Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743879 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1245 Dátum: 2015. Július 28. 08:47 »
Minimum vizsga!
Ha valaki horgász engedélyt szeretne váltani, egy szakbizottság előtt vizsgát kell tennie, addig a kukacát nem lógathatja be.
A nagy bajszú harcsát illik megkülönböztetni  pontytól.
Ez a minimum vizsga.
Méhész valaki úgy is lehet, hogy a sárga-fekete pizsamás darazsat nem tudja megkülönböztetni a háziméhtől.
A méhészet Magyarországon szabadon gyakorolható, ha azokat a jogszabályokat betartják ami ehhez szükséges.
(Minden év február 28-ig a helyi önkormányzatnál bejelentkezés, minden év őszén alávetni az állományt az ingyenes méheü. vizsgálatnak, TIR-ENAR, Agrárkamara,Reg.szám, őstermelői  stb. nem a szomszéd bejáratába pakolok, a helyi méhészeket tiszteletben tartom... soroljam?)
Aztán jöhet a nyakunkra nulla tudással az ifjú kezdő, aki majd akkora kutatást csinál napraforgó végén, hogy ihaj, és ujjongva mondja mekkora hordás van.
Pályafutásom alatt többen megkerestek, hogy állítsak neki össze egy minimum csomagot ami a méhészkedéshez kell.
Reggelig sorolhatnám, hogy kezdenek el méhészkedni, de egy érdekes esetet megemlítek.
A méhészetembe odajött hozzám egy "jelölt".
Feleségem megmutatta neki hol dolgozok, aztán megállt mellettem.
Nem köszönt csak nézett.
Aztán kérdezett.
"Mennyi pénzt lehet nyerni a méhészeti pályázatokon?"
Mondtam neki, hogy jó napot.(akkor észrevette magát)
Éppen a késő őszi fészekszűkítést végeztem, a méhekről nem kérdezett.
Kérdésére közben körül néztem, mondom neki ez egy működő méhészet nem a Szerencsejáték ZRT.
Ha ügyes vagy és szerencséd is van hozzá, talán egy idő múlva pénzed is lehet belőle.
Már 50 családja van, és "oktatja" a méhészetet.
Majd még írok ilyen aranyos történeteket.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 28. 17:01 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1246 Dátum: 2015. Július 28. 21:23 »
Tisztelt Attila!

Sajnos az ilyen bunkók és álom világban élők minden szakmában jelen vannak. Viszont azért vannak tisztességes,felelősségtudatos,dolgos emberek is a kezdők között. Én is ez utóbbi próbálok lenni,csak sajnos pont az ilyen típusú emberek miatt nem szeretik a kezdőket általánosságban, ami nehezíti a tisztességesek helyzetét is.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1247 Dátum: 2015. Augusztus 19. 19:58 »
Szakma - politikára a válasz!

QUQURIQ !!!

Gyerekek!
Nagyon sok a személyeskedés!

Így nem oldunk meg semmit!
Mi az elsődleges feladata a tagságnak, a küldötteknek, az elnököknek és a szaktanácsadóknak?
Egy olyan vezetést választani, aki, akik alkalmasak arra, hogy újra egyesíteni tudja a széthúzó, (széthúzott) méhész társadalmat!
Ide kell nagy, nagyon nagy karizmatikus erő!!!
Az új vezetőség minden tagjában lenni kell  ebből az erőből, és ezeket az embereket, fenntartás nélkül el kell fogadni mindenkinek.
Az-az esélyt kell adni nekik, hogy az összekovácsolást megpróbálhassák!
A régi barátságok felújulhassanak, a bizalom, ne fogalom, hanem valóság legyen!
Csak egységben tudhatunk, ekkora közösséget szakmailag, fejleszteni, fenn tartani és működtetni!
Az, hogy ki kinek a kedvence csak helyben járás, nem old meg semmit!
A megoldás a konstruktív, valós eszmékkel  és szavahihető ígértetekkel bíró, és megvalósító 12 000 méhész család jövőjét felelőséggel ellátó vezetőségé lehet a következő négy évi bizalom!
…Hogy kik „ŐK”?
Ezért viszont miénk a felelősség!
Csak magunkra mutogathatunk, ha nem válik valóra az álmaink!
Nem kell hinni az elkövetkező reklám kampányoknak, idáig már mindenki kimutatta a foga fehérjét!
Nem kell hinni a hátulról jövő sugallatoknak, a megtévesztő mézes –mázos szavaknak!
Nem kell hinni a megvalósíthatatlan ígéreteknek, mert arról hallottunk már….
Hinni kell a  józan gondolatú, reális lehetőségekkel élni tudó, szakma iránt lobbizni tudó, higgadt, nem” kussoltató” személyek érvényesítésére!
Mi az új vezetés lényegi munkája?

-     Tagságért íródott  demokratikus alapszabály
-   egyesület egységesítése korrekt módon
-   nem OMME –tagok érdemesnek tartsák az OMME-ba való belépést
-   méhegészségügy rendbetétele
-   méheink védelme körömszakadtáig
-   szakmai lobbi
-   méz minőség védelme
-   reális méz árak (nem csúcs és nem minimális méz ár)!
-   kiszámítható gazdaság jövője
-   világpiaci és belföldi  méz marketing
-   méhlegelő folyamatos bővítése

Kedves Barátaim!
Csak ennyire egyszerű az egész…..

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1248 Dátum: 2015. Augusztus 26. 20:43 »
Rendben, de nem még most sem tudom ki az a kopasznyakú!!!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1249 Dátum: 2015. Augusztus 26. 23:07 »
QUQURIQ !!!

Olvassál több mesét...

A tollas nyakú piros tarajos Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1250 Dátum: 2015. Augusztus 27. 18:20 »
Minek? Nekem tele van a hócipőm az egésszel. Hogyan írta a kolléga? Szarfűrészelés? Neki van igaza. Úgyse történik semmi.
Mint a politikában. Ott is fűrészeli a szart az ellenzék négy évig aztán olyat bukik, hogy csak úgy zeng.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 27. 20:21 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1251 Dátum: 2015. Augusztus 27. 20:53 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi Komám! (mézkirálynői apuka)…
„Minek? Nekem tele van a hócipőm az egésszel. Hogyan írta a kolléga? Szarfűrészelés? Neki van igaza. Úgyse történik semmi”.
Dehogy is nem!
Olvassad el a mai napi bírósági jogerős ítéletet!
Mi ez, ha nem történik semmi!
Ez Neked semmi?
Akkor mi a valami?
Úgy látszik Te is pártolod a törvénytelen dolgokat…
Mint az OMME vezetése!
Most meglátszik a bírói ítéleten.
Kíváncsi lennék, hogy ki tetszene Neked OMME vezetésnek???
A kritikai készséged aránytalanul túlfejlődött az IQ-hoz, semmi sem jó amit más csinál!
No hajrá, jelölni foglak OMME elnöknek, Biztosan meg leszel elégedve magaddal!
És a többi 12 000 méhész?

A jelölő biztos Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1252 Dátum: 2015. Augusztus 27. 21:21 »
 Először is komám, Volt nekem gyermek koromban egy gumi szamaram. De még neki is keményebb gerince volt mint neked, aki nem meri felvállalni saját magát a nyilvánosság előtt. Mert ugye neked aztán minden ráfér a sötét pofádra, mert nem ismer senki.
 Másodszor is, az IQ dolgában te sem állsz a helyzet magaslatán, én nem minősítelek, mert ez csak ilyen személyeskedő vitában merülne ki. Azt , hogy ki az okosabb, azt úgyis eldöntik, vagy eldöntötték már azok, akik olvasnak minket.
Harmadszor meg. Az egész küldötti, meg egyéb rendszert Bross alatt találták ki. Csak a saját csapdátokba estetek. De mindenki érzi, hogy ezzel valami nagy bajok vannak, csak ti nem, akiknek meg jó lenne ez a rendszer, osztogathatnátok egymásnak a pénzt.
 A negyedik. Oszt most mi lesz? Elmondom én neked , semmi. Minden megy ugyanúgy tovább. Akkor estek majd pofára, ha lesz majd egy harmadik elnök.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1253 Dátum: 2015. Augusztus 27. 21:59 »
QUQURIQ !!!

Édes gumiszamárám, komám!
Én már régóta a harmadik elnököt várom, nem Te találtad fel a spanyol viaszt!
Te már többször bizonyítottad a támogatásoknál és a mézpiacoknál az éjszakai sötét kormos kályhacső szemléletedet!
Az, hogy ki kicsoda, Te sem magadtól híreskedtél el a neveddel, csak úgy véletlenül kiderült, vagy kiderítették…
Hjrá, itt a nagy lehetőséged!

Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1254 Dátum: 2015. Augusztus 27. 22:17 »
Hát ha neked az sötét szemlélet az, hogy jobb lenne ha kiszámíthatóbb mézárak lennének, és nem hagyná el Magyarországot hordós méz. Továbbá, hogy az uniós támogatások átláthatóbbak, és lenne jogorvoslati lehetőség. Valamint , hogy a tagság szavazzon az elnök személyére, és ne klikkek válasszák meg azt. Valamint a tagság is távolíthassa el, és ne puccsal egy csoport. Valamint, az, hogy a mézkereskedelem hasznát ne néhány nagykereskedő, /aki ráadásul még gyaníthatóan hamisítja is a mézet/ hanem az omme, és ezen keresztül minden magyar méhész élvezze, akkor én valóban nagyon sötét vagyok. De, én vállalom ezt, mert én veled ellentétben egyetlen nagykereskedőnek se tolom a szekerét barátom.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1255 Dátum: 2015. Augusztus 28. 01:21 »
Jól van Vivaldi! Kiáltsunk ki téged a Duna jegén OMME elnökünknek. Legyél te a legfőbb mézkereskedő, sőt csak neked lehessen mézet eladni, soha senki másnak. A támogatásokat a lottósorsolással együtt osszák szét és akinek nem tetszik az eredménye, az menjen panaszra Andy Vajnához. Vazze!

Ja, és élvezhetjük a monopol alcsony ár gyönyöreit, meg az asszony szidását, hogy ilyen balfasz társaságot miért nem felejtek el végleg.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1256 Dátum: 2015. Augusztus 28. 07:35 »
Mindenkinek, még a kiskakasoknak is lenni kellene hosszú távú elképzelésnek, mert ha semmi célja nincs csak kapirgál a szemét dombon, vagy a róka viszi el, vagy a kutya zavarja el, vagy a szemét dombot tüntetik el a közmunkások.
 A másik szabály pedig, hogy ha valami a csúcson van, még ha kis kakas is az illető, a szemét dombról csak lefelé vezethet az útja, valószínű a szemétdomb alján már várja a gazdasszony a késsel. /gyengébbek kedvéért képletesen írva./
Az Omme nak is kell, hogy legyen hosszú távú elképzelése , ha meg akar maradni. Ez az út csak előre felé vezethet, bár lehet most úgy tűnik nektek, ez az út mehet vissza felé is.
Elsősorban, és nem is túl lassan, dönteni kell, kinek az érdekeit képviseli, a majd tízezer tagét, akik kis, és közepes méhészek, vagy átveszi az omme-t néhány nagy méhész, több száz családdal, vagy esetleg néhány mézkereskedő aki ezt arra fogja felhasználni, hogy ki iktassa a konkurenciát, és teljes befolyást szerezzen a magyar mézfelvásárlás felett.
 Aztán, az Omme-nak, bár lehet most kényelmes helyzetben van, ám mégis egyszer a buszról /megint képletes/ le kell majd szállni, és el kell indulni, feltéve, ha van olyan szándék ami arra irányul, hogy stabil tagsággal megmaradjon.
Az Omme nem tud más felé fordulni, csak , hogy tevékenysége áttevődik bizonyos vállalkozások felé. Újságkiadás, üveg, cukor, gyógyszer, oktatás, kutatás stb. Amiből az Omme már most is nagyon sokat végez, de a végső cél, befolyást szerezni a méhészkedés legnagyobb hasznot hozó tevékenységéből a mézfelvásárlásból. Aztán persze távolabbi cél lehetne a mézkiszerelés stb.
Ezért én veletek ellentétben nagyon is támogatok bármilyen vállalkozást amit az Omme végez, és nem támogatom, hogy néhány prominens hangadótok, aki vagy akik, a hírek szerint mézet már nem is pergetnek, csak azért támadják az Omme-t, mert szerintük nem jut nekik elég nagy szelet a tortából.
Én tudom, azt is, hogy néhány mostani Omme vezéregyéniség,/ és itt nem az elnökre gondolok, meg az alelnökre, hanem inkább néhány nagyméhészre/ lassan gátja lesz a továbblépésnek. Mégis sokkal inkább biztosabb kézben látom most, a magyar méhészet ügyét, mintha a te általad favorizált  csoport kezébe lenne, mert akkor az egész az ebek harmincadjára kerülne.

« Válasz #1257 Dátum: 2015. Augusztus 28. 08:07 »
Kedves Vivaldi!
Támogatod a szabálytalanul, veszteségesen működő OMME kft-t, amelynek a pénzügyi beszámolóját titkosították?
Szerintem ne égesd magad tovább.
Itt senki nem akar a "húsosfazék" közelébe férkőzni!
Ha elolvasod hozzászólásaimat, abban javasoltuk, hogy térjünk vissza az alapokhoz, társadalmi munkában végezze a feladatot a vezetés.
Ha a küldöttek úgy döntenek, hogy az elnök "megéri a pénzét", akkor mint tiszteletdíjat meg lehet neki szavazni.
A jelenlegi elnök azt csinál amit akar.
Nincs semmilyen teljesítményhez kötve a tevékenysége, láthatod, hogy sorozatos súlyos szabálytalanságok sorozatát követi el, a lóvé meg dől neki.
Hát hol élünk?
A méhészek érdeke azt kívánja, hogy csak és kizárólag hasznos munkáért kapjon javadalmazást.
Két évig működött az OMME égisze alatt egy szabálytalanul, a tagdíjunkból összetákolt Kft. és ezt Te jónak ítéled?
Félreértés ne essék, nem a Kft. ellen voltunk, hanem a szabálytalanságok ellen!
Ezt végig hangoztattuk, és ez nagy különbség.
Állítólag mi vagyunk az OMME ellenségei, azok akik végig ordítottuk, hogy baj lesz, és tettünk egy csomó javaslatot.
Mi lett a vége?
KUSS!
Ez is rendben van szerinted?
Vannak jó gondolatid, viszont sok benne a rosszindulatúság.
Úgy érzem el sem tudod képzelni, hogy valaki (valakik) önzetlenül is hajlandóak a méhészek érdekében tenni, a méhésztársadalmat kiszolgálni.
Még valami.
Te végig függetlennek vallottad magad.
Akkor az OMME szócsőben, a 15. oldalon lévő hirdetésben, ahol az I.Édes-Mézes Palóc Méhésztalálkozót hirdetitek
éppen azt a két OMME vezetőt hívtad meg dr.Mészáros Lászlót és dr.Cserényi Pétert akik munkájáról éppen tegnap hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék.
Szerintem gyorsan nézzetek más előadók után.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1258 Dátum: 2015. Augusztus 28. 08:57 »
Már megint sokat feltételeztek rólam, és túl értékeltek. Elmondanám, a mai napig engem senki sem keresett meg, hogy akárcsak egy icipici tanácsot is adjak, pláne meg a segítségemet nem kérte senki, pedig én tavaly össze jártam az egész országot a lányommal, hasonló rendezvényeken való részvétel végett.
Az én szerepem csupán véletlenen múlt. Nevezetesen, hogy pontosan akkor akartam függönyt venni a pergetősátramhoz a szomszéd falu turkálójában, amikor a három hölgy ezen üzlet udvarán, a "karancsvölgyi Jótevők" nevű egyesülés vezetősége, arról tárgyalt hogy valami fesztivál félét kellene rendezni a völgyben, és kapóra jöttem nekik, mert akkor még a lányom volt a mézkirálynő.
Azt viszont vállalom, hogy azt a tanácsot én adtam nekik, hogy forduljanak a Fekete Józsihoz ez ügyben.
Ennyi és semmi több a szerepem. Ezután ők már tovább bonyolították, és én a mai napig annyit tudok róla mint más érdeklődő.
 Az meg, hogy mindenkinek felhívom a figyelmét rá ahol tudom, itt és a facebookon, csak a lokálpatriotizmusomnak tudható be.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1259 Dátum: 2015. Augusztus 28. 15:50 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi méhésztárs!
Van fogalmad, hogy kiket favorizálsz?
Idáig hány vesztett pere is van az OMME nagyeszű vezetésének?
Még mennyi is lesz?
Te a független igazság bajnoka, hogyan nem látod a törvénytelenség hemzsegését?
Vagy nem is akarod látni?
Az úgy mindjárt más!
Akkor meg mi a fenét keresel itt?
„Mégis sokkal inkább biztosabb kézben látom most, a magyar méhészet ügyét, mintha a te általad favorizált csoport kezébe lenne, mert akkor az egész az ebek harmincadjára kerülne.”
A jelen vezetés nem hogy a jövőt látná, vagy tervezné, a jelennel sem tud megbirkózni…
Nem dolgoznak, csak kussoltatnak! Ez az Ő stílusuk!
…ha ez a vezetés birtokolja, vagy birtokolni fogja az OMME szervezetet, úgy a magyar méhészeknek nem lesz jövője.
Nagy betegséged a tudatlanság mellett a hitetlenség! „mintha a te általad favorizált csoport kezébe lenne, mert akkor az egész az ebek harmincadjára kerülne.”
…igaz ez még meg sem történt, de Te már előre látod „az ebek harmincadját”
Mi vagy Te jós?
Vagy maga az Isten?
Maradjunk annyiban, hogy Neked senki sem lesz jó !
Magaddal legalább meg vagy elégedve?

Az a kiskakas, akinek a nyakát el akarod vágatni, a szemétdombot meg akarod alatta szüntetni, vagy a rókát és a kutyát küldöd rá!
A „lelketlen Kiskakas”!