Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715279 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4170 Dátum: 2022. Február 02. 14:33 »
Ezt írja wr:
"Az is érdekes, hogy számodra is írásomnak csak ezen jelentéktelen része tűnt fel, a lényegi az meg pont nem..."
Az nem fordult meg a fejedben, hogy azért mert a többivel egyetértek?
Pedig így van akármilyen furcsa is.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #4171 Dátum: 2022. Február 04. 18:42 »
Tomi! Ne keseredj el. A tíz családod elfér a több ezer között.Tedd amit szeretsz. A többit később meglátod. Lehet jó a területed.Senkinek sem örülnek.Nekem sem örültek, de megszokták.
Szerintem a kérdéseidre  WR és Attila
 is válaszoni fog.
Olvasd az irodalmat a fórumot tájékozodj. Menni fog. Nógrád sem örül.

*

leo

• 210
« Válasz #4172 Dátum: 2022. Február 04. 18:46 »
Buksi! Neked nem válaszoltak.Ez van.
Nincsenek tények, nincsenek dokumentumok.Csak annyi, így van jól.

*

buksi

• 466
« Válasz #4173 Dátum: 2022. Február 04. 21:23 »
Igazából nem is vártam választ,gondolom a hozzáértők is tudják mind ezt,csak fura hogy a  jó szándékú értelmes  embert nem becsülik meg itt sem.Sodródunk csak tovább,az igaztalan világban,közben át gázolunk a becsületes élet formán,de azt hiszem mindenki látja mi van a méhész világban is mégis inkább győzni akarnak egyesek állat és ember fölött.

« Válasz #4174 Dátum: 2022. Május 20. 05:50 »
Ezt írja egy "jó" akaróm:
"egyszemélyes forumodról ..."
Ezzel hihetetlen sokat segítettek a bírósági peremnél is.
Mert mi volt a vád ellenem?
"Nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés, rágalmazás."
Na de ha egyszemélyes?
Semmi sértődöttség nincs bennem.
Arisztaioszt meg ne emlegesd, ő segített a legtöbbet.
További szép napot.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4175 Dátum: 2022. Május 21. 08:48 »
Ezt írja egy "jó" akaróm:
"egyszemélyes forumodról ..."
Ezzel hihetetlen sokat segítettek a bírósági peremnél is.
Mert mi volt a vád ellenem?
"Nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés, rágalmazás."
Na de ha egyszemélyes?
Semmi sértődöttség nincs bennem.
Arisztaioszt meg ne emlegesd, ő segített a legtöbbet.
További szép napot.
Nagyernyei Attila

Ugye évekkel ezelőtt amikor leírtam, hogy milyen hideg hajnak volt Nógrádban, és utána mekkora hordás, szinte lehülyéztek!
Végre egy hasonlóan olyan nap mint anno.
És mi volt ma?
Hagyjuk.

Ne hagyjuk! Valótlant állítottál ismét.

Senkitől semmi reakció Méhésztársak? Ekkora a közömbösség?
Miért nem írja meg egyikőtök sem, hogy a Nagyernyei Méhésztárs fagyos reggelt éltető napján csak 3-4 kg emelkedés volt dandárban? Hogy a hűvös éjszakák után csak déltől volt eddig hordás?

Miért nem írja meg neki senki sem, hogy tegnap viszont mindenki tíz kiló körül mért. Mert nem volt olyannyira hideg az éjszaka. A többségnek igaza van? Tényleg nem érdemes ehhez a méhészhez szólni?

Na persze nem Nagyernyeinek volt tegnap ekkora hordása, akinek februári jó időben csak egy-két kereten volt tenyérnyi fiasa. Úgy ám!!!
Aki vajon hova rakta a szűkítő mellé azt az ép keretet, amit mi már másodjára törünk ki?
Akinek a napraforgóról hazaérve csak roncs családjai voltak.
Aki azért szurkolt, hogy minél tovább tartson a rossz idő, mert akkor az Ő méhei is talán KORLÁTOZVA képesek lesznek a rezsit kitermelni.
Aki jó döntésnek tartja azt, amikor nem ment el repcére, REKORDÉVBEN, hanem a galagonya reményében otthon maradt azért a 3 kg-ért, amit természetesen nem tudott a fekvőkből kiturkászni.
Folytassam? Minek. Ha 37 év kevés volt, akkor veszett fejsze.

*

Berci

• 317
« Válasz #4176 Dátum: 2022. Május 21. 12:48 »
NA! Lassan egészen szinvonalas társaság gyűlik össze a kitiltottak klubjában! :D

Attila! ha lenne egy kis sütnivalód,akkor visszahívnád a régieket,akiket kitiltottál a fórumról!
Több előnye lenne. pl. Emelkedne a szinvonal. Végre nem lenne egy unalmas pocsolya a fórum! Abbahagyhatnád a standup comedy-det és a kezdők is több valód tapasztalatból tanulhatnának! ... az álló pocsolyában könnyű sikeres kapitánynak lenni. A viharos tengeren csak a legjobbak állnak helyt!

( A hideg hajnalok után délig ki sem mozdultak a méhek a kaptárból. Volt egy jó délutánjuk hordani. A rekord termés nem ilyen napon jön össze.)

*

buksi

• 466
« Válasz #4177 Dátum: 2022. Május 21. 13:32 »
A régiek hazudnak,provokálnak,nem értenek semmihez,csak egyesek,mint pl Csányi A.
Meg kell szokni ilyen ez a fórum és ilyenek egyes méhészek és nem lesz gond.

« Válasz #4178 Dátum: 2022. Május 21. 21:00 »
Ezt írja Berci!
". Végre nem lenne egy unalmas pocsolya a fórum!"
Akkor te mit keresel itt ha unalmas????
Nagyernyei Attila

*

Berci

• 317
« Válasz #4179 Dátum: 2022. Május 22. 21:58 »
Ezt írja Berci!
". Végre nem lenne egy unalmas pocsolya a fórum!"
Akkor te mit keresel itt ha unalmas????
Nagyernyei Attila

Köszönöm,hogy Te is úgy gondolod,hogy a fórumod unalmas pocsolya... hogy a kérdésedre válaszoljak: néhány méhésztárs kérésének tettem eleget, amikor megpróbáltalak jobb belátásra bírni. Ez volt az utolsó alkalom...

« Válasz #4180 Dátum: 2022. Május 24. 08:31 »
Engem nem kell jobb belátásra bírnod, ezzel sokan megpróbálkoztak már, sikertelenül.
Te is azok közé tartozol akik sokat segítettek a bírósági pereimben.
Ezeket az írásokat mind beidéztem, és megbukott az ellenem kreált vád.
Köszönöm szépen még egyszer.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4181 Dátum: 2022. Július 12. 11:58 »

De magyarázkodjon neked az akire én gondolok!

Nem tudom kire gondolsz, de én ilyet soha nem írnék senkinek.

Ha feltétel azt is elhiszem, hogy a nógrádi akácban van etilén-glikol. Ott tényleg deres fűnél is már gyűjtenek, nálatok meg 10 fokban -világosban- meg sem mozdulnak.

A kizártak valamelyikének biztosan meg van az a rekordakác Salgótarjánban a 131 kilogrammal cikk. Rakja már fel, vagy küldje el olyan fórumozónak, aki elénk tárná!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4182 Dátum: 2022. Július 12. 14:37 »
Az jó lenne mert nem emlékszek már én se.
Úgy  rémlik hogy egyáltalán nem volt az egy nagy csoda, hiszen 2 anyástól három akác eredménye a 130 kilo.
Üdv:robi

« Válasz #4183 Dátum: 2022. Július 20. 00:32 »
Az jó lenne mert nem emlékszek már én se.
Úgy  rémlik hogy egyáltalán nem volt az egy nagy csoda, hiszen 2 anyástól három akác eredménye a 130 kilo.

Már megint jót írtál Robi.
Hát ezt már többször átbeszéltük azt hiszem.
-Abban az évben a repcével együtt az NB 15-ökkel közel voltunk a 100 kg-hoz.
-Abban az évben ugyanazon az “útvonalon” jártunk Gyuribával.
-Abban az évben ugyanazon a napokon vándoroltunk Gyuribával.
-Abban az évben “forró dróton” voltunk Gyuribával.
-Abban az évben szagoltuk hosszú km-eken keresztül a 6-os fő úton N.Attila füstölgő gumi kerekeinek szagát, ugyanis Ő vitte, szállította  az IFA-jával Gyuribá teli Nb 24-eseit és ezt a kerekek nem bírták.Mi meg Öcsémmel mögöttük haladtunk az üres NB 15-ösökkel.De mindezt már Attila is leírta többször.

És, hogy ezt miért “pötyögtem” újra le?
A következő cikk miatt, amit Neked ajánlok Robi 75, mert Te látod azt a problémát amit ez az írás feszeget.
Bízzunk benne, hogy az “illetések” “egyszercsak” meghallják amit most Kökény Attila is leírt.

https://greenfo.hu/hir/az-elszantott-esok-orszaga-miert-marad-el-az-eso-keleten/

Ha a mezőgazdaság a talaj megújító gazdálkodást folytatna, akkor egyes kutatások szerint gyakorlatilag a klímaválság is megoldódna, hiszen a talaj “elnyelne” rengeteg szenet.
Ezen vizsgálatok szerint az egyik legnagyobb CO2 szennyező a mai mezőgazdaság, pont azért mert nem “nyeleti el” a talajjal a szenet, hanem pont ellenkezőleg, a légkörbe juttatja.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2022. Július 20. 00:46 írta Csányi Antal »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4184 Dátum: 2022. Július 21. 10:44 »
Teljesen eggyetértek.
De szerintem amit itt látunk magyarországon az egy 24 óra utolsó percei, következmény.
A bajom illetve mindnyájuk baja hogy az aszály az egész régiót érinti és nagyon súlyosan.
A dél alpokban sem esik, a kárpátokban sem esik semmi, szlovakia rendkívül súlyos az aszály. Olasz mégrosszabb.
Magastátra tetején tavak kiszáradtak, folyók forrásai szintén, délalpok ugyanez.
Pl Zagyva + galyapatak maconkáig tavaly ősz óta megszünt létezni kiszáradt.
Maconka nyitva kicsit, így elnyujtják a zagyva vergődését mert már rég száraz lenne.
A baj óriási, ezek a források csak úgy mint a gleccserek eltünése.....ennek az istennek az idejében már nem jönnek vissza.
Ahoz új jégkorszak kellene.
Kiszáradt folyómedreinkben lessz majd víz valamennyi de az is csak akkor ha esik az esső.
Ehez jobb ha szokunk.
Én úgy látom a határt és az erdőket figyelve, hogy az utolsó talajpáráknak köszönhetjük az akácot is meg napraforgót is, a kukoriva már ezt nem birta ki.
Nem akarok vészmadár lenni  de jövőre már nem lessz, jó ha pici levél lessz a fákon ami nem szárad ki.
Persze ha jönnek hatalmas essők mindenfelé és rendszeresen akkor jó lessz, de erre nulla esély van.
A naprát jól nézzék meg, élvezze ki mindenki a ki pörget csináljon videókat......mert ha így marad amire a legnagyobb az esély, akkor itt max gabonák lesznek vetve, mert arra ha ráköpsz is kikel, meg elég a tárcsa.
Persze jelentős hozam csökkenéssel, ez természetes.
De repce napra kukorica cukorrépa felejtős.
Ezek alá már most se lehet a talajt megművelni, nem is fognak vetni minek?
A folyó szabályozásokkal az a bajom, hogy tételezzük fel minden a régi lenni.
Lenne sok mocsaras vizenyős árterünk stb.....
Ez eddig jó, de véleményem szerint mára pont úgy kuszáradtak volna mint a sok tó.
Illetve a növények miatt nád hínár stb. .még hamarabb.

Üdv:robi