Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959215 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Szakma-politika
« Válasz #4185 Dátum: 2020. Január 06. 19:28 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Te nem tudsz olvasni?!
Vagy direkt szeretnéd ha percenként veled foglalkozna mindenki?!
Az az írás a "megmentőnek"szólt!
Szerintem sürgősen fordulj orvoshoz!

« Válasz #4186 Dátum: 2020. Január 07. 09:25 »
Egyre jobban nyílik a méhészek szeme! Vajon mindenkié ki fog nyílni? Nem! Az IB erősen szorítja! Tudjátok, mint a strucc! Benyomja a homokba a fejét és nem is kíváncsi a körülötte folyó dolgokról. Na pont ilyen az IB! Csak azt nem tudják, hogy a legbutább állat a strucc!

Könnyű dolgom van. Nem kell írnom és fogalmaznom. Kiskakas megtette helyettem. Igaz ez már nem most volt.

« Válasz #4187 Dátum: 2020. Január 07. 09:27 »
Szerintem felháborító ez a személyeskedés,egymás semmibe vétele ami itt folyik.Elfogadhatatlan hogy emberek kétségbe vonják a másik elmeállapotát és orvoshoz küldözgetik a vita partnerüket,legyen ez bármelyik vitázó fél.Tisztelet ez hiányzik a mai vitázó emberből.Az hogy méhészek melyik méhészeti vezető mellett tették le voksukat,bizalmukat magánügy és ha ez egyezik a többség véleményével csak jó lehet.
Majd négy éve a méhészküldöttek többsége bizalmat szavazott a mai elnöknek és ez mégis csak az Ő felelősségük és nem a mellette agitálóé.
Olyan erős személyes indulat,ellenszenv tapasztalható mely az egyesületünk létét veszélyezteti.Tolerancia.Vannak akik az OMME létét kérdőjelezik meg,milyen alapon,MILYEN ALAPON,nem tisztelve azokat az embereket akik létrehozták annó,nem pénzért ,hanem maguk is pénzt és időt beletéve,hogy legyen,mert sok béka szava messzebbre elhallatszik.Vannak akik az OMME beleszólási jogát vitatják a támogatási pénzekbe,ezzel elérhetjük azt hogy olyan kormányhivatalnok dönti el hogy nekünk mire van szükségünk aki méhet csak képen látott.

« Válasz #4188 Dátum: 2020. Január 07. 09:30 »
QUQURIQ!

Kedves egyesületi Elnökök, Tisztelt Küldöttek!

Felhívás!

Ha azt akarjátok, hogy az OMME demokratikusan, törvény tisztelően működhessen, úgy nyomassátok ki és adjátok át a küldött és elnök társaitoknak ezt a levelet.
Csatolva is megtekinthető!!!
Töltsétek ki és a következő címre adjátok fel postára:

Bercsényi János (kalocsai elnök)
6344 Hajós Fácános u. 59.

Az értetek quqorékoló KIskakas!

Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME)
1094 Budapest Viola u. 50.
Dr. Mészáros László elnök úr részére                     
Tárgy: rendkívüli küldöttgyűlés összehívásának kezdeményezése

Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott……………………………………………………küldött tisztelettel kérem, hogy az alapszabály idevonatkozó része (III. fejezet 1. pont Küldöttgyűlés) alapján, hívja össze az OMME rendkívüli küldöttgyűlését.
A rendkívüli küldöttgyűlés célja: az OMME jelenlegi Intéző Bizottsága (elnök, elnökhelyettesek, IB tagok), valamint az OMME Ellenőrző Bizottsága (elnök és tagjai) visszahívásának kezdeményezése az OMME alapszabály II. fejezet Egyesület szervezete, szervei 8. pontja alapján.
A rendkívüli küldöttgyűlés oka: véleményünk szerint a jelenlegi vezetés nem az
Országos Magyar Méhészeti Egyesület Alapszabálynak megfelelően működteti szervezetünket, a testületek által hozott döntések az alapszabálytól eltérnek!
•   Magyar Méhész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. megalakításra nem volt Küldöttgyűlési felhatalmazás.
•   A méhészeti folyóirat kiadásához és a kft. működésének megkezdéséhez szükséges jelentős tőke összegének átadásához a Küldöttgyűlés által jóváhagyott éves pénzügyi terv nem adott felhatalmazást.
•   Igaz, hogy az éves tagdíj megállapítása az Országos Vezetés jogköre, de egy több mint 85%-os tagdíjemelés mértékéről előzetes tagsági egyeztetés nélkül dönteni nem „etikus”!
•   Az OMME „közhasznú” státuszának felmondására nem volt Küldöttgyűlési jogköre az IB-nek, OV-nek, hisz az alapszabály módosítást igényel!
A legközelebbi éves Küldöttgyűlés kb. 5 hónap múlva lenne esedékes, ezért javaslom, hogy 15 napon belül kerüljön összehívásra a rendkívüli Küldöttgyűlés, amint megvannak az ehhez szükséges aláírások!
Javaslom, a rendkívüli küldöttgyűlés napirendi pontjaira az alábbiakat:
•   A vezetőség beszámolója a 2013. tavaszi Küldöttgyűlés óta hozott IB, OV határozatairól
•   Az Ellenőrző Bizottság véleménye a hozott döntésekről
•   A küldöttek hozzászólása és határozati javaslataik előterjesztése
•   A fentebb megjelölt egyesületi tisztségviselők visszahívásáról titkos szavazás

Tagszervezet neve, ahol küldött vagyok:  …………………………………………………….

Lakcímem:   …………………………………………………………………………..……….

Kelt: 2013. ………hó  ……..nap                  Aláírás:………………………………………….

Kezdeményezésemet saját kezűleg írtam alá az alábbi két tanú jelenlétében:

Név:
   Név:

Lakcím:
   Lakcím:

Szem.ig,sz.:
   Szem.ig,sz.:

Aláírás
   Aláírás

Uraim, ez aktuális. Csak az elnök neve nincs jól írva.

« Válasz #4189 Dátum: 2020. Január 07. 09:31 »
Szerintem felháborító ez a személyeskedés,egymás semmibe vétele ami itt folyik.Elfogadhatatlan hogy emberek kétségbe vonják a másik elmeállapotát és orvoshoz küldözgetik a vita partnerüket,legyen ez bármelyik vitázó fél.Tisztelet ez hiányzik a mai vitázó emberből.Az hogy méhészek melyik méhészeti vezető mellett tették le voksukat,bizalmukat magánügy és ha ez egyezik a többség véleményével csak jó lehet.
Majd négy éve a méhészküldöttek többsége bizalmat szavazott a mai elnöknek és ez mégis csak az Ő felelősségük és nem a mellette agitálóé.
Olyan erős személyes indulat,ellenszenv tapasztalható mely az egyesületünk létét veszélyezteti.Tolerancia.Vannak akik az OMME létét kérdőjelezik meg,milyen alapon,MILYEN ALAPON,nem tisztelve azokat az embereket akik létrehozták annó,nem pénzért ,hanem maguk is pénzt és időt beletéve,hogy legyen,mert sok béka szava messzebbre elhallatszik.Vannak akik az OMME beleszólási jogát vitatják a támogatási pénzekbe,ezzel elérhetjük azt hogy olyan kormányhivatalnok dönti el hogy nekünk mire van szükségünk aki méhet csak képen látott.

« Válasz #4190 Dátum: 2020. Január 07. 09:59 »

Szabóméhész anélkül, hogy vitatkoznék veled had reagáljak.
1./Én igazat adok neked a személyeskedést illetően, nem a témával foglalkoznak hanem egymással, és ez nekem sem tetszik.
2./Azonban arra felhívnám a figyelmet, hogy akinek  nincsenek már érveik azok vagy személyeskednek, vagy nem válaszolnak.
3./A küldöttek felelőssége egy külön téma. Más kérdés, hogy hogyan lehet manipulálni őket és, hogy melyik kocsma alkalmas a szavazat számlálásra. Viszont nem lehet megkérdőjelezni az akkori kontroll csoport szerepét, és vélemény terrorját sem.
4./ Az omme létét azért kérdőjelezik meg, mert az ahelyett, hogy elősegítené a magyar méhészek és az ágazat előre menetelét, az már gátlójává vált mindennek.
Az uniós támogatás koordinálása, életben tart egy olyan szervezetet, ami már elhasználódott, a tagjai egymás kibékíthetetlen ellenségei és mivel rá telepszik a magyar méhésztársadalomra így megakadályozza az igaz érdekvédelmi egyesületek létre jöttét. Nem lehet mindig mindent megindokolni az összefogás szükségességével, ha annak semmi haszna, sőt mint mondtam már kára van.
Ez az omme már rég nem az az omme amire az alapítók szánták, nem véletlen, hogy még az alapítók emlékét is szeretnék kitörölni a köztudatból.
5./ Az omme beleszólási joga az ami konzervál egy igazából már nem létező egyesületet, és azáltal, hogy megakadályoz egy új érdekvédelmi szervezet létre jöttét, ez a beleszólási jog mindennek a gátja, mivel tudható, hogy enélkül a beleszólási jog nélkül az omme  2 év alatt szétesne, és létre jöhetne valami új.
Ezért jutottak el arra a felismerésre sokan olyanok is akik egyébként az összefogás hívei, hogy az ommenak adott egyébként példátlan és igazságtalan támogatás osztási monopólium, ami  csak a méhészeknél van, már nem kell.
Példátlan azért mert más ágazatoknál nincs, és igazságtalan, mivel mindenki tudja, aki akkor benn volt még, hogy pár évvel ezelőtt is még amikor nagyobb igény volt rá, milyen elosztási mechanizmusok döntötték el, hogy ki kap, ki meg nem.
Példának fel tudom hozni saját magamat is,  amikor kértem nem kaptam. Az is igaz viszont, hogy később lett volna rá lehetőség, de akkor meg már nem kellett, meg vettem magam a saját pénzemből, utánfutót stb.
Ecetra-ecetera, így bárki bárhol, például az agrárkamara is el tudja osztogatni, legfeljebb ott is azok kapnak akik közelebb állnak a tűzhöz.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4191 Dátum: 2020. Január 07. 11:11 »
Vivaldi írását kiegészíteném még ezekkel.

Ne keverjük a pályázati pénzeket a támogatással!
A pály,ázati pénzekről mások döntenek ,hogy valaki megkapja-e!
A támogatás, ( Uniós+ a Nemzeti) MINDEN méhésznek járnia kellene!!!! És ezt a TÁMOGATÁST, minden méhész MAGA döntené el mire költi!

Századjára kérdezem!!! Mi lenne a hátránya,HA EZ ÍGY LENNE???

« Válasz #4192 Dátum: 2020. Január 07. 12:53 »
Egyre jobban nyílik a méhészek szeme! Vajon mindenkié ki fog nyílni? Nem! Az IB erősen szorítja! Tudjátok, mint a strucc! Benyomja a homokba a fejét és nem is kíváncsi a körülötte folyó dolgokról. Na pont ilyen az IB! Csak azt nem tudják, hogy a legbutább állat a strucc!

Könnyű dolgom van. Nem kell írnom és fogalmaznom. Kiskakas megtette helyettem. Igaz ez már nem most volt.
Azóta megvilágla, hogy a galamb még a struccnál is.... izso60 naponta bizonyítékokkal szolgál.
Mert mit csinált a galamb amíg sokan voltak? Hát turbékolt.
Most egyedül maradt, hát maszturbékol.

« Válasz #4193 Dátum: 2020. Január 07. 13:08 »
.Vannak akik az OMME beleszólási jogát vitatják a támogatási pénzekbe,ezzel elérhetjük azt hogy olyan kormányhivatalnok dönti el hogy nekünk mire van szükségünk aki méhet csak képen látott.

MIÉRT, MOST NEM ÍGY VAN? NEM AZ EGYESÜLET DÖNT, CSAK A TAGSÁGI IGAZOLÁS FELTÉTEL A TÁMOGATÁSRA JOGOSULTSÁGHOZ. MIÉRT ÍRNAK, AKIKNEK FINGJUK SINCS A VILÁGRÓL?

Ezt éppen te írod?

Szerintem felháborító ez a személyeskedés,egymás semmibe vétele ami itt folyik.Elfogadhatatlan hogy emberek kétségbe vonják a másik elmeállapotát és orvoshoz küldözgetik a vita partnerüket,legyen ez bármelyik vitázó fél.
Oszkárnak teljesen igaza van.
Mézhamisító, és néhány éve méhészkedő is tart már előadást. Gondolom NP-ből.

Századjára kérdezem!!! Mi lenne a hátránya,HA EZ ÍGY LENNE???

Maradnánk mi méhészek az OMME-ban, a többi meg éhen halna, vagy árufeltöltő lenne valamelyik multinál, esetleg közhasznú.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4194 Dátum: 2020. Január 07. 13:44 »
Nem tudom jóóól hallottam -e?

"Február végén műlépre ütik a családot,és etetik sziruppal"!!😂
Mi lesz velük ?
Építtetik azokat a méheket aminek fiasítást kellene nevelni?
Hány fokban ,TÉLEN???
Nosema???

AGYRÉM!!!!

Aki ott volt,í rja már le MI EZ???? Ezt a "SZAKMAISÁGOT"!

« Válasz #4195 Dátum: 2020. Január 07. 14:16 »
Most már kijelenthető, hogy kárára van ennek az internetes felületnek, hogy kultur emberhez  nem méltó/illő/való  hangnem is megjelenik.

Több téma/felvetés is-akár több éves - ismétlések sora .
A hozzászólók többségére nem vonatkozik a lehangoló kijelentés.
A kivétel itt sajnos nem a szabályt erősíti, sokkal inkább lehangoló jellege van. 
Ez a fórum részben az új gondolatok,elképzelések,ötletek,javaslatok ,bevált gyakorlatok,innovativ megvalósulások terepe kellene legyen.

Hiányolom , hogy az OMME vezetői nem nyilvánulnak meg itt .
Ha ugyanis ez  A FÓRUM  KÖZVÉLEKEDÉS, AKKOR IGENCSAK HELYE VAN BENNE NEKIK IS  .

Kommentár nélkül :Az itt fórumozók miért nem adják a nevüket az általuk írtakhoz ? 
E. János                 

« Válasz #4196 Dátum: 2020. Január 07. 14:28 »

Nem tudom jóóól hallottam -e?

AGYRÉM!!!!

Aki ott volt,í rja már le MI EZ???? Ezt a "SZAKMAISÁGOT"!
Valószínűleg jól hallottad, mert már bejárta az országot ezek szerint. :o ;D :'(
Én úgy hallottam, hogy 2 családot egyesítve.
Azokkal a méhekkel építtetni, amelyek még nem fogyasztottak virágport, és ugye ennek meg kell előznie a viasztermelést. Besz@rás. Azokkal a méhekkel, amelyeknek nemzedékváltás lenne az első feladatuk, majd nekik annak a nemzedéknek a felnevelése, aki aztán már repcén gyűjt, miközben a többi ekkor még fedett fias egy részéből éppen főhordásra válik (évjárattó, hőösszegtől függően) gyűjtővé a nép nagy része.
2 családot műlépre seperni, aminek az ára 2X40.000 ft.
 (MONDOM CSALÁDOT, NEM ILYENEKRŐL BESZÉLEK:

Az állományom MOSTANRA egységes!!!!!!

Keretekre lefordítva 4-5-6 keretre szűkítettem őket, de volt néhány amely csupán 3 keretet takart
) ) Amikor mi már ugye a méztereket is felraktuk, és bizony voltak már fedett bölcsősek is, sőt csapolásból műrajok.

Tehát 80. 000 plusz a műlépes keretek, -egyik haver hívott, kiszámolta közel 100 000 forint/ 2 család a levesbe -mi lesz a lesepert lépekkel? ...nem is írom tovább. Elmebaj, szégyen, hülyítés, szakmai degeneráció, ki lehet tiltani ismét ,mert aki ilyet előad és aki ezt szó nélkül végighallgatja az is ...na jó megyek dolgozni... :-X

« Válasz #4197 Dátum: 2020. Január 07. 15:02 »
Atya úr isten hát ugyan ez hogyan lehet, hogy valaki ennyire nem tudja hogy hol van? Eljött az ideje a pszichológiai felülvizsgálatnak!!! A méheket kérem elkobozni állatkínzás ra hivatkozva!!!!

*

Bicska

• 601
« Válasz #4198 Dátum: 2020. Január 07. 19:44 »
Szia Oszkár!

Nem tudom, hogy ott voltál-e.... Ha ott voltál, és meghallgattad, akkor nyilván tudod, hogy amikor Sanyi kipróbálta, február második felében, 7 vagy 8 családon, akkor 10-12 fok volt. Fényes napsütéssel. Nem az egész állományt rázta le akkor! Ez az 5-6 család, akkor a kertjébe került. És utána visszajött a fagy, a hó. Azt hitte, hogy kész, ezeknek annyi. Március elején megdöbbent, hogy mennyire jók lettek. Mellesleg nem a naptárt kell nézni, hanem a hőmérsékletet. A költségeket aki 100 000 forintra számolta, annál furcsán működik a matek. Egyébként szó nem volt arról, hogy két családot kell egyesíteni egynek…… Sanyi annyit mondott, hogy amennyiben termelő családokat akarunk létrehozni így akácra, kell 3,6-3,8 kg méh. Ha ennyi nincs egy családnak akác előtt, akkor lehet hozzáseperni, hozzárázni. Ez viszont nem a februári leseprésre vonatkozik. Az egy próba volt. Az állomány nagy részét március végén, április elején helyezte rajállapotba. A fiast összerakta, és miután kikelt, azokat is leseperte. Tehát állomány szinten március végén, április elején csinálta meg. Hogy mit nyert vele? Minden új, és higiénikus, és szép, erős egységes családjai lettek. Nem kellett amitráz az atka ellen, a nozema gyanúja sem merült fel. Nem írom le bővebben. Lesz még előadás, gyere el, hallgasd meg, várunk szeretettel!
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 07. 19:47 írta Bicska »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #4199 Dátum: 2020. Január 07. 20:04 »
Szia Oszkár!

Nem tudom, hogy ott voltál-e.... Ha ott voltál, és meghallgattad, akkor nyilván tudod, hogy amikor Sanyi kipróbálta, február második felében, 7 vagy 8 családon, akkor 10-12 fok volt. Fényes napsütéssel. Nem az egész állományt rázta le akkor! Ez az 5-6 család, akkor a kertjébe került. És utána visszajött a fagy, a hó. Azt hitte, hogy kész, ezeknek annyi. Március elején megdöbbent, hogy mennyire jók lettek. Mellesleg nem a naptárt kell nézni, hanem a hőmérsékletet.

Szia Bicska!

Neked vannak méheid? Igaz ezt a Klubvezető Úrtól szokták kérdezni, de most mivel te írsz akkora butaságot, hogy még rajta is próbálsz túltenni, hát azt hiszem aktuális a kérdések sora:
Tényleg a február végén műlépre sepert család március elejére megdöbbentően jó lett? :o Ugyan abban az évben? :P
-Tehát mondjuk 2-3 hét alatt maximum kiépítették a műlépeket, majd telepetézte az anya, és olyan tömegű méh kelt ki, hogy ez megdöbbentő volt? Nálatok nem 21 napra kelnek a méhek?
-Most tényleg ezt te teljesen józanul akarod megetetni a méhészekkel?
-Már odáig jutott a fórum színvonala, amikor ekkora marhaságokat kell a nép elé tárni?
- Tényleg nem a naptárat kell nézni, hanem a hőmérsékletet? Olyan meleg volt 21 nap alatt, hogy több generáció is kikelt ennyi idő alatt?
-Méhészek írnak ide, vagy valami műkedvelő szélhámosok gyülekezetévé kezd válni a fórum?