdícsérte az EB munkáját. Sajnos Fáskerti László EB elnöknek abban a pillanatban esélye volt arra, hogy őszintén elmondja, az OMME beszámolót és költségvetést nem szabad elfogadni. Vagyis az EB elnöke félrevezette saját bizottságát és a Küldöttgyűlést. Semmissé tette a te munkádat is János.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1598 Dátum: 2015. Április 19. 10:48 »
Hát igen, a pénzügyi beszámoló EB melléklete sok-sok hiányosságot, szabálytalanságot, el nem végzett munkát felsorolt,ami gyaníthatólag csak a jéghegy csúcsa.Ennek ellenére érdekes módon a végén az EB elnöke elfogadásra kéri a tagságot. Lehetünk elnézőek a szabálytalanságokkal, de az attól még szabálytalan marad s ha a kijavításra a figyelmeztetések ellenére sem történik semmi, hát nem tudom mit lehet tenni. Engem az elolvasás után meggyőzött az EB beszámoló arról, hogy nemmel szavazzak az elfogadásnál. Akkor ezek szerint az elfogadók  el sem olvasták, vagy valami láthatatlan erő hatására emelgették a kezüket. Teljes mértékben igazat kell adjak neked , ha egy szervezetben nem veszik figyelembe az ellenőrzésre jogosult személyek véleményét akkor ott komoly problémák vannak.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1599 Dátum: 2015. Április 19. 11:12 »
Az EB nagyon sok kritikát megfogalmazott. És több olyan kérdés volt, amiben az EB egyhangú állásfoglalással tiltakozott valamely OMME tevékenység ellen.

János!

Ezt a történetet már nem fogják elfogadni. Az EB elnökeként Fáskerti László az utolsó Küldöttgyűlésen az összes beszámolót elfogadásra javasolta. Leírom még egyszer: minden beszámolót, köztük a Kft. eredményét, mérlegét, tokkal-vonóval a küldötteknek elfogadásra javasolta. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy egy esetleges büntetőeljárásban kimerítő magyarázattal kell majd szolgálnia arról, hogy  ennyi anomália ismeretében miért járt el így. Ez így első blikkre, a „A számvitel rendjének megsértése” bűntette. A Fáskerti esetében a társtettesség vizsgálható, akár három évet is lehet érte ülni. Ez már nem játék önjelölt nagyokosoknak…
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 19. 16:37 írta Litterae »

*

atya

• 1043
« Válasz #1600 Dátum: 2015. Április 19. 19:58 »
KRJ !

Idézet
Az EB az előtársaság veszteségeit, a rendezetlen adó kérdéseit hónapról hónapra kifogásolta, de semmi nem történt. Így gyűlik és dagad, megy tovább pl. ez a probléma is. És még mindig nincs megoldva!!! :'(
Ennek fényében akkor mégis vizsgálta a "Kft-t" az EB???
Szerintem neked is tudnod kell, hogy mi a feladata az EB-nek. Szerinted mindent meg tett annak érdekében, hogy felszámolja a hibás döntéseket??
Idézet
Az EB-re nem hallgat senki. No ezért nincs értelme az EB munkájában részt venni,.................................
Összegezve: Az EB nem szent, sok hibát vétett, de amit megcsinált, azt pedig a tagság felejtette el olyan komolysággal figyelembe venni, mint ahogy az építkezéseden az ellenőrt figyelembe vetted volna... Az EB partvonalon kívüli szomszéd nénivé vált... A tagság, a küldöttek mindig leszavazták a saját maguk által megbízott ellenőrző szervet ::)!!! Olyan ez, minta az építkezésen a tulaj legyint, mindegy mit mond az ellenőr, gyerünk-gyerünk, csak így tovább, menjen minden előre, nem tűrünk késlekedést (az nem érdekel, hogy összedől a ház, még a zsalu kiszedése előtt eladom, és nem leszek már a közelben sem, amikor összeomlik...).
Szerintem az EB igen komoly mulasztásokat vétett, mert a folyó bírósági ügyeket megakadályozhatta volna, ha  kordában tartja, következetes, megfontolt döntésekkel, az egyesület működését. De így, olyan megvilágításba kerültek mintha mindenről tudtak volna, és szándékosan altatták a dolgokat.
Az nem hiszem, hogy komoly magyarázat lenne, miszerint a tagság nem veszi komolyan az EB munkáját. Csak az lehet komolyan venni, aki komolyan csinálja. És ez nem lehet pénz kérdése, mármint nem lehet magyarázat az, hogy az EB, nem kap a munkájáért pénzt.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1601 Dátum: 2015. Április 19. 20:17 »
Azért valamit figyelmen kívül hagytál. Ha elolvastad az beszámolót, látható, hogy bizonyos kérdéseket alaposan másokat kevésbé de megvizsgáltak és meg is tették a javaslataikat. Az már más kérdés ,hogy a "vezetés" magasról tett ezekre a dolgokra és félremagyarázásaival csúsztatásaival akár az EB ellenére is meggyőzte a küldöttek többségét, holott az EB-nek vétójoga van a vezetés felett. Az én értelmezésemben, ha az EB azt mondja, hogy összeférhetetlenség van akkor azt a lehető leggyorsabban meg kell szüntetni és nem mondvacsinált indokokra hivatkozva akár az egyesület közhasznúságát elveszítve is húzni az időt és külső szakértőkre hivatkozva nem tenni semmit. De a problémát leginkább abban látom, hogy az EB elnöke lehet kettős személyiséggel megáldva ha látja és tudja a hibákat és mégsem gyakorolja a reá ruházott kötelességét, hanem meggyőzi a küldöttgyűlést azok elfogadásáról.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1602 Dátum: 2015. Április 19. 20:38 »
Tisztelt Méhészklub tagok, kedves olvasó vendégek!
Privátban megköszönték, hogy Körmendy-Rácz János lemondásának indoklását élesben, nem csatolt formában is feltettük.
Erre azért volt szükség, hogy azoknak az olvasóknak is hozzáférhető legyen akik nem kívánnak itt regisztrálni, mert tartanak a nyilvánosságtól.
Ugyan azt csinálják mint az OMME központban, amikor bezárkóznak.
Azt gondolják ha nem látjuk őket, nincsenek is itt.
Kikre gondolok?
Köztük van az OMME elnöke, bizottsági elnökök és az egész OMME vezérkar.
Naponta többször olvassák bejegyzéseinket, és egyik sem tiltakozik?
Lassan de biztosan a politika is felfigyel a nem túl dicső dolgaikra,és nem lennék meglepve ha kihátrálna mögülük.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program nincs veszélyben ha választás lesz!
Mindenkit azzal riogatnak, hogy nincs alternatívája a jelenlegi vezetésnek!
Igazuk van!
Ilyen szinten nem kell alternatíva, mert ettől lejjebb nincs.
Erkölcsileg, szakmailag, emberileg (Kuss) teljesen leamortizálódott a jelenlegi társaság nagy része.
Akkor lehetünk nyugodtak, ha ebből a "galeriből" egy hírmondó sem marad!
A zárt ajtók mögött tartott titkos megbeszéléseken mindenki tudott a valótlan számokról, és egymásnak falaztak.
Aki pedig fel szerette volna tárni a hiányosságokat, kiátkozták?
Megérdemlik a sorsukat!
Baldavári László már lassan 3 éve Bross távozása után kérte a jelenlegi vezetést, írjanak ki egy új, minden posztot érintő választást!
Dr. Fendrik Péter, amikor még közéjük ült, kérte a jelenlegi IB tagokat, hogy méressék meg magukat, legyen egy bizalmatlansági szavazás.
Nem merték megtenni, és ennek issza most több mit 12.000 méhész a levét.
A következő választáson már jó néhányuk nem indul, a többieknek addig még megvan az esélyük, amíg valamelyik hatóság a sok közül nem tiltja el őket a méhészeti közélettől.
Litterae már a büntetési tételeket sorolja.
Nem szeretnék a bőrükben lenni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1603 Dátum: 2015. Április 19. 21:37 »
KRJ !

Idézet
Az EB az előtársaság veszteségeit, a rendezetlen adó kérdéseit hónapról hónapra kifogásolta, de semmi nem történt. Így gyűlik és dagad, megy tovább pl. ez a probléma is. És még mindig nincs megoldva!!! :'(
Ennek fényében akkor mégis vizsgálta a "Kft-t" az EB???
Szerintem neked is tudnod kell, hogy mi a feladata az EB-nek. Szerinted mindent meg tett annak érdekében, hogy felszámolja a hibás döntéseket??
Idézet
Az EB-re nem hallgat senki. No ezért nincs értelme az EB munkájában részt venni,.................................
Szerintem az EB igen komoly mulasztásokat vétett, mert a folyó bírósági ügyeket megakadályozhatta volna, ha  kordában tartja, következetes, megfontolt döntésekkel, az egyesület működését. De így, olyan megvilágításba kerültek mintha mindenről tudtak volna, és szándékosan altatták a dolgokat.
Az nem hiszem, hogy komoly magyarázat lenne, miszerint a tagság nem veszi komolyan az EB munkáját. Csak az lehet komolyan venni, aki komolyan csinálja. És ez nem lehet pénz kérdése, mármint nem lehet magyarázat az, hogy az EB, nem kap a munkájáért pénzt.

Sehol nem írtam pénzről. Így ezt a félmondatodat eleve elutasítom.

Ha azt gondolod, hogy a két hét, a számos OMMÉ-be való bemenetel mellett a 36 oldalas javaslatom arra, hogy mi mindent nézzen át az EB a napi munkán túl nem elég komoly a tagságnak, és ezért nem veszik komolyan a dolgokat, nos, akkor nem tudom, hogy mi elég komoly?

Az a kérdésed, hogy az EB megtett-e  mindent a hibás dolgok felszámolásáért nehezen értelmezhető.  Amikor három független ügyvéd véleményét - ahol mindhárom szerint összeférhetetlen az IB tagság és a kft. ügyvezetése- az EB határozatot hozott sz összeférhetetlenség szabályozására. Elérte, hogy felkerüljön a honlapra.  Leírtam, hogy ha ezt a kérdést hatóság megállapítja, akkor ez akár 100 millió forintos nagyságrendbe kerülhet az OMMÉ-nak. És mit csinált a küldöttgyűlés? Elnapolta. Kérjünk még egy negyedik állásfoglalást is. A küldöttek nem voltak kíváncsiak a saját ellenőrző bizottságuk véleményére, lesöpörték az asztalról. Szavazásukkal a bizalmat is megvonták...

KFT. Az Eb az én határozott álláspontom szerint továbbra sem felügyeleti szerve a kft-nek. De az OMME oldalán megjelenő kft-ből az OMMÉ-ba érkező számlák már az EB hatáskörébe tartoznak. Ide tartozik még az osztalék és nyereség kérdése, de a veszteségé is. A 8.427 Millió Forintos kft veszteséget ugyanis az OMME fizette ki. Csak ez a része az EB feladata.

Mondok egy példát. Ha az OMME villanyszámlája tízszeresére nő, akkor az EB nézi, hogy miért. De nem tudja nézni az Elektromos Műveket, hogy kinek mennyi jutalmat, stb. fizettek. Kőkeményen elválik az egyesület és a kft.

A Magyar Méhész kft-ért két személy tartozik felelősséggel: az ügyvezető Egyed Árpád és a tulajdonosi jogokat gyakorló dr. Mészáros László. Itt nincs küldöttgyűlés meg miegymás. A tulajdonos (jogait dr. Mészáros László egyszemélyben gyakorolja!!!) nem hozott létre felügyelő Bizottságot.

Más tekintetben persze lett még volna lehetősége mást is tenni az EB-nek, pl. önállóan küldöttgyűlést összehívni. Ebben igazad van, lett volna még lehetőség. De csak akkor nézzük azt, hogy a pálya tovább tart, és van még ott hely, ha a pályát már befutottuk. Hiába futunk a pályán tovább, ha nincs nálunk a labda. Az EB pedig a súlytalan kategóriába került. Talán hamarosan további példákat mondhatok...

jó éjt
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Kitin

• 934
« Válasz #1604 Dátum: 2015. Április 19. 21:47 »
"Mikor nem szabad mézet fogyasztani? Súlyos bajt okozhat"
http://www.femina.hu/gyerek/mez_terhesseg