Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286446 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1515 Dátum: 2015. Április 03. 10:24 »
Petro!

Mi lesz a menü, a húsvéti válságtanácskozáson nem tudod?

Örülök, hogy ilyen hamar kiengedtek, nem kell ennyire a lelkedre venni mindent.

Azért vigyázz te is, nehogy az OMMK vezérkar Orgován Bélája legyél a végén.

Küldtem neked is egy dalt, lehet lemaradtál róla: https://youtu.be/d-diB65scQU

El ne feledd a győztesnek gratulálni, ha kúltúrembernek tartod magad!

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1516 Dátum: 2015. Április 03. 10:45 »
Tomipapa!

Vedd már észre lécci, hogy kettőnk közül Karcsi szorul védelemre. A Fővárosi Törvényszék döntése szerint az OMME vezérkara törvénysértő volt. Senki nem vetheti szemünkre, hogy alattomosak lennénk. Szót se akartak adni szinte, de mi erre már ott a Küldöttgyűlésen felhívtuk a figyelmet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #1517 Dátum: 2015. Április 03. 11:25 »
Tudod Kedves Petronius arbiter, soha nem vicceltem, más fájdalmas helyzetével, és nem bántottam azért mert bottal vagy mankóval, jár, vagy  mert szakálla van, vagy kancsal, vagy mert üvegszeme van,  stb. Ezek számomra külsőségek. Jobban szeretek figyelni arra amit mond, vagy cselekszik valaki, mert abból könnyebben le lehet következtetni, hogy milyen ember.   / persze tudom magamról, hogy én sem vagyok tökéletes, bár törekszem /.  Már az ész érvek fogytával,  csak ezzel tudjátok magatokat érdekessé tenni. Meg kellene érteni, hogy vicc és vicc között is van különbség. Persze tudom, ez nem mindenkinek megy, mert nem egyformák azok a fránya mércék. Vannak dolgok amikkel nem viccelünk!! Vedd észre, megint te magyarázkodsz más helyett, és megpróbálod menteni, a menthetetlent. Javaslom, hogy a következő neved legyen Don Quijote  ( az illúziójában ragadt „lovag”).
"Szeresd felebarátodat, mint magadat!"

Legyen kellemes a Húsvétod.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1518 Dátum: 2015. Április 03. 12:30 »
OK. Győzzön az igazság       Legyen Köztársaság!
https://www.youtube.com/watch?v=M_3ttHvehYM

Kontroll Csoport
https://www.youtube.com/watch?v=7eiogukIlyc
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 03. 18:48 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1519 Dátum: 2015. Április 03. 22:55 »
Körmendy!

Az OMME elnöke ellenőrizze a Kft.-t??? Hiszen saját magát nem tudja kontrollálni ha igazat kellene mondani!
Ezt Te komolyan gondolod??
Egyetlen egy kérdésemre nem adott korrekt választ amikor Kalocsán járt hablatyolni!
"Még mindig nem tudja az IB hogy Bross miért távozott önként!!!" Mondta ezt szintén Kalocsán.
"A neonikotinoid kérdést meg ne feszegessük, mert a gazdák nem fognak a veteményük közelébe engedni bennünket!!"

Hát nem mondom tényleg rá lehet bízni az érdekvédelmünket. Sőt még a Kft. ellenőrzését is!!
És akkor még csak az elnökünket említettem meg.

Tisztelettel: Bercsényi

« Válasz #1520 Dátum: 2015. Április 04. 07:19 »
Sziasztok!
A zöldön tsanyi bejegyzése így szól: (Csoda, hogy még nem moderálták! Oda is megérkezett a változás szele?)
"2015 április 1-én 10 óra 15 perckor a Fővárosi Törvényszék I. fokon eljáró bírója ítéletet hirdetett Csuja László kontra OMME perben..
A bíró ítéletében érvénytelenítette a 2014 november 30-i küldöttgyűlés valamennyi határozatát, mivel az OMME nem tartotta be a szabályokban előírt értesítési határidőt a meghívók kiküldésekor."

Ez valóban így hangzott el, viszont az ítélet indoklásában a bíró nem erre helyezte a hangsúlyt!
Az OMME vezérkar ebbe kapaszkodik bele, így próbálja az esetet kicsinyíteni.
Tegnap írtam a formai dolgok fontosságáról, az sokkal ütősebb, valamint az nagyon gáz, hogy nem tudták az OMME "jogtudósai", hogy a november 16-i rendkívüli küldöttértekezlet az október 30-ina NEM folytatása, hanem vadi új küldöttértekezlet.
Ez akkora baki, ami már védhetetlen volt.
Az indoklásban a bíró több kifogást is megfogalmazott, de ezt az érintett ha akarja közzéteszi, az OMME vezetői biztosan nem fogják.
Nagyernyei Attila
(Ezt a hozzászólásomat át kellett írnom, mivel annyira figyelik írásomat, és félreérthető annak aki nem ült a teremben.)
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 04. 08:42 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1521 Dátum: 2015. Április 04. 08:24 »
Kedves Atya!

Ha te mint ahogy leírtad többször te a bíróság és a törvényesség oldalán állsz. Ez jó. Hidd el én is csak kettőnk között az a különbség hogy nem egy világnézetet vallunk a magunkénak. Mivel semmi nem kötelez arra hogy OMME tag legyek ezért ha nem tetszik a működése illetve a benne lejátszódó történetek akkor én lehet hogy nem maradnék tag vagy keresnék másik egyesületet mint pl a Profi és önkéntes alapon ott vagyok tag ahol tetszik.Hidd el szerintem sok ember gyomra forog a bírósági megoldásoktól többek között azért mivel mikor a te beadványod elutasításra került amit mint Tolnán mondtad kb2éve mint 6éves méhész egyesületi tag adtál be, azután mintha hírzárlat lett volna. Most hogy csúszott 1-2 napot a küldöttgyűlés összehívása amit megjegyzem szerintem még legalább kb400 ember tudott és csak egy Csuja Laci volt az aki ebből tőkét illetve" majd én megmutatom" alapon őáltala sikeres akciót hajtott végre mivel a bíróság teljesen jogosan mellette döntött.De mivel ez a "BÁTOR TETT" nekem nem jön le másként mint úgy hogy ez a segg...ej már megint feljelentette az OMMÉ t és nem tudok a dolognak tapsolni . Mivel ha valami tényleges hiba ami úgymond veszélyeztette volna mind működésében illetve létében az egyesületcdet és abban lép akkor embernek tartanám de így csak egy kis gerinctelen gyűrüs-féreghez (giliszta) tudnám hasonítani. De ebbe bele tartzik minden olyan feljelentgető aki ílyen komolyságú beadványokkal bombázza az ommét  utána  meg visít hogy ez milyen sokba kerül a tagságnak.

CSÁ KARCSI

« Válasz #1522 Dátum: 2015. Április 04. 09:24 »
Szia Karcsi!
Nem veszed észre, hogy beindult a GPS-ed?
Túl gyorsan mész!
Az OMME alapszabálya mindenkire érvényes!
Akkor mi a frásznak rugózunk rajta, ha semmit nem vesznek belőle figyelembe, ha meg valaki számon kéri rajtuk, akkor ő egy féreg?
Rengeteg javaslatunk volt, de még az ülésre sem engednek be, akkor most mi a problémád?
Előre szóltunk, tiltakoztunk, telefonáltunk, de leszartak bennünket!
Kiskakas hányszor felhívta rá a figyelmet, hogy az alapszabály módosítására sok idő kell!
A bírósági ítélethirdetésnél nem láttalak!
Kitől hallottad ezt, hogy azért meszelték el az OMME jogtudósait, mert 1-2 nappal csúszott a rendkívüli összehívása? Megjegyezni kívánom, hogy éppen fél évet csúszott, mert az akkori érdi elnök Erdélyi János már rég jelezte, hogy új alapszabály kell!
Mit csináltak ezek a drága jó urak?
Jánost leültették, hogy mit kotyog a nagyok dolgába bele.
Aztán hirtelen olyan sietős lett minden.
At kell kifelé nyomniuk, hogy 1-2 nap miatt meszelt el bennünket a bíróság, mert ez megy át az agyakon, csak van aki nem "Veszti" ezt be!
Dr.KUSSMAN úr nem jó tanácsadód! Ő már olyan messzire megy, hogy azt is megmondja kire kell szavazni.
Gondolom erről neked is van információd, otthon is megtapasztalhattad.
Vannak információim, hogy a küldöttek sem saját akaratuk, a tagság véleménye alapján döntenek.
Egy szó mint száz.
Nekem most más a véleményem a történtekről, de ettől függetlenül barátomnak tekintelek, és tisztellek!
Azért mert más a véleményed, egy csapatban vagyunk!
Az OMME vezetői nagyon rossz utat választottak!
Az arrogancia, az erőből való irányítás, a KUSS-oltatás neked tetszik?
Engem a közös IB-EB ülésre meghívtak, aztán valahogy jegelték a kérdést.
Fáskerti Lászlóval beszéltem az ülés előtt, és azt mondta igazam van, Ő hívott meg!
"Jogos az észrevételem."
Bátorkodom azt feltételezni, hogy valami takargatni valójuk van, és ezért nem vagyok kívánatos személy, mert azonnal közkinccsé tenném az "információkat".
Neked teljesen mindegy, hogy a Kft.-ben plusz 10 millió, vagy mínusz 10 millió van?
Mire emelted a kezed, ha nem ismerted a pénzügyi beszámolót?
Szerinted az "kotyogás" ha szeretném tudni hová lesz a tagdíjunk?
Azok a szép számok amiket kivetítenek, kicsit sántikálnak.
Tolna megyei küldött-társaim, és én ellene szavaztunk a csonka beszámolónak.
Mivel te egyet értettél azzal, hogy nem számítanak a Kft.-ben zajló pénzmozgások, nem számít, hogy az EB nem ellenőrizte a gazdálkodását, a többség mellett, elfogadtad azt.
Akkor is úgy szavazz majd, ha a valós számok napvilágra kerülnek!
Most még kicsit várni kell, mert keresnek neki egy olyan helyet, amit újra be tudnak úgy csomagolni, hogy a mínusz, plusznak lássék!
Üdv:Attila

« Válasz #1523 Dátum: 2015. Április 04. 09:56 »
Karcsi!

Egyre értelmezhetetlenebbek a mondataid.
" Hidd el én is csak kettőnk között az a különbség hogy nem egy világnézetet vallunk a magunkénak" Írtad Elekesnek.
Ez mit jelent?
 Ezt is miért írtad: "Mivel semmi nem kötelez arra hogy OMME tag legyek ezért ha nem tetszik a működése illetve a benne lejátszódó történetek akkor én lehet hogy nem maradnék tag vagy keresnék másik egyesületet mint pl a Profi és önkéntes alapon ott vagyok tag ahol tetszik"? Tényleg? Abba is adnál pénzt, támogatnád erkölcsileg vagy a munkáddal? Profi? Tényleg? Tudod ki lehet ott is tag? Aki leperkálja a tagdíjat. Vagy gondolsz egyet és keresel egy másikat, amelytől majd várhatod az egységes fellépést ha bármi probléma merül fel a méhészeteddel összefüggésben, a közös erő felmutatása következtében? Esetleg ott is örömmel veszed, ha kiállnak a neonikotinoidok mellett agyament emberek írását is igénybe véve a szabálytalanul létrehozott újságban, és fényezve a hazugságokat? Ott is a méhészetben semmit sem alkotó, butaságokat író, de azt szakmai csúcsként előadó emberek társaságát fogod keresni?( Nem Petróról van szó, mielőtt valaki Rá értené.)  Omméba nem vágyó, de a tagságot kényszerből követő embert választanál a gazdasági tevékenységet irányító feladat ellátására, aki saját gazdaságában sem tudott felmutatni semmit egy életen át? Akkor hajrá, keress egy olyat! Van ilyen, abban vagy. Szerinted erre jött létre az OMME? A néhai tagdíjemelésünk is kellett ahhoz, hogy létrejöjjön az egyesületi üveg. Kellet csinálni egy gazdasági társaságot, mert talán így olcsóbban lehet megvásárolni? Nem. Drágábban. Mint a garantáltan drágább nádas cukor? Máshonnét ide szállítva is sokkal olcsóbb, és mint kiderült, még nem is nádas. Nem azzal/azokkal kellett volna szövetkezni? Kinek jó ez?
 Azok menjenek el, akik a törvényes működésért megszólalnak? Ha azt mondod én sem szóltam a törvényes működés érdekében, akkor igazad van, de ez nem is az én asztalom, viszont nem látok ma már tényleg semmi érdekképviseletet sem, csak erőlködést. Sajnos ma már odáig züllesztették az egyesületet, hogy tényleg csak a támogatási (NP) feltétel a létének biztosítéka.
Aztán gondold már át, mi kerül sokba a tagságnak! Vagy mi kerül többe?
 Miért forog az emberek gyomra a bírósági "megoldásoktól"? Volt más megoldás?  Engem ugyan nem érint, de érdekel ami az OMME körül kialakult.
Aztán áruld már el nekem, nem veszélyeztette az egyesület működését ami történt az elmúlt időszakban? Az veszélyezteti, aki felhívja rá a figyelmet? Ne legyél már Oláh!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 04. 10:04 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1524 Dátum: 2015. Április 04. 10:10 »
Tegnap jártunk a családommal a Tescóban és a koronás cukor 1 kg-os kiszerelésben 169 Ft-ért volt megvásárolható tonnaszámra. Méhészetemtől 8 km-re, házamtól 7 km-re van a Tesco. Az 1 kg-os zacskókat még a protézisműtétre váró csípőmmel is nyugodtan emelgethetem, de az OMME féle 50 kg-os zsákokat aligha tudnám felemelni.

No ennyit az OMME Kft ügyes szerződéskötéséről.

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1525 Dátum: 2015. Április 04. 12:24 »
Nem tudom, hogy ki mit tart fontosnak, de azt látom, hogy akik itt még a betonba is bele akarnak kötni, a küldöttgyűlésen csendben jól érzik magukat és nem szólnak egy szót sem.
Természetesen bele lehet kapaszkodni abba, hogy a küldöttgyűlés összehívásában a határidő be nem tartása mennyire tűnik lényegesnek, vagy lényegtelennek, és a továbbiakban mi van a tartalmi elemekkel, és mind ez mennyibe kerül és kinek.
Ha  a lakott területen belül a megengedett 50 km/h sebesség helyett legalább 63 km/h sebességgel halad valaki a közúton, gépjárművel azt nem büntetik meg a rend éber őrei? Csak azt, aki még nagyobb mértékben lépi túl a megengedett sebességhatárt? Szerintem mind a kettőt. Legfeljebb a büntetés mértéke lesz más. A meghívó alapszabály szerinti, érintettek részére történő kiküldésében nincs tolerálható határidő túllépés, nincs mérlegelés.
Egyértelmű volt már korábban, hogy szabályszegés történt a küldöttgyűlés összehívásában, a bíróság ezt csak megerősítette. Most már csak az a kérdés, hogy kinek kell a büntit fizetni? Ki nyomta tövig a gázt, és volt nagyot halló?
Lehetne még a példák sorozatát említeni, de ha az egyszerű sem megy, úgy a virágének sem használ.
Aki, vagy akik nem tudnak túllépni a már csontig lerágott kérdéseken, csak gondolkodjanak el azon, hogy milyen jogkört adtak pl. a vezetőségnek a szerződések megkötésére vonatkozóan, milyen kötelezettsége lenne, lett volna az EB-nek, és mit valósított meg ebből, mi a Küldöttgyűlés rendje?Tovább is van mondjam még?! Megszavaznak mindent, és azt követően dicsőíthetik a szavazás eredményét? Mert érdemben utólag hozzá szólni már senki sem tud! A szerződések megkötésében a vezérkarnak 99%-os mértékben szabad kezet adott a tisztelt nagyérdemű. Lehet, hogy nem is érdekes számukra, hogy mire megy el a pénz? Legutóbb az ingatlan vásárlás kérdéskörében kért felhatalmazás lehet, hogy csak tévedés volt, ha szándékos, akkor különös kegy.
Lehet ésszerű és törvényes, törvényes és ésszerűtlen, valamint ésszerűtlen és törvénysértő döntéseket hozni. Az utóbbi kettőt nem tartom elfogadhatónak. Azok ellen lépni kell, a kenjük be sárral nem lehet megoldás.
Nem ahhoz kell bátorság, hogy valaki az érdekeit, vagy többek érdekeit képviselve bírósághoz forduljon. Bátorság ahhoz kell, hogy valaki, vagy valakik olyant tegyenek le az asztalra, ami nyilván valóan semmire sem jó, és el akarják hitetni, hogy az jó, szóval átverik a népet.

Dr. Horváth Zsolt

« Válasz #1526 Dátum: 2015. Április 04. 13:44 »
Tegnap jártunk a családommal a Tescóban és a koronás cukor 1 kg-os kiszerelésben 169 Ft-ért volt megvásárolható tonnaszámra. Méhészetemtől 8 km-re, házamtól 7 km-re van a Tesco. Az 1 kg-os zacskókat még a protézisműtétre váró csípőmmel is nyugodtan emelgethetem, de az OMME féle 50 kg-os zsákokat aligha tudnám felemelni.

No ennyit az OMME Kft ügyes szerződéskötéséről.

Sparban 159 volt a kilós S. Familis a héten. Solti Pille szerintem most is olcsóbban adja, és ki is szállítja, garantálja írásban a répa eredetét.

« Válasz #1527 Dátum: 2015. Április 04. 14:34 »
Zsolt! A traffipaxos példa nem igazán jó. A kialakult gyakorlat szerint pl. egy 50-es sebességhatárnál 65 fölött küldik a csekket. Jogszabály szerint büntethetnének a hibahatáron túli túllépésért, de nem szokták, csak nagyon ritkán, azt is inkább csak helyszíni bírság esetén.

Itt a táblázat: http://www.traffipaxinfo.hu/gyorshajtasi-buntetesek.html

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1528 Dátum: 2015. Április 04. 15:16 »
Kedves Tamás!

A rendőrségnél kialakult gyakorlat megengedő, mert valószínűleg tudják, hogy az autók kilométerórája gyárilag egy kicsit túl van lőve. Nézd csak meg adott esetben mit mutat a GPS, és mit az óra.
Az eljárási határidőkben nincs ilyen tolerancia, esetleg ha igazolási kérelemnek van helye, de ez most pont nem az az eset.
De annak örülök, hogy foglalkoztat a gondolat.

Dr. Horváth Zsolt

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1529 Dátum: 2015. Április 04. 15:34 »
QUQURIQ !!!

Bogár Tamás úr!
Gyanakszom, hogy más néven már többször vitáztunk itt a klubon.
Nagyon illik a szöveg környezet és a makacsság, akire gondolok.
Persze, lehet, hogy ez csak egy furcsa egybeesés…

A témát amit feszegetsz, menjél el a bíróságra, és utasítsad rendre Őket, hogy hogy rossz ítéletet hoztak!
Ha meg nem mész el, nyugodjál bele a döntésbe, mert szerintem nem Te ülsz a bírói székbe!
Kicsit tanuljál még egy kicsit, és így könnyen elérheted a vágyaidat…
Az egyetemen, meg úgy is megtanítják, hogy hogyan is kell döntést hozni ebben az esetben…
Keressél már témát amiben kötekedhetsz!....

A gyanakvó Kiskakas!  ;D