Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1773348 megtekintés
*

wr

• 1030
Re:Gőzölgő
« Válasz #4125 Dátum: 2021. Július 05. 15:08 »
Akik a földön járnak és nem a fellegekben azok úgy szoktak számolni, hogy a méz ára az aktuális hordós ár + 600Ft. Ha ez most 1000 és 2200 akkor 1600 és 2800.
Nyilván, aki a méz mellé ad még üveget, kupakot, szalagot, címkét, jó tanácsot, netán még a piacra is elviszi, üzemanyagot és a szabadidejét nem kímélve, annak ezeket még pluszban meg kell fizettetnie a vásárlóval, már ha az adott vásárló erre hajlandó.
Mondhatnánk egyik oldalról, hogy persze, hiszen, még így is olcsóbban kapja mintha a boltban venné (ami csak részben igaz, mert a boltban kap "olcsóbbat" is). Másrészről meg, mondhatja azt is, hogy ha tőlem 2200-ért viszi a kereskedő, akkor őt miért akarom lehúzni és neki drágábban adni (csak).
Szerintem a 2800 nem sok érte, éppen korrekt, ennek ellenére, az egyik törzsvásárlóm (aki több kilót visz tőlem minden évben) amikor már épp készítettem neki össze az idei adagját felhívott, hogy bocsi, de a feleségének vitt a kolléganője 2500-ért úgyhogy már nem kell az enyém.
Mint mindent, ezt az árkérdést sem szabad csak féloldalról szemlélni, teljes egészében kell látni a dolgot. Azt is bele kell látni, hogy ha én lennék a vevő, én vajon mennyit adnék érte. Hát, ha rajtam múlna, nem sokat adnának el 4000-ért az biztos, akkor inkább nem ennék mézet.

*

buksi

• 473
« Válasz #4126 Dátum: 2021. Július 05. 15:45 »
Érdekes az árelemzésed,gondolom a drága üzemanyagot azért megveszed,pedig ott sem fagy sem atka kár nincs.Akinek nem kell a jó méz ne vegye,de az irreális ár bosszantó,mint az is,hogy a méhészek még az árban sem
tudnak összefogni,hm.

*

wr

• 1030
« Válasz #4127 Dátum: 2021. Július 05. 16:57 »
Mégis, mi benne az érdekes? Én nem használok üzemanyagot a méhészkedéshez, egyedül a pörgetésekhez, de akkor is csak néhány száz métereket kell menni ide oda (nem talicskázok mert attól leszakadna a vállam fél nap után). A piacra sem üldögélek ki, van annál jobb időtöltésem is.
Ha felétek sok a balek aki akár ötezret is ad érte akkor hajrá, add el nekik. Felénk sajnos nincsenek ilyenek.

*

buksi

• 473
« Válasz #4128 Dátum: 2021. Július 05. 18:33 »
Az benne az érdekes,hogy van benne igazság,jól látod a 2800as árat,de máris látni a kolléga oda adja 2300 ért az akácot(üveg-tető levonva),sajna felénk sem nagyvárosi árak vannak,de azért a munkánk,néha a kinlódás,elég olcsó.

*

wr

• 1030
« Válasz #4129 Dátum: 2021. Július 06. 13:24 »
Ő is ugyanúgy adta annyiért mint én adtam volna, üveg nélkül, na de akkor is. Régóta ismerem, évek óta tartó "üzleti" kapcsolatot rúgott fel mert kapott 300Ft-tal olcsóbban. Mondjuk szerintem ott az asszony kavart bele a dologba de ez végül is mindegy.
Idézet
a munkánk,néha a kinlódás,elég olcsó.
Nekünk ezt adta a teremtő. Van akinek nem nagyon kell csinálnia semmit, mégis dőlnek a milliárdok. Mi meg ha megszakadunk se lesz sokkal több. Na erre intettem én be egy jó nagyot, mondom akkor ennek a függvénye lesz az elvégzett munka is.
És akkor most még jön a szélsőséges időjárás, ami lehet hogy pár év alatt teljesen betesz ennek a szakmának. Legalábbis, a szag-emberek szerint ez csak a kezdet, ez még ettől sokkal rosszabb is lesz.
Itt az elmúlt 1 hónapban összesen volt 2,5 mm eső...

« Válasz #4130 Dátum: 2021. Július 06. 13:28 »
Olvasom hogy az OMME honlapján hogy jul 5-tel  lejár az aljdeszkával mézesüveggel zárszalaggal kapcsolatos számlák beadási határideje,amiben én az idén nem vagyok érdekelt.
Nem értem hogy lehet az utolsó napon megjelentetni egy ilyen figyelmeztetést,mért nem lehetett ezt leadni egy-kettő héttel előbb hogy azt a méhész is aktivizálja aki nem tartja számon a határidőket.       szs

*

buksi

• 473
« Válasz #4131 Dátum: 2021. Július 06. 13:57 »
Értem ,én is érzem,ez van ezt kell szeretni,csak az a kérdés meddig.

« Válasz #4132 Dátum: 2021. Július 06. 15:53 »
A Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak rovatban folytassuk!
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 473
« Válasz #4133 Dátum: 2021. Július 19. 08:35 »
A zöldön kielemzik az uj átverést a támogatásról,"csütörtökön kijön a rendelet,szombatra elfogy a keret",ezek az omme vezetők nagyon is tudnak valamit,átverni a tagságot.

*

wr

• 1030
« Válasz #4134 Dátum: 2021. Július 19. 09:03 »
Tudod, van az a mondás, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze: "És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó." Na de kérdezzük meg erről az embert is, hogy néki is minden igen jó-e.

*

buksi

• 473
« Válasz #4135 Dátum: 2021. Július 19. 10:49 »
Az ember panaszkodik mégsem tesz semmit.Ennek a bünös maffiának kár tagja lenni.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4136 Dátum: 2021. Július 19. 11:25 »
Lehet "ÉLJENEZNI" a vezetést! Minden korrekt?
Attila Mit szólsz mindehhez???

A "csend és nyugalom szigete"!??      A csend a vezetés részéről "megérthető" (csak azok tudtak valamit akik a "tűz mellett vannak!?) De a nyugalom felborulni látszik!!!

Sokszor visszatért már a téma!   Elvenni a támogatások elosztását az OMMÉ-tól!!!!
Ez szolgálná a méhészek érdekeit!!!!!!

*

buksi

• 473
« Válasz #4137 Dátum: 2021. Július 19. 11:54 »
Vettek volna inkább szolgálati autót a méhészeknek.

*

leo

• 210
« Válasz #4138 Dátum: 2021. Július 19. 22:09 »
"(mivel sokan maguk adják be a kérelmet, sokan nem értesítik a szaktanácsadókat a vásárlásokról)
Volt ilyen felkérés, utasítás vagy javaslat?
NEM.
Persze a méhészek b@szták el megint."
Ez a ződről van.Nagy a kavarás aminek nem kellene lennie.Nincs kire, mire áthárítani a felelősséget.

*

wr

• 1030
« Válasz #4139 Dátum: 2021. Július 20. 06:32 »
Dehogy nincs, a tagoké a felelősség. Értem ezt úgy, hogy csak látszólagos demokrácia van (vagyis nincs), nem a tagok választják a vezetést, ők csak elfogadják (illetve beletörődnek) amit az a néhány ember (küldöttek) a háttérben összemutyizik (szavazgat).
Ezen kell változtatni, ennyire egyszerű, és akkor az a tévhit, hogy a többség választotta a vezetést mindjárt realizálódik. A mostani vezetést ugye nem a többség választotta, hanem néhány ember. Akárhogy nézem, az durva kisebbség a tagság létszámához viszonyítva. Engem pl. senki nem kérdezett meg kit akarnék elnöknek, és kb. le is tojták volna, bárkit is akarok...
Vagy van itt olyan bárki, akinek volt szavazati joga?