Na most megfogta kivancsi 111 építő keret témában az Attilát!
Gondoljátok?
Tisztelt Jenő!
Nagyon sok mindenben igazat tudok adni, mert írásodból kitűnik az alaposságod, az óriási tapasztalatod!
Van viszont egy nagyon fontos tényező, amit sem Te sem én nem közöltünk a nagyérdeművel!
Mikor tesszük be az ÉK-et?
Bizony én nagyon korán! Nálam a gyermekláncfű-árvacsalán-fűz eleje már olyan hordást ad jó idő esetén, hogy az ÉK-et beadom! Ha akácra való korlátozásnál teszem be, maximálisan igazat tudok adni, sőt gratulálok okfejtésedhez, tanítani való! De én nem várom ám meg ezt az időt! Nagyon-nagyon korán beteszem az ÉK-et!
Különben igazad lenne, nem sokat ér! A másik. Ruff tanár úr szavai csengenek a fülemben, amit még 1983 telén hallgattam Zalaapátiban, a hereálcákban magasabb a "juvenil hormon" aránya, ezért jobban vonzza az atkát, mint a munkás álca! Valamint 3 nappal tovább tud abból a duci álcából táplálkozni ez a dög!
Másik megjegyzésem! Senkinek nem ajánlanám,hogy erre alapozza atkavédekezési technológiáját!
Ez egy olyan fegyver, ha jól használjuk komoly károkat tudunk okozni az atkapopulációnak!
Az első kitördelés a leghatékonyabb! A többi már nem irányítható ilyen pontosan!
Veszélye? Ha elkésünk a herelép kivágásával, öngól!
Én szoktam ellenőrizni, kivillázni! Szegény munkásokba is bele-bele "túrok", hogy lássam mekkora a veszély.
Az atkát nem lehet félvállról venni, de a magyar méhészeknek nem ez a legnagyobb bajuk!
A méhmérgezések, amiben kitüntetett szerepük volt a betiltott neonikotinoid alapú csávázószereknek!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila
ui.Ha elkések az ÉK. beadásával, így járok!