Szia Zümi!
Gépész nyelven, műszaki megfogalmazással a teherviselő huzalozás a vízszintes!
Ahol a mézkoszorú van ott sűrűbben érdemes drótozni!
Véleményem szerint tökéletes keretdrótozás nem létezik!
Nézzük a megoldásokat, és a legjobbhoz közelit. Szerintem a vízszintes és függőleges drótozás, együtt hozza meg a legstabilabb eredményt! Ennek vándorláskor (vészhelyzetben), amikor mondjuk műszaki hiba, vagy baleset miatt kényszerülünk a megállásra, a szellőzés nem biztosított, és az alsó középső sorok lépjei a rakományban meghullámosodhatnak, sőt leszakadhatnak! Így lefullad a család! Láttam ilyent, és én is veszítettem el így 3 bomba erős méhcsaládomat! Azóta gyászolom őket, saját marhaságom miatt! A nagyon erős mindig a tetejére, lehetőleg a szélére kerüljön!
A kétirányú drótozás a legbiztonságosabb, legstabilabb, pörgetésnél nehezebben szakad ki.
Óriási hátránya,hogy a keretdrót beolvasztása soronként történhet, lassú! Én addig ezt alkalmaztam,amíg nem lettem szaktanácsadó!
Ekkor jött az áttörés! Elveimmel teljesen ellentétes, függőleges drótozás!
7 függőleges drót, minden kerettípusnál elegendő! Amit nem szabad kihagyni, az a drót hullámosítása!
Nagyon gyors, és így megfeszíthető a huzal, annyira,hogy meghajlítja az alsó keretlécet!
A keretdrót meghullámosítása nélkül a simán függőleges drótozást nem ajánlom!
A vándorlásnál amit előbb írtam életveszélyes lehet! Elég egy jó nagy döcc földúton,és a szakad is a szűz lép!
A hullámokon kapaszkodik a műlép! Így már használható!
Én is a méhészektől tanultam, ezért nagyon hálás vagyok sokuknak!
Az így bedrótozott keretbe, egy pillanat alatt beolvasztható a műlép! Tényleg csak másodpercek kérdése!
Én mindig akkor műlépezek, amikor szükség van rá! Annyira gyors, hogy én előre nem gyártom le a
kereteket.
Üdv:Attila