Lindzzy!
Senki nem fog lenyakazni, azért van a Méhészklub, hogy kibeszéljük közös dolgainkat.
Tehát azt tudjátok én nyíltan ellenzem a vis majort!
Kifejtettem többször,hogy miért. Biztosan áldozatul esik több olyan méhész is aki vastagon megérdemli, én akkor is azon az állásponton vagyok,hogy nem kell a tovább gyarapítani a méhészek (méhtartók) táborát.
Persze az OMME mindent megtesz értünk, de engedjétek meg, aludtam a dologra egyet,és most is úgy érzem ez pozíció védés a részükről. Tiszta politikai trükkökkel manipulálják a tagságot.
Miért bátorkodom kijelenteni, hogy nincs reális alapja vis majornak?
1.
Réges-régen fel kellett volna mérni a "kárunkat".
De milyen kárról beszélünk? Ha valaki elvándorolt Tolna megyéből Nógrádba, és alászaladt az az Ő sara.
Többször írtam mondtam, hogy a méhészkedés egy vállalkozás. Ebben benne van a bukta is.
2.
Mi a felmérés alapja? Az őszi beteleltetett állomány, vagy az akácon termelő?
Akkor mindenki maximális méhcsalád számot fog jelezni.
Felmérték a méhegészségügyi felelősök, vagy a szaktanácsadók a vis major igény bejelentésekor, hogy milyen a méhcsaládok állapota?
3.
Még két nagy reményt adó mézelő legelőnk vissza van! Nem korai a kesergés?
4.
Ez egy újabb bedobott csont! Rágódjunk rajta, aztán kipukkad mint a többi lufi.
5.
dr. Mészáros László márciusban (a szezon előtt) azt nyilatkozat, hogy jók a kilátások.
Szerintem egy magas lesen ülhetett mikor ezt nyilatkozta.
Mi történt az óta? Leszállt a földre, és megkérdezett néhány méhészt.
Tudnék ajánlani egy valós vis major igényt nekik!
A neonikotinoidok által legyengült méhcsaládok termelésből való kiesését!
Ja, hogy ez nem bizonyított!
Ha az OMME monitoringjára vártok, akkor soha nem is lesz.
Előbb meg kell tanulniuk szakszerűen mintát venni, más fejlettebb ország tecnológiájának, vizsgálati módszereinek átvétele után, nálunk is kiderülne az amit most még mélyen titkolnak,sőt nyíltan reklámoznak.
Nyolc évet fecséreltek el makacsságuk miatt!
Egy szó mint száz,semmiféle szakmailag megalapozott, komoly, reális esélyt nem látok arra,hogy a kormány részéről valaki, érdemben foglalkozzon ezzel a kérdéssel.
Vagy alany jogon fog járni mindenkinek? Csenget a postás és kapjuk a lóvét?
Szerintem ez egy öntömjénező, minden valóság alapot nélkülöző, de jól hangzó újabb piár fogás.
Egy kicsit több információt kéne a méhészeknek csöpögtetni, esetleg a véleményünket megkérdezni, azoknak akik belőlünk élnek!
Bár most az OMME honlapja meglepően aktív.
Csak használ a dorgálásunk!
Egyébként Lindzzy gondolatival zárom soraimat.
Még mielőtt valaki lenyakazna, szeretném közölni veletek lassan egy hónapja etetek.
Talán cukrot fogok kapni? Már csinálom neki a helyet.
Nagyernyei Attila