Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2005934 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1815 Dátum: 2016. Május 15. 15:24 »
Aki szarember, az vidéken és a fővárosban is szarember. Ebben nincs különbség a fővárosi és a legkisebb falu méhésze között. A különbség legfeljebb a méhészkedés feltételeiben van. Azért a méhek nem városi jószágok, tehát egy városi emberek közül jól, csak az áldozatvállalásra képesek fogna méhészkedni.

Így van Csuja. Te hol is laksz? Vidéken? Azt mondják, kivétel erősíti a szabályt.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 15. 15:55 írta Vivaldi »

« Válasz #1816 Dátum: 2016. Május 15. 19:43 »
 Mózes Albert!
Szerintem pedig most kéne beszélgetned Vivaldival!
Egy széles mosoly, és meg sem tud mukkanni! ;D
(Remélem a nem sértődsz meg, de ezt nem tudtam kihagyni.)
Üdv:Attila

« Válasz #1817 Dátum: 2016. Május 15. 20:46 »
Azért a méhek nem városi jószágok, tehát egy városi emberek közül jól, csak az áldozatvállalásra képesek fogna méhészkedni.

Én például született Pesti voltam, elkezdtem méhészkedni és vidékre költöztem. Egy kicsit sem bánom  ;D

« Válasz #1818 Dátum: 2016. Május 15. 22:17 »
 Poént vettem,  ;D ;D    A mosollyal nincs baj ,csak szeretném meg kímélni . A beszélgetéssel sincs baj csak én szeretem, ha egy hullám hosszon vagyok a beszélgető partnerrel, van vélemény, elképzelés és elfogadás, a másik iránti tisztelet.

Olyan embert akit győzködni kell, és érdemben nem tudunk előre jutni azt még a mosolyom se tudja eltéríteni a saját megrögzött felfogásától. vannak ilyen emberek ez nem baj csak akkor fogadja el a másik véleményét is. Az idő majd meg oldja.
   ui: rövidesen kész lesz a  ;D, még szerencse a szerencsétlenségbe, h nem az erdőből kellett be járni kezelésre. :-X

Albert

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1819 Dátum: 2016. Május 15. 23:24 »
Vivaldi nem poénos ember, hanem alattomos rosszindulattal fogalmaz. Arra vigyáz, nehogy visszahulljon rá az a gonoszság, amivel ő a világ felé fordul. Pedig visszahull rá. Ha nem a saját rossz gondolatainak terjesztésével és önigazolással foglalkozna, akkor még hasznos is lehetne a kritikája.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1820 Dátum: 2016. Május 17. 07:56 »
Ez igy van Csuja, én olyan vagyok amilyen. De, hogy rád is rád illik a pesti emberek, itt felsorolt, ám még mindig nem teljes jellemvonásai az tagadhatatlan. Ha akarod részletesen ki is tárgyalhatjuk.
 De..... szerintem inkább ne akard.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1821 Dátum: 2016. Május 17. 10:45 »
Rosszindulat, felelőtlenség és butaság olyasmit feltételezni bárkiről lakhelye alapján, amit Vivaldi állít. Találtam én már rosszindulatú embert tanyán, falun, kis és nagyvárosban egyaránt a méhészkedésben is, de az élet minden területén. Nincs kevesebb ebből a tulajdonságból még Nógrádban sem, sőt a Vivaldi lakhelyén sem.

A fővárosi és általában a városi méhésznek sokkal nehezebb a dolga, hiszen a méheit távol kell tartania a lakhelyétől. Nekem még viszonylag szerencsém van, hiszen 7 km-re van a telephelyem, de nyári méhlegelőnek nem jó. Sajnos most a tavaszi méhlegelőm se jó, mert a többször is ismétlődő többnapos fagy letarolta a méhlegelőt.  Egy budapesti méhésznek rendszerint 20-30 km-re van a lakhelyétől a méhészete. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1822 Dátum: 2016. Május 17. 20:08 »
QUQURIQ !!!

Korunk nagy virágtermelője" Tompi papa, lousicide, Petronius arbiter,  Arisztaiosz, Szenttamási Uram Gönyüből!
Lehet, hogy kimaradt valami?
Úgyis megtudjuk korunk nagy provokátorától... ;D
...ide is ír, ott (Ződön) meg fikáz...

Tisztelt Szenttamási Uram! ez a választás már lement, készülődjön a 4 évre, hátha megválasztják a hívei! ;D

Korunk nagy méh"észét", mint kommentátort!
Íme a műve! (ződön tálalva)

Arisztaiosz    
 Hozzászólás témája: Re: Időjárás
HozzászólásElküldve: 2016.05.16. 09:43
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

tsanyi írta:
:taps Zalában is csak néhol volt fagy hajnalban.
Csatolmány:
05_16.png

Uraim!

Valamit nem igazán jól tudnak...

A "Nagy Tanító" már régen megmondta:

"Re:Méhlegelő

« Válasz #968 Dátum: 2016. Május 04. 08:18 »

Sajnos itt ellent kell mondanom, a több évtizedes tapasztalatomra támaszkodva!
Geddekas ezt nem jól tudod!
Éppen az kedvez az akác nektárképződésének ha hűvösek, sőt hidegek a virágzás alatti éjszakák.
Nógrád megyében többször megtapasztaltam, hogy hajnalban deres fűre ébredtünk!
Csak úgy ropogott a lábunk alatt amikor hajnalban mentünk a szomszédba egy kortyinka rövidet inni.
Ezután a szikrázó napsütés hatására 10 kiló vagy afölötti napi eredmények születtek.
Feljegyzéseimből, és vándortársaimtól is megtudhatod ezt.
Ha hűvös a hajnal, és harmatos, vagy deres a fű,a napsütés hatására felszálló pára a nektárképződést csak segíti.
Sokszor már délelőtt 10 órakor megvolt az egyenleg.
Gondolom az egyértelmű, ha délelőtt egyenleg van, az kiváló eredményt fog az nap jelenteni.
A mérlegre minden este 8-kor húzzuk a gyarapodást.
Reggel nem piszkáljuk, nem húzzuk vissza a fogyást!!!!!
Ez önmagunk becsapása lenne.
Ha vissza is húzzuk, az arra jó, hogy ellenőrizzük a víztartalmat, de nem egyébre.
Tehát minden este azonos időben mérünk!
Ha másnap délelőtt 10-kor egyenleg van akkor lehet egy sört bontani.
Behozták a fogyást, és még a méhek súlyát nem is számoltuk.
Tehát ha ekkor beülnek a méhek, már van 2-2.5 Kilós napi gyarapodásunk.
Ettől kevesebb kijáró méhvel nem szabad vándorolni, mert súlyos csalódás lehet a vége!
A fent leírt tapasztalataimat kérem fogadjátok tisztelettel.
Senkit nem kívánok kioktatni, de ebben van némi rutinom már.
Az idei akácot meg ne temessétek el!
Fagy, eső, rossz idő?
Bízzatok a méhekben!
Néhány szép napot ha elkapnak, nem fogtok bennük csalódni!
Ti azzal foglalkozzatok, hogy minél szebbek legyenek, úgy, hogy ne rajozzanak!
A méhek teszik majd a dolgukat.
Nagyernyei Attila"

Elnézést kérek ezen írás "átemeléséért", de azt tapasztaltam, hogy még nincs mindenki képben az akác bőséges nektározásának időjárási, klimatikus feltételei tekintetében.

Tehát fel a fejjel, nincs itt komoly baj, csak eszerint a tapasztalat kevés még... Olvasgassák tehát a "Nagy Tanítót", a méhlegelők felkent szakértőjét, s nyugodjanak meg: az akác és a méhek tudják a dolgukat. A leírás szerint ma legalább 10 kg gyarapodással számolhatnak!

Hajráááá!

Mélységes üdvözlettel: Barátja a Kiskakas!

« Válasz #1823 Dátum: 2016. Május 18. 13:04 »
Az esetleg az nem lehet hogy másképpen viselkedik, a homoki és a nógrádi akác? Én ugyan nem igazán ismerem a nógrádit, csak egyszer voltam ott így azzal nem is vitatkoznék. De a nyírségire csak nem 20 éve járok, de ott homlokegyenest mást tapasztalunk.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1824 Dátum: 2016. Május 18. 15:19 »
Annyi igaz, hogy a nógrádi akác hidegebb éjszakák után is mézel. Ám ennek vannak határai. Viszont, a megpattanás után itt is le fagyhat, és újra indul. De ez sem mézel.

« Válasz #1825 Dátum: 2016. Május 18. 21:06 »
Köszi Vivaldi!
Küld el az üzenetedet Kivancsi111-nek is.
Szerintem Ő még soha nem vándorolt Nógrádba akácra.
Én vagy 25-ször voltam már nálatok.
Erről írogattam.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1826 Dátum: 2016. Június 01. 21:01 »
QUQURIQ !!!

Ma egy kezdő méhésznél voltam, mert minden bejelentés nélkül kezdett el barátjával méhészkedni repce óta.
Eü. papírok nélkül vándoroltak, (hozták haza a 6 méhcsaládot) a fél országon keresztül.
Itató sehol, csak egy drótkerítés 150 cm magas náddal borítva.
Keretek össze vissza álltak a kaptárban, mézkoszorús keretek a kijáró felől, nyitó és záró keret nem volt, több megfázott fias keret, csumára kipergetett családok.
Volt mindenben részem, a pótbölcsős keretektől, az összejáró családokig minden.
A tulaj azt mondta, hogy mindent ki akar próbálni, így vett még marhákat, földeket, meg traktort is.
100 családig meg sem akar állni, hogy kipróbálja a  lehetőségeit.
Lakossági bejelentésre kellet kimennem, hogy tisztázzuk az eseményeket!
Azzal védekezett, hogy neki nem mondott senki semmit a méhtartásról.
Na én mondtam Neki egyet-smást!
Így a 9 h-tól 12,30 ig meséltem a méhészetről...
Nem tántorította el Őt semmi amit mondtam.
Egyszer csak a méz árakra terelődött a szó!
Ő még az 1500 árról tudott, amire még azt mondta, hogy ez még lehet több is!
Aztán tájékoztattam az 1000 Ft árról, meg, talán nem is veszik, mert nincsen rá kereslet...
Rögtön csak azt emlegette, hogy csak próbálkozik, lehet, hogy nem is lesz az egészből semmi...
A vakok nagyon bölcsek, azt mondják, ...hogy majd meglátjuk...

Kiskakas!

« Válasz #1827 Dátum: 2016. Június 01. 21:29 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 19. 21:17 írta deGonosz »

« Válasz #1828 Dátum: 2016. Június 02. 07:00 »
Hasonló felfogású kezdő, mindenhol akad. Van aki bizonyos szempontból évek múltával is hanyag a méhészetében. Ami már nem tudatlanságból ered. Az ilyen ember még veszélyesebb, a szabadon tárolt lépek, szabadban fedelezés amikor a méhektől már ki sem látszik a lép. Rajbefogás céljából nyitott üres kaptárak. Szerencsére most eladta az állományát de sajnos, csak tipusváltás miatt. Hamarosan minden kezdődik előlről. Hiába biztatom óvatosságra, hogy várjon a vásárlással. mert nincs igazán kereslet a mézre, nem ér az semmit nálla. Bár a jószomszédi viszony fontos, de amikor minden látogatása alkalmával sikerül felbosszantania rendesen, elég volna ha csak dudálna egy rövidet megállás nélkül. Nem lenne elfuserálva az egész napom.

A kezdők, egy méhészet komplett lepapírozásával nincsennek könnyű helyzetben. Régebben próbáltunk egy teljes listát készíteni, hogy hol és milyen papírokat kell intézni, ami már nem kevés , főleg a sorrenndben sem voltunk biztosak. Nekünk az évtizedek alatt apránként jöttek az újabb és újabb regisztrációk, nem egyszerre kellet intéznünk.

Néhány 5-6 családért az igazat megvallva melyikünk, kezdené teljesen formálisan az első éveben, vagy első hónapokban főleg ha nem is vándorol és nincs értékesítése. De nem is a papír a lényeges a többi méhész szemszögéből, hanem a méhegészség szemponjtából betartani az alapvető előírásokat.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1829 Dátum: 2016. Június 02. 20:20 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas biztosítéka megint lecsapódott! :o
Ez olvasható a FAKTOR oldalán!

"Többezres méhrajok támadnak Budapesten
A hivatalos méhrajbefogó szerint többezres méhrajok röpködnek az utcák felett, megfelelő helyet keresve maguknak. A férfi azt mondja, ha megindul a királynő, utána repül több ezer méh, letarolnak mindent, ami az útjukba kerül.

Boros Tibor hivatásos méhrajbefogót bármikor riaszthatják,bárhol is jelennek meg a méhek. A férfi szerint főként Budapesten, a belvárosban nagy a baj. Többezres méhrajok röpködnek az utcák felett, megfelelő helyet keresve maguknak.

"Most jöttem a Kálvin térről, három biciklist csipkedtek össze a rovarok, szegények egyszerűen belehajtottak a rajba. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megindul a királynő, utána felhőben a több ezer méh. Egyszerűen letarolnak mindent, ami az útjukba kerül, legyen az gyalogos, autó, biciklis" – mondta Boros Tibor a Blikknek. - "Tele vannak a közterületek, a fákra, a házfalakra is feltelepszenek pillanatok alatt. A Nagymező utcában turistákat támadtak meg a méhek. De riasztottak már az Erzsébet hídhoz is – mondta a szakember, aki szerint a globális felmelegedés miatt van ennyi méh és darázs is. Boros úgy látja, egyre kevesebb a természetes élőhely, így a városokban, szellőzőkben, kéményekben és ki tudja, hol telepednek meg a rajok. A napokban egy gyógyszertár kéményéből szedett ki a befogó egy gigaméretű fészket, a kéményben 10 kiló lépes méz csorgott végig.

Hitchcock  filmrendező, megirigyelhetné Boros Tibor hivatásos méhvadászunk hátat borzongtató történetét...  :o
A  vastagon kiemelt dolgokra koncentráljatok...
Annyit utána néztem, hogy nevezett "nagy rajvadászunk" Heves megyében él.
Azért nem semmi egy hivatásos "rajvadásztól azt kijelenteni a sajtónak, hogy a globális felmelegedés miatt van ennyi méh és darázs...
Meg az a több ezres méhrajok röpködnek az utcák felett, ...
Meg, hogy letarolnak mindent, ami az útjukba kerül még az autókat is...

Szóval, ha az úriember nem méhész, ne nyilatkozzon feleslegesen és ne keltsen pánikot!!! :-[
Ha meg méhész, és ráadásul hivatásos rajbefogó ne közöljön a sajtóval hülyeségeket, hogy a globális felmelegedés miatt rajoznak ki a méhek... ;D :o ::) :-[

A kicsapott biztosíték nem a villámtól van, a hülyeségtől...

Kiskakas!