Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959400 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Szakma-politika
« Válasz #4200 Dátum: 2020. Január 07. 20:10 »
Üdv.Uraim!
KEZDŐŐŐŐDIK!!!!!!! ;D ;D ;D

*

Bicska

• 601
« Válasz #4201 Dátum: 2020. Január 07. 20:17 »
Vannak méheim.  ;) Egyre több. És mind új lépen.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #4202 Dátum: 2020. Január 07. 20:21 »
Valóban ne személyeskedjünk?
Akkor amikor kivancsi111-nek folyton megakad a lemeze?
Ezerszer leírtam, hogy sosem szűkített, neki mindig bombasztikusak a családjai,....faltól-falig fogják a kaptárt a méhei....erre semmi szükség.
Atkát csak másoknál lát, mindenki marha aki nem úgy csinálja mint ő....ja tollseprűvel sepri a méheket pergetéskor mint a fekvősök.
Ha belém köt, én szívesen folytatom....ha valaki kivancsi még rá.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4203 Dátum: 2020. Január 07. 20:38 »
Én nem szoktam beléd kötni. Amikor kijavítom a szakmaiatlanságaidat, azt te kötözködésnek veszed. Mindenki látja, hogy ez nem így van. Végül pedig -mint mindenkivel szemben megteszed- keresel egy mondvacsinált indokot, és kitiltod aki legyőz, ez általában egyszerűen kivitelezhető, de neked szabad, hiszen Te vagy Jupiter amit nem is titkolsz.
Mivel nagyon rövid az emlékező képességed, ezért ismét beidézem neked, hogy ugyanúgy veszed el a mézet mint én, és ezért valamikor még dicséretet is kaptam tőled. Nem lúdtoll. Nézd csak!
...
Kivancsi111-el legalább ebben egyet értek, hogy egy jó kefe meg egy vödör víz, a többit meg bízzák rám a méhek.
...

Azt a "had" szót is nyugodtan írhatnád kettő d-vel, mert mint tudjuk eggyel hadsereget, hadurat vagy egyéb hadakozás értünk alatta, mert mi tényleg jók voltunk magyarból, nem csak állítjuk.

De akkor beszéljünk már arról, miként lesz február végén műlépre sepert család néhány nap múlva március elején olyan bomba, amitől hanyatt esik a méhész? Na halljuk!

« Válasz #4204 Dátum: 2020. Január 07. 20:42 »
Akkor kezdjük mert nem árt ismételni.
Ezt írod:
"Amikor kijavítom a szakmaiatlanságaidat, azt te kötözködésnek veszed."
Légy szíves írj le néhányat, mert már nem emlékszem rájuk.
Csak olyanokat amikkel nem teszed magad végleg nevetségessé.
Azt el se kezd, hogy a szűkítés egy marhaság....már terjed az országban, hogy ezt ugye Molnár Jenő mondja?
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #4205 Dátum: 2020. Január 07. 20:45 »
Az ég áldjon meg Jenő! Ki mondta hogy bomba??? Szépek voltak, kiépítették a lépeket. Petézett az anya, és akácra akác érett volt. Ki írt olyat, hogy bombák voltak? Tudom, hogy utálsz engem is, és Sanyit is, és Attilát is, de ezt nem írta le senki. Tudod mit? Te vagy az ISTEN!!! Így jó lesz?

« Válasz #4206 Dátum: 2020. Január 07. 21:09 »
... amikor Sanyi kipróbálta, február második felében, 7 vagy 8 családon, ...  Március elején megdöbbent, hogy mennyire jók lettek.

Ha az eredeti lépeken maradtak volna, akkor sem lettek volna semmivel sem jobban, sőt mivel kényszerből építéssel a telelő méhet rövid idő alatt ki lehet végezni, különösen akkor, amikor még bőséges virágpor KÉSZLET, MÉHKENYÉR, AMINEK LEBOMLOTT MÁR A CELLULÓZ BURKA, TEHÁT A MÉHEK KI TUDJÁK BELŐLE VONNI A FEHÉRJÉKET nem áll rendelkezésre, akkor nem lehetséges még a viasztermelés, legfeljebb a tartalék zsírtestekből egy kevéske, akkor biztosan csak ártalmas a családnak, mint egységnek. Amikor a Klubvezető Úr azon aggódik, hogy a hunorosok bajban vannak ám a telelés végén különösen, mert elszakadhat a család az élelemtől, akkor akad olyan elgondolás, aminek alapján mesterségesen hozza valaki olyan állapotba, amikor egyáltalán nem juthat tartalék élelemhez? Akkor nem számít? Muszáj kezdő méhészeket hülyíteni? Miért kell a marhaságot még reklámozni is?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4207 Dátum: 2020. Január 07. 21:12 »
Szia Bicska.

Ez az 5- hat család amit februárba rázott le és visszajött a hideg,és március elején megdöbbent,hogy mennyire jók lettek.

Könyörgöm!!! Mitől lettek jók?

Ha februárba visszajött a hideg ,mikor kezdtek építkezni??
Egy dolgozó 21 napra kel ki!!!!!   
Március elejére meg jók lettek!!! Építeni+ ennyit szaporodni,kevés ez az idő!!!
Ne csináljátok már!!!

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4208 Dátum: 2020. Január 07. 21:25 »
Nem olvastam amit Jenő írt!! Fölöslegesen "pötyögtem"!!

Matek ez egész!!!

« Válasz #4209 Dátum: 2020. Január 07. 21:45 »
Akkor kezdjük mert nem árt ismételni.
Ezt írod:
"Amikor kijavítom a szakmaiatlanságaidat, azt te kötözködésnek veszed."
Légy szíves írj le néhányat, mert már nem emlékszem rájuk.
Csak olyanokat amikkel nem teszed magad végleg nevetségessé.
Azt el se kezd, hogy a szűkítés egy marhaság....már terjed az országban, hogy ezt ugye Molnár Jenő mondja?
Üdv:
Nagyernyei Attila

Hiába írom, néhány órán, esetleg napon belül már úgysem emlékszel rá.
Én teszem magam nevetségessé? Tudod Te mennyi ember hívott fel ma engem ebben a témában? 6-7 órát telefonáltak. Egész délután töltőn volt a telefonom. El tudod te képzelni miket mondanak rólad a hátad mögött a méhészek, és te ugyan ezt próbálod megetetni másokkal rólam? Azt hiszed ezzel mész valamire? De akkor térjünk vissza!
Tényleg nem volt ott (-na nem annyi ember amiről álmodozol, mert a képek alapján azért fértek volna még abba a terembe-)  senki, aki sürgős telefonhívásra, vagy hasi panaszokra hivatkozva kiment volna röhögni? Nekem meséltek olyat is ma, hogy vezető ember is fogta a fejét a februári műlépre seprés hallatán  :o ;D
De talán már sikerült ismét felfedezni a szibériai méhet. Tudod amelyik simán fagyban gyűjt, sőt talán épít is, amit máig nem is sejtettünk.

... amikor Sanyi kipróbálta, február második felében, 7 vagy 8 családon, ...  Március elején megdöbbent, hogy mennyire jók lettek.

Na tehát akkor Romhányban hajnalban deres lettt a fű!!!!
És mi lett belőle estére?
Közel 10 kiló aznapi hordás.

++++++++++

Hajnalban arra ébredtem, hogy a vizsla kutyám a lakóautónkban vacog, szabályosan kocogtak a fogai.
Kilépve a kocsiból nem is csodálkoztam.
A fű mindenhol DERES volt!!!!!
Érted Arisztaiosz?
Azon a napon 12 kiló 60 dekát mértem.

"Hajnali 3 óra 35 perc!"(idézet a naplómból)
"Arra ébredtem, hogy zúgnak a méhek, azt gondoltam álmodok.
Kiléptem a bódéból, és Csányi Károly méhésztársam cigijének parazsát láttam még...

3.35-kor Magyarországon még soha nem kelt fel a Nap, és még világosodás sem volt. Ezüsthárs kezdetén is, amikor legkorábban kel, 4.45 után indulnak el az elsők. Erről ennyit.
Na most a szibériai az más.  :o  Az megy ;D ;D ;D Régen is volt tarsoly. Itt van 2 régi cikk:

« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 07. 21:52 írta kivancsi111 »

*

Bicska

• 601
« Válasz #4210 Dátum: 2020. Január 07. 21:47 »
Kedves Jenő és Oszkár!

Először is: én nem mondom, nem mondtam soha, hogy a hunor nem jó. Kapaszkodj meg Jenő, Sanyi az állomány nagy részével átállt félkeretes rakodóra, mert neki abban a legkönnyebb anyás dajkát berendezni,NB is konténert hagyott meg, de most a rakodó a több nála. Nekem egy bajom van a rakodóval, rossz a hátam, nem tudnám megemelni a fiókokat, ha tele vannak. Nem akarjuk hülyíteni sem a kezdőket, sem a haladókat ,sem a mestereket. Én a szememnek hiszek. Amikor Sanyi '18-ban lerázta őket, szép, egészséges családjai lettek, és amikor ősszel százszámra hullottak az atkák, neki , ami a kontroll családoknál hullot 0-70 körüli szám volt. Nem akarom elmesélni az egészet, mert fölösleges. Gyertek el a következő előadások valamelyikére, de még ennél is jobbat tudok: Idén is fogunk rajállapotba tenni méheket. Gyertek el, nézzétek meg! Sem a Balaton, sem Kecskemét nincs túl messze. Most pedig szolgálati közlemény tőlem:

Kérek minden kezdőt, hogy hunorban méhészkedjen! Jenőnek a youtube-on szemléletes, jól összeszedett szakmai videoi vannak, amiben részletesen szerepel a technológiája, sőt, ha jól tudom, méhcsaládokat is szokott eladni. A legkomolyabban mondom ezt.

« Válasz #4211 Dátum: 2020. Január 07. 22:04 »
Bicska!
Ne tereljünk!
Nem volt szó kaptárról. Műlépre seprésről volt szó, amitől 2-3 hét alatt ....
NEM IGAZ!!! SENKI NE CSINÁLJA MEG, ESETLEG PRÓBAKÉNT HA NEM HISZI EL, HOGY BUTASÁG.

Akácpergetés után meglehet csinálni jó legelőn, vagy serkentő etetéssel. A fészeklépek lefejlesztésével, amelyeket -akár, már akinél van- napraforgó mézelés után a mézzel együtt elvéve, teljesen új lépeken fog telelni a család. De februárban még kaptárat bontani sem szabad. Aki meg értetlen, annak úgy kell. :P

*

Bicska

• 601
« Válasz #4212 Dátum: 2020. Január 07. 22:11 »
Jenő! Gyere el! Nézd meg amikor csináljuk! Sanyi biztosan szívesen lát, és én is. Eljössz? Utána eljöhetsz ellenőrizni is az eredményt.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4213 Dátum: 2020. Január 07. 22:30 »
Mit köszönsz?
Semmi sem ellenetek van! Ezek tények.Amiket közöltetek.
Döntse el akkor mindenki maga!
Elhiszem, hogy fogtok rajállapotba tenni méheket ,én is csináltam már ,a fogott rajokkal!😀

Csak nem februárban!!!!
Az atkák meg ősszel nálam nem hullotak százassával.
A " fecnim" még meg van, júl.27-én  22 db volt a nagyon atkás családnál.Innen kezdődött az őszi írtása az atkának.

Úgyhogy erre a technológiára meg nincs szükségem! 

« Válasz #4214 Dátum: 2020. Január 07. 23:03 »
Érthető a kétkedés, a részleteket nem ismeritek. Szerintem bölcsebb lenne előbb minden infót össze gyűjteni a témával kapcsolatban, majd úgy véleményt mondani. Persze úgy csináljátok, ahogy jónak vélitek, ez csak az én meglátásom.