Kaptártípusok összehasonlítása

• 997 válasz
  • 583583 megtekintés
Re:Kaptártípusok összehasonlítása
« Válasz #75 Dátum: 2013. December 28. 14:34 »
Szia NB 18 ! Serkenteni ,ugy tudom nem csak cukor lepényel, sziruppal lehet. A szirupot pedig, márciusban fogadták el, ezt tapasztaltam. Ugy tudom, javitsatok ki ha nem, nagyon hideg időben nagyon kevés a fogyasztás.  Űdv.Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #76 Dátum: 2013. December 28. 17:21 »
Nálam nyitott fenék 5 cm falvastagság és nem melegszik fel túl korán a fészek. Nálam akkor kezdődik a fiasítás amikor az átlaghőmérséklet és a nap északos járása ezt indokolja. Ez a Geddekas egyik előnye. Persze felülről teljesen zárt és hőszigetelt takarás van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #77 Dátum: 2013. December 28. 17:30 »
Ugy tudom, javitsatok ki ha nem, nagyon hideg időben nagyon kevés a fogyasztás.  Űdv.Antal
Ez így van ,kivéve ha található a családnál fiasítás.

Üdv. jani bátya

« Válasz #78 Dátum: 2013. December 28. 17:38 »
Geddekas!  A 2 cm fal vastagság nemlesz jó ?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #79 Dátum: 2013. December 28. 18:19 »
Nem.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #80 Dátum: 2013. December 28. 18:24 »
A fiók vastagságára gondolok.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #81 Dátum: 2013. December 28. 18:49 »
én is.

« Válasz #82 Dátum: 2013. December 28. 18:59 »
Akkor neki sem állok a nyitot aljnak.marad a telt. Bár utána néztem és használnak ilyen nyitot aljat rakodon is,aminek csak 2cm a fal vastagsága.Igaz hogy hidegben egy vékony műanyag, vagy valami más anyagal van lezárva.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #83 Dátum: 2013. December 28. 19:41 »
2 cm falvastagságnál is jobb a nyitott fenék. Merthogy mindig jobb.

« Válasz #84 Dátum: 2013. December 28. 20:43 »
Akkor csinálhatom?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #85 Dátum: 2013. December 28. 21:53 »
Csináld, de tempósan!

« Válasz #86 Dátum: 2013. December 28. 21:59 »
Már holnap neki is állok. Kőszőnőm. ;D

*

zümi

• 1382
« Válasz #87 Dátum: 2013. December 28. 22:08 »
Antal, talán végeztél az új keretek elkészítésével?  Látom sok a szabadidőd......Új kaptár kivitelezése?;D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #88 Dátum: 2013. December 28. 22:24 »
Szia zűmi! A kereteket már leszabtam,le csiszoltam. Az össze állítást majd februárban, mikor jó lesz az idő. Tudod vettem egy szögbelövőt, ami 3cm-es szöget,vagy kapcsot lő ki. A kereteket még ragasztom,mielőtt szegelem. Egyszerűen nem tudok szegelni, az ujjam bánta mindig. A fiókot még nem csinálom, egyenlőre az ami van az elég,de szárad a következő garnitúra. Így holnap elkezdem az aljak leszabását.  Üdv.Antal
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 29. 07:02 írta Nagyernyei Attila »

*

Nb18

• 797
« Válasz #89 Dátum: 2013. December 28. 23:23 »
Szia NB 18 ! Serkenteni ,ugy tudom nem csak cukor lepényel, sziruppal lehet. A szirupot pedig, márciusban fogadták el, ezt tapasztaltam. Ugy tudom, javitsatok ki ha nem, nagyon hideg időben nagyon kevés a fogyasztás.  Űdv.Antal

Antal!

Igazad van, sziruppal nagyon jól lehet serkenteni! Hordásmentes időszakban!  Ezzel semmi gond nincs! A gond ott kezdődik, amikor már Januárban bennt van a lepény, vagy egyéb "tuning"! Az anyák mint a parancsolat elkezdenek őrült módjára petézni (egyébként csak szépen lassan potyogtatnának néhány sejtben), aztán amikor jön a márciusi lehűlés, ott állnak a családok megfürödve, letolt gatyával a hideg előtt!!! Persze, hogy összemennek a mosásban! Szóval ezért nem serkentek egyáltalán sem Január végén,sem Februárban,csak amikor már rendszeresen van minden nap kijárás és lehet kaptárt bontani! Akkor is csak karcolgatással!!! A tényleges, komoly fogyasztás meg amíg meg nem indul a petézés addig gyakorlatilag nulla a családnál, ha nincs nehezítő körülmény. Gondolok itt nyugtalanító körülményekre: egér, zaj, atka, stb. stb......

Nb18