Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743626 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1155 Dátum: 2015. Március 04. 21:56 »
Az emberi gyarlóság,rosszindulat határtalan.
Mindenkiben keresik a hibát, a gáncsoskodót, csak saját magukban nem.
Azt senki nem állíthatja,hogy a helyszínen többen nem tiltakoztak a jogtiprás ellen.
Ami nekem szembetűnt, az egész EB a teremben tartózkodott, és mégis csendben maradtak.
Egyedül Körmendy-Rácz jelentkezett, viszont ő sem kapott szót.
Ott ült előttem, mindent láttam.
Milyen egyszerű a történet pedig. Meg kell hallgatni a méhészeket, küldötteket, OV tagokat.
Az OMME nem királyság, nem egy gazdasági társaság, vagy vállalat,  hanem egy civil szervezet, a tagdíjfizető méhészek szakmai közössége.
Mit nem lehet ezen érteni?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1156 Dátum: 2015. Március 04. 22:03 »
Miért végzett rossz munkát Mészáros László? Lehet ebben szándékosság? Miért vezette félre az OMME-t, at IB-t, az EB-t, az Országos Vezetőséget, a Küldöttgyűlést? Tudatosan vezethette félre? Mi oka lehetett rá?

« Válasz #1157 Dátum: 2015. Március 04. 22:06 »
Kiskakas,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mikor írtad az évértékelőt? Melyik hozzászólás volt?
Köszönöm!

« Válasz #1158 Dátum: 2015. Március 05. 08:54 »
Bizony, ahol csak lehetett az a maroknyi "kisebbség"  szólt időben, hogy hol-miben van szabálytalanság.
Erre a válaszok és megoldások helyett, fenyegetések, kizárások, ellehetetlenítések voltak a reakciók.
 (pld. 2013 tavaszi Kgy: amikor azt mondtam, hogy ezzel az erővel akár a lóversenyre is kiviheti az IB az OMME teljes vagyonát! - Ha ezt folytatod kizáratlak az egyesületből- mondta már akkor az elnökhelyettes Úr.

Belphegor:  kérdéseid nagyon jók! Javaslom: a következő KGY-en kell ezeket feltenni az elnök Úrnak! Talán azért ott, mert ha most itt ezt kitárgyalnánk - bár a válaszok előre mutatnának - a KGY-re már felvértezve érkezne, olyan kábításban lenne része a KGY-nek, hogy az mese-szép lenne.
A kérdéseid alapján többet tudsz mint én valaha is tudni fogok. Ha küldött vagy, -  és 2013-ban is az voltál - talán emlékszel arra amit fent leírtam, de ez csak egy része az azóta elhangzott fenyegetéseknek a "kis ellenzéki csoport" tagjai felé.
(csak emlékeztető: Tajti Zoli kizárása, Attila elleni hadjáratok, Pongrácz A. elleni hadjárat, Erdélyi János aki egy korrekt méhész alapszabályt tárt az IB elé most már lemondott Ő is,  most a Csuja elleni támadás és most csak ennyit említek).

De valami olyasmit hallottam, hogy a KGY-en az egyszer már elfogadott új alapszabály felolvasásával fog eltelni az idő jó része úgy, hogy sem kérdezni sem hozzáfűzni semmit nem szabad, majd ÚJRA kell szavazni????

Ki érti ezt????

UI: úgy két-három naponta olvasgatom a klubot, egyszer összegezni kellene a lényeges törvény és alapszabály elleni intézkedéseket, mert már az idő múlásával kiesnek a memóriából, pedig ezekre hamarosan szükség lesz!!!

Üdv: Bercsényi

« Válasz #1159 Dátum: 2015. Március 05. 09:20 »
Szia Bercsényi,

Nem vagyok küldött, egyszerű méhész vagyok. Itt a méhészklubon tájékozódom többnyire de természetesen olvasom "ingyenes" szaklapunkat is és a Méhészetet is. Sok mindent nem tudok, ezért érdeklődöm.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1160 Dátum: 2015. Március 05. 14:20 »
QUQURIQ!!!

Belphegor, és akiket még érdekel!

Szemelvények az OMME –ban kialakult belső hadszíntéri kezdetekről… :o
Aki nagyon alaposan és tisztán akar látni, Kakas QUQORÉKOLÁS legelső bejegyzéseitől kezdje.
Az elejéről egy két bejegyzést érdemes elovasni! (és folytatni fogod a végéig)!
Folytatásos mese is van közte, kimondottan méhészeknek.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja! (tagikomidráma)

2013. dec. 5 , 9 ,
híradó dec.  10.
169. bejegyzés: ÉVÉRTÉKELŐ AVAGY AZ IGAZSÁG ÓRÁJA…
(Az egész fikció is lehetne, de megdöbbentő, hogy nem az)!
Hát jó olvasgatást…  :(

Kiskakas az író!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 05. 14:26 írta kiskakas »

« Válasz #1161 Dátum: 2015. Március 05. 15:35 »
De valami olyasmit hallottam, hogy a KGY-en az egyszer már elfogadott új alapszabály felolvasásával fog eltelni az idő jó része úgy, hogy sem kérdezni sem hozzáfűzni semmit nem szabad, majd ÚJRA kell szavazni????

Ki érti ezt????

János!

Nem tudom kitől hallottad ezt, vagy ki volt az ötletgazda, de talán jobban is jár, ha az ismeretlenség homályában marad, ugyanis ez emeletes butaság. Nem egészen úgy működik ez, hogy csak úgy felolvasgatok egy szöveget, majd azt spontán elfogadjuk. A tavaly november 30-i rendkívüli küldöttgyűlésen elfogadtatta az elnök a küldöttekkel a beterjesztett "új" alapszabályt. Mivel a következő küldöttgyűlés nem lesz folytatása a novemberinek, ha újabb alapszabályt kíván „bárki” elfogadtatni, vagy újra meg akar szavaztatni akár egy korábbi szöveget, akkor újra kell kezdeni az előkészítését, a módosító javaslatok befogadását, véleményezését, majd az OV általi előkészítését, a küldöttgyűlésen való megtárgyalását stb. Az OV szerepe itt sem megkerülhető, mint ahogy tavaly ősszel is komoly feladatai lettek volna.

Az új alapszabályt tárgyaló múlt évi rendkívüli küldöttgyűlésekkel kapcsolatban a Csuja László több szabálytalanságot támad a keresetében, de a bíróságnak azt is vizsgálnia kell majd –ami a Csuja-féle keresetben nem szerepel-, hogy az egyesület arra jogosult szerve hívta e össze szabályosan a rendkívüli küldöttgyűléseket. Az akkor is hatályban lévő, egyedüli alapszabály szerint az Országos Vezetőség feladat-és jogkörébe tartozik a küldöttgyűlés időpontjának kitűzése, a küldöttgyűlés összehívása, valamint a küldöttgyűlés napirendjének összeállítása. Az Alapszabály a rendkívüli küldöttgyűlés esetében sem tesz ez alól kivételt. Az OV ezeknek a feladatainak messze nem felelt meg, nem tudott megfelelni. Tehát, komoly kérdés, hogy már a rendkívüli küldöttgyűlést megelőző OV mulasztása nem tette e eleve szabálytalanná a rendkívüli küldöttgyűlések összehívását, ill. megtartását.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 05. 15:43 írta Litterae »

« Válasz #1162 Dátum: 2015. Március 05. 16:30 »
Litterae!
Hát nincs az OMME-ban egy olyan jogtudó ember aki ezt végre rendbe teszi?
Fáskerti László szerint a "Baromfiudvar híreire" nem mozdul az EB.
Szeretném felhíni a figyelmét,hogy már a 2104-es tavaszi OV-n többen jelezték, hogy 2014 május 31-ig az OMME-nak új alapszabályt kell alkotnia, mert elveszítjük a közhasznúságunkat!
Akkor az OMME elnöke Pató Pált játszott éppen.
"Ej ráérünk arra még!" 2016-ig.
Ez nem "Baromfi hír" volt,  az OV-n hangzott el! Az EB miért hallgatott?
Különösen súlyosbítja a dolgot, hogy a vezetőségben van akik időre elkészítették az új, helyi alapszabályukat!
Őket is nyomhatja a bűntudat, hogy nem inspirálták az OMME elnökét!
A törpe kisebbséget azzal vádolják most választott nagyjaink,hogy rengeteget költ az OMME ügyvédre.
Nem furcsa dolog ez nektek, hogy OV tagok,küldöttek folyamatosan JOBBÍTÓ szándékkal kívánták támogatni a vezetést?
Most mikor látják, hogy óriásikat hibáztak, akár még szabálytalanságokba is belementek.
Nem marad más mint ráfogni az ő hibáikat a törpe 10% alatti kisebbségre!
Ez a világ legnagyobb pofátlansága!
Vállalják a felelősséget, a konok pökhendi, kirekesztő magatartásuk miatt!
A tagság már látja, hogy egy OV-t nem tud az elnök levezetni!
Még azt sem tudta melyik alapszabály érvényes.
Olyan sofőr ül a volánnál, aki előtt nincs kormány.
Irány a szakadék!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1163 Dátum: 2015. Március 05. 17:01 »
Annyival szeretném Litterae írását folytatni, hogy az OV-t is alapszabályosan kell összehívni
Idézet
Az Országos Vezetőséget a napirend közlésével írásban kell össze hívni, annak időpontját legalább 15 nappal megelőzően. Az éves tevékenységről írásban minden küldött részére tájékoztatást kell küldeni.
De ki hívja össze az OV-t?
Nincs probléma, ez is szerepel az alapszabályban az Intéző Bizottság feladatai között:
Idézet
Kitűzi a Országos Vezetőségi ülés időpontját, összeállítja tárgysorozatát.
De ki hívja össze az IB-t?
Nincs probléma, ez is szerepel az alapszabályban:
Idézet
Az IB-t az Egyesület elnöke írásban vagy elektronikus úton legalább öt nappal korábban a napirend közlésével hívja össze.

Az alapszabály egy nagyon okos szamárvezető a mindenkori elnök kezében. CSAK HASZNÁLNI KELL!

Ha pedig be akarjuk tartani azt amit a küldöttgyűlés jónak látott 2005-ben és amire a Fővárosi Bíróság is ráütötte a nagy pecsétet, akkor már csak egy kérdésem van, hogy

Mikor is lehet leghamarabb szabályosan megtartani a küldöttgyűlést?
Lássuk az alapszabály betartásával hogy is alakulnak a dolgok?

0-2 nap Elnök úr eldönti, hogy mikor és milyen napirenddel legyen IB ülés és értesíti a tagokat.
7. napon IB ülés. Vita és döntések, hogy miket javasol a küldöttgyűlés tárgysorozatába és milyen döntéselőkészítő anyag kerüljön kiküldésre az OV tagjai számára. Eldönti, hogy mely napon és hol legyen az OV ülés.
7-9 nap kell az IB jkv elkészítésére, hitelesítésére, a meghívó és összes mellékletei összeválogatására, sokszorosítására és meghívó postázására.
24. napon kerül sor az OV megtartására, amely dönt az eléje terjesztett napirendi pontokban, közöttük szerepelhet a küldöttgyűlés összehívása is.
24-27. napokon elkészül az OV jkv-je, megtörténik a hitelesítése. Elkészül a küldöttgyűlés meghívója az összes melléklettel és postára kerül.
42. napon lesz a küldöttgyűlés.

Azon is el kell gondolkodni, hogy az akácvirágzás alatt Isten elleni vétek küldöttgyűlést tartani!

Lehet, hogy júniusban lesz szabályos küldöttgyűlésünk?

Én nem biztatok senkit az alapszabály megszegésére.
Bár Fáskerti úr kifejezetten óvakodik a Fekete-Fehér fórum tyúkudvarából érkező kezdeményezések betartásától, de neki szíve joga, hogy mit tart be és mit nem.
A tyúkudvarban az a szólásmondás járja, hogy
Idézet
Róka bőrével számol.

Utóirat:
Javasolom ezt hozzászólást kinyomtatni és A3-as formátumban kitenni az OMME székházában.
Továbbá, lehet, hogy sértésnek veszi valaki, de az IB-t is minden alkalommal szabályosan kellene összehívni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 05. 17:05 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1164 Dátum: 2015. Március 05. 17:21 »
Fáskerti László szerint a "Baromfiudvar híreire" nem mozdul az EB.

Majd felébred... Erősen együgyű naivitás szükségeltetik ahhoz a feltételezéshez, hogy a Körmendy-Rácz János által összeállított több tízoldalas vizsgálati anyag a számítástechnika korában még nem ment körbe tizenötször a világhálón...
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 06. 09:21 írta Litterae »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1165 Dátum: 2015. Március 05. 19:34 »
QUQURIQ!!!

Baromfi udvar CNN hírei!

2015. 03.05. csütörtök: Csak, hogy mindenki tudjon róla. Ma össze hívta a vezérkar a keresedőket.
Terméktanácsi hangulat inkonitóban…
Persze GMO sztár napirend.
2015.03.06. Péntek: rendkívüli EB ülés! Napirend, Csuja László kiiktatása. A megkörnyékezés már sikertelenséggel járt.
 „B” terv kidolgozása.
2015. 03. 09. Hétfő: Rendkívüli IB ülés! Téma: Csuja László és Elekes László pervesztessé tétele… Ügyvédi segédlettel!
Tárgyalás témája: Hogyan csináljuk vissza a rendkívüli küldött közgyűlést, vagy hogyan értelmezzük, vagy miért hívtuk szarul össze? Vagy miért vezetjük rosszul az OMME szekerét...
Vagy miért nem volt eddig ennyire rossz az OMME vezetése???
Vagy miért nem akarta, hogy az OV dönthessen az új alapszabály szerint?

Tisztelt Méhészek!
Szerintem, a vezetésnek egy rendkívüli OV –t kellene összehívni, ahhoz, hogy a sza…..ost kimosassák Veletek! Majd mindent az OV-ra fognak fogni… Lehet, hogy ha nem lenne határozat képes az OV a felelősség sem az övé lenne???
2015. 03. 10. kedd Mészáros kontra Elekes igazságszolgáltatása…
Hű, de sok a rendkívüli…
Soha nem volt még ilyen az OMME életében…
Hű, de dübörög a vezetés…
Nem gondoljátok végre kedves OV-tagok, hogy az „ellenzéknek” van igaza?
Láthattátok a rendíivülin is, hogy a saját EB-tagjuk sem kapott szót!
Hol itt a parlamenti demokrácia?
Az elnök hibát hibára halmoz!
Most ennek issza az OMME a levét!
Az idő ketyeg, a fizuját meg a szokott módon fogja megint felvenni!
Kíváncsi lennék, hogy a sok el… miatt mennyi költség térítést vett már fel az IB és az EB???

Kedvencetek a Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 05. 21:23 írta kiskakas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1166 Dátum: 2015. Március 05. 20:24 »
Bocs!

Azóta már változott az IB időpontja, meg valószínűleg a napirendje is. Elekes lekerül a napirendről ha március 10 után lesz az IB, hiszen március 10-én tárgyalás lesz.

Nem értem? Vajon mi lehetett az a megkörnyékezés?
Ilyesmit ugyanis nem tapasztaltam. Vagy gyenge lenne a humorérzékem?

Most majd "B" tervként géppisztolyt akarnak elővenni? Én meg hívjam a TEK-es haverjaimat?

Inkább el kellene fogadnia az OMME jelenlegi vezérkarának, hogy olyan mértékben szabálytalanul működnek, ami itt EURÓPÁBAN nem megengedhető. Le kellene mondaniuk és kiírni az előre hozott választást. Bár aggódom, hogy még azt se tudják szabályosan levezetni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1167 Dátum: 2015. Március 05. 20:46 »
Miért végzett rossz munkát Mészáros László? Lehet ebben szándékosság? Miért vezette félre az OMME-t, at IB-t, az EB-t, az Országos Vezetőséget, a Küldöttgyűlést? Tudatosan vezethette félre? Mi oka lehetett rá?
Költői kérdés, hogy mi lehet az oka a közhasznúság feladásának? Mert ez csak szavakban elvesztés. A valójában olyan konkrét lépések sorozata, amikor nem lehetett más a végeredmény, csak a közhasznúsági státus
megszüntetése. Nagyon elegánsan, a tagság és az IB akarata ellenére.

Nos a válasz nagyon egyszerű. Csak meg kell kérdezned egy büntetőjogászt:

Ha egy közhasznú egyesület pénzéből lopsz (kezeled hűtlenül, stb...), akkor az majdnem olyan súlyos, mintha az állam pénzét lopnád. Ennek a szigorával járnak el, összegtől függően még a legfőbb ügyész is téged üldöz majd.

Ehhez képest a sima egyesület teljesen más, ott pereskedjenek az egyesületi tagok egymással, az Ő pénzük. Persze mindenki a saját költségén. És ha pénz is van a dologban, akkor nem csekély összeg az eljárási illeték, amit egyből az elején le kell perkálnod. Így minél magasabb az ellopott pénz, annál kevesebb ember engedheti meg magának, hogy pert indítson.

Persze nem tudom a tutit, kérdezz meg Te is valakit. Lehet, hogy neked mást mondanak.

No érted már barátom, hogy miért nem kell a közhasznúság egy nagy vagyonnal rendelkező egyesületnek?

a büntetőjogász barátja szVereb

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1168 Dátum: 2015. Március 05. 21:33 »
QUQURIQ!!!

Igaz, át tették a rendkívüli IB ülést szerdára.
Ezen megtárgyalhatják a tárgyalást!
Persze úgy mint legutóbb is… lenyomtam az Elekest….
Igazad van Csuja Laci!
Pontosítanom kel,l mert így tényleg kétértelmű…
A „megkörnyékezés” nem azonos a meg vesztegetéssel!
OV után, felkértek, hogy vonjad vissza a bírósági beadványodat.
Ugye így már elfogadható a közlemény?

Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #1169 Dátum: 2015. Március 06. 06:56 »
SzurkeVereb79

Idézet
Nagyon elegánsan, a tagság és az IB akarata ellenére.
Azt is mondhatnám, hogy nagyon szép az amit leírtál.
Szerintem ennek erkölcsi alapjai is vannak, vagy kell lennie.
Az hogy egy egyesület vezetője miért nem hajtja végre (ezek szerint önszántából, szándékosan, előre megfontolt aljas indokkal) a tagság akaratát, ez itt a lényeges kérdés. Én ezt olvastam ki a szavaidból! Sajnos ez bennem további kérdéseket generál. HOL VAN AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG?? !!
Idézet
Ehhez képest a sima egyesület teljesen más, ott pereskedjenek az egyesületi tagok egymással, az Ő pénzük. Persze mindenki a saját költségén. És ha pénz is van a dologban, akkor nem csekély összeg az eljárási illeték, amit egyből az elején le kell perkálnod. Így minél magasabb az ellopott pénz, annál kevesebb ember engedheti meg magának, hogy pert indítson.

Persze nem tudom a tutit, kérdezz meg Te is valakit. Lehet, hogy neked mást mondanak.
Megkérdeztem ahogy javasoltad.
Az egyik ismerősöm elmondta, hogy volt "valaki" aki érdeklődött nála, hogy mennyibe kerül egy bírósági beadvány. Azt is mondta, hogy az a "valaki" nagyon komolyan gondolja, mert tudja a "tutit".
Szerinted lett belőle valami? Pedig ez a "valaki", még meg is tehette volna, mert .................De nem csinált semmit. Egy bírósági beadványnál, nem az az első kérdés, hogy mennyibe fog kerülni, mert aki beadja, az szeretné az igazát (igazságot) érvényesíteni.
Szerinted mi vehette el "valaki" kedvét??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.