Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743875 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1185 Dátum: 2015. Március 08. 11:34 »
"Az OMME „hivatal vezetőjének” csak úgy bruttócska 100 000 ezer kemény forintocskával jutalmazta mint kereset kiegészítést…"

Ha igaz a hír.
Akkor ezek szerint csak a régi alapszabályt és belső szabályzatokat tartja irányadónak a vezetés, miközben az új szerinti működést hangoztatják. /innen nézem nekem csörög, onnan nézem nekem csörög/.
Az új alapszabály szerint a hivatalvezető vezető tisztségviselő akinek javadalmazásához küldöttgyűlési határozatra lenne szükség. A régi alapszabály szerint és a belső szabályzatok szerint az én olvasatomban a jutalmazásokat "kereset kiegészítéseket" az elfogadott eredmény alapján az EB elnökének javaslatára a küldöttgyűlés engedélyezhet. Ha igaz a hír akkor itt megint fennállhat egy kis bibi.
Lehet itt is csak az a magyarázat, hogy "annyi mint a szaktanácsadóké".

Üdv. jani bátya

« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 08. 11:40 írta jani bátya »

« Válasz #1186 Dátum: 2015. Március 08. 17:25 »
Jani bátya!
A hír igaz!
Üdv:Attila

« Válasz #1187 Dátum: 2015. Március 08. 17:46 »

Akkor ezek szerint csak a régi alapszabályt és belső szabályzatokat tartja irányadónak a vezetés, miközben az új szerinti működést hangoztatják. /innen nézem nekem csörög, onnan nézem nekem csörög/.
Az új alapszabály szerint a hivatalvezető vezető tisztségviselő akinek javadalmazásához küldöttgyűlési határozatra lenne szükség. A régi alapszabály szerint és a belső szabályzatok szerint az én olvasatomban a jutalmazásokat "kereset kiegészítéseket" az elfogadott eredmény alapján az EB elnökének javaslatára a küldöttgyűlés engedélyezhet. Ha igaz a hír akkor itt megint fennállhat egy kis bibi.

Ez nagyon jó észrevétel, de ezenkívül van még más „bibi” is. Ugyanis a vezető tisztségviselőket a Küldöttgyűlés választja meg az „új” alapszabály szerint. Az ügyvezetőt viszont nem választotta meg vezető tisztségviselőnek egyik Küldöttgyűlés sem. Jelenleg a sok éves Alapszabály van hatályban, az "újat" még nem vették nyilvántartásba, és előreláthatóan nem is mostanában fogják.

« Válasz #1188 Dátum: 2015. Március 08. 19:10 »
"12. Az Elnök gyakorolja a munkáltatói jogokat az ügyvezetővel kapcsolatosan.
Az ügyvezető kinevezéséhez, elmozdításához, bérének és a béren kívüli juttatások
megállapításához, jutalmazásához az Intéző Bizottság előzetes jóváhagyása szükséges."

Ezt találtam az érvényben lévő SZMSZ-ben. Ezek szerint rosszul írtam a korábbi hozzászólásban, elnézést kérek érte ,nem kell küldöttgyűlési határozat, kell viszont előzetes IB jóváhagyás, tehát az elnök önállóan saját hatáskörben nem osztogathat a jó tanácson kívül semmit az ügyvezető számára. Majd utólagosan meg fogjuk tudni melyik IB ülésen történt meg ez az előzetes jóváhagyás , az OV-n nem  esett szó róla,(az OMME honlapon nem találtam ilyen irányú információt az IB ülésekről,korábban volt hasonló határozati összesítő még ha hónapokkal később is.)

Üdv. jani bátya

« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 08. 19:15 írta jani bátya »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1189 Dátum: 2015. Március 08. 22:00 »
QUQURIQ!!!

Tornyosodnak a nagy fekete felhők az OMME elnöke feje felett!
Talán megint egy elhamarkodott döntés miatt lesz az égi háború?
Vagy talán megint zsebbe kell nyúlni az OMME-nek az elnök miatt???
Ejnye-ejnye, hogy kelhet valaki mindig bal lábbal?
Pedig tudni kell, hogy bal lábat a jobb után, balt a jobb után….
Beszélni már megtanult, csak ez a járás?
Érdekes ez a szülőváros..Szekszárd!
Van akit inspirál, van akit meg kísért...

A jobb lábas Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 08. 22:06 írta kiskakas »

« Válasz #1190 Dátum: 2015. Március 09. 08:10 »
Kiskakas!
Erre gondoltál?
Gyakorlatilag Tajti tagsági viszonyát vissza kell állítani.
Ejnye bejnye, már megint az ellenzék. Most már az FM is látja mit művelnek azokkal, akiknek más a véleményük.
Kizárni valakit a NP-ból csak azért mert olyant szólt ami sérti a fülüket?

*

atya

• 1043
« Válasz #1191 Dátum: 2015. Március 09. 09:07 »
Én biztosan írnék a miniszternek, kérném a szakvéleményét!!
Ugyan is, az OMME-ban jelenleg nem működik az etikai bizottság, az alapszabály hiányára hivatkozva!!
Nem tudta a vezetőség eldönteni, hogy  melyik alapszabály szerint működjön az egyesület; lásd 2015.03.01 OV.
Amennyiben jelen álláspont szerint nincs az OMME-nál olyan szervezet, aki ebben a tekintetben eljárjon, mi marad más hátra a méhésznek, mint a bíróság.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1192 Dátum: 2015. Március 09. 09:39 »
Cifra következményei vannak az FM levélnek, ugyanis nem az Etikai Bizottság zárta ki Tajti Zoltánt, hanem az OV. Mivel a régi alapszabály a bíróság által elismert alapszabály és az egyesületen kívüli viszonyokra egyértelműen csak az alkalmazható, ezért továbbra is megvan az OMME OV-nek az a jogköre, hogy helyreállítsa Tajti Zoltánnak az OMME tagsági viszonyát. Kíváncsi leszek arra, hogy mikor hívja össze az OV-t az Intéző Bizottság?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1193 Dátum: 2015. Március 09. 19:37 »
Fiúk. Javaslatom a következő.Meg kéne méri a csuklójukat, hogy ne szorítson a karperec.

« Válasz #1194 Dátum: 2015. Március 10. 18:41 »
Kedves RavAasz!

Most kinek a csuklójára is gondolsz?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1195 Dátum: 2015. Március 10. 20:05 »
Szerinted kinek van lehetősége arra, hogy a csuklóját nyújtsa?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1196 Dátum: 2015. Március 10. 21:11 »
QUQURIQ !!!

Nem csukló kell ide, lelki ismeret. Egy kis melegség a szívben, egy kis tenni akarás a közösségért, meghallgatni azokat is akik valamiért máshogy látják a jelent, és szeretnék, hogy a jövő is szép legyen…
Valahogy így tanultam azoktól, akik fentről vigyáznak ránk, hogy „egy mindenkiért, mindenki egy ért”!
Az az igazság, amit mindnyájan megéltünk, „Ők” is meg mi is meg a tagság is, igazság marad!
Az ahogy az érdekeik diktálják, meg nem történt teóriák ringatása, mint bölcsőt a dajka, álmodozva elhiszi a maguk igazát!
Bárki bárhogy is dönt, emberek vagyunk, mindig mások döntenek felettünk, csak türelmesen tűrni kell, azt ami ránk mérettetik. Ez a többség, a megalkuvás a bele törődés…
Na!
Pont ez nem viszi előbbre a világegyetem dolgait!
Akarni kell a jobbat, a szebbet az élhetőbbet!
Gyűlölöm a pénzt, és a pénzalapú társadalmat.
Ez tesz tönkre a világot, ez szít háborúkat, ez idegeníti el az egyik országot a másiktól, a pénz, a sátán lelke, ami rabul ejti a gyengéket, és szabaddá teszi az igaz lelkűeket.
Ők az új kor alapjai, egy nagycsalád részesei. Boldog lehet, aki ide rokonságba kerülhet.
Hit kell ide!
Az aradi vértanuk is hittek a forradalomban, a szabadságban, az életük árán is!
Most mi meg nem tudunk mit kezdeni vele!

A szégyenkező Kiskakas!  :-[
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 10. 21:27 írta kiskakas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1197 Dátum: 2015. Március 11. 21:44 »
QUQURIQ !!!

Az IB „taktikai” megbeszélése! Persze előtte eltúlzott ujjongás!
Most megerősítették egymás lelkét, hogy új hadrendbe tudjanak állni a második felvonásra.
A magabiztosság, egy csekély nyomot hagy a készülődésen…
Persze elhangzott, hogy azt is sima lesz megnyerni.
Gyorsan az Apimondiai kiutazók végleges névsorát is össze kell állítani!
Most kicsit okosabbak, mert a küldöttgyűléssel fogják megszavaztatni, hogy a felelősség ne az Ő vállukon nyugodjon!
Így lesz valami diktatórikus intézkedésből, tökéletes demokratizmus.
Így juthatnak ki a haverok és a nyalizósok Koreába!
Az persze nem baj, hogy az OMME- nek 12000 tagja van, akik mind becsülettel befizetik a tagdíjat!
Ők miért nem mehetnek? Nincsen a 12000 méhész közül egy - kettő akik megérdemelnék?
Az előző színtársulatból hányan tartottak előadást, amiből a többi méhész is tanulhatott volna?
Ja a nyelv?
Vagy csak kirándulás?
Úgy minden meg van értve!

Az érthetetlen Kiskakas!

« Válasz #1198 Dátum: 2015. Március 11. 21:55 »
Kiskakas!
Természetesen az OMME elnöke lesz az első aki repül, az-az megy az Apimondiára?
A közhasznúságunk elvesztése miatt, olyan repülőre ültetném ahol nem kell fizetni.
A nyelvet nem beszélő, jutalomutasok vigyenek magukkal tolmácsot is.
Pusszantsuk közösen az OMME csapatát!
:P
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1199 Dátum: 2015. Március 16. 09:18 »
QUQURIQ!!!

Ki fogad velem, hogy Fáskerti is megy az Apimondiára???

Ez a nagy színmű első felvonása, ...beetetik a nézőket zsíroskenyérrel, a nagy vastag függöny mögött meg a vezérkar sűlteket lakomázik!
Csak azt nem veszik észre, hogy olykor olykor egy-egy lerágott csirkecsont kigurul a függöny alatt...

A Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 16. 21:26 írta kiskakas »