Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743757 megtekintés
*

Firgabá

• *
  • 15
  • Kérem törölni!
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1845 Dátum: 2016. Június 27. 19:27 »
Ma ünneplik Budapesten a Hősök terén a hazaérkezett  Magyar Futball Válogatott Tagjait. Gratulálunk nekik! Méltóak a tiszteletre. Nagyon jó érzés mind ezt látni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1846 Dátum: 2016. Július 02. 20:52 »
QUQURIQ !!!

Anti és Attila eszmefuttatását szeretném folyatni!

Már többször kérdeztem a vezetését, hogy mikor kapunk tájékoztatást az OMME méheséről.
1. Van-e méh egészségügyi felelőse?
2. Mennyiből, mennyi méhcsalád maradt tavaszra?
3. Mi lett a méheket kezelő méhésszel?
4. Ki volt a méhész instruktora a volt vezetésből?
5. Tavasz óta menyi pénzt fordított az OMME a méhészetre?
6. Jelen időpontban hogy állnak a családok?
7. Ki kezeli most a családokat?
8. Tavasz óta történt-e atka irtás, mivel, ennek eredménye?
9. Marad-e az OMME méhese?
10. Nem hallottunk a kutatási rész eredményekről semmit?
11. A terpjáró értékesítése szóba jött-e már?
12. Kíváncsian várjuk a Kft (kezdetétől jelen fennállásáig) + OMME méhes veszteség kimutatását?
13. Kik hibáztak és hoztak pénzpocsékoló döntéseknek sorozatát a méhészek befizetett pénzén?
14. Vajon most is benne vannak az OMME vezetésében?

Egy kíváncsi tekintetű Kiskakas!

ui. ...vagy lehet, hogy minden rendben van?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 02. 20:55 írta kiskakas »

« Válasz #1847 Dátum: 2016. Július 02. 22:02 »
A válaszok amiről tudok nyilatkozni és nem titok.
1. Nincs. Az államiaknak én vagyok.
2. OMME Hivatal
3. Felmondott
4. OMME Hivatal
5. OMME Hivatal
6. OMME Hivatal
7. Egy alkalmazott hölgy, akinek nem ez lenne a feladata
8. OMME Hivatal
9. OMME Hivatal
10. OMME Hivatal
11. Nemzeti Programos eszközt 5 évig nem lehet eladni....úgy mint neked!
12-14. OMME Hivatal
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1848 Dátum: 2016. Július 03. 07:24 »
Texas Ranger!  :) 
Ez jó, a 14 kérdésből 4 válasz. Ennyire titkos infók ezek? Gondolom, több még pozícióban lévő emberkének kínos volna ha feszegetnék ezt a témát. Azért ha összerakjuk a mozaik töredékeket, azért lehet némi következtetésre jutni. Főleg ha azon a vonalon indulunk el, hogy ki, kinek a valakije, és az a "ki" hol valaki.
Én meg senki vagyok, így nem is firtatom tovább. :)

« Válasz #1849 Dátum: 2016. Július 03. 08:37 »
Jó a titkot értsük úgy, hogy nem köz nyilvános és én sem tudom, ráadásul ha tudnám, akkor sem mondhatnám el, mivel nem vagyok rá jogosult.

Az urak még mindig nem jöttek rá (mind két oldalon), hogy azzal a tevékenységgel amit van aki még a ami napig folytat mérhetetlen károkat okoz a gödöllői intézetnek úgy, hogy fogalma sincs se az előzményekről se a mostani történésekről....

Kár, mert ez egy vissza nem térő lehetőség volt (én úgy érzem, hogy a hajó elment!) a méhészeknek, hogy végre a méhészeti kutatás is több pénzhez jusson.

Sajnos sokaknak, sok féle érdeke mentén, nem célja, hogy jó működjön a gödöllői Méhészeti Kutató Intézet.
Ezt én így látom és nagyon sajnálom!  :'(
Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1850 Dátum: 2016. Július 03. 10:35 »
QUQURIQ !!!

"7. Egy alkalmazott hölgy, akinek nem ez lenne a feladata"
Az a hölgy egyáltalán méhész vagy kutató?
Az a hölgy fogja a cukros zsákokat is cipelni?
Felteszem a kérdést?
Kell-e nekünk OMME méhes?  ::)
Igáig csak a nyűg volt vele, és egy nagy pénznyelő...  :o
Az atka megoldására meg az egész Nemzeti  Program kerete kevés lenne...

Inkább az ÖKOSOK mintájára kellene méhészekkel szerződést kötni x család bevonására a kutatásba.
Ezek családok termelés kiesését lehetne kompenzálni, a méhész is jól járna, mert a legfrissebb információkhoz hozzá jutna, a sajátját kezeli becsülettel.
...de ez csak egy javaslat...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1851 Dátum: 2016. Július 03. 16:01 »
Szerintem szüntessetek meg mindent. És szedjétek fel a jó pénzt. Nem kell nektek csinálni semmit. Ennyi birkával mindent meg lehet tenni. Ezt vártuk.

« Válasz #1852 Dátum: 2016. Július 03. 16:10 »
Ért a méhekhez és jól csinálja.  :D

Cukros zsákot nem emelget, mert van annyi esze mint a feleségednek, lányodnak, kiszedi belőle annyit amennyit el tud vinni és már meg is van oldva....

Ha így tekintünk a dolgokra, hogy mi nyeli a pénzt és rangsorolunk nem hiszem, hogy sok minden maradna az egyesületből és annak programjaiból.
Pl gyógyszer-cukor...nem igazán hatásos szerek+ cukor ami miatt nő a méhészkedők létszáma...szüntessük meg! Méhanya támogatás.....minek ennyi méhcsalád, aki tud méhészkedni az nevel magának méhanyát...szüntessük meg! Elméleti ismeretek, bemutató méhészet...oktassuk a konkurenciát??? szüntessük meg!
Szakik akik ezekre a programokra intézik az igényléseket...ha már a fentieket megszüntettük a többit a központ intézi...szélnek lehet őket is ereszteni!

Látod én is tudnék pillanatok alatt takarékossági intézkedés gyanánt akár milliárdos tételt megtakarítani.... ;D

És nyűg sem volna, meg probléma sem!  ;)

Egy komoly kísérletnek vannak szabályai ebbe az általad javasolt otthoni barkács módszerek nem férnek bele.
Pl fiasítás mérés, számolás...kinek a szeme mit lát és számol....már van is eltérés és ez csak egy tétel!
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1853 Dátum: 2016. Július 03. 16:41 »
Én meg mondtam előre. Ezek mindent felszámolnak, újságtól kezdve a kft-ig.
 Arról szó sem lehet, hogy megváltoztassák, hogy jobban menjen. Nem, mindent jobb felszámolni, mert akkor azzal nincs semmi baj.
 Rendben uraim. Én támogatom, de akkor le kell csökkenteni a tagdíjat 1000ft-ra, oszt kész. Nem , hogy a kurva nagy tagdíjat beszedjük, nem csinálunk semmit, oszt vígan vagyunk belőle. Eddig még ez az elnök semmit nem csinált. Ezért kár volt elküldeni Mészárost.

« Válasz #1854 Dátum: 2016. Július 03. 16:52 »
 ;D Mészáros

Ott ül most is, nem tudtad? Csak nem kerül annyiba az egyesületnek!  ;)
Szabó György

« Válasz #1855 Dátum: 2016. Július 03. 17:45 »
Én részemről a gyógyszer+cukor és az eszköztámogatás keretét lazán átcsoportosítanám a kutatásba és a fejtágításba.Összességében úgy sokkal nagyobb hasznot hozna a "köznek",mint így szétaprózva,elherdálva.Így a gyógyszer- és eszközgyártók zsebét tömi és nagyon nem a termelők érdekeit szolgálja.Bár a termelők nagy része ezt nem érzi,vadul veszik a sok hasznos és nélkülözhetetlen "szinte ingyen"cuccot... ;)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1856 Dátum: 2016. Július 03. 19:08 »
Az öregeknek egy jó része nem gondol a holnapra, így a jövőbe való befektetést a kutatást és az oktatást kidobott pénznek tekinti. Sokuknak a gyereke látva a méhekkel való sok munkát és egyre kevesebb bevételt kifarol a kaptárak mögül....
Akkor meg minek.....

A többség ilyen gondolkozását kéne alaposan megváltoztatni.
Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1857 Dátum: 2016. Július 03. 23:47 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi "csőlátó" barátom!
Ezt írod!
" Eddig még ez az elnök semmit nem csinált. Ezért kár volt elküldeni Mészárost".  :o
Április 22 óta az OMME honlapon 27 hírüzenet van és a repce, az akác fenológiai jelentései!
Mészáros idejében mikor volt fenológiai jelentés?
Ennyit a semmit tevésről...
Brüsszeli egyeztetés a mezőgazdasági miniszterrel a mézhamisítások ügyében!
Minisztériumi tárgyalások a Nemzeti Program ügyében.
Vivaldinak ez semmi!
Lehetne itt sorolni a semmittevést!... ::)
Megbeszéltük, hogy itt a feketén nem ócsároljuk a régi vezetést és hibáit! :-[
Mindezt csak azért, hogy az ellentéteket ne fokozzuk.
Te viszont minden alkalommal köpködsz a jelen vezetésre, főleg Brossra!
Hagyd Őket dolgozni, és ha hibákat követnek el, lehet "kárálni" (baromfi udvari nyelvre lefordítva)! ;D
Figyeld az eseményeket, lehet segíteni nekik, hogy mindenkinek jobb legyen...

Üdvözlettel: Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #1858 Dátum: 2016. Július 04. 07:19 »
Szép napot mindenkinek!
Kíváncsian olvasgatom már jó pár hónapja az írásokat. Sajnos nem attól hangos ez a portál amiről kéne.
Ez az év sem fog bekerülni a nagy eredmények közé, a méztermelés tekintetében.
Ebben az évben is sújtott, sújt minket a fagykár, az aszály, a hideg, a meleg, a megváltozott éghajlati viszonyok, és még lehetne sorolni az okokat. És hogy stílusosan fűzzem mondanivalóm lényegét az előttem(alattam) lévőhöz, azt kell mondanom, hogy a muszáj is ellenünk van. A muszáj-t úgy értem, hogy hozott anyagból kel dolgozni.
Az OMME vezetésébe nem következett be a teljes megújulás. A választások után én személy szerint, még arra gondoltam, hogy talán jó ez így. Mostanra már erősen körvonalazódik számomra, hogy a vezetésben jelenlévők közül van olyan akit csak a saját érdeke mentén akar (képes) dolgozni. Nem értek egy pár dolgot. Talán nem vagyok ezzel egyedül! Nem értem pl azt, hogy a vezetésbe beválasztott Dr Mészáros miért nem képes együttműködni, ha már békejobbot nyújtottak neki a méhészek. Békejobbot azzal, hogy a vezetőségbe választásával  kijavíthatja azokat a hibákat amiket személy szerint Ő követett el azzal hogy engedett egy olyan "gazdasági társaságot" működni ami, és aki soha nem volt bejegyezve a cégnyilvántartásba. A személyéhez köthető továbbá az OMME közhasznúságának elvesztése, a sorozatos igaztalan dolgok amikkel szédítette a méhészeket, és még sorolhatnám, de folyamatban lévő ügyről egyenlőre nem beszélünk..  Remélem azt, hogy a pár hete, már törvényesen is bejegyzett elnök teszi, és fogja tenni a dolgát! A múltból tanulni kel, és nem azon rágódni, hogy kit mikor mennyire bántottak meg. És ezt mindenkinek mondanám. Az elnöknek élnie kel minden olyan törvényes jógával ami a munkáját segíti, és ami hátráltatja attól meg kel szabadulni. Ez az Ő, és az OMME jól felfogott érdeke is!
Vivaldi nem "csőlátó", csak egy picit türelmetlen, mert nagyon várja a változást, várja az ígért jót.
Vivaldi! A munka most kezdődött csak el! Igen: szeretném ha neked is lennének javaslataid, és azokat megtennéd.
Szeretném ha sokunknak lennének javaslataik és azokat megtennék a vezetés felé. Én így jutottam el odáig, hogy az OV hatáskörét vissza kel állítani, mert a javaslatokat ott lehet megtenni.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1859 Dátum: 2016. Július 04. 08:44 »
Sok szimpatikus dolgot írsz .  Ennek kapcsán egy dologra hívnám fel ismét a figyelmeteket. 
Nézzetek utána :! A megválasztott tisztségviselők milyen "OMME jövőképpel "  nyertek mandátumot ? ! ?  .........
és itt van az egyik felvetésre a válasz!   
 üdv. E. János