QUQURIQ !!!
Valamikor a terméktanács elnökségében benne voltam. Amikor hasonlóan alacsonyra csúszott a méz ára, leültünk méz árakat egyeztetni.
Meg is állapodtunk egy minimál árban délutánra.Mi méhészek boldogok voltunk, hogy valamit azért elértünk.
Az öröm közé keveredett az "üröm"...
A végén az egyik kereskedő felhívta a felvásárlóját a WC ből, hogy megállapodtunk a minimál árban, ...de csak továbbra is az alacsony áron vegyék a mézet.
Nem tudta, hogy én is ott voltam, és hallottam minden szavát!!!

A végkifejlet azért egy minimális áremelkedés volt, de nem rajtuk múlik, hanem a külföldi kereslet-kínálat szabja meg az árakat.
A "keresletben" most benne van a kínai hamis méz, ami elöntötte az Európai piacot!
Mit tehetünk?
Brüsszellel tárgyalás, nagyon magas szinten, ami ránk, magyarokra nézve nem nagy esély (migránsok)...
Vagy marad az utca, a tüntetés nemzetközivé téve a tiltakozást, elrettenteni az EU polgárait a kínai hamis méztől!

A sajtón keresztül a hamis élelmiszerek azonnali betiltását követelni, lehetőleg politikai síkra terelni az ügyünket, különben hosszú távra marad az irreálisan alacsony ár!
Valahogy úgy is lehetne fogalmazni, hogy az EU belekényszeríti a fiatal gazdákat az éhenhalásba!!!
Az EU ad, de sokkal többet elvesz...
Kiskakas!