Akik a földön járnak és nem a fellegekben azok úgy szoktak számolni, hogy a méz ára az aktuális hordós ár + 600Ft. Ha ez most 1000 és 2200 akkor 1600 és 2800.
Nyilván, aki a méz mellé ad még üveget, kupakot, szalagot, címkét, jó tanácsot, netán még a piacra is elviszi, üzemanyagot és a szabadidejét nem kímélve, annak ezeket még pluszban meg kell fizettetnie a vásárlóval, már ha az adott vásárló erre hajlandó.
Mondhatnánk egyik oldalról, hogy persze, hiszen, még így is olcsóbban kapja mintha a boltban venné (ami csak részben igaz, mert a boltban kap "olcsóbbat" is). Másrészről meg, mondhatja azt is, hogy ha tőlem 2200-ért viszi a kereskedő, akkor őt miért akarom lehúzni és neki drágábban adni (csak).
Szerintem a 2800 nem sok érte, éppen korrekt, ennek ellenére, az egyik törzsvásárlóm (aki több kilót visz tőlem minden évben) amikor már épp készítettem neki össze az idei adagját felhívott, hogy bocsi, de a feleségének vitt a kolléganője 2500-ért úgyhogy már nem kell az enyém.
Mint mindent, ezt az árkérdést sem szabad csak féloldalról szemlélni, teljes egészében kell látni a dolgot. Azt is bele kell látni, hogy ha én lennék a vevő, én vajon mennyit adnék érte. Hát, ha rajtam múlna, nem sokat adnának el 4000-ért az biztos, akkor inkább nem ennék mézet.