Mi erről a véleményetek?
A politikusokat felkészítik, mielőtt előadásukat megtartják, kezükbe nyomnak egy munkaanyagot.
Ezzel egyetértek az előttem hozzászólóval.
Honnan a frászból tudnák ezt?
"Hozzátette: a hazai méhállomány méhcsaládjainak száma meghaladja az egymilliót,......"
Ezeket a konkrét adatokat leírt formában megkapják a politikusok, és azt tanulják be.
Tehát a termésre vonatkozó adatokat is az OMME-ból kapta Czerván György.
Ő szerinte egyre többen fogyasztanak mézet Magyarországon, és itt nem folytatom mert az tényleg egy politikai reklámszöveg.
Az OMME szakmai stábjának mentségére váljon, hogy nagyon nehéz a termést megjósolni, mert sok méhész vagy mellébeszél, vagy akarattal nem mondja meg a valós pergetési eredményeit.
(Volt aki akácon egy újságnak azt nyilatkozta, hogy meg van elégedve az eredménnyel, csak éppen üresek voltak a kaptárak, azokban egy élő méh nem volt!)
Ekkora méhsűrűség mellett következő éveben a dicsekvő méhész szomszédokra is számíthat.
Tolna megyére elég nagy a rálátásom, és azt ki merem jelenteni, hogy egy tipikus közepes évet zártak megyénk méhészei.
Volt néhány szerencsésnek kiugró akác és napraforgó eredménye, de jellemzően mindkét növény egy közepes eredményt produkált, ami az elmúlt évek kudarcai után nem mondható rossznak.
Ha a szélsőségekbe kapaszkodunk akkor nagyon torz képet kaphatunk.
Volt akinek az akác és a napraforgó is jól sikerült, viszont vannak akiknek egyik sem.
A repce Tolna megyében nem adott számottevő eredményt, akik hárs erdő közelében voltak, az idén nem panaszkodhatnak.
Ez az én szakmai véleményem, és nem egy politika párté.
Egyébként egy fogalomnak, hogy lehet véleménye?
Az csak élő embereknek lehet, én magyarból így tanultam.
Ez mind azért van, mert senki nem meri vállalni a saját véleményét, mert attól tart, hogy számon kérik tőle.
Egyébként az a kijelentés, hogy egyre jobban fogy a méz örvendetes, de egy üzenet is egyben.
Gyertek közénk, sokasodjunk, mert a mézet jó áron el lehet adni!
Véleményem szerint ez érdekeinkkel ellentétes.
Úgy is mondhatnám, hogy sokan vagyunk, és éppen elegen!
Nagyernyei Attila