OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 467162 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #135 Dátum: 2016. Június 10. 10:51 »
Idézet
Ha a Kft.-t meg kívánja szüntetni, azt az Elnökség egyetértésével és ajánlásával kell a Küldöttgyűléssel megszavaztatnia,
A mai napig működő OMME MAGYARORSZÁG Kft-nek van egyáltalán küldöttgyűlési jóváhagyása??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #136 Dátum: 2016. Június 10. 11:44 »
"Szerintem már az is önkorlátozó lenne, ha hangfelvétel készülne. Ugyanis mindenki óvatosabban fogalmazna ez esetben."

;D Ne má!

Olyan ember aki legalább a saját szavaiért nem vállalja a felelősséget, mit keres egy civil érdekvédelmi egyesület vezetésében, ahol ki kell állni a véleményünkért és esetleg harcolni is kell érte.....még egyszer  ;D

Nem a nyilvánosságért, az átláthatóságért folyt eddig a küzdelem?  :o

Én úgy vettem észre, hogy az elmúlt 7 évben (2007-2014) a Gödöllői Méhészegyesület valamennyi gyűlésén, ahol minden egyes esetben hangfelvétel készült, senki sem érezte korlátozva magát.
Viszont egy esetben sem volt durva, sértő, másokat lejárató hangnemű hozzászólás a tagság részéről.
A vendégekről nem nyilatkoznék.  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #137 Dátum: 2016. Június 10. 12:12 »
Kedves Iousicide!

Mivel csak azt az egy "tudósítást" olvastam, csak arra tudtam reagálni, de mástól is szívesen veszem, ha leírja a tapasztalatait. Ebből nem derült ki számomra, hogy Csuja László is "elszabotálta" volna hozzászólásaival az elnökségi ülést, de ha így van, akkor azt sem tartom helyén valónak. Tehát nem kifejezetten Cserényi Péterre értettem, hanem mindenkire, aki nem meghívott. Szerintem alapvetően az elnökségi ülésen az elnökség tagjait kellene hagyni, hogy megtárgyalják az aktuális ügyeket, és nem a 13 ezer tagnak a véleményét kell meghallgatni, arra más fórumok alkalmasabbak. Nekem eszembe nem jutna oda menni és fölöslegesen húzni az időt azzal, hogy a saját véleményemet elmondom egyes témákban. Mi lenne, ha kétezer tagnak jutna eszébe bemenni? Az elnökségi üléseknek szerintem zártaknak kellene lenni, a határozatokat kell nyilvánosságra hozni és esetleg a jegyzőkönyvet, vagy a határozatoknál azt az információt, hogy ki hogyan szavazott.
Én amúgy azt sem tartom jó ötletnek, hogy hangfelvételek kerüljenek nyilvánosságra, mert akkor soha egyetlen ülésen sem lehetne olyan "stratégiai" témákat megvitatni, amit nem kell hogy tudjanak az ágazat más szereplői (kereskedők, kormányzat, stb.).

« Válasz #138 Dátum: 2016. Június 10. 12:44 »
Ami a konkrét ügyeket illeti, nem vagyok annyira tájékozott, mint Ön, a gépjármű vásárlásról is most értesültem. Ha az OMME valóban vett most egy új járművet, akkor arról a régi elnökséget és a régi elnököt kellene megkérdezni, lévén ők terjesztették elő a gépjármű vásárlásról szóló javaslatot a közgyűlésnek még a tisztségviselő választás előtt. Tehát Mészáros László vagy Mészáros József előterjesztő biztosan meg tudja Önnek mondani, miért volt szükség a jármű cseréjére. Nekem nincs okom kételkedni abban, hogy az előző esetleg műszakilag már nem volt megfelelő, ezért indokolt volt a javaslat.
Ami a kinevezést illeti, ha jól értem, itt ebben az esetben és a kft- esetében is megbízott kinevezéséről van szó. Tudtommal ilyenre akkor kerül sor, amikor egy váratlan helyzetben (pl. előző személy lemondása) biztosítani kell a zavartalan működést. Ilyenkor a szervezet vezetője saját hatáskörben jogosult, sőt köteles a folyamatos működés feltételeit biztosítani, mivel nincs idő pályáztatásra és testületek összehívására. Ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ez ne történhetne meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #139 Dátum: 2016. Június 10. 13:28 »
Az egyesületi ülések nyilvánossága - bizonyos ritka eseteket kivéve - jogilag garantált.

Megkérdeztem Hegedűs doktort arról, hogy mennyire volt zavaró Csuja jelenléte és hozzászólásai. Azt mondta, Csuja mindig jelentkezett és érvelt a hozzászólásaiban.

Egyébként jó ha tudjátok, hogy Cserényi már reggel 9 órától kezdve gyűrte az agyát a jelenlevőknek a sajátos hanghordozásában. 10 órakor kezdődött az ülés és borítékolni lehetett, hogy a Cserényi szét fogja verni az ülést a jelentkezés nélküli örökös beszólásaival és  hívei minden józan indítványt bojkottálni fognak.

A bírósági perek közös megegyezéssel lezárultak. Erről az elnökségnek döntési joga nincs. Erre a felperes tehet indítványt. Megtörtént. Az alperes képviselője ezt elfogadta és az ügyvéd benyújtotta a bíróságra.

Paradigmaváltás!
Cserényi párt minden paradigmaváltást bojkottált! Egyetlen olyan döntés nem született, ami alkalmas lett volna paradigmaváltásra.

Stratégiai kérdések!
Ami nem tartozik a kereskedőkre, azt biztos, hogy nem az elnökségi ülésen kell megbeszélni! A többi stratégiai kérdésben meg a nyilvánosság adja a legnagyobb segítséget.

Az OMME Magyarország Kft.-re vonatkozó és a cégbírósági bejegyzésekhez szükséges döntéseket nem az OMME küldöttgyűlése hozta meg.

Játszotta Bezzeg Laci a naív tudatlant. Pontosan tudta, hogy a kft átvilágítása korlátozott körű volt és ezért kellett most új átvilágítást kérni. A vita során azért elismerték a Cserényi pártiak, hogy az olyan ember, aki ennyire információszegény helyzetben elvállalná kinevezett ügyvezetőként a Kft. vezetését, az felelőtlen. Vagyis a kft ügyvezetői pályázata kiírásának előfeltétele az átvilágítás. Plusz Csuja mondta, hogy az átvilágítás ismeretében meg kell határozni a Kft feladatait és ezekkel együtt lehet dönteni, hogyan tovább. Lehet, hogy nem ügyvezetőre, hanem felszámolóra lesz inkább szükség. Ha már a Kft megalapítását megoldhatták Küldöttgyűlés nélkül, akkor a megszüntetése ügyében, ami azért sajnos erősen esélyes, elégséges azokat a jogi feltételeket teljesíteni, amit a cégbíróság elvár.

Csuja elmondta, hogy az OMME elszabotálta a Méhészújság ügyében az Elekes perben született jogerős ítélet végrehajtását. Ezt a kabátot újra kell gombolni. Ehhez viszont szüség lesz a Küldöttgyűlés döntésére.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #140 Dátum: 2016. Június 10. 16:54 »
"Én amúgy azt sem tartom jó ötletnek, hogy hangfelvételek kerüljenek nyilvánosságra, mert akkor soha egyetlen ülésen sem lehetne olyan "stratégiai" témákat megvitatni, amit nem kell hogy tudjanak az ágazat más szereplői (kereskedők, kormányzat, stb.)."

Hol élsz Bogaram?  :o

Szerinted senki semmit nem tud a zárt ajtók mögötti döntésekről???   ;D

Csak a tagság nem tud róla mi miért történik.

Aztán azon is el lehetne gondolkodni, hogy az internet korában az elnökségi, OV, vagy Küldöttgyűlés előtt a tagság felé az OMME honlapon a napirendet közölve, pár nap időt adva az adott témában szakértő méhészek ( akár a családjából, baráti köréből...) javaslatot tehessenek.

Így nem csak egy szűk csoport érdekei és ismeret anyaga mentén születnének a döntések.  ;)
Szabó György

« Válasz #141 Dátum: 2016. Június 10. 20:08 »
Gondolom mi is tudunk mindent, hogy a mézkereskedők zárt ülésein milyen megállapodások születnek, milyen indokokkal és trükkökkel akarják csökkenteni a felvásárlási árakat, mert náluk is dúl a demokrácia és minden ülésükről nyilvános hangfelvétel készül, ugye?

« Válasz #142 Dátum: 2016. Június 10. 20:54 »
A kereskedő egyesület 50-60 fős egyesület kb.

Az OMME 13.000 fős egyesület.....amit nem feltétlenül kéne 50-60 főnek irányítani....

Mi az a valami amit a kereskedők nem tudnak amúgy rólunk???

Mi az amit mi nem tudunk a kereskedőkről???

Az OMME amúgy egy mézkereskedelmet befolyásló tömörülés, vagy csak megyünk az események után?

Akkor minek titkolózni??? Főleg a nem mézes témákba!
Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #143 Dátum: 2016. Június 11. 07:04 »
QUQURIQ !!!

Valamikor a terméktanács elnökségében benne voltam. Amikor hasonlóan alacsonyra csúszott a méz ára, leültünk méz árakat egyeztetni.
Meg is állapodtunk egy minimál árban délutánra.
Mi méhészek boldogok voltunk, hogy valamit azért elértünk.
Az öröm közé keveredett az "üröm"...
A végén az egyik kereskedő felhívta a felvásárlóját a WC ből, hogy megállapodtunk a minimál árban, ...de csak továbbra is az alacsony áron vegyék a mézet.
Nem tudta, hogy én is ott voltam, és hallottam minden szavát!!! :o ::) :-[ :-X
A végkifejlet azért egy minimális áremelkedés volt, de nem rajtuk múlik, hanem a külföldi kereslet-kínálat szabja meg az árakat.
A "keresletben" most benne van a kínai hamis méz, ami elöntötte az Európai piacot!
Mit tehetünk?
Brüsszellel tárgyalás, nagyon magas szinten, ami ránk, magyarokra nézve nem nagy esély (migránsok)...
Vagy marad az utca, a tüntetés nemzetközivé téve a tiltakozást, elrettenteni az EU polgárait a kínai hamis méztől!  :o  :o  :o
A sajtón keresztül a hamis élelmiszerek azonnali betiltását követelni, lehetőleg politikai síkra terelni az ügyünket, különben hosszú távra marad az irreálisan alacsony ár!
Valahogy úgy is lehetne fogalmazni, hogy az EU belekényszeríti a fiatal gazdákat az éhenhalásba!!!
Az EU ad, de sokkal többet elvesz...

Kiskakas!

« Válasz #144 Dátum: 2016. Június 11. 07:13 »
Szerintem egy kicsit elment a téma, de véleményem szerint az ágazat része a kereskedelem is, még ha az érdekek sok tekintetben nem is egyeznek.
Szerintem életszerű lehetne a nyilvánosság és mindenféleképp szükség is lenne rá, leginkább csak azért, hogy hülye kérdéseket ne tegyenek fel emberek és ne bocsátkozzanak feltételezésekbe.
Szerintem egyes emberek nem véletlenül óckodnak a kft átvilágításától , valszeg nem kevés összeggel kurtították meg azt ilyen vagy olyan indokkal.

Üdv. jani bátya

« Válasz #145 Dátum: 2016. Június 11. 08:22 »
Kiskakas írásával egyetértve, hogy akár az utcára menve de kell valamit csinálni a saját boldogulásunk érdekében, de ezt titokban nem lehet szervezni, mert akkor az eredmény kétséges.
Sőt a politikusoknak van egy olyan oldala, hogy szeretnek nyugalomba dolgozni....ha dörömbölünk az ajtajukon nem biztos, hogy a várt eredménnyel fogunk onnan távozni.
Hosszú egyeztetések, nem titokban, hogy az utolsó 2 családos méhész is értse már az elejétől, hogy ha menni kell miért és milyen célok elérésére. Az oda vezető utat kell nyilvánosan végig járni, hogy lássák a végén nincs más lehetőség!
Ez a munka az elnökségi ülésen, Ov-n, Küldöttközgyűlésen kezdődik....azért kell ezeknek nyilvánosnak lenniük.
Szabó György

*

bükk

• 169
« Válasz #146 Dátum: 2016. Június 11. 09:06 »
Tisztelt Méhészek!
Részletes tájékoztatást kaptam az elnökségi ülésről.
Furcsának tarom, hogy a megbukott alelnöknek ennyiszer szót adtak!
Végig provokált, és akadályozta az érdemi munkát.
Többet ez nem fog előfordulni, majd erre visszatérek egy későbbi írásomban.
Azért küzdöttünk három és fél éven keresztül, hogy ne legyen zárt ajtó, ne legyenek titkok, de ez nem azt jelenti, hogy egy mezei méhész ossza az elnökségi üléseken az észt.
Ő egyszer már leszerepelt, a küldöttek kinyilvánították a véleményüket, hogy nem kérnek doktor úrból.
Kispados lehet, de az észosztásaiból, az elnök fikázásából elég.
Ha többször is részt kíván venni az elnökségi ülésnek, esetleg a végén hozzászólhat.
Az OV-n erre visszatérek, én fogom indítványozni, hogy külsősök ne kotyogjanak bele az elnökség érdemi munkájába!

Nagyernyei Attila

Attila,ez részletes tájékoztatás  az elnökségi ülésről a mezei OMME tagoknak is jár?
Vagy vannak egyenlőbbek az egyenlőbbeknél és akkor béke van és demokrácia!
Borítékolható volt,hogy a "csujaizmus" melynek az egyesületen belüli térhódításánál itt sokan bábáskodtak másoknak is
megtetszik,és élnek is vele.Sajnos ennek lesz folytatása.
(Megjegyzem Hozso alelnök jelölt is célzott erre még a választások előtt)
Azt meg végképp nem értem,hogy pont Te fogod "befogni" az egyszerű méhész száját ugyan miért akar beleszólni az
egyesület munkájába.
Mintha korábban nem erről lett volna,hanem arról,hogy minden méhész véleményére szükség van. :-[

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #147 Dátum: 2016. Június 11. 20:02 »
Bükk:
Idézet
Attila,ez részletes tájékoztatás  az elnökségi ülésről a mezei OMME tagoknak is jár?
Szerintem is jár a részletes tájékoztatás. Ahhoz viszont némi energiát kell befektetni annak a részéről is, aki ezt igényi. Csuja pl első kézből kapta, hiszen elment és végigülte. Aki messzebb lakik azok számára meg leírtam. Természetesen minden beszámoló szubjektív, ez is.

Az objektív tájékoztatás az OMME honlapján lesz olvasható. De úgy látom, hogy Tukacs Zsófi nagyon el van havazva munkával, ugyanis neki lenne a kötelessége elkészíteni és a jkv hitelesítők orra alá tolni aláírásra, hogy aztán nyilvánossá váljon. Tehát őt kérdezd és vele vitatkozz!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #148 Dátum: 2016. Június 11. 20:15 »
Bükknek és a többi kötekedőnek(?) üzenem, hogy a Bross előtti időszakról is első kézből értesültem.
A tégla ma is ott van, ezen a téren semmi nem változott.
Egyébként Csuja Lászlótól, Dózsa Tamástól, és Bross Pétertől kértem némi tájékoztatást.
Most egyszerűbb a dolgom, mert nem kell könyörögni, mindhármuk készséges volt.
A megbukott vezetésnél ez elképzelhetetlen volt, a jegyzőkönyveket meg sorra átírták, így az sem használható.
A tégla az igen.
Annak viszont őszintén örülök, hogy innen tudnak meg sok információt az OMME "ellenzék" vezetők.
Akkor most is súgok.
Többet nem lesz ilyen elnökségi ülés, hogy külsős ossza az észt, és megakadályozza az érdemi munkát.
Kis meglepi lesz.
Ha már dolgozni nem akarnak, legalább ne baszo..ák az elnököt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #149 Dátum: 2016. Június 12. 06:50 »
Ugye most nem Gabikáról beszélsz??  ;)

Ideje lenne visszavenni, mivel nem Ő volt a tégla!!!  :D

Lehetőséget kéne biztosítani az Őt ilyen indokkal elküldő uraknak a bocsánat kérésre, bár nem hiszem, hogy menni fog nekik.
Nem az Ő stílusuk!  ;D
Szabó György