Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286025 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #1275 Dátum: 2015. Január 12. 22:37 »
Hát, lehet, hogy te jobban értesz hozzá. Én ahol eddig dolgoztam esztergályos, marós, vagy gyalusként, mindenütt ugyanez a világítás volt.

« Válasz #1276 Dátum: 2015. Január 13. 06:57 »
Kiskakas!
Nincs baj a neon világítással, ha a csövek el vannak osztva a három fázisra , akkor nem érvényesül a stroboszkóp hatás. De biztosabb a vegyes világítás használata.

Üdv: jani bátya

« Válasz #1277 Dátum: 2015. Január 13. 07:41 »
Úgyes Vagy Vivaldi ! Et pont egy emberes  műhely , vagy van aki segít is ?   Űdv.  Antal

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1278 Dátum: 2015. Január 13. 08:01 »
Nincs. Sajnos vagy inkább szerencse, a fiamnak van jó állása, és azt csinálja amit szeret, számítógépekkel foglalkozik. Külföldre is jár a cégtől. Így egyenlőre nincs örökös.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1279 Dátum: 2015. Január 14. 18:20 »
http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20150113/mez-mezfajta-hatas-gyogyulas/

"Megmutatjuk, melyik mézfajta mire jó
Egyél mézet, ha kapar, ha gyulladt, ha fáj, ha erőtlen vagy. Egyél mézet télen, mert hideg van. Egyél mézet tavasszal, mert már nincs hideg, de rapszodikus az idő. Egyél mézet nyáron, mert immunerősítő. És persze ősszel is, hogy felkészülj a télre.
cafeblog/deluxe2015. 01. 13. Egészség

Méz, méz, méz! – évekkel ezelőtt ez volt így tél környékén az egyik kedvenc szavajárása egy barátnőmnek. A nő elmúlt ötvenéves, de amióta ismerem – húsz éve is van ennek már -, még soha nem volt beteg. Szerintem azt sem tudja, mi az, hogy köhögés, láz, megfázás.

Méz, méz, méz! – és szerintem ismeretlenül is előttetek a kép, ahogy ezt úgy mondja, hogy közben felemeli a mutatóujját maga elé. És bár távol állnak tőle a számok, de ezt bizony mindig jól tudta: a mézben 33 ásványi anyag, 11 vitamin és még folsav is található.

A barátnőm számait megjegyeztem én is, akárhányszor mézet vásárolok, mindig gondolok a 33 ásványi anyagra és a 11 vitaminra.

Most, hogy meg voltam fázva („Nem ettél elég mézet, ugye?”), azt a tanácsot kaptam, hársfamézet vegyek feltétlenül. Az a legjobb, az űzi ki a nyavalyát a leghamarabb.

Én pedig most, meggyógyulván és erősen, kíváncsi ember lévén utánanéztem a legfontosabb mézfajtáknak és azok gyógyhatásainak. Legyen meg nektek is ez a lista, forgassátok, használjátok szeretettel:

Akácméz: a hazánkban előállított mézek közül világszerte az akácméz a legismertebb. Az akácméz fertőtlenítő hatású, köhögéscsillapításra és gyomorsav ellen is ajánlják. Magas a gyümölcscukor-tartalma, ezért állaga folyékonyabb.

Aranyvesszőméz: vesetisztító hatást tulajdonítanak neki. Színe sötét, lassan kristályosodó méz.

Fenyőméz: a fenyőméz az édesharmatméz egyik fajtája, amelyet a fenyőfák zsenge rügyeinek édes nedvéből és a tűleveleken található édes harmatból gyűjtenek össze a méhek. Sötét színű, kellemes illatú és ízű. A legnagyobb ásványianyag-tartalommal rendelkezik az összes méz közül.

Gesztenyeméz: trombózis megelőzésére, visszérpanaszokra ajánlják. Jelentős ásványianyag-forrás.

Harmatmézek: jó immunerősítő, serkenti a veseműködést. Sötét színű, fűszeres ízű mézek, melyek tölgy-, fűz-, fenyőfákról származnak.

A többi mézfajtáról a Deluxe blogon olvashatsz! "
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 14. 23:08 írta Kitin »

« Válasz #1280 Dátum: 2015. Január 15. 08:38 »
Kitin!

A szlogen nagyon jó, a barátnődnek látatlanba üzenem, ha az egyéb feltételei is adottak lennének, jelöltethetné magát a Jászberényi mézkirálynő választáson. Ilyen jelszavakkal lehet a mézet népszerűsíteni és megkedveltetni.
Köszönet érte!

Azonban a mézfajtákról írtakról  egy picit helyesbítenék:
- az Akácmézre nem mondható el, hogy gyomorsav ellen ajánlható lenne, inkább köhögéscsillapító, jó fertőtlenítő hatású.
  az a mézfajta, amelyik a gyomorsavtúltengőknek ajánlható, a REPCE méz
- a "fenyőméz" és a "harmatméz" eredetét tekintve nem növényi, hanem állati eredetű mézek, ezért "mézharmat" méznek 
  nevezzük.
   A szín, illat, ásványi anyag taetalom stimmel. Ezeket én "ERDEI" mézként  definiálnám.

Tisztelettel: Bercsényi

*

Kitin

• 934
« Válasz #1281 Dátum: 2015. Január 15. 20:01 »
:-)  Nem a barátnőm az illető, én csak ártatlanul bemásoltam a belinkelt cikket, még idézőjelet is tettem köré.
Tényleg jó cikk sokkal több ilyen kellene.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1282 Dátum: 2015. Január 16. 22:36 »
 :o   http://ipon.hu/hir/mennyit_nyom_egy_repulo_madar/32380

Vajon ha méheket szállítunk, azok is megnövelhetik a nyugalmi állapotukban mért rakomány súlyát?

« Válasz #1283 Dátum: 2015. Január 18. 08:56 »
Segítség!
Kérném jogi végzettségű kollégák reagálását a következő hírhez.
Az OMME honlapján ez olvasható, ami örvendetes, de nem igaz.

"Programok
OMME – Elnökségi ülés
Mészáros József • 2015-01-15

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület soron következő Elnökségi ülésére 2015. január 29-én 10.00 órakor kerül sor.
Az ülés helyszíne: OMME Hivatala (1094 Budapest, Viola u. 50. tárgyalóterem).

OMME ügyvezetés"

Mivel ereimben gépész vér folyik, és nem jogász, vagy ügyvéd, szeretném tőletek megkérdezni mi ez a bolondéria?
Elnökségi ülés. Én úgy tudtam, hogy az OMME beadott egy új alapszabály kérelmet, de azt még a bíróság nem fogadta el. Akkor még nincs elnökség, hanem a jó öreg IB fog ülésezni!
Nem jól tudom?
Ha pedig nincs elfogadott új alapszabályunk, akkor a régi hatályos, ezek szerint még van "normális" OV-tag hatásköröm is.
Szerintem az OMME vezetői kicsit álmodozó típusok. Ébresztő!
Egyáltalán arra adjanak választ, hogy a minisztérium mit reagált az összeférhetetlenség kapcsán.
Itt valami bűzlik! A tájékoztatás teljes csődjét érzékelem.
Várom megtisztelő hozzászólásaitokat!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1284 Dátum: 2015. Január 18. 10:16 »
"Egyáltalán arra adjanak választ, hogy a minisztérium mit reagált az összeférhetetlenség kapcsán."

Attila, ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan? Ez a kijelentés az elnök szájából Gödöllőn, semmi másra nem volt való csak arra, hogy el mismásolja az EB által összeállított összeférhetetlenségi javaslat alapszabályba kerülését. Egy percre sem vehető komolyan, hogy még majd az érintettek fogják felhívni a figyelmet az általuk elkövetett esetleges szabálytalanságokra, ez csak mese. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy sokkal inkább létezik az elhallgatás és félremagyarázás ez ügyben. Mivel időközben bebizonyosodott ez az állításom /nem került bele az alapszabály tervezetbe az EB által javasolt szövegi rész egyetlen mondata sem, holott az EB-nek akár vétó joga is lehetett ebben az ügyben/ a tisztelt vezetés szerintem úgy gondolja,- mivel alapszabályunk sem egy közhasznú szervezetnek íródott- , hogy a továbbiakban nincsen szükség a minisztériumi állásfoglalásra.
Felvetődik viszont több kérdés pl az ügyvezető és a kft ügyvezető alkalmazásával kapcsolatban hiszen az ő alkalmazásukat és bérezésüket nem hagyta jóvá küldöttgyűlési határozat amit előír az új alapszabály/az IB saját hatáskörben nevezte ki őket/. Ők nem lehetnek automatikusan az elnökség tagjai véleményem szerint.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1285 Dátum: 2015. Január 18. 18:06 »
Jani bátya!
A szakmapolitikába tettem fel egy jó kis cikket.
Érdemes elolvasnod. Szerintem tetszeni fog.
Természetesen nem szeretnék minden OMME hírbe belekötni, de most vettem arról is csak tudomást, hogy az
OMME egy hivatal, mert ezt írják:
"Az ülés helyszíne: OMME Hivatala (1094 Budapest, Viola u. 50. tárgyalóterem)."
Tehát a méhészek téglajegyéből vásárolt OMME érdekvédelmi székházunk, egy hivatal.
Gondoltuk eddig is, hogy egy sima kifizető, pénzelosztó ügynökség, de így leírva az mégiscsak más.
Annyira rákattantak a tárgyalásokra, hogy már a "pince" helység, ahol minden értekezlet eddig is volt, "tárgyalóteremmé" keresztelték.
Hiába, ezt okozza a fóbia.
Nagyernyei Attila

Üdv:Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 18. 18:15 írta Nagyernyei Attila »

*

zümi

• 1382
« Válasz #1286 Dátum: 2015. Január 23. 15:41 »
                                        Felülírhatja az összes európai szabályt a szabadkereskedelmi megállapodás

A magyar kormánynak erőteljesebben kell képviselnie az ország GMO-mentességét az Európai Unió (EU) és az Amerikai Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi tárgyalásokon - mondta Szabó Marcel, az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese sajtótájékoztatón Budapesten.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar alaptörvény hiába tartalmazza a GMO-mentességet, a legalacsonyabb szintű európai jogforrás is felülírja azt, mint ahogyan a szabadkereskedelmi megállapodás - ha létrejön - felülírja az összes európai szabályt.
Adria Bebb, a Friends of the Earth Europe (Föld Barátai Európa) szakértője arról beszélt, hogy Európa az elővigyázatosság elvét tartja szem előtt a génmódosított növényeknél, vagyis azok addig nem kaphatnak engedélyt, amíg nem ismert a környezetre és az egészségre gyakorolt hatásuk. Az Egyesült Államok ezzel szemben bízik a géntechnológiai cégek ítéletében, és csak ha probléma jelentkezik, akkor avatkozik be az állam.
A szakértő azt is kifejtette: az EU-nak a Kanadával kötendő szabadkereskedelmi megállapodása elkészült, ismert, csak aláírásra vár, ezzel szemben az Egyesült Államokkal folytatandó hasonló tárgyalások titkosan folynak, azok tartalmát csak az érintett cégek ismerik, míg az európai társadalmat kizárták abból.
Már a név - a szabadkereskedelmi megállapodás - is megtévesztő, ugyanis nem a vámokról, hanem az egyéb kereskedelmi akadályok lebontásáról szólnak a tárgyalások. Így például az amerikaiak egy olyan különbíróságot akarnak létrehozni, amely előtt a magyar állam is beperelhető lenne, ha nem engedélyezne egy-egy génmódosított fajtacsoportot. A céljuk az, hogy a vegyszerek és a génmódosított növények automatikusan engedélyt kapjanak az EU-ban.
A megállapodás ellen már 1 millió aláírással elindult az európai polgári kezdeményezés, a hétvégén pedig Berlinben 50 ezren tiltakoztak a génmódosítási szabályok feloldása ellen - ismertette a fejleményeket Adrian Bebb.
A génmódosításnak lehet pozitív hatása, például ha az aszályos területekre szárazságtűrő növényeket fejlesztenek, vagy ha plusz vitamint tartalmaznak a növények. Ellenben az, ha egy növény minden méregnek ellenáll, vagy éppen maga termel káros anyagokat, akkor számolni kell a talaj tönkretételével - tette hozzá.
Az ombudsman helyettese beszámolt arról is, hogy az Egyesült Államokban nőtt a rákos megbetegedések száma a génmódosított élelmiszerek megjelenése óta. A tervezett megállapodás pedig felszámolná a demokratikus döntéshozatalt az EU-ban, miután alkalmazkodni kellene annak minden előírásához, beleértve a választott bíróságot is. Ez azt jelentené, hogy egy olyan amerikai cég, amely befektetni szándékozik egy uniós országban, de a nemzeti jogszabályok változása miatt ezt mégsem teheti meg, kártérítést követelhet a bíróság előtt az elveszett profitja miatt.
Ehhez kacsolódva mondta példaként Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője, hogy a befektető kártérítést követelhet Romániától, mert megtiltotta az aranybányászatnál a ciános technológia alkalmazását. Kanada - a közte és az Egyesült Államok között lévő hasonló szabadkereskedelmi megállapodás alapján - 35 perben 171 millió dollárt fizetett eddig az amerikai befektetőknek.
Az európai-amerikai szabadkereskedelmi megállapodás ezért nevezhető trójai egyezménynek, hiszen veszélybe kerülnek általa az európai környezetvédelmi és élelmiszerbiztonsági szabályok - mondta. A programvezető ezért azt javasolta, hogy a magyar kormány ne járuljon hozzá az egyezmény megkötéséhez.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1287 Dátum: 2015. Január 23. 16:30 »
........A megállapodás ellen már 1 millió aláírással elindult az európai polgári kezdeményezés, a hétvégén pedig Berlinben 50 ezren tiltakoztak a génmódosítási szabályok feloldása ellen .........

Nos ezek szerint,marmint a "jenkik" szerint ennyi "terorista" van  ;D ;D

Mert hogy tuti nem csipik azokat az orszagokat ahol nem az ok "demokratikus akaratuk" ervenyesul.....

Sajnos evvel a GMO-val megszivtuk......neztem a "Bosznia-Hercegovinai mehesz forumot" ahol man jeleztek hogy a bevizsgalt 100 termekbol 65 tartalmazott GMO-t pedig az eloiras szerint ok is GMO mentes teruletnek szamitananak  ;)

A földi javak közül a legigazságosabban az ész van elosztva. Mindenki azt hiszi, neki van belőle a legtöbb.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1288 Dátum: 2015. Január 23. 22:41 »
Nagyon jó cikk a méhpempőről, de most nem mertem bemásolni!
http://hajraegeszseg.hu/cikk/2015-01-23/27-betegseg-amikor-mehpempo-kurat-tarthatunk

« Válasz #1289 Dátum: 2015. Január 24. 09:23 »
........A megállapodás ellen már 1 millió aláírással elindult az európai polgári kezdeményezés, a hétvégén pedig Berlinben 50 ezren tiltakoztak a génmódosítási szabályok feloldása ellen .........

Nos ezek szerint,marmint a "jenkik" szerint ennyi "terorista" van  ;D ;D

Mert hogy tuti nem csipik azokat az orszagokat ahol nem az ok "demokratikus akaratuk" ervenyesul.....

Sajnos evvel a GMO-val megszivtuk......neztem a "Bosznia-Hercegovinai mehesz forumot" ahol man jeleztek hogy a bevizsgalt 100 termekbol 65 tartalmazott GMO-t pedig az eloiras szerint ok is GMO mentes teruletnek szamitananak  ;)

Huh, ez a tanulmány érdekelne, a 100 ból 65 GMO-s. Van valami pontosabb forrásod?
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!