Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743572 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1170 Dátum: 2015. Március 06. 08:07 »
Azért az Elnök Úrnak vélhetően akadnak támogatói, társai is... Esetleg áll mögötte "valaki" netán "valakinek " az embere...
Persze sok mindent nem tudok, de vannak dolgok amiket érteni vélek.
Például élőben még sohasem láttam polipot. De könyvekből, újságokból meg a tv-ből tudok róla és másoktól is hallottam már, hogy létezik...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1171 Dátum: 2015. Március 06. 08:39 »
Szerintem az elnök úrnak nem támogatókat kellene keresnie hanem lemondania és kiírni az előrehozott választást.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1172 Dátum: 2015. Március 06. 08:45 »
Litterae!
Köszönöm a válaszod, remélem igazad lesz. Ha nekem lesz igazam, akkor arra kérlek, jelezd ezt majd a küldöttgyűlés plénuma előtt is.

SzurkeVereb79!
Ennyire nem lehet egy ekkora egyesület választott vezetője számító!!?? Ha ez igaz lenne, akkor egyértelmű a szándékosság is?????

Üdv: Bercsényi

« Válasz #1173 Dátum: 2015. Március 06. 11:35 »
Fáskerti László szerint a "Baromfiudvar híreire" nem mozdul az EB.

Majd felébred... Erősen együgyű naivitás szükségeltetik ahhoz a feltételezéshez, hogy a Körmendy-Rácz János által összeállított több tízoldalas vizsgálati anyag a számítástechnika korában még nem ment körbe tizenötször a világhálón.

Kedves Litterae!

Ha jól emlékszem, egykor kifejezetten elítélő felütéssel kifogásolta, mikor egyik fórumtársa ráírás után "szerkesztette" a hozzászólását. Mondhatni falsettoban sikoltozott az ilyetén fórumozó magatartás láttán...
Most az ön idézett hozzászólás-maradványának láttán nekem is hasonló emócióm támadt: vajon mi okozhatja egy rutinos casuista esetében a "lépcsőház-effektust"? A hozzászólásának ily "szerkesztését" szemlélve felhorgad bennem a kérdés: vajh előző állításával szemben esetleg mégis "baromfinak" érzi magát, vagy a kijózanodás folyományaképp a késő hajnali órán derengett fel, hogy a kifejezés megtorlására beígért becsületsértési keresete nehezen állná meg a helyét. Elgondolkodtam (nem ismerem ugyan a szabályos eljárás menetét, de talán Geddekas képes lesz megvilágítani a kérdést), ugyanis képtelen vagyok felfogni, hogy egy virtuális baromfiudvarnak miképpen lehet "becsülete". Tudomásom szerint személyiségi joga sem lehet, mi több, talán a jó hírnévhez fűződő joga sem lehet. E gondolat mentén az is felmerült bennem, hogy akkor egy virtuális baromfiudvar virtuális baromfijának lehet-e becsülete, jó hírnévhez való joga illetve személyiségi joga? Fáskerti László -ha tett is volna olyan kijelentést, hogy az EB nem vetődik rá minden névtelen és arctalan baromfi minden kukorékolására- feltehetően nem adta írásba e szándékát, de ha írásba adta volna, akkor sem hiszem, hogy bárki becsületébe belegázolt volna ezzel a megfogalmazással. A becsület "személyes tulajdon", s az EB elnöke nem Litterae-t nevezte baromfinak, hanem "baromfiudvarról" beszélhetett csak. Egyébként mondhatta volna azt is, hogy a "baromfiudvar lakójának, Litterae-nek" a kukorékolására, kányálására nem kíván mozdulni, de nem ezt mondta. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán mondott-e bármi hasonlót, de bátran ki merem jelenteni, hogy az itteni "kakaskukorékolások", kokashíradós hírek java része nem a hiteles tájékoztatás igényével fogant... Lehet, hogy az elnök úr nem is ezt és így mondta? (Egyébként azt is megtudhattuk már, hogy Geddekas nem azonos Csuja Lászlóval, illetve ha netán Geddekas bármit is kijelentett volna a világhálón, azért Csuja László nem vonható felelősségre, hiszen bárki írhatta (volna) azt a kijelentést, valamint amennyiben tiltott tartalmat hordozott volna az írás, akkor sem Geddekas a hunyó, hanem a honlap üzemeltetője, aki nem távolította el a tiltott tartalmat a honlapról. Perelni tehát a szolgáltatót lehet. A szolgáltató meg dönthet (ha megáll a vád), hogy fizet, vagy bezárja a honlapot Vagy mindkettőt), miként az egykor az OMME fórumával történt...)
No, de miután Fáskerti úr nem látogatja ezt a Klubot, s itt nem tesz fel becsületsértő kijelentéseket a honlapra, nincs is bizonyító erejű nyoma a kijelentésének. Gondolom, arra az állításra pedig, hogy "hallottam valahol, valakitől, valamikor valamit", nincs az a bíróság, mely befogadna egy keresetet.

Ha meg nem tartja magát baromfinak, akkor miért vesz magára egy ilyen kijelentést, Doktor Úr? El kéne döntenie végre, hogy hová szeretné sorolni magát. Esetleg a "baromfiudvar" tarajosának figyelmét is fel kellene hívnia a kifogására, Kokaska tegnap is "baromfi udvar"-ként identifikálta a Klubot. Vigasztalódjon, jómagam sem sorolom magam a baromfiak közé, de eszembe sem jutna nekiesni Kokaskának, ha ő saját magát és klubjának tagjait ilyetén módon aposztrofálja.

Azt viszont fogadja el, Doktor Úr: nehéz úgy teljes odaadással szeretkezni, hogy közben szűz is maradjon. Az csak maszatolás, petting, nem valódi szeretkezés. Egyébként is, ha meg valaki kiáll az utcasarokra strichelni, ne panaszkodjék, ha netán qur..nak (jaj, bocsi a kifejezésért, javítanám, s nem szerkeszteném: prostinak) találják  titulálni...

Ja, és úgy hallottam, hogy dr. Körmendy-Rácz János a határozott felhívás ellenére konzekvensen elzárkózott az általa készített jelentés, elemzés közreadásától, nyilvánosságra hozatalától... Ha jól értelmezem, valamiért nem vállalta a dolgozatát?   

« Válasz #1174 Dátum: 2015. Március 06. 12:12 »
SzurkeVereb79!
Ennyire nem lehet egy ekkora egyesület választott vezetője számító!!?? Ha ez igaz lenne, akkor egyértelmű a szándékosság is?????

Előzmények.
Bross lemondott, az elnök helyettes az (OMME) megmentője kezébe veszi a hatalmat, ügyvezetőnek felveszik Dr. Mészáros Lászlót, kezdőméhészt. Mindenre rálát, felvilágosodik előtte minden nem a méhészetbe van a  nagy biznisz, ott dolgozni és tudni kell. Nyakkendőbe fehér gallérral arany gyűrűvel nagy dumával nagyobb falat az elnöki szék. Közbe az IB maguk közül keresik az elnököt Egyed Árpádra eset a döntés.
A küldötteknek nem tetszik az IB arogáns erőszakos, ezt az elnököt kell megválasztani stílusa.
Másik jelölt az akkori ügyvezető Dr Mészáros László. Bemutatkozás a nagy duma, majd ő rendet tesz az OMME-ba, vitt mindent, de nem is igazából az hanem, mind egy csak NE az IB jelöltje, küldötek hozzá állása. Tudjuk a végeredményt!!!
Közhasznúság kérdésében neki kellet volna megtenni mindent!!!! az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL kapcsolatos jogszabály tisztázását és a KÖZHASZNÚSÁG további fenntartását. De ez az IB- EB-nek nem tetszett, tetszik. Itt jön a mutyi a számítás. Mindent úgytesz ahogy az IB- Eb elvárt tőle cserébe PÉNZT PARIPÁT ELNÖKI SZÉKET a ciklus végéig. Kéz kezet mos, mondja a közmondás. Marad az IB-ben a szaktanácsadó, az EB-ben Gyula viszi a lóvét az Etikai Bízotság meg bemutató méhészet. " Szakmai" elő adások a szócsövek ( Király Laci) meg a többek, Kft majd nem kiment a fejemből, de nem akarok bele menni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 06. 12:19 írta konihoney »

« Válasz #1175 Dátum: 2015. Március 06. 12:58 »
Tomipapa!

Láthatóan kötekedni akarsz. Átlátszó módon összehordasz fűt-fát, tücsköt-bogarat. Használd inkább az energiáidat valami hasznos dologra! Mindenféle légből kapott állításra nem fogok reagálni, ezek minősítsenek téged. Leírtam az idők során jó pár szabálytalanságot az egyesület működésével kapcsolatban, ha azokhoz értelmesen hozzá tudsz szólni, akár még további magyarázatokat is tudok fűzni a témához.

Ha jól emlékszem, egykor kifejezetten elítélő felütéssel kifogásolta, mikor egyik fórumtársa ráírás után "szerkesztette" a hozzászólását.

Senki nem válaszolt az említett hozzászólásomra, azt pedig nem veled fogom megvitatni, hogy mikor és miként kívánom szerkeszteni. A lényegét tekintve most sem kellett volna a mondandódra reagálnom, semmi közöd hozzá.

Elgondolkodtam (nem ismerem ugyan a szabályos eljárás menetét,...)

Na látod, nem lenne szerencsésebb, ha azzal foglalkoznál, amihez értesz?

« Válasz #1176 Dátum: 2015. Március 06. 18:17 »
Petronius arbiter!
Ezt írod:
" Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán mondott-e bármi hasonlót, de bátran ki merem jelenteni, hogy az itteni "kakaskukorékolások", kokashíradós hírek java része nem a hiteles tájékoztatás igényével fogant... Lehet, hogy az elnök úr nem is ezt és így mondta?"

Ez egy elég súlyos kijelentés!
Szeretném közölni veletek, hogy írásaink döntő többsége valós adatokra, és információkra épül.
Azok nagy részét én magam bevállalom. Ami pedig nem úgy van, azt rendre cáfoljuk, vagy kiegészítjük.
Elvesztettük a közhasznúságunkat Petronius?
Ezen mit nem lehet érteni. A tények makacs dolgok! Van felelőse? Van, de az EB nem mer mozdulni.
Mit mondott Fáskerti Laci az OV-n?
Egyszer már idéztem. Most lassan olvasd, hogy jól értelmezd.
"A baromfiudvar bejegyzéseire az EB nem ugrik! Hivatalos megkeresést kérek!"
Erre mondtam,hogy Fáskertinek igaza van.
Csujától megkapta a választ, áll is a bál miatta.
Ha nem teszi az EB a dolgát, mindig ez lesz.
Szerintem hülyét csinálnak belőlünk, érdemi felelősségre vonás, elmarasztalás még nem volt.
Állítólag az EB elnöke kiszámolta mennyibe kerültek a rendkívüli küldöttértekezletek?
Most kezdődik a játék!
Ezt ki kell fizetnie a közös felelősségvállalási nyilatkozat alapján az elnökségnek!
Ja lehet akkor a régi alapszabályt fogják nézni.
Ja akkor is baj van, mert a szerint viszont az OV-nak kell összehívnia a küldöttgyűlést.
Jó lenne már ha észhez térnének, és megkérdeznének egy jogászt, mielőtt elköltik a tagdíjunkat ügyvédre.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1177 Dátum: 2015. Március 06. 20:35 »
QUQURIQ!!!

Attila!

Hogy létezik az, hogy mi a baromfiudvar lakói, mindig tudjuk, hogy mi a törvényes, és mi felel meg az alapszabályunknak?
Hogy létezik, hogy soha nem hallgattak ránk, mindig az ellenkezőjét csinálták (rosszul, - igen rosszul)!
Mindig utólag akarnak korrigálni, csak ez már olyan mint az esemény utáni tabletta…
Miért nem tudják, elsőre eltalálni, hogy mi a helyes, és mi a helytelen?
Miért sértődnek meg, amikor felhívjuk a figyelmüket, hogy mit ba…. el?
Miért az”ellenzék” a hibás azokért a dolgokért amiket „ŐK” (IB-EB) közös koprodukcióval elcsesztek?
Miért nem értik meg, hogy nem vezetésre alkalmas személyek?
Miért hagyják az OMME-t vergődni?
Mert ugye valljátok be (vezetés), hogy ezt a sok hibát „Ti” közösen hoztátok össze!
Az ellenzék már egy éve nem is volt a központba…
Amihez meg hozzá nyúltok, mindent korrigálni kell…
Hát ezért kell ez a sok-sok rendkívüli ….

A rendkívüli Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1178 Dátum: 2015. Március 06. 21:16 »
QUQURIQ!!!

Az OMME CNN-es Kiskakasa elemet cserélt a mikrofonba…
Mivel túl érzékeny a mikrofon, úgy sok minden mellékzörej is behallatszik!
Például a mai nap zöngéje a következő…
Mészi Bácsi a nagy mágus, már megint önhatalmúlag gyakorolta azt ami nem Reája tartozik a lelkemnek…
Az OMME „hivatal vezetőjének” csak úgy bruttócska 100 000 ezer kemény forintocskával jutalmazta mint kereset kiegészítést…
Persze magából indult ki az Elnök bácsi!
Küldöttközgyűlési határozat nélkül osztogatja azt ami nem az övé, hanem a mi tagdíjunk…
Már annyira szokásává vált, hogy Ő is rendszeresen így veszi fel a bérét!
Most meg másnak is így osztogatja!
Figyi Elnök úr!
Be kéne pucoltatnom a baromfiudvar kerítését, kéne egy kis suska! Csak úgy felebaráti szeretetből a sok hangoskodásomért megszánhatnál…
Félre a komoly dolgokkal, van itt még egy kis kihallás a mikrofonból…
Talán azért tették a rendkívüli küldött gyűlést kedd 13 h-ra, hogy Mészi elnök könny csatornáit az IB tudja pucolgatni a tárgyalás után?
……Lesz itt még más tárgyalás is….

Mikrofon kikapcs!

A kapcsolatos Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 06. 21:21 írta kiskakas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1179 Dátum: 2015. Március 06. 21:41 »
Melyik hónap 13-án akar küldöttgyűlést az OMME elnöke? Május?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1180 Dátum: 2015. Március 06. 21:54 »
Itt már minden rendkívüli, nem is csoda,ha Kiskakas is megszédült a tornácon.
Rendkívüli IB ülés lesz 10-én kedden 13 órakor.
Pont 5 nappal előbb hirdették meg. (ma)
Lehet már az egész IB a Fővárosi Törvényszék folyosóján fog toporogni?
Miért nem hallgatnak meg bennünket, akkor nem kéne így aggódniuk.
A szaktanácsadó-alelnök-IB tagok aggódnak a legjobban.
Volt aki nemrég közülük az OMME irodában egy matracon aludt, most meg kussol.
Ez az igazi kussolás!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1181 Dátum: 2015. Március 06. 23:53 »
Rendkívüli helyzetről nem beszélnék, mert apám kedvenc szavajárása:

Az életben mindig olyan következik, ami eddig még nem volt
.

Szóval ez a helyzet maga az élet. Ennek a helyzetnek az egyszemélyi felelőse Dr. Mészáros László.

Szerintem szívük mélyén Fáskerti, Cserényi, Fekete nem ilyen lovat szeretett volna akkor, amikor kitalálták, hogy Dr. Mészáros László legyen az elnök. Nem akartak ilyen erőteljes és látványos eseményeket, mint amik az új elnök regnálása óta történtek. Szép langyos eseményekre vágytak, olyanokra, amiben kis demokrácia és nagy minisztériumi egymásra borulások közepette nem történik semmi, csak az amit a legerősebb mezőgazdasági lobbik akarnak. Közben ők és családjuk a hatalom édes ölelésében lubickol.

Ha jól sejtem, ha jól értelmezem az elmúlt hónap eseményeit, akkor Cserényi már szívesen meg is szabadult volna Dr. Mészáros Lászlótól. Viszont Fáskerti László - ki tudja miért, de - egyre inkább kötődik dr. Mészáros Lászlóhoz. Ennek a legutóbbi OV-n nagyon erőteljesen hangot adott.

Ma jártam bent az OMME székházban, hogy intézzem a Gödöllői Méhészegyesület ügyeit. Azonnal megjelent OMME elnökünk és semmi mást nem akart csak azt, hogy vonjam vissza a bírósági keresetet. Nem biztattam azzal, hogy ezt megteszem.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1182 Dátum: 2015. Március 07. 07:11 »
QUQURIQ!!!

Sajnos be kell vallani, hogy Mészáros az „ellenzék” jelöltje volt!
Ők Egyed Árpádot szerették volna.
Mészáros mindent ígért nekünk, hogy elzavarja Cserényit, meg Fáskertit is beszabályozza, csak bízzunk benne!
Most meg tessék! isszuk a levét!
Talán ezt hívják köpönyegforgatásnak?
Csak köpönyegforgatónk nem értett semmihez, pár éve méhészkedik, csak a duma
 az megy…
Figyelt az új elnökünk, és tanult a látottakból.
Figyelte az addigi szemfényvesztést, és stílust.
Jó tanítványnak bizonyult.
Sőt mindenkit túl szárnyal még a tanítóit is meg tudta vezetni, meg a küldöttgyűlést is.
Hamar rájött, hogy a hibáiért úgy is az OMME fog fizetni..
Hol itt az igazság?
Igen, Dr. Mészárosnak anyagilag is felelnie kell, hogy a közhasznúságot elvesztettük,és a  sztárügyvéd bérei.
 Az OMME mint civil szervezet, a tagok befizetett pénzeit, nem fordíthatja ellenünk!
Én sem jelentem magam fel, hogy több kukoricát ettem mint a baromfi udvarom lakói!
Az OV-n vagy a küldött gyűlésen meg kell szavaztatni, hogy Mészáros fizesse ki a rossz intézkedései miatti kifizetett pénzeket.
Ezt pedig az Ellenőrző bizottság elnökének kell javasolni, és korteskedni mellette!
Ha elhallgatja, és mind ez nem történik meg, Újabb bírósági per kezdődik de már kettejük ellen.
…És sajnos ez a való világ…

A torkos Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 07. 08:08 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1183 Dátum: 2015. Március 07. 09:01 »
Egyed Árpáddal jobban jártunk volna? Vajon akkor a kft sem születhetett volna meg?
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 07. 10:45 írta Geddekas »

« Válasz #1184 Dátum: 2015. Március 07. 14:45 »
"Mit mondott Fáskerti Laci az OV-n?"

Hát sok sok mindent, többek között azt, hogy a vezetés nem dolgozta át a belső szabályzatokat, nem készült el a pénzügyi beszámoló és hasonlóakat. Az érdekes az,hogy eszébe sem jutott ezeknek az okát firtatni, holott Ö személy szerint jogosult lett volna akár számonkérésre is. Én úgy érzékeltem, hogy az OV-n az általa előadottak remek tanulmányesetet szolgáltattak volna Dr. Lightman számára.

Üdv. jani bátya