Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 410229 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #120 Dátum: 2014. Augusztus 30. 21:04 »
Azért felvetődött bennem más kérdés is.
Az üvegforgalmazás, munkával járt. A kft ügyvezetőjének a fizetése ezen és a többi kft-hez tartozó munka alapján lett kiszabva /vagy nem?/. Ha ezt a munkát átadták egy másik kft-nek akkor ugyan mekkora összeggel csökkentették a kft ügyvezetőjének a fizetését? Szerintem alap esetben ez lenne a normális.
A másik amiről már korábban szóltam, hogy az üveg forgalmazás joga tudomásom szerint apportként lett az OMME kft-nek adva. Ha ezt kivonják az OMME kft-ből bizony nem kis Áfa vonzattal jár. Nem beszélve arról hogy egy 16 millió forintot érő jogról szerintem minimum OV döntés kellett volna ha nem is a küldöttgyűlési.
Elfogadható lett volna ha megfelelő magyarázattal szolgált volna az OMME, vagy az Ő kft-je a tervekről és az eseményekről, és nem azzal indokol , hogy a méhészek érdekében, mert ez mögé bizony nagyon sok mindent be lehet suvasztani, például a méhészek érdeke, hogy az OMME kft ügyvezetőjének a fizetése ötszöröse mint amennyiért anno elvállalta volna. Megjegyzem én még az eredeti összegért sem alkalmaztam volna.

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #121 Dátum: 2014. Augusztus 30. 21:16 »
QUQURIQ!

Szép estét Nektek!

Igen, igen!
30 év!
Nagy idő!
A jó érzésű Méhészek ebből csak 28 évet ünnepelnek!
A Többi szégyen az OMME történelmében!
Azt az utóbbi 2 évet csak a jelenlegi vezetés ünnepelheti...
Plusz ünnepelhet a kft a felhalmozott vagyonával, amit a méhészek zsebéből finanszírozott!
A havi fizetések meg csak könnyítik a zsebünket!
Mikor számolják már végre fel???

A kíváncsi Kiskakas!

« Válasz #122 Dátum: 2014. Augusztus 31. 12:32 »
Többszörösen elolvastam a cikket, újra és újra. Egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte.
Nem értem, miért nem foglalkozik inkább azzal, hogy az egyesület szabálytalanul működik már közel egy éve.
Az SZMSZ 55 pontja szerint. Ezen miért nem változtat? Miért volt kénytelen hazugságba keveredni miatta a küldöttgyűlésen.
 A 118. 2013(XII 16 VM rendelet (http://www.omme.hu/portal/download/nemzetiprogram/2013_2016%20nemzeti%20program/118_2013%20%28XII%2016%29%20VM%20rendelet.pdf)

A tagdíj emelkedést is magyarázni próbálja. Azt viszont elfelejti közölni, hogy mind a 12 ezer méhésznek 400 forintal lehetne csökkenteni az alaptagdíját ha a kft ügyvezető úrnak maradt volna az ő általa felajánlott 100 ezer forinos havi fizetés. Mert bizony ennyire jön ki a különbözet, utána lehet számolni. De sajnos ebben az esetben sem oldódna meg az SZMSZ 55. pontja.

Azért jobban is részletezhette volna ezt a 350 milliós előfinanszírozást, mert bizony ez nagyon szépen hangzik, /és ehhez rendelkezésre áll az egyesület 180 millió tőkéje/de az egyszerű méhész által igénybe vett támogatásokhoz nem sok köze van. Mindenki tudja hogy saját zsebből előre meg kell finanszíroznia az NP-ből igénybe vett támogatásokat. amelyeknek a visszafizetési határideje egyre jobban kitolódott,az igaz hogy az összeg nagyságnövelésének  /egyenlőre/ ígéretével. Kár összemosni a tagdíjemelést ezekkel a pénzügyi műveletekkel, mert ez csak megtévesztő információ.

Egy újabb idézet a cikkből:
"Függesszük fel a termelői mézesüvegek forgalmazását is, mert ez egyértelmű következménye lenne annak, ha a Fővárosi Törvényszék esetleges intézkedése az OMME Magyarország KFT működését felfüggesztené."
Vajon milyen hatást szeretne elérni az elnök úr ezzel és az utána jövő pár mondattal az olvasóban? S teszi mindezt annak tudatában /mint a következő oldalon az OMME hírek rovatban olvasható/, hogy az üvegforgalmazást egy újabb OMME-től független kft végzi augusztus 1-től.
Vajon hány vezetőségi tagot vagy küldöttet kérdeztek meg ezzel a változással kapcsolatban.
Ez ügyben biztosan nem telefonáltak annyit mint a rendkívüli küldöttgyűlés összehívásával kapcsolatban, pedig szerintem ebben az esetben az OMME vagyon egy részének magánosításáról van szó, ha jól meggondolom, az alaposabb részletek ismerete nélkül. Ha valaki többet tud az ügyben azért szíven venném ha leírná.

Üdv. jani bátya

« Válasz #123 Dátum: 2014. Augusztus 31. 17:23 »
Jani bátya!
Teli találat ez az idézet.
"Függesszük fel a termelői mézesüvegek forgalmazását is, mert ez egyértelmű következménye lenne annak, ha a Fővárosi Törvényszék esetleges intézkedése az OMME Magyarország KFT működését felfüggesztené."
Igen tisztelt elnök Úr! Függesszék fel az OMME mézes üveg forgalmazását, és akkor olcsóbban jutnak a méhészek az üveghez!
Ez a pancser módon összekreált Kft. a méhészek érdekével ellentétes, ha pedig a Fővárosi Törvényszék elmeszeli a Kft.-t az az Ön végét jelenti, mert akkor szabálytalan a működése.
Az ellenőrző bizottság különben mit csinál?
Ehhez asszisztál?
Kérdezni csak szabad.
Az OMME vezetők által ellenzéknek minősített, szűk, igazi érdekvédelmi csapat előre megmondta, hogy mit kellene csinálni. Senkire nem hallgattak, makacsságuk, rátartiságuk, pökhendiségük vermébe esnek.
Az OMME-nak semmi baja nem lesz, ha elmeszelik a Kft.-t!!!!!!!!!!
Az OMME vezérkarának annál nagyobb, mert ezt a tagság és a küldöttek sem fogjuk tétlenül nézni.
Megjöttem a nyaralásból, a fenti sorokból látható, hogy kipihentem magam.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #124 Dátum: 2014. Szeptember 01. 08:38 »
QUQURIQ!

Szép vizes reggelt Mindenkinek!

Ne mondj ilyet Attila!
"Az OMME vezérkarának annál nagyobb, mert ezt a tagság és a küldöttek sem fogjuk tétlenül nézni."
Így aztán eszük ágában sem lesz önként megszüntetni a Kft-t!
Amíg csak lehet veszik fel a meg nem érdemelt "giga" fizetést!
Ez meg sajnos a fizető tagság zsebéből történik!
A Kft már a megalapításkor halott volt!
Vagy halottá tették!
Akaratlanul?
Akarattal?
Direkt?
Ezt minden tagdíjat fizető méhész döntse el maga, a küldöttek meg a választáskor szavazataikkal honorálják!
Ez olyan mint a székszorulás!
Erőlködik az ember, "nem jön" aztán meg beleszakad a nyomásba, vagy benntartja és belé sül!
Annak meg a végét nem recézem!
És most ezt ünneplik!
Rájöttem, hogy nem a mi kis maroknyi ellenzéki csaptunk fogja megoldani a "Nagyok" jövőjét!
Miért lett "kis maroknyi"?
Mert ki ezért, ki meg azért, kihátrált mögülünk! - Magyarok vagyunk, soha nem tudtunk a cél érdekében összetartani!!!
Beállni a sereg közé, jó elvegyülni ott, onnan meg lehet kiabálni, úgy sem tudja meg senki, hogy ki volt!
Azért jó eső érzés, hogy személyes találkozáskor biztatnak, hogy csak így tovább, tartsatok ki, lesz még az OMME felett dicső fény!
Na! Ezek a szavak éltetik azt a kis maroknyi "ellenzéket"!
Az-az Ők az ellenzékiek, mert a tagságunk ellen cselekednek!
Az idő meg csak telik....telik....telik....azután meg elfogy, és jön a választás!
Persze sokan a vezetésből nem is fogják magukat jelöltetni, félnek a nagy égéstől....
Pedig mindenkinek eljövén a tisztítótűz.....

Az OMME létét féltő Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #125 Dátum: 2014. Szeptember 01. 09:55 »
Kiskakas!

Ne felejtsük el hogy a dolgok most tőlünk (tagdíj fizető méhészektől) függetlenül zajlanak. Kértük, nem kértük, az OMME Magyarország Kft az üveg forgalmazásának kiszervezéséről döntött, és ezt az OMME honlapján is olvashatod. Remélem hogy ez, és az ehhez hasonló döntések elgondolkodtatják, az eddigi kételkedőket, és az érdekeiket szem előtt tartva, ezek ismeretében fogják leadni felelős szavazataikat.
Én mondom, ha látják a célt, és az nem illúzió,  hanem kézzel fogható és minden tekintetben előre haladó, akkor van összefogás is.

« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 01. 10:52 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #126 Dátum: 2014. Szeptember 03. 09:41 »
Üzenet az OMME központból!
Tisztelt Méhészek!
Dr. Mészáros László OMME elnök megfélemlítő, fenyegető írása elszomorító.
És még ünnepelni akarják az OMME 30 éves évfordulóját.
Nézzük mit ígér nekünk elnök Úr?
" Vissza a lényeghez! A vezetői fórumok többségi döntései egyértelműek. Stabilizálják a jelent, és lerakják a jövő alapjait. Egyéni vélemény ettől függetlenül lehet. Talán reméljük, hogy sorsa a közösen létrehozott határozatainkat követően a teljes elszigetelődés lesz."
Tisztelt Méhésztársak!
Ezért antidemokratikus az OMME vezetése, és olyan buták, hogy ezt még le is írják.
Tehát mi a lényeg?
Ha más a véleményed, kizárnak, elszigetelnek.
Erről tudnék konkrét esetet is felhozni.
Azt csak megjegyezni kívánom, hogy határozatokat nem szoktak létrehozni, (ez okirat hamisítás), azt el kell fogadtatni, megszavaztatni, és végrehajtani.
A bosszúhadjárat a renitens tagok ellen már megindult!
Az OMME egyik aktivistájának teljes elszigetelődése megkezdődött. Ő Méhek  Napja megálmodója, a reklám alap kitalálója (5 Ft/méhcsalád a mai napig),az AMC prospektusok és az OMME fotósa,az egyik OMÉK házigazdája az egyesület delegálásában, és sorolhatnám, a NP eleje óta szakelőadó volt.
Ki is Ő?
Baldavári László barátom, sorstársam!
Törölték az OMME szakelőadói közül, megy az OMME ámokfutása.
Felháborító, hogy arra használja elnökünk az IB újságot, hogy aki nem ért velük együtt vegzálja, kiközösítéssel fenyegeti!
Boldog szüli napot 30 éves OMME!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 03. 09:48 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #127 Dátum: 2014. Szeptember 03. 16:40 »
Idézet
Azt csak megjegyezni kívánom, hogy határozatokat nem szoktak létrehozni, (ez okirat hamisítás), azt el kell fogadtatni, megszavaztatni, és végrehajtani.
Véletlenek nincsenek? Hogy esetünkben mennyire vannak vagy nincsenek, az hamarosan kiderül.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #128 Dátum: 2014. Szeptember 03. 21:34 »
Gedekas!
Nem tudom mire gondolsz, de éppen egyesületed elnökét Szabó Gyurit is kivették az OMME szakelőadóinak listájából. Szerintem az a gond Gyurival, hogy a tavaszi választáskor az ő irányítása mellett az IB ellen szavazott az egész stábotok, így hát "Vissza a lényeghez!"...... írta Dr.Mészáros László.
TELJES ELSZIGETELŐDÉS lesz azoktól, akik másként látják a dolgokat. Pedig abban a kérdésben is igazatok lett, még akkor is ha csak öten szavaztatok az IB ellen. Erre egyszer még büszkék lehettek.
Az már csak hab a tortán, hogy amit mi másként láttunk, az mind másként is lett.
Nem fura nektek az, hogy az IB egyesületi újságban többször leírják, hogy milyen egységes az OMME?
Az elnök meg arról ír, aki nem áll be a sorba annak sicc, kifelé. Így alakítják az egységet. Az egypártrendszert végre ledöntöttük, ezzel a vezetéssel sem sokáig fogunk már bajlódni.
Lassan az OMME-ban mindenkinek a homlokán egy piros folt lesz, mind a Krisnás hölgyeknél, csak az OMME-ban ez egy jókora bólintást jelent. Akkorát kell mindenre bólintani, hogy koppanjon a feje az asztalon.
Az OMME a bólogatók egyesülete. Aki jobbra-balra próbálja forgatni a fejét, attól el kell szigetelődni, ki kell közösíteni, így alakul ki az OMME-ban az egység, ami kitermelte a demokratikusan gondolkodó ellenzéket.
Baldvári Laci egy cikluson keresztül IB tag is volt!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #129 Dátum: 2014. Szeptember 03. 21:45 »
A Gödöllői Méhészegyesület élén Szabó Gyuri abszolút bizalommal vezeti a közösségünk életét. Nem hiszem, hogy bármilyen mértékben is csorbulna a tisztelet irányába amiért az OMME vezérkarának véleménye és a mi egyesületünk véleménye néhány nagyon jelentős kérdésben nem azonos.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

irido

• 488
« Válasz #130 Dátum: 2014. Szeptember 04. 05:43 »
Én ilyen OMMÉS dolgokba nem akarok belefolyni. Csak annyit tennék hozzá, hogy ha szándékosan félremagyaráztok egy dolgot, akkor az Rátok sem vet jó fényt. El fogtok szigetelődni, bárkinek az elszigetelési szándéka nélkül. Elfordulnak Tőletek, mert azt mondják, az érveitek nem elfogadhatóak. Szerintem az elnök is erre gondolt. Ha nem valóságos, a méhészek életét érintő kardinális problémákat vettek fel, akkor az írásaitokat el sem olvassák, mert csak legyintenek egyet, hogy nem pazarolják rá az idejüket. Ez az elszigetelődés. Elszigetelés akkor lenne, ha az OMME elnöke pl. be akarná tiltatni ezt a fórumot. Mondom senki pártjára nem akarok állni, csak az elnök szavai véleményem nem úgy értendők, ahogy Attila gondolni akarja.

*

atya

• 1043
« Válasz #131 Dátum: 2014. Szeptember 04. 07:27 »
iridó !
Amit nem tudsz pontosan arról ne nyilváníts határozott véleményt.
Egyébként akinek nincs vaj a füle mögött, annak nem kell magyarázkodni, nem kell fenyegetőzni stb.!
És intelligens ember nem használja föl, a saját kivételezett helyzetét.  Hiszen neki ott az újság, ráadásul a mi tagdíjunkból, és az 12000 méhészhez jut el. A másik oldalnak nincs rá lehetősége, hogy reagáljon, vagy kifejtse a véleményét, ugyanebben az újságban, ami  mindenkié.
Ne haragudj, de az hogy fórumozunk, és ezt az olvassa el aki akarja, az nem ugyanaz.
Írásom nyomtató barát módban írtam,(talán nem terhelődik meg a központi büdzsé) mert én bizonyítani is tudom, hogy egyes írásokat, mentenek, és nyomtatják is.(gondolom nem a faliújságra lesz)

« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 04. 08:43 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #132 Dátum: 2014. Szeptember 04. 07:45 »
Iridó!
Amikor már azt kell magyarázni, hogy kell az elnök szavait értelmezni, késő.
Te, hogy értelmezed az IB újság címlapján reklámozott csávázó szereket?
Te, hogy értelmezed azt, ha kizavarnak egyesületi ülésekről?
Te, hogy értelmezed azt, ha belehazudnak a szemedbe, valótlanságokat állítanak rólad?
Te, hogy értelmezed azt, hogy politikailag elfogult az OMME?
Én úgy értelemezem, hogy kimondom ami nem tetszik, a Méhészklubot senki nem tudja betiltani abban legyél nyugodt, és bátran írj.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #133 Dátum: 2014. Szeptember 04. 09:33 »
Iridó!

Van még több olyan kérdés is, ami mindenkire tartozik, tehát te se vonhatod ki a hatása alól magadat.

Egyed Árpád azt ígérte, hogy 100 000 Ft-ért vállalja a kft vezetését. Én azt is sokaltam, de szerintem mindenki sokalta volna az 500 000 Ft-os fizetést, és ezért hazudoztak. Mennyi pénzt visz most haza havonta Egyed Árpád azért a munkáért, amit addig az OMME hivatala csinált? 500 000 Ft-ot. Megszavaztad? Helyesnek tartod az ilyen hamis, félrevezető magatartást?

A neonikotinoid csávázószerekről döntés született az OMME IB-n, hogy az OMME ne támogatja ezeknek a csávázószerek használatát. Akkor meg miért támogatja?

Az OMME üveget az OMME elveszítette. Mostmár két kft osztozik azon, ami valójában az OMME tulajdona. Ez olyan fajta "lopás", olyan fajta visszaélés, mint amikor az állami vagyont lenyúlták a nagy privatizátorok. Eltékozolták a mi vagyonunkat.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #134 Dátum: 2014. Szeptember 04. 09:37 »
Azt a kérdést meg senki nem teszi fel, hogy miért is esett vissza az OMME üveg forgalma, holott nőnie kellett volna.
Két oka van:
1.
Áremelés.
2.
Bizalomvesztés.