OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288538 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #105 Dátum: 2016. Január 26. 15:14 »
Mivel az ítéleteknek visszaható hatálya nincs, ezért a mai ítélet kihírdetése után is a 2005 évi alapszabály lesz érvényben. A mai napi ítélet egy olyan alapszabályról szól, amit az OMME elnöke már be sem akar jegyeztetni, hiszen azt a kérelmét törölte a 2015 tavaszi Küldöttgyűlés után benyújtott kérelem, aminek kérelmét törölte a 2015 november 14-i küldöttgyűlés után benyújtott kérelem.

Nagyon érdekes, hogy a jogsértést megvalósultnak tekinti, tehát a mai napig hozott OMME  döntések, amik nem felelnek meg a 2005-ös alapszabálynak, nagyon kétségesek, hogy érvényes lennének. Ugyanis befejezett jogerős bejegyzés jelenleg csak és kizárólag a 2005 évi alapszabályra van.

Amig a 2014 november 30-i alapszabály bejegyzése meg nem történik (márpedig - többek eddig a most lezárult per miatt - el sem indult) addig az OMME vezetése nem örülhet felhőtlenül. A bejegyzési eljárás most elindul, de az egészet felülírja az a tény, hogy az OMME elnöke az újabb és újabb kérelmével "törölte" az előző alapszabály módosító kérelmét.

Szóval az OMME elnöke nem véletlenül beszélgetett hosszan, komoran és körülményesen a bírói ítélet után Mészáros Józseffel, a hivatal vezetőjével és dr. Soós Tiborral.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 26. 15:58 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #106 Dátum: 2016. Január 27. 19:31 »
Választási felkészülés időszakát éljük.

A helyi szervezetek jelöltállító gyűléseinek időszakát éljük.

A jelöléseket március 2-ig kell eljuttatni az OMME Jelölő Bizottságának tagjaihoz valamint az OMME székház irodájába.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #107 Dátum: 2016. Január 30. 19:10 »
Bross Péter enökjelölt, Dr. Horváth Zsolt alelnök jelölt, Dr. Hegedűs Dénes szakmai alelnök jelölt.  Ma volt a kampánynyitó Kaposváron. Jól sikerült. Mind a kettő kiváló előadást tartott. 4-500 fős hallgatóság. Pozitív kampányt ígértek.

Az előadásuk kiválóságát az adta, hogy mind a ketten kendőzetlenül beszéltek a méhészeti ágazat súlyos problémáiról. Kicsit Winston Churchill beszédére hajazott mind a két előadás vagyis nem ígért, hanem feltárt, nem szidott, hanem figyelmeztetett, nem elutasított, hanem összefogást kért, nem hablatyolt, nem beszélt mellé, hanem őszinte volt. És mind a ketten tanúbizonyságot adtak arról, hogy átfogó ismeretekkel rendelkeznek és a valós súlyuk szerint tudják a problémákat kezelni.

Ha valaki azt akarja, hogy a méhészeti ágazat helyes választ adjon a kor kihívásaira, ha azt akarja, hogy mindannyian előre haladjunk, nem szavazhat másra csak erre a két emberre. 
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 30. 21:12 írta Geddekas »

« Válasz #108 Dátum: 2016. Január 31. 00:53 »
Geddekas!

Most nagyon jól láttad az eseményeket és jól fogalmaztad
meg a lényeget.
Egy demokratikus OMME jöhet létre.
Hiteles vezetők elindíthatják jó irányba az egyesületet.

Csányi Antal

*

zümi

• 1382
« Válasz #109 Dátum: 2016. Január 31. 09:59 »
Sziasztok!
Tegnap én is ellátogattam Kaposvárra, hogy végig hallgassam az előadásokat!
Szó mi szó Bross.P mikor megtartotta kortesbeszédét ahogy Attila szokta volt mondani, még a csilláron is lógtak a méhészek :)

Viszont jött a döbbenet!
Mészi elkezdte az OMME beszámolót, kb fele nép kivonult :o
Igazából nem is értem miért nem egy szépen felkészült szakmailag toppon lévő előadást tartott!?
Nemrég számolt be az OMME újságban azokról a dolgokról,tevékenységekről, amit ismét elmondott szóban is.....
Szerintem ha méhészetéről tartott volna egy szép kis előadást, sokkal megnyerőbb lett volna(meg az APIMONDIÁRÓL bővebben, ha már megadatott neki a lehetőség, hogy kijusson!)
Tegnap valahogy érezhető volt Mészi beszédén a változást akaró méhészek látványa.....
Dr Hegedűs Dénes előadása is nagyon tetszett!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 31. 10:28 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #110 Dátum: 2016. Január 31. 11:08 »
Zümi!
Nagyon jól éreztem magam Tegnap Kaposváron, mert sok régi kolléganőm társaságában (Marcsika, Vica) lehettem.
Aki ott volt megtapasztalhatta azt amiről itt írtatok.
Én a délutáni kampánynyitóról szeretnék kicsit beszámolni:
Most már mindenki nyílt kártyákkal játszik, vége a találgatások korszakának.
Van aki a könnyeivel küszködik, van akit sokkolt Bross-Hegedűs páros közös indulása.
Nagyon örülök, hogy a két meghatározó személy elutasítja a negatív kampányt, sőt Dr.Hegedűs Dénes erre külön is kitért, hogy csak azért vállalta a megmérettetést, mert biztosították, hogy nem lesz személyeskedés, és sértődöttség.
Egyetlen szóval nem szidalmazták a jelenlegi vezetést, inkább irányt mutattak, olyan irányt, amitől sokan lementek hídba, mert rádöbbentek az óriási kontrasztra.
Nagyon tetszett amikor Bross kijelentette, hogy vissza kell állítani a demokratikus egyesület alapjait, mert az OMME nem egy vállalat, és annak pedig nincs hivatala!
Ők szolgálni szeretnének, visszaadni az OV "jogait", lehajolni az egyesületekhez, a méhészekhez.
Az ő véleményüket kell a küldötteken keresztül képviselni, amit a vezetésnek végre kell hajtania.
Vége a kiskirályok korszakának.
Nem lennének az OMME-ban perek, ha demokratikusan működött volna az egyesület.
Elmondta, hogy sokáig ellenállt a sok megkeresésnek, de nincs tovább.
Ismét megméretteti magát, mert a közösségi élet a léte.
Hallja a sok ellenpropagandát, és nagy derültséget okozott a következő "beszólása":
"A végén még kiderül, hogy Dénessel még buzik is vagyunk!"
Ez mindent megmagyaráz a jelenlegi állapotokról.
Kezdek hinni a józan észben, hogy sok Méhészklub olvasó szemét sikerült felnyitnunk.
Néhányan elfordultak tőlem, de az OMME elnökével, "Kis Mészivel a Hivatal vezetővel" és Kollár Imre bácsival is hosszasan beszélgettem.
Amiről beszélgettem velük, azt itt olvashattátok.
Az elnökhöz intézett kérdéseim közül nem hiányzott, hogy mi van a táskájával?
Állítólag már Fáskerti Laci is érdeklődött ez ügyben nála.
Az erre adott válaszát nem tudtam elfogadni, de a kampány hátra lévő részében kicsit finomabban fogok fogalmazni.
Úgy érzem mindenki ismeri a véleményem, a tőlem telhetőt eddig is megtettem,( :P) hogy jöjjön el a változás.
Bross Péter ezt teljes paradigmaváltásként jellemezte.
Ez magyarán, gyökeres, mélyreható, minden területre kiterjedő változást jelent.
Úgy legyen!
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #111 Dátum: 2016. Január 31. 12:32 »
Egy észrevételem még volt, ami talán fontos is!
Dr Cserényi fel, alá járkált mint a ki nem találja helyét!
Talán a "változás" ereje őt is megérintette?
Új "időszámítás" kezdődött a tegnapi nappal az zavarhatja ennyire?
Talán fél, hogy a következő ciklusban nem szerepelhet?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Nb18

• 797
« Válasz #112 Dátum: 2016. Január 31. 13:02 »
Sziasztok!

Nagy örömmel fogadtam az alább leírt választáson induló névsort. A véleményem az, hogy egy ilyen hazai és nemzetközi szinten is elimert vezetőségre van szüksége az egyesületnek. Nem is csodálom, hogy a jelenlegi vezetés több tagja is iedegesebb a kelleténél. Ennek két oka lehet, az egyik az hogy tartanak a választás eredményétől, amásik az, hogy ha elbuknak a végső szavazatszámlálásnál, minden csínytevésük napvilágra kerül.

Nb18

*

zümi

• 1382
« Válasz #113 Dátum: 2016. Január 31. 13:38 »
NB18!
Mészi tegnap annyira zavarban volt, hogy többször is kikapcsolta "véletlen"a vetítőn látottakat előadása közben ::) :-X

*

barger

• 173
« Válasz #114 Dátum: 2016. Január 31. 13:52 »
Igen, aztán hívta a technikus kollégát.

"Azt a betyárosát!"
Baranyi Gergely

*

zümi

• 1382
« Válasz #115 Dátum: 2016. Január 31. 13:54 »
Ilyen ez a popszakma :)   

« Válasz #116 Dátum: 2016. Január 31. 14:39 »
Biztosan nem lélekemelő, ha valakinek az előadása kezdetén feláll nagyjából kétszáz ember és távozik. A magabiztosságot az ilyen egyértelműen elutasító magatartás nem növeli. Sokakkal ellentétben én meghallgattam az előadásból 10-15 percet, az viszont már számomra nem volt lélekemelő, amikor az „érdemi rész” azzal kezdődött, hogy ez az egyesület jogszerűen működik. 

Én viszont pontosan tudom, hogy nem működik jogszerűen ez az egyesület. Még akkor sem működik jogszerűen, ha ezt akár kertészek, léggömb fújogatók vagy csak egyszerűen genetikailag kódolt kötekedők szajkózzák vagy csak ezt szeretnék nagyon elhinni. Ez az egyesület számtalan ponton jogszerűtlenül működik, ezért aztán a továbbiakban jobb dolgom is akadt a rendezvény más helyszínein.

*

zümi

• 1382
« Válasz #117 Dátum: 2016. Január 31. 14:57 »
Valami nekem nem kerek!
Az hangzott el, hogy a KFT  első évében volt csak nullszaldós! Most akkor mi az igazság? Mert Mészi úgy nyilatkozott nem volt -8.5 millió..... Itt viszont én mást olvastam.

Litterae!
Ezek szerint akkor az új ígéretet nem is hallottad? Állítólag meg lesz reformálva a méhegészségügy, ha bizalmat ad neki továbbra is a tagság ::)

*

barger

• 173
« Válasz #118 Dátum: 2016. Január 31. 15:08 »
Az is elhangzott, hogy kiemelten fontos a méhész oktatás. Ehhez képest idéntől nem támogatott a méhész képzés és nem is lehet tudni mikor lesz az. A bürokrácia tologatja az iratokat.
Baranyi Gergely

« Válasz #119 Dátum: 2016. Január 31. 15:22 »
Litterae!
Ezek szerint akkor az új ígéretet nem is hallottad? Állítólag meg lesz reformálva a méhegészségügy, ha bizalmat ad neki továbbra is a tagság ::)

Nem hallottam, úgy látszik, hogy lemaradtam az élet néhány nagy dolgáról… :) De a tréfát félre téve, annyi információból, mint ami a színfalak mögött most erről kering, nem tudok véleményt mondani.