Szerintem felháborító ez a személyeskedés,egymás semmibe vétele ami itt folyik.Elfogadhatatlan hogy emberek kétségbe vonják a másik elmeállapotát és orvoshoz küldözgetik a vita partnerüket,legyen ez bármelyik vitázó fél.Tisztelet ez hiányzik a mai vitázó emberből.Az hogy méhészek melyik méhészeti vezető mellett tették le voksukat,bizalmukat magánügy és ha ez egyezik a többség véleményével csak jó lehet.
Majd négy éve a méhészküldöttek többsége bizalmat szavazott a mai elnöknek és ez mégis csak az Ő felelősségük és nem a mellette agitálóé.
Olyan erős személyes indulat,ellenszenv tapasztalható mely az egyesületünk létét veszélyezteti.Tolerancia.Vannak akik az OMME létét kérdőjelezik meg,milyen alapon,MILYEN ALAPON,nem tisztelve azokat az embereket akik létrehozták annó,nem pénzért ,hanem maguk is pénzt és időt beletéve,hogy legyen,mert sok béka szava messzebbre elhallatszik.Vannak akik az OMME beleszólási jogát vitatják a támogatási pénzekbe,ezzel elérhetjük azt hogy olyan kormányhivatalnok dönti el hogy nekünk mire van szükségünk aki méhet csak képen látott.
Szabóméhész anélkül, hogy vitatkoznék veled had reagáljak.
1./Én igazat adok neked a személyeskedést illetően, nem a témával foglalkoznak hanem egymással, és ez nekem sem tetszik.
2./Azonban arra felhívnám a figyelmet, hogy akinek nincsenek már érveik azok vagy személyeskednek, vagy nem válaszolnak.
3./A küldöttek felelőssége egy külön téma. Más kérdés, hogy hogyan lehet manipulálni őket és, hogy melyik kocsma alkalmas a szavazat számlálásra. Viszont nem lehet megkérdőjelezni az akkori kontroll csoport szerepét, és vélemény terrorját sem.
4./ Az omme létét azért kérdőjelezik meg, mert az ahelyett, hogy elősegítené a magyar méhészek és az ágazat előre menetelét, az már gátlójává vált mindennek.
Az uniós támogatás koordinálása, életben tart egy olyan szervezetet, ami már elhasználódott, a tagjai egymás kibékíthetetlen ellenségei és mivel rá telepszik a magyar méhésztársadalomra így megakadályozza az igaz érdekvédelmi egyesületek létre jöttét. Nem lehet mindig mindent megindokolni az összefogás szükségességével, ha annak semmi haszna, sőt mint mondtam már kára van.
Ez az omme már rég nem az az omme amire az alapítók szánták, nem véletlen, hogy még az alapítók emlékét is szeretnék kitörölni a köztudatból.
5./ Az omme beleszólási joga az ami konzervál egy igazából már nem létező egyesületet, és azáltal, hogy megakadályoz egy új érdekvédelmi szervezet létre jöttét, ez a beleszólási jog mindennek a gátja, mivel tudható, hogy enélkül a beleszólási jog nélkül az omme 2 év alatt szétesne, és létre jöhetne valami új.
Ezért jutottak el arra a felismerésre sokan olyanok is akik egyébként az összefogás hívei, hogy az ommenak adott egyébként példátlan és igazságtalan támogatás osztási monopólium, ami csak a méhészeknél van, már nem kell.
Példátlan azért mert más ágazatoknál nincs, és igazságtalan, mivel mindenki tudja, aki akkor benn volt még, hogy pár évvel ezelőtt is még amikor nagyobb igény volt rá, milyen elosztási mechanizmusok döntötték el, hogy ki kap, ki meg nem.
Példának fel tudom hozni saját magamat is, amikor kértem nem kaptam. Az is igaz viszont, hogy később lett volna rá lehetőség, de akkor meg már nem kellett, meg vettem magam a saját pénzemből, utánfutót stb.
Ecetra-ecetera, így bárki bárhol, például az agrárkamara is el tudja osztogatni, legfeljebb ott is azok kapnak akik közelebb állnak a tűzhöz.