Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286597 megtekintés
*

Kitin

• 934

Re:Hír-les
« Válasz #1261 Dátum: 2015. Január 09. 21:37 »
Vivaldi!
Köszönöm az őszinteségedet!
Tök jó a stílusod, ne változtass rajta.
Egyébként sajnálom, hogy nem vállaltad, de ez így nagyon sportszerű volt részedről.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

« Válasz #1262 Dátum: 2015. Január 09. 22:43 »
Kedves Vivaldi,
"belfegorokat" nem veszel fel a közösségedbe?  ;) ???

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1263 Dátum: 2015. Január 10. 19:27 »
De, képpel téged felveszlek. Arra gondoltam amikor a fénykép helyén szellem kép van.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1264 Dátum: 2015. Január 11. 11:52 »
Idén csak „aktív gazda” kaphat közvetlen támogatást

Felhívjuk a 2015. évben közvetlen támogatást igénylő mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy a Közös Agrárpolitika reformjának 2015-től életbe lépő új szabályozása értelmében hazánkban is bevezetjük az ún. „aktív mezőgazdasági termelő” fogalmát.

Az aktív mezőgazdasági  termelői státuszt az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a  közvetlen kifizetések támogatási feltételeként fogja vizsgálni, a feltételeket részletesen meghatározó tárcarendelet megjelenése 2015 elején várható.

A kapcsolódó anyagban elérhető közlemény  a mezőgazdasági árbevétel  2015 januárjától kezdődő elkülönítésének szükségességére hívja fel a figyelmet,  kizárólag a közleményben részletesen meghatározott kritériumoknak (pl: ún. negatív listás tevékenység folytatása) megfelelő mezőgazdasági termelők vonatkozásában.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1265 Dátum: 2015. Január 11. 12:52 »
A 600 ezer Ft alatti árbevételű őstermelő minek számít?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1266 Dátum: 2015. Január 11. 15:23 »
Baleknak.

« Válasz #1267 Dátum: 2015. Január 11. 17:06 »

A lenti linken elolvasható az alábbi tájékoztató teljes szövege, melyből arra lehet következtetni, hogy nem a méhészekről szól.
Rendelet fog róla megjelenni.   Ezt meg kell várni, csak akkor lesz minden biztos.

FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM
              Tájékoztató
2015-ben egységes területalapú támogatást (SAPS) igénylő állandó sport-és rekreációs terület, ingatlanvállalat, repülőtér, vasúttársaság, vízmű üzemeltetését végző vállalkozások részére a mezőgazdasági és a nem mezőgazdasági tevékenységből származó bevétel elkülönítésének szükségességéről

http://www.nak.hu/images/Kamara/Letoltheto/141231T%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3-mg_bev%C3%A9telek_elk%C3%BCl.pdf

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1268 Dátum: 2015. Január 12. 14:04 »
Vivaldi!
Van aki meg azt mondja, hogy megette a fene, ha nem tudja eltüntetni a 600 ezer forint feletti jövedelmet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1269 Dátum: 2015. Január 12. 17:10 »
Balek?

Szerintem az aki még egy fűkaszát sem tud Np-ből elintézni  :o :-[ :-X

« Válasz #1270 Dátum: 2015. Január 12. 17:18 »
De balekok vagyunk mind magyar méhészek, mert hagyjuk egy gátlástalan csoportnak, hogy azt tegyék velünk amit akarnak. De ágazatunk kívül is ez megy tehát 2 vagy 3 szorosan vagyunk balekok.
Megérdemeljük sajnos, mert ennyire vagyunk képesek legyen szó az ágazatunkról vagy a gazdasági környezetünkről.
Egyenes út az ellehetetlenülés felé.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1271 Dátum: 2015. Január 12. 19:27 »
Balek?

Szerintem az aki még egy fűkaszát sem tud Np-ből elintézni  :o :-[ :-X
Ebben teljesen igazad van. De, hát ez van. A két kollégámnak,/ akiktől nem irigylem, de azért megjegyzem, hogy kő gazdagok, hozzám képest, egyiknek például tőzsdén is van a pénze/, ők már kaptak után futóra is, pergetőre is stb. De ők biztos jobban rá vannak szorulva mint én. Én tudod , csak a két kezemmel kapartam össze mindent amim van, 20-30 év alatt. De én ezzel is meg vagyok elégedve.
 Tudod mi van ki írva a régi autókra?
 Öreg is, kopott is, de az enyém. És nem kell hálásnak lennem senkinek.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 12. 19:56 írta Vivaldi »

« Válasz #1272 Dátum: 2015. Január 12. 21:40 »
Tisztelt Méhészek!
Ma a Bonyhádi Méhészklubon 30-an voltunk.
Köszönöm, hogy ilyen sokan megtiszteltek azzal, hogy előadásomat meghallgatták.
Voltak Szentlőrincről, Hosszúhetényből, Alsónánáról, Komlóról, Hidasról, Nagydorogról, Tolnáról és természetesen Bonyhádról.
Remélem nem okoztam csalódást a hazai pályán sem.
A sok kérdésből arra következtettem, hogy tetszett a méhészeknek.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1273 Dátum: 2015. Január 12. 22:13 »
Bocsi, tudom nem a témába vág, de az előbbi hozzászólásomhoz. Erről beszélek. Minden gépet én csináltam. Elöl egy egyengető-vastagolós abrikter, maró asztallal. Hátul emelhető asztallapos körfűrész. Balra elöl a maró. Esztergályos, marós, gyalus munkát, és a darabolást, hegesztést , mindent a két kezemmel én csináltam.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1274 Dátum: 2015. Január 12. 22:23 »
QUQURIQ!!!

Vivaldi!

Tisztelet, és becsület a két kezednek, meg  az agyadnak a kitaláláshoz
Remek lehet jó gépekkel, jó kaptárakat készíteni.
Csak egy nagy kifogásom van!
Forgó gépek használatkor nem szabad neonokkal világítani!!!!!!!!
Keze csak kettő van az embernek, új meg tíz! Reméljük!!!

A munka védelmis Kiskakas!