Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743860 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1230 Dátum: 2015. Április 17. 21:50 »
QUQURIQ !!!

Látom, hogy rendesen itt a csapat!
Jól eső érzés amikor együtt tudunk gondolkodni az OMME jövője ügyében!
Igen, nem magunknak kell bizonygatni, hogy mi történik a téglajegyek házában, hanem a vendégekként információhoz jutókat!
Szerintem már Ők is tudják, hogy mi folyik a Viola utcában!
Csak egy kis kapirgálásomba került, hogy egy IB –tag évek óta nem a lakásától számolja a költség térítéses úti elszámolását!
Oda- vissza csak 400 km tévedett, a mi befizetett tagdíjunkból.
A méhek tartási telephelye szerint lett Neki lelkemnek elszámolva.
De legyünk nagy vonalúak a Kft-hez képest, ne legyünk kicsinyesek!!!
Olyan rossz tudni minden disznóságot!
El is megyek a manikűröshöz, hogy kisebbre vágja a kaipirgálós körmeimet…

A csűd nélküli Kiskakas!
 ;D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1231 Dátum: 2015. Április 26. 22:47 »
QUQURIQ !!!

Kezd kikerekedni az OMME vezetőinek remek műve…
Nos, könyvvizsgálói jelentés?
De! Milyen???
Egy Nav általi összetett OMME – OMME Magyarország  - Kft, és „elő Kft” –  OMME  könyvvizsgálói jelentésre viszont nagyon kíváncsi lenne a Kiskakas!
A Nav megtenné a jogi lépéseket, az ügy kapcsán …
Meg hát az újságok is szeretik a fantasztikus történeteket, mert ugye ebből élnek…
Minek nekünk bíróságra szánni a drága időnket, hiszen meg sem érdemlik…
Az OMME ügye már régen megoldódott volna a nyílt közvélemény előtt…
Úgy csinálunk mint egy rókalyukban vadászó kotorék eb!
Megtaláljuk az elrabolt csirke maradványait, tudjuk , hogy kik a tettesek, csak az odú éppen üres…
Most meg várunk az új zsákmánnyal hazatérő Vukkra!

Tudom, hogy a Kiskakas a kedvence…

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1232 Dátum: 2015. Április 27. 22:26 »
QUQURIQ !!!

Ma voltam a manikűrösömnél! Kicsit be volt nőve a körmöm, és túl hosszú volt a csűdöm!
Mindebből eredően igen nehézkes volt a kapirgálásom.
A nagy „szemétdomb…” olyan mint az arany bánya.
Azért a szárnyaim sem semmik… ide – oda röpködök… mint a röpködős Kiskakas!
Fentről azért minden más, olyan pici, olyan gyámoltalan, olyan elhihető…bárkinek, de kiskaska nem hisz a mesékben!
Minap az agrár kamara felett repkedtem.
Mit is hallottam?
Fekete Józsi bácsi meg lemondott AZ  AGRÁR KAMARAI  beosztásáról?
Vajon miért?
Talán azért mert egyszerre  dupla  fizuért ugyanabban az időben végezte az agrárkamarai  ügyfél fogadási idejét és az OMME szaktanácsadói ügyfélfogadását is?
Vajon ki jött erre rá?
Összeférhetetlenség  talán az agrárkamaránál létezik?
Az is érdekes, hogy van olyan IB –tag, aki vonattal jár az értekezletekre és az autóját számolja el költség térítésként…
Mi is ez???
Miből???
Miért?
Hogyan?
Meddig???
És, és  ki írta alá a kiküldetési rendelvényeket?
Ki felügyeli az OMME törvényes működését?
Juj, juj, de sok itt a kérdés???

A kérdező biztos Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1233 Dátum: 2015. Május 05. 22:01 »
QUQURIQ !!!

Miért nem lep meg, hogy a könyvvizsgáló miket állapított meg?
Mert még a múlt évben többször leírtam, hogy ez az egész Kft ügy úgy ahogy van szabálytalan!

1.   Hazudtak a küldötteknek, hogy az újság ingyen lesz! Így kezdték a mondókájukat!
2.   Hazudtak az ügyvezető bérével kapcsolatban!
3.   Hazudott Egyed Árpád a felvetített elő kalkulációival! (Semmi nem volt látható az egészből mert a nap teljesen
        rátűzött), de nyereségesnek hozta ki! (mindenki hallhatta)!
4.   Hazudtak, mert a küldöttek arra adtak felhatalmazást az OMME vezetésnek, hogy vegye meg a Méhészet C. 
        szaklapot!
5.   Hazudtak, mert még az OV tagoknak sem ismertették a Kft alapítás gazdaságossági számítását!
6.   Hogyan is beszélhették meg az elnökök a tagsággal, a küldöttekkel, hogy mire és hogyan kell szavazni…
7.   Folyamatosan hazudtak az Ov-kon, közgyűléseken, és az elnökség a tagszervezeteknél tartott reklám   
         kampány során a Kft –vel kapcsolatban!
8.   A regionális értekezleteken!
9.   Az elnöki találkozókon!
10.   Hazudtak az Elekes perben a Bírónőnek! (ezért nyerték meg a pert)!
11.   Hazudtak a küldöttgyűlési beszámolóban!
12.   Hazudtak a Kft ellenőrzéséről!
Ez 2015 év OMME 12 pontja!
És még ezek után sem mondanak le a tisztségükről a székeiket szorongató IB-EB  Nacsalnyikok!!!
És állítólag Ők irányítanak egy 12 000 fős civil szakmai szervezetet demokratikus úton?

A megdöbbent Kiskakas!  :o
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 05. 22:15 írta kiskakas »

« Válasz #1234 Dátum: 2015. Június 02. 15:07 »
Fáskerti László szerint a "Baromfiudvar híreire" nem mozdul az EB.

Majd felébred... Erősen együgyű naivitás szükségeltetik ahhoz a feltételezéshez, hogy a Körmendy-Rácz János által összeállított több tízoldalas vizsgálati anyag a számítástechnika korában még nem ment körbe tizenötször a világhálón.

...

Ja, és úgy hallottam, hogy dr. Körmendy-Rácz János a határozott felhívás ellenére konzekvensen elzárkózott az általa készített jelentés, elemzés közreadásától, nyilvánosságra hozatalától... Ha jól értelmezem, valamiért nem vállalta a dolgozatát?

Már hogyne vállalnám, kedves Ecsém!

Nekem az az elképzelésem a munkáról, hogy elkezdünk dolgozni. Az Ellenőrző Bizottság dolga, hogy ellenőrizzen. Ami rendben van, ott tapsol, és gratulál. Ahol meg kérdései vannak, ott kérdez, és tovább vizsgálódik.  NEM AZ AZ EB DOLGA, hogy minden egyes kérdést és az arra kapott választ a netre kitegye. Vizsgál, kérdez, megállapít, EB jelentést ír. A küldöttek meg meghallgatják, és vagy tesznek valamit, vagy nem.  OMMÉban a NEM TESZNEK SEMMIT, az EB-t lesöprik jött be.  No ez jelenti azt, hogy a küldöttek az EB-től megvonták a bizalmat. Az EB ennyit tud tenni. Ha a küldötteket nem érdekli maga a jelentés, akkor nincs értelme nagyon jelentést sem írni. Az egész csak a színház része.

Nem úgy, ahogyan Te beállítod, hogy azonnal nyilvánosságra kellene hozni! Szóval kedves Ecsém!
Nyelvi zsenialitásod és tollforgatásod ellenére nem kellene magad beállítani olyanként, mint aki tudja a dolgok mozgatórugóit.

Az anyagra visszatérve. 2014 december 3-án készült a "37 oldalas" anyag. Én még decemberben kértem, hogy gondolkozzanak az EB tagok a felvetett kérdéseken.

Kedves Ecsém, ha EB tag vagy, akkor bevontalak a munkába.  Ha nem tévedek, nem vagy EB tag.

Az EB egyetlen tagja nem reagált az anyagra. Inkább szóban beszéljünk róla január 16-án. Másfél hónap semmi.

Én csak az EB tagoknak címeztem a munka-anyagot, mert nekik írtam. Ugye nem baj, ha az EB tagjai egymással beszélnek? Azt, hogy ki adta aztán ki, az EB is vizsgálta, de nem vagyunk nyomozók. Mindenesetre ott ült dr. Cserényi a következő EB ülésen...

Érdemi beszéd nem volt, ökölbe szorított kéz az igen. És nem is tudom miért, olyan fenyegetésszerű volt a hangulat... Érdemi munka ezzel az anyaggal kapcsolatosan nem volt.

A következő ülésre többszöri emiles kérdésemre sem kaptam megerősítést arra, hogy dr. Cserényi nem lesz jelen. Révén én nem vállaltam olyan tisztséget, ahol vele kellene dolgoznom, az előző hét tapasztalatai miatt nem mentem el az ülésre. Persze Fáskerti Laci megállapítja, hogy szabályszerű meghívás ellenére nem vettem részt az ülésen. Nos az EB ülései nem szabály szerint vannak összehívva. Például éppen az utolsó sem volt szabályszerű: a meghívóban nem szerepelt, hogy dr. Cserényi Pétert meghívta volna az EB elnöke, mégis a helyszínen ott ült. "szóban hívta meg." Bocs, nem találom az alapszabályban az EB összehívásainak szabályai között ezt a módot. Szóval az EB-t sorozatosan szabálytalanul hívták össze. Ennek a január 23-i ülésnek meg egyáltalán nem volt meghívója, mert úgymond az előző ülés folytatása...  Akkor az eredeti meghívottak a meghívottak, azaz dr. Cserényi Péter jön az EB ülésére? Szabályszerű meghívás nélkül?

Fáskerti László több email-es kérdésem ellenére nem volt hajlandó egyetlen mondatot leírni, hogy "dr. cserényi Péter az EB ülésén nem vesz részt". No ezek után a szabálytalanul összehívott EB ülésre nem mentem el. Fáskerti László ugyanezen indokkal nem ment el az IB ülésére, az IB meghívóját kifogásolta, hogy szabálytalan volt. Az IB szabálytalan ülés összehívási módját aztán az EB megtárgyalta, és egyhangú döntéssel levélben marasztalta el az Elnököt. A szabálytalanul összehívott ülésről való távolmaradás tehát bevett gyakorlat.

Az általam felvetettekről nem az ülésen fogalmaztak meg jegyzőkönyvet, hanem az EB tagjai otthon elmélkedtek magányukban. Hét főből hárman emailben összedobták a véleményüket. (Ezt tették fel később, mint jegyzőkönyvet...) Erről aztán vitatkoztunk ketten. Amiben egyetértettünk, azt leírtuk. Ez lett az EB értékelés nyers verziója. Aztán a (.....) felhívta Fáskertit (tudom, hogy ki, de mivel nem tudom bizonyítani, sajnos nem mondhatom meg, hogy ki), és módosítottak az EB beszámolóján. Az eredeti szövegben az szerepelt, hogy a 2014 novemberi közgyűlés összehívása és lebonyolítása törvénytelen volt. Ezt módosította Fáskerti a telefonáló kérésére, az összehívás és lebonyolítás nehézkes volt. (Aztán a a Törvényszék megállapította, hogy törvénytelen volt. :o )

Az EB beszámolója a legkomolyabb kritika volt az elnök, a kft. és az IB munkájára az elmúlt 40 éveben. Az EB beszámolója azonban senkit nem érdekelt komolyabban. Semmi érdemi nem történt, számos pont azóta is lóg, "meg kell majd vizsgálni", "ellenőrzését folytatni kell". Ezekre nem került aztán sor.  Maszat, maszat... Még anyag bekérés sem történt.

Szóval kedves Ecsém, Te pontosan tudod, hogy mi történt, jól informált vagy, a belső körhöz tartozol. Szerinted kezdjük el a munkaanyagomat kidolgozni, és pontonként a netre feltenni? Remélem a "szabályosan összehívott", OMME vezetés által átdefiniált fogalmát most elkezded elemezni.

Kedves Ecsém!

Látom a nyelvhelyesség nagyon fontos Neked, így hadd segítsek a tieden is csiszolni. (A többi nyelvhelyességi kérdésbe nem mennék bele, de ami engem érint...)

Cserényi és Mészáros kicsi d-vel írják a dr-t. Ez egyetemi rang. Az enyém viszont nem az, kandidátus, ez tudományos fokozat és nagy D-vel íródik: Dr.  Ha kicsivel írod, akkor félrevezeted dr. Cserényit, aki még azt fogja hinni, hogy én is állatorvos vagyok, vagy jogász, vagy humán doki. Nem lenne jó, ha félrevezetnéd...

folytatás következik...
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

irido

• 488
« Válasz #1235 Dátum: 2015. Június 10. 20:34 »
Mifene kakaskából pörkölt lett? Nagyon régen kukorékolt már!!!

*

Nb18

• 797
« Válasz #1236 Dátum: 2015. Június 10. 21:36 »
Én is pont ma gondoltam rá, hogy milyen régen hallottuk a kukorékolását! Lehet új pipi került az udvarába és vele van így elfoglalva?

*

Kitin

• 934
« Válasz #1237 Dátum: 2015. Június 10. 22:38 »
 ;D megvan még...

*

irido

• 488
« Válasz #1238 Dátum: 2015. Június 11. 06:06 »
Lehet abban az új pipiben valami, mert ez meg van kopasztva. A nyaka legalábbis.

« Válasz #1239 Dátum: 2015. Június 11. 08:23 »
Nem ez lenne az első eset, amikor egy tyúk megkopaszt egy kakast.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1240 Dátum: 2015. Június 12. 00:14 »
QUQURIQ !!!

….de az sem az első eset, hogy egy kakas „megbúbol”  egy – két tyúkot…
Így aztán, a kakasnak sok a teendője!
Közben- közben, gyűlnek a tények, formálódnak a számok… szép kerekek…
Igaz, szokták volt mondani, hogy néma gyereknek az anyja sem érti a szavát…..!
A mi anyánk az OMME!
Ő meg várja a szavunkat, hallja a kiáltásunkat!...
….érzi, amit sokan éreznek, csak várják a szebb jövőt!
Mit gondoltok miért ez a nagy csend?
Talán valami nagyon, de nagyon csúnya dolgot, - kat talált a Kontroll csoport?
Nem adunk tippeket a javításhoz, csinálják úgy a vezetést, ahogy elcseszték, ….
„Ök” az okosak, másnak kuss!
Fürödjenek a saját jól bepácolt levükbe…
Mindenkinek további jó méhészkedést, sok sok mézet, kevés atkát!
Visszavonulok a tyúkocskáimzoz…

A meviselt Kiskakas!   ;)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1241 Dátum: 2015. Június 19. 22:52 »
QUQURIQ !!!

Kedveseim!
12 000 fő tagdíjat fizető OMME tagság!
 Ez így önmagában dicséretes!
De a 12 000 fő antidemokratikus irányítását pár fő diktatórikus zsarnoksága úgy mozgatja mint a macska a spárgára kötött egeret!
Macska – spárga – egér harca egymással!
Vajon ki lehet a nyerő?
A spárga elszakadhat, ha az egér kitartó, és jók a fogai!...
Érdekképviselet vagy viselt érdekek???
Szép ez a magyar nyelv…
12 000 fő lehet, hogy megérdemelne egy szakszervezeti képviseletet saját vezetése  ellen?
Igen, a jogos jogaink jogtalan képviselői és azok jogaik felülbírálása, miért csinálják rosszul amit jól is lehet csinálni?
Ki lehet az értelmi szerzője ezeknek a sorozatos baromságoknak?
Milyen jól is hangzik az OMME szakszervezete!
Ez így szégyen a jelen vezetőkre nézve!
Bizalom hiány!
Menniük kell!.....

Az SZB titkár Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1242 Dátum: 2015. Június 25. 21:17 »
QUQURIQ !!!

Érdek, vagy érdekeltség?
Érdek miatt, érdekelté válni?
Érdekből ítélkezni?
Az érdek érvényesítő lelkiismerete, vagy a jövőbeni jellemének a megítélése a méhész társadalom feladata…
Rádi Tibor erikai biz. elnöke feladatnak kapta, hogy Nagyernyei Attila felett ítélkezzen, csak azért mert Attila megpróbálja megvédeni az OMME vagyonát!
Ez a bűne!
És valóban a pénzherdálók az OMME bűnös galerie…
Mit nem lehet ezen megérteni?
Tisztelt Rádi Úr!
Önnek, magától kellett volna felérnie ésszel, hogy vizsgálatot indítson a sorozatos törvénytelenség elkövetői ellen!
De hallgatott, mindennel egyetértett!
Kié a felelősség?
Maga ellen miért nem kér etikai vizsgálatot?
Vagy miért nem mond le?
Nincs mersze, mert Önnek megparancsolták, hogy aki, vagy akik nem értenek egyet a „galerivel”,
 re-tor-zi –ó!
Tükörbe néző lelki ismeret….

Üdvözlettel a Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 28. 18:24 írta kiskakas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1243 Dátum: 2015. Július 27. 22:08 »
QUQURIQ !!!

Kettős mérce a méhészeti ágazatban!

A szakminisztérium támogatja a méhész ifjú gazdákat, visz majorral.
Az OMME hátráltatja a régóta, nagy szaktudással rendelkező méhész tagjait, csávázó szerek  alkalmazásának hallgatólagos alkalmazásával.
Érdekes, az ifjú gazdának van fagy kára, a méhészek többségének meg nem lehet fagy kára?
Mit szán nekünk még a kiszámíthatatlan jövő?
Miért nem lép fel az OMME szakmai vezetése, hogy aki legalább 10-15 éve méhészkedik csak azok kaphatnának bizonyos támogatásokat???
A kezdő is lesz majd 10-15 éve méhészkedő 10-15 év múlva!
A 10-15 éve méhészkedő meg nem lehet már ifjú gazda!...

A mérce hitelesítő Kiskakas!

*

linen

• 123
« Válasz #1244 Dátum: 2015. Július 28. 07:40 »
Írásod első részével egyetértek kiskakas.
Viszont az, hogy csak a régóta méhészkedő kapna szerinted kártalanítást szintén kettős mérce.
Pont ez miatt emelted fel a szavad és lejjebb ugyanezt szorgalmazod?
Elhiszem ha zavar a sok kezdő, de ez nem megoldás.
Mielőtt megköveznél, nem vagyok kezdő méhész.