Többszörösen elolvastam a cikket, újra és újra. Egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte.
Nem értem, miért nem foglalkozik inkább azzal, hogy az egyesület szabálytalanul működik már közel egy éve.
Az SZMSZ 55 pontja szerint. Ezen miért nem változtat? Miért volt kénytelen hazugságba keveredni miatta a küldöttgyűlésen.
A 118. 2013(XII 16 VM rendelet (
http://www.omme.hu/portal/download/nemzetiprogram/2013_2016%20nemzeti%20program/118_2013%20%28XII%2016%29%20VM%20rendelet.pdf)
A tagdíj emelkedést is magyarázni próbálja. Azt viszont elfelejti közölni, hogy mind a 12 ezer méhésznek 400 forintal lehetne csökkenteni az alaptagdíját ha a kft ügyvezető úrnak maradt volna az ő általa felajánlott 100 ezer forinos havi fizetés. Mert bizony ennyire jön ki a különbözet, utána lehet számolni. De sajnos ebben az esetben sem oldódna meg az SZMSZ 55. pontja.
Azért jobban is részletezhette volna ezt a 350 milliós előfinanszírozást, mert bizony ez nagyon szépen hangzik, /és ehhez rendelkezésre áll az egyesület 180 millió tőkéje/de az egyszerű méhész által igénybe vett támogatásokhoz nem sok köze van. Mindenki tudja hogy saját zsebből előre meg kell finanszíroznia az NP-ből igénybe vett támogatásokat. amelyeknek a visszafizetési határideje egyre jobban kitolódott,az igaz hogy az összeg nagyságnövelésének /egyenlőre/ ígéretével. Kár összemosni a tagdíjemelést ezekkel a pénzügyi műveletekkel, mert ez csak megtévesztő információ.
Egy újabb idézet a cikkből:
"Függesszük fel a termelői mézesüvegek forgalmazását is, mert ez egyértelmű következménye lenne annak, ha a Fővárosi Törvényszék esetleges intézkedése az OMME Magyarország KFT működését felfüggesztené."
Vajon milyen hatást szeretne elérni az elnök úr ezzel és az utána jövő pár mondattal az olvasóban? S teszi mindezt annak tudatában /mint a következő oldalon az OMME hírek rovatban olvasható/, hogy az üvegforgalmazást egy újabb OMME-től független kft végzi augusztus 1-től.
Vajon hány vezetőségi tagot vagy küldöttet kérdeztek meg ezzel a változással kapcsolatban.
Ez ügyben biztosan nem telefonáltak annyit mint a rendkívüli küldöttgyűlés összehívásával kapcsolatban, pedig szerintem ebben az esetben az OMME vagyon egy részének magánosításáról van szó, ha jól meggondolom, az alaposabb részletek ismerete nélkül. Ha valaki többet tud az ügyben azért szíven venném ha leírná.
Üdv. jani bátya