Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1773308 megtekintés
*

oszkár

• 1226
Re:Gőzölgő
« Válasz #4110 Dátum: 2021. Április 23. 09:11 »
" De amíg a népet sakkban tartják a támogatásokkal addig tag marad, mivel a támogatás összege jóval nagyobb mint a tagdíj, hülye lenne nem kihasználni!
El kell venni az ommétől ezt, semmi értelme. A támogatást miért ne vehetné fel bárki tagság nélkül alanyi jogon (mivel méhészkedik), és miért kéne tagnak lennie? "

A "kutya itt van elásva"!!!   Az OMME , mehetne a támogatások elosztása nélkül a "francba"!!

Vagy lenne érdekképviselet ,vagy,bezárna!!!   Hogy is mondatta B.P.a méhsűrűség megoldására: "Ezt a kérdést a jövő nemzedékének kell megoldania"!   

Remélem eljön az idő, mikor ezek az emberek az OMMÉ-ből kihalnak mint a dinók! És a fiatalok átlátják ezt a helyzetet!!!
« Utoljára szerkesztve: 2021. Április 23. 15:18 írta oszkár »

*

buksi

• 473
« Válasz #4111 Dátum: 2021. Április 23. 15:52 »
Na de akkor a küldöttek semmihez sem értenek,mert a jövő rajtuk is múlik,és a tagság átverése
kiba......s!Ez a z ágazat,a múlthoz képest,a vezetők szégyene,Brossal együtt.

« Válasz #4112 Dátum: 2021. Április 23. 21:38 »
A megoldás?

-VIDEO közvetítés.
-Nyílt, küldöttek nélüli szavazás.

De minkét oldal csak akkor akarja, amikor éppen vesztésre áll. Aztán elfelejtődik.

« Válasz #4113 Dátum: 2021. Április 24. 06:31 »
Buksi ezen beszólását visszautasítom!
"Na de akkor a küldöttek semmihez sem értenek,mert a jövő rajtuk is múlik,és a tagság átverése
kiba......s!Ez a z ágazat,a múlthoz képest,a vezetők szégyene,Brossal együtt."
A küldöttek között nagyon sok a profi méhész, kiváló termelő, anyanevelő és sorolhatnám.
Egyáltalán ti voltatok már küldöttgyűlésen?
Tudjátok, hogy ott mi zajlik?
Sokszor (ha nem a feljelentésekkel foglalkozunk) ölre menő szakmai viták, és átgondolt döntések vannak.
Természetesen ezek között akadnak olyanok is amire utólag nem vagyunk büszkék, de hol van olyan, hogy minden szuper, minden klappol?
A mesében.
Senki nem veri át a tagságot, mindenki önzetlenül, szabadidejét áldozza fel a méhész közösségért!
Egyáltalán ti tudjátok, hogy miket írtok?
Tőletek, de főként buksitól szeretném megkérdezni, hogy mit tettél le az asztalra, önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül a méhészek javára?
A duma óriási, a tettek viszont elmaradnak.
Adjatok be javaslatokat az elnökségnek, hogy mit szeretnétek, arra mindig válaszolnak, és sok javaslat így vált valósággá.
Ne csak a levegőbe ordibáljatok jópofa "lózungokat", tegyetek le javaslatot.
Ja, hogy azzal is csak a meló van?
Mit is mondott anno Cserényi doktor?
Aki csak kritizál, dumál, de nem cselekszik annak csitt...de ettől keményebben fogalmazott.
Az OMME nem egy egyszemélyes vállalkozás, nem a kiváltságosok klubja!
Az összes tag, küldött beleszólhat a működésébe, sokszor a honlapon is fent van, hogy kérik a javaslatokat.
A tieteket küldjétek már el ide!
Köszönöm.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 473
« Válasz #4114 Dátum: 2021. Április 24. 09:16 »
Ha a küldöttek jól végezték a dolgukat,miért volt,van sok probléma?Miért volt 15 évig hallgatás,csak 1-2méhész látta a bajokat?

*

wr

• 1030
« Válasz #4115 Dátum: 2021. Április 24. 12:24 »
Idézet
Az OMME nem egy egyszemélyes vállalkozás, nem a kiváltságosok klubja!
Azért én ebben nagy összegben nem mernék fogadni...

*

leo

• 210
« Válasz #4116 Dátum: 2021. Április 24. 23:18 »
"Na de akkor a küldöttek semmihez sem értenek,mert a jövő rajtuk is múlik,és a tagság átverése
kiba......s!Ez a z ágazat,a múlthoz képest,a vezetők szégyene,Brossal együtt."
Attila! Buksit lehúzod.
 A webkamerához a küldöttek nélküli szavazáshoz nem szólsz hozzá.
A szemellenzőt néha le kellene húzni.
Megértem a " barát " mellett ki kell állni.
Jó pártkatona vagy.
A bolti mézárakhoz nem szólsz hozzá.Az 1 euróshoz sem.
Ti értékeljétek és kérjétek meg az árat. A marketingetingetingeting min.10 év.Neked volt rá időd. Úgy látszik ez bejött.
A többieknek nem volt szerencséjük.
WR mindent jól leírt.

« Válasz #4117 Dátum: 2021. Április 25. 07:07 »
A WEB kamerát, többször, azóta is felvetettem!
Ha előrelépés lesz biztosan fogtok róla tudni, egyelőre nincs előre mozdulás, mert az ülések online zajlanak.
A bolti mézárak engem nem érintenek, és ahhoz az OMME-nak továbbra sincs semmi köze.
A kereskedőket egy civil szakmai szervezet nem tudja számon kérni.
Arról miért nem írsz te sem, hogy van aki jelenleg is üvegben 1.200-ért adja vegyes virágmézet, 2.300-ért pedig az akáccímkés valamit?
Erről is az OMME elnöke tehet?
Annak örvendek, hogy kijelented....jó pártkatona vagyok!
Köszönöm.
Ezt mindig is felvállaltam, a  köpönyegforgatás nem az én stílusom, akár ha csak a neokra gondolok.
Szerintem az utóbbi években az OMME marketingje példa értékű, ennyi méz és méhészeti termékre irányuló tájékoztatás, reklám még soha nem volt!
Ennek köszönhetően a hazai belső fogyasztás erőteljesen nő, ezzel párhuzamosan az üveges mézeladás is.
Ja, már akinek van még méze!
Erről is az OMME tehet, hogy szar...t, hugy--t leadja a méhész a keservesen kipergetett kiváló termését?
Kicsit legyenek tökösebbek a méhészek, és végre mondják azt, hogy ennyiért nem adom!
Sajnos vannak akik teljesen padlón vannak, és ezt a kereskedők kihasználják.
A méhészkedést úgy kell gyakorolni, hogy a nehezebb éveket is kibírjuk.
Lehet ezzel nem egyet érteni, de attól még igaz.
Aki a méhészkedésből szeretne megélni, a méz leadásakor úgy számítson, hogy abból minimum 1 évig meg kell élnie, neki és a családjának.
Erről is az OMME tehet?
Látom, érzem én is, hogy egyre nehezebb, de tegyük a szívünket a kezünkre, sok a felelőtlen méhész is.
Egy komolyabb bevétel után focipálya nagyságú TV, motor, terepjáró...most meg kölcsön kért, hogy cukrot tudjon venni a méheknek.
Ez a valóság, és sajnos a fenti sor megtörtént eset.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 473
« Válasz #4118 Dátum: 2021. Április 25. 09:08 »
Attila,javaslom olvasd el párszor kérges kezű írását,benne van a lényeg.A másik dolog a mérgezések ügye,én nem ismerem Tóth P. írásait nem vettem komolyan,mert neves szakemberek
meggyőző írásait lenézte,amit tettél ez ügyben elismerést érdemelsz érte,de miért csak Te?
A károkat magam is megtapasztaltam és itt is van bibi,ha sok éven át volt félre vezetés
a méhészetnek méhészeknek károkozás/+mérgező atka írtók/,ilyen könnyen átlehet lépni fölötte?
Hol az etikai,fegyelmi bizottság szerepe,az elnökségé,a küldött képviselőinké?-vagy csak Csuját tudták, lehetett kizárni?Ezek után tartom magam a bölcs mondáshoz "Az sem bolond aki hallgat"
és jó méhészkedést mindenkinek!

« Válasz #4119 Dátum: 2021. Április 25. 16:21 »
A vitorlás kimaradt !!!!!!!!

*

leo

• 210
« Válasz #4120 Dátum: 2021. Április 25. 23:26 »
Tíz év marketing. Viccnek szántam. Ma nem erről szól a világ.Rögtön azonnal a pénzt.

"A bolti mézárak engem nem érintenek, és ahhoz az OMME-nak továbbra sincs semmi köze.
A kereskedőket egy civil szakmai szervezet nem tudja számon kérni."
 Igazán nem tudja hangját hallatni?

"Arról miért nem írsz te sem, hogy van aki jelenleg is üvegben 1.200-ért adja vegyes virágmézet, 2.300-ért pedig az akáccímkés valamit?"
Ők így akarnak boldogulni.
A pórnépet még mindig nem tudták felvilágosítani a mézről.Ők a folyós édeset szeretik.
" Igény van az olcsó termékekre."

"Erről is az OMME tehet, hogy szar...t, hugy--t leadja a méhész a keservesen kipergetett kiváló termését?
Kicsit legyenek tökösebbek a méhészek, és végre mondják azt, hogy ennyiért nem adom!"

Egy méhész nem tud tenni semmit. Legfeljebb nézegeti hordóit.Fogjanak össze a méhészek ezt mondod? Ki fogja össze őket?
Lehet megyek Buksi után ha valamin be nem rágok.:)

« Válasz #4121 Dátum: 2021. Április 26. 06:40 »
Ezt írja leo:
"Fogjanak össze a méhészek ezt mondod?"
Nem!
Ezt már egyszer megpróbáltuk.
A magyar méhészek összefogása egy közös cél, a megtermelt méz fronton lehetetlen.
Mindig lesznek akik felrúgják a szerződést, mindig lesznek olyanok akik egyéni akcióba kezdenek.
A méhészek anyagi helyzete szélső határok között mozog, van aki munkahely melletti hobbi méhész, van aki főállású és piacozós, vannak profik akik hordós mézet értékesítenek.
Ezt a vegyes összetételű csapatot nagyon nehéz egy zászló alá vonni.
Akkor mit tehetünk egyenként?
Nem adjuk le méltatlan alacsony áron, és ha kiüvegezünk nem vágunk alá a kollégának.
Szerintem ez nem működik, mert mindig vannak akiknek teljesen mindegy mennyi az ár, csak fizessenek már.
A piacon pedig az a duma, hogy így jobban fogy....ha van mit eladni.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1030
« Válasz #4122 Dátum: 2021. Április 26. 07:29 »
Most megint olyanokat fogok írni ami nem fog tetszeni.
Idézet
A WEB kamerát, többször, azóta is felvetettem!
Ha előrelépés lesz biztosan fogtok róla tudni, egyelőre nincs előre mozdulás, mert az ülések online zajlanak.
Biztos, hogy azért nincs elmozdulás? Nem lehet hogy azért, mert a kamera csak addig lett volna fontos, amíg azt mutatja hogy az ellenzék mit csinál/nem csinál, és amikor már azt mutatná, hogy a jelenlegi csapat mit csinál/nem csinál, akkor már nem is kell?
Idézet
Nem adjuk le méltatlan alacsony áron, és ha kiüvegezünk nem vágunk alá a kollégának.
Szerintem ez nem működik, mert mindig vannak akiknek teljesen mindegy mennyi az ár, csak fizessenek már.
A piacon pedig az a duma, hogy így jobban fogy....ha van mit eladni.
Az a baj, hogy nem vagy képben, csak azt látod ami előtted van! Amit te szeretnél, az működhet egy olyan helyen, ahol van egy nagyvárosnyi nép, és van rájuk 3 méhész. Viszont egyáltalán nem működik falvakban, ahol 2000 főre van az a 3 méhész, és egyáltalán nem működik kisebb városokban, azok vonzáskörzetében ahol a környékben van vagy 40 méhész!
Próbálj már utána számolni annak, hogy melyik esetben mekkora eséllyel lehet mézet üvegben eladni, mennyit, és milyen áron! Ráadásul olyan vásárlóknak akiknek az ár sem mindegy! Tőlem vesznek már pesti népek is ha erre járnak, mert fel vannak háborodva, hogy miért nézik őket ott fent hülyének a 4000Ft-os árakkal? Ami ráadásul silányabb minőségű volt, mint amit tőlem vettek 2500-ért...

« Válasz #4123 Dátum: 2021. Április 26. 09:24 »
Az Oszkár megpendítette az OMME nagyszámú tagságának lényegét !
Nevezetesen: Megkapta a források elosztásának jogát.
Furcsa,de érthető intézkedése, vagy "elhallgatása" az államnak a saját teendőinek átadásáról.
Mert hiszen milyen jogon ellenőrzi az OMME a méhészeteket  /méhegészsségügyi rendszer/? Nyilván "átadott, hallgatólagos megegyezés" kapcsán.Van több olyan méhész ,aki nem tagja az OMME-nak. Velük jogilag mi a helyzet ? Ez a mai napig csak hallgatólagos,de a "lendület "viszi tovább! Ők a támogatásokból -nem tag révén- kiszorulnak !
Az jelenlegi OMME tagság előnyei nyilvánvalóak:a szervezeti tagság,az előnyök, a forrásokhoz való hozzáférés lehetősége. Pl: Az előadók számára az anyagi források rendelkezésre állása . Lehetne folytatni!
Nem irigylek senkitől semmit. csupán jelezni szeretém , és már nem először,..... hogy a rendszer elavult, átalakításra szorul.
Többen is hivatkoznak az OMME érdekvédő tevékenységére. Minekután olyan bonyolult a szervezet dokumántációs rendje, hogy azt előbb át kellene tekinteni, csak utána véleményt megfogalmazni az érdekvédelemmel kapcsolatban.
Magyarán a szervezet minegy "öszvér" jelleggel túlvállalta önmagát.  Igy az érdekvédlem több helyen is "ellentmond" az alapvető célkitűzéseknek: egyszóval gúzsba köti saját lehetőségeit. Ha azzal a Magyar Kormánnyal, melytől "jogosítványokat" kap folyamatosan; szembemegy (érdekképviselet gyanánt), akkor mire számíthat ?
Én érdekképvisel
et helyett azt mondom , hogy most a méhészeknek probléma képviselete van.  Továbbra is mondom , hogy aktívvá kellen tenni az OMME-t a bizottsági gémiumok szintjén a külvilág számára. A vezetést pedig professzionális szinten ellátni : kifelé menedzseri ,befelé pedig  szervezet fejlesztési szinten egyaránt.
Belefelé azért gondolom  a fejelsztési szintet, mert alacsony a részvétel az  összejöveteleken (pandémia előtti idők),másrészt a szervezet felépítése kívánni valót hagy hagy után .

« Válasz #4124 Dátum: 2021. Július 04. 16:57 »
Tudna valaki egy kilós kiszerelt  akác,vegyes ,és repce méz árat tippelni ?