Mindenkinek, még a kiskakasoknak is lenni kellene hosszú távú elképzelésnek, mert ha semmi célja nincs csak kapirgál a szemét dombon, vagy a róka viszi el, vagy a kutya zavarja el, vagy a szemét dombot tüntetik el a közmunkások.
A másik szabály pedig, hogy ha valami a csúcson van, még ha kis kakas is az illető, a szemét dombról csak lefelé vezethet az útja, valószínű a szemétdomb alján már várja a gazdasszony a késsel. /gyengébbek kedvéért képletesen írva./
Az Omme nak is kell, hogy legyen hosszú távú elképzelése , ha meg akar maradni. Ez az út csak előre felé vezethet, bár lehet most úgy tűnik nektek, ez az út mehet vissza felé is.
Elsősorban, és nem is túl lassan, dönteni kell, kinek az érdekeit képviseli, a majd tízezer tagét, akik kis, és közepes méhészek, vagy átveszi az omme-t néhány nagy méhész, több száz családdal, vagy esetleg néhány mézkereskedő aki ezt arra fogja felhasználni, hogy ki iktassa a konkurenciát, és teljes befolyást szerezzen a magyar mézfelvásárlás felett.
Aztán, az Omme-nak, bár lehet most kényelmes helyzetben van, ám mégis egyszer a buszról /megint képletes/ le kell majd szállni, és el kell indulni, feltéve, ha van olyan szándék ami arra irányul, hogy stabil tagsággal megmaradjon.
Az Omme nem tud más felé fordulni, csak , hogy tevékenysége áttevődik bizonyos vállalkozások felé. Újságkiadás, üveg, cukor, gyógyszer, oktatás, kutatás stb. Amiből az Omme már most is nagyon sokat végez, de a végső cél, befolyást szerezni a méhészkedés legnagyobb hasznot hozó tevékenységéből a mézfelvásárlásból. Aztán persze távolabbi cél lehetne a mézkiszerelés stb.
Ezért én veletek ellentétben nagyon is támogatok bármilyen vállalkozást amit az Omme végez, és nem támogatom, hogy néhány prominens hangadótok, aki vagy akik, a hírek szerint mézet már nem is pergetnek, csak azért támadják az Omme-t, mert szerintük nem jut nekik elég nagy szelet a tortából.
Én tudom, azt is, hogy néhány mostani Omme vezéregyéniség,/ és itt nem az elnökre gondolok, meg az alelnökre, hanem inkább néhány nagyméhészre/ lassan gátja lesz a továbblépésnek. Mégis sokkal inkább biztosabb kézben látom most, a magyar méhészet ügyét, mintha a te általad favorizált csoport kezébe lenne, mert akkor az egész az ebek harmincadjára kerülne.