Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 410183 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #105 Dátum: 2014. Június 21. 09:47 »
Szia lindzzy!
Szerintem a férjed nagyon jól látja a helyzetet és a vezetőségnek(OMME) is meg kellene húzni azt a bizonyos vonalat!
Vegyünk csak egy példát.
A fiatal gazda pályázatra gondolok. Akik megfelelnek a feltételeknek és sikerrel pályáztat, nagyon komoly gázsihoz juthat!
Gondoljunk csak bele, hogy kezdőként 3-5 méhcsalád kezelése is komoly erőfeszítésekkel járhat!
Akkor 250 családdal mit kezd 5 éven keresztül?? Hogy teljesíti a feltételeket? Ne adj isten beruház egy 6 milliós terepjáróra méhcsalád vásárlása helyett, mi lesz belőle?
Persze tisztelet a kivételnek!

Álló méhészetről csak annyit: Nagyon sokan vagyunk akik főállás mellett méhészkednek ezáltal korlátokat szab a vándorlás!

Üdv: Zümi
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #106 Dátum: 2014. Június 30. 08:22 »
Méhészmagazin
Megjelent a Magyarországi Méhész - a bácskai méhészek szakmai magazinjának - nyári száma.

Előfizethető: Marosvári Lajosné Joli

06 20 324 9662

Előfizetési díj: 4.000,- Ft/év   
Ár: 3 kg akác
Kapcsolattartó:
Magyarországi Méhész

Telefon: 06 20 324 9662

Email:    vadasgabor@fibermail.hu
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #107 Dátum: 2014. Június 30. 09:04 »
Zümi!
Ez már igazi konkurenciának számít a MÉHÉSZET szaklap számára.
Ha akarom megveszem, eldönthetem. Én akartam.
A "bedobósat" azt szépen beépítették a tagdíjunkba.
Vadas Gáborra is azt kiáltják bosszúból csinálta!
Ludányi doktorral együtt szerkesztették az IB harsonát, aztán Gábor kiszállt.
A nehezebb pályát választotta,  mert így a piacról kell megélnie.
Az OMME újsággal  ilyen gond nincs. Veszteséges soha nem lesz.
Majd alakítanak picit a tagdíjunkon,aztán ennyi.
Nagyernyei Attila

Csak nem 2.000-ért adod az akácot Zümi?
Ha azt szeretnéd, hogy egy évig tartson feljebb kell nyomnod, és most a vevők is "vevők" a magasabb árra.
Hárs, vaddohány is gyatra. Már csak a szotyiban bízhatunk.
A vegyes mézet 1.700-ért adom.
Üdv:Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Június 30. 09:50 írta Nagyernyei Attila »

*

zümi

• 1382
« Válasz #108 Dátum: 2014. Június 30. 22:05 »
Előfizetési díj: 4.000,- Ft/év   
Ár: 3 kg akác
Kapcsolattartó:
Magyarországi Méhész

Gondolom ezért kérdezted az árát!
Nem szerkesztettem bele! Vágatlanul másoltam át ide hozzánk a hirdetést!
Vegyesért nagyon szép összeg az 1.700 főleg ha van rá kereslet :)

Üdv: Zümi

*

zümi

• 1382
« Válasz #109 Dátum: 2014. Július 01. 10:18 »
Szia Attila!
Egyébként te előfizettél a méhészmagazinra?
Mit tudsz róla? Bele olvastál? Színvonalas szakmailag?

*

Kitin

• 934
« Válasz #110 Dátum: 2014. Július 01. 21:20 »
Nagyon jó kis újság! Érdemes beszerezni, nekem tetszik!

« Válasz #111 Dátum: 2014. Július 01. 21:40 »
Zümi!
Ma kaptam kézhez az elsőkét számot,na meg a csekket.
A borítójuk gyönyörű, a cikkeket még nem olvastam, de beszámolok róla.
Én minden méhészettel kapcsolatos újságot, szakcikket megveszek.
Egyet nem kértem, azt kapom. Ja amúgy azt is én fizettem,csak nem így adják elő.
Üdv:Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #112 Dátum: 2014. Július 01. 21:45 »
QUQURIQ!

Nem "adják elő", hanem bedugják! ;D

Kiskakas

*

zümi

• 1382
« Válasz #113 Dátum: 2014. Július 01. 22:25 »
Attila!
Azt gondolom, erre a kedves vezetőink azt válaszolnák, hogy nem kötelező OMME tagnak lenni és a támogatásokat igénybe venni  :o
Viszont ha azt nézzük, ennyi méhész tagdíja nem kevés gázsi. Maguk alatt csak nem vágnák a fát........Az újság simán belefér nekik! Csak lenne egy kicsit gazdagabb szakmai rovatból, méhészetek bemutatásából!

*

zümi

• 1382
« Válasz #114 Dátum: 2014. Július 03. 12:29 »

MÉHÉSZET 2014/07
Megjelenés: 2014. július 1.
A tartalomból:
- Akácvirágzás – fagyosszentek után
- Akáckörkép a Kárpát-medencében
- Mézhiány a köbön – piaci hírek
- Tízéves mérleg, alulnézetből – méhészetünk az EU-ban
- A Gödöllõi Méhészeti Park felújítása
Előfizetek a nyomtatott lapra.
Előfizetek a digitális lapra.

« Válasz #115 Dátum: 2014. Július 07. 19:44 »
Sziasztok!
A MAGYARORSZÁGI MÉHÉSZ első két számát elolvastam.
Nem kívánok döntő bíró lenni,hogy a három jelenlegi lapból melyik a nyerő.
Én annyit nagy biztonsággal állíthatok,hogy érdemes rá előfizetni.
Vadas Gábor lapalapítóval megbeszéltem,hogy hírt adok a MÉHÉSZKLUB oldalán az új (régi) lapról.
A cikkírók nagy részét ismertem, mert a régiónkból valók.
Negyed évente jelenik meg, és évi díja ahogy Zümi beharangozta 4.000 Ft.
Óriási előnye,hogy senkire nem kényszerítik rá.
Ti döntitek el, hogy kell e vagy sem.
Nekem bejött, mert teljesen más a stílusa.
Megrendelhető a szerkesztőség titkáránál:
Marosvári Lajosné,Jolinál.
Telefonszáma: 20/ 324-9662

Kellemes időtöltést kívánok az olvasásához.
Nagyernyei Attila

« Válasz #116 Dátum: 2014. Július 07. 21:20 »
Tisztelt Nagyernyei Attila!

Nagy kár, ha érzelmek mentén szeretnénk értékelni bármely szaklap, kiadvány szakmai kvalitásait... Sokkal inkább örülnünk kellene annak, hogy immáron újra több színvonalas lap is rendelkezésünkre áll, szolgálja szakmai épülésünket. Az is külön örömömre szolgál, hogy végre kiderült: nem csak egy belterjes szerzőgárda formálja a méhészeti ágazat nézőpontját, hanem ismét megszólalnak azok a szakírók, szakemberek is, akik eddig -különböző okok mián- nem fértek bele az "egylapos" szerzői gárdába. Most beleférnek ők is, és "szent" meggyőződésem, hogy csak nyerhetünk azon, ha több nézőpont, információ áll a rendelkezésünkre, többféle aspektusból is tájékozódhatunk.

Azon meg végképp kár borongani, hogy az OMME is rendelkezik -az én meglátásom szerint jó, színvonalas, informatív- lappal, az a tagság számára nem veszteség, hanem tiszta nyereség. Semmivel nem lett volna gazdagabb a tagság, ha az OMME a Méhészetet vette volna át, akkor továbbra is maradt volna egy szaklap, s a tagság akkor is "hozzájárult" volna (anyagilag is) a lap megvásárlásához, működtetéséhez... Ha a szerkesztői, szerzői gárda maradt, vagy részben változott volna, akkor is csak egyszeri merítésre nyílt volna lehetőség, míg így mégis csak kétszeres információadag állhat rendelkezésünkre. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint a klasszikus aforizma-gyártó: "Tudják, mi a legjobb a biszexualitásban...? .....?? -Hát az, hogy ott a kenyér mindkét oldala vajas...!"

Az már csak hab a tortán, hogy immáron egy harmadik periodika is szolgálja a méhészeket, noha annak -negyedéves megjelenésű lévén- kevés lehetősége van aktualitásokat közölni. Sebaj, ha szakmailag jó, akkor akár a külföldi szakirodalmi szemlék is helyet találhatnának bennük... Még ma is visszasírom a fehérvári egyesület indította Méhész-újságot, melyet az ikonikus Nikovitz Antal jegyzett. Az is megfért a Méhészet mellett, amíg megfért, s a külföldi kitekintésekben messze felülmúlta azt. Most sem ártana egy ilyen szaklap sem, amelyben a nyelveket nem tökéletesen beszélő méhészeknek is ablakot nyitnának a nagyvilágban történtekre.

Végső soron minél több szakmai információ áll a rendelkezésünkre, annál gazdagabbak leszünk. Senkit nem lehet, de nem is érdemes akarata ellenére megváltani. A méhészek eléggé felnőttek ahhoz, hogy képesek legyenek felismerni a saját érdeküket. Segíteni természetesen lehet nekik azzal, hogy szakmailag értékeli számukra néhány szakmailag felkészült és széles látókörű "írás-olvasás-tudó" a szaklapokat, azok cikkeinek szakmai értékét, "minőségét". Aki viszont ilyenre vállalkozik, az ne csak szakmailag legyen felkészült, de legyen hiteles és teljességgel pártatlan is amellett, hogy szakmailag is megalapozott. Ha valaki indulatból, "arcra-névre" fókuszálva, egyéni szimpátia vagy antipátia, egyéni érdek mentén igyekszik "értékelni", az sajnos hitelét veszíti, legyen szakmailag bármennyire is felkészült. Ha egy cikk rossz, akkor meg lehet írni, hogy bár a barátom írta, akkor is rossz a cikk. Ha pedig jó, akkor azt is korrektül el lehet fogadni, nem a személyt, hanem mondanivalóját szabad csak értékelni, akkor is, ha nem egy tálból szoktunk cseresznyézni... Hiteltelenné válik az, aki emocionális alapról akar szakmailag értékelni,  szakmai értékelést csak a józan ész és tudásanyag alapján szabad csak adni, az emócióknak ezen aspektusban semmi helye...

« Válasz #117 Dátum: 2014. Július 07. 22:33 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 21. 20:27 írta deGonosz »

« Válasz #118 Dátum: 2014. Augusztus 30. 14:12 »
Most olvastam a Magyar Méhész Újságban.
Ajánlom mindenki figyelmébe mindjárt az első oldalt az elnök úr írásával.
"Az OMME jól sáfárkodik javaival"
A sáfárkodik ige jelentése: a rábízott anyagi eszközökkel, vagyonnal abban a tudatban gazdálkodik, hogy elõbb-utóbb számot kell adnia tevékenységérõl.
Remélem az elnök úr ebben a tudatban tette meg az írását, mert sajnos mint korábban az OV.-n közölte felelőssen ezt nem vállalná.
A cikk tele van a szokásos mellébeszélésekkel, főleg a kft-re vonatkozóak.
Idézem.
"Jogi szempontból nem is említem, hogy a kft. jogviszonyaira való tekintettel milyen tetemes összegű kára keletkezne az OMME-nak."
No kedves méhésztársak, emlékezzenek már vissza miért is lett megalakítva a kft. Ha valami bibi van akkor az OMME moshatja a kezeit  csak a kft veszthet.
Az üveg forgalmazást meg máris továbbpasszolta az "Egyed" kft egy másik kft.-nek.
Nem értem miért kell szándékosan mellébeszélni és  az amúgy is az egyesületi információktól egyre jobban elzárt méhészeket megtéveszteni.
A "fényezett" gazdálkodásról csak annyit, hogy olvassa el mindenki az OMME 2014 es pénzügyi tervezetét .
Az egyesület az idei évre közel hatvan milliós minuszt tervezett és ezt a küldöttek többségében elfogadták.
Korábban már írtam, ha megvalósul a tervezet akkor az egyesület az idei évben elveszíti a 30 év alatt összegyűjtött vagyonának egy harmadát. Amire nem kell feltétlenül büszkének lenni.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #119 Dátum: 2014. Augusztus 30. 15:09 »
Idézet
A "fényezett" gazdálkodásról csak annyit, hogy olvassa el mindenki az OMME 2014 es pénzügyi tervezetét .
Az egyesület az idei évre közel hatvan milliós minuszt tervezett és ezt a küldöttek többségében elfogadták.
Korábban már írtam, ha megvalósul a tervezet akkor az egyesület az idei évben elveszíti a 30 év alatt összegyűjtött vagyonának egy harmadát. Amire nem kell feltétlenül büszkének lenni.
Ez bizony a félrevezetett tagság által jóváhagyott tékozlás.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.